Wikipedia blokirala Americki Kongles

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zoka

#1 Wikipedia blokirala Americki Kongles

Post by zoka »

Wikipedia blokira IP set Americkog Konglesa

Zbog vandalskog ponasanja wikipedia je blokirala promjene clanaka sa snopa IP adresa Amerikog Kongresa, takodjer Senat se isto nasao na toj listi.

Wikipedia zahtjeva komentar od Americkog Konglresa. Kao sto sam pisao ranije Wikipedia je slobodna eniciklopedija koja je postala jedan od najrelevantnijih i najkvalitetnijih riznica znanja. Zbog svoje prirode da je slobodna i otvorena za sve daje joj posebnu tezinu i vrijednost.

Ovakav potez, da jedna open-source organizacija ima hrabrosti i odlucnosti a i autoriteta da trazi odgovor Americkog Kongresa je za svaku pohvalu.

Ovo je jedan od najboljih komentara koji sam procitao na digg.com
Great decision. Get back to work, you civil servants, you! It's my tax dollar you're spending by playing online. Go rewrite history somewhere else.
Odlicna odluka. Nazad na posao vi javni radnici, vi! To je moj novac od poreza koji trosite igrajuci se online. Idite negdje drugo falcifikovati historiju

Linkovi na clanke i originalnu wikipedia stranicu imate ovdje.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Pohvalno, pohvalno, samo se pitam da li je i efikasno kada se uzme koliko je institucija kao sto je A.Kongres jaka i koja je u krajnjem slucaju dovoljno mocna da moze odraditi sva ziva maskiranja i promjene oko IP adrese.
Ali hajd, dobro je svakako ako nista kao gest.
zoka

Post by zoka »

Poenta nije u tehnickom rjesenju.

Trazi se odgovor Kongresa! To jeste pokrenuce se debata, nadamo se, i ako ne budu izvjesni ljudi javno natrljani po nosu, bice vjerovatno u kuloarima Konglesa...

E sad kad se neki priglupi politicar, a da su imbecili a ne neki tehnomani to vidimo svakodnevono na TV, prihvati posla i pocne prchkati po wikipedia moze biti siguran da ce biti natrljan po nosu ako se uspije dokazati da je sjedio za tim kompjuterom sa kojeg je to ucinjeno...

Glavno je iskovati principe, ljudi su umirali za principe!

Zar ne shvatate nista ili u ovoj zemlji je jedino bitno kako koga zajebati?
mostarac

#4 Re: Wikipedia blokirala Americki Kongles

Post by mostarac »

zoka wrote:Wikipedia blokira IP set Americkog Konglesa

Zbog vandalskog ponasanja wikipedia je blokirala promjene clanaka sa snopa IP adresa Amerikog Kongresa, takodjer Senat se isto nasao na toj listi.

Wikipedia zahtjeva komentar od Americkog Konglresa. Kao sto sam pisao ranije Wikipedia je slobodna eniciklopedija koja je postala jedan od najrelevantnijih i najkvalitetnijih riznica znanja. Zbog svoje prirode da je slobodna i otvorena za sve daje joj posebnu tezinu i vrijednost.

Ovakav potez, da jedna open-source organizacija ima hrabrosti i odlucnosti a i autoriteta da trazi odgovor Americkog Kongresa je za svaku pohvalu.

Ovo je jedan od najboljih komentara koji sam procitao na digg.com
Great decision. Get back to work, you civil servants, you! It's my tax dollar you're spending by playing online. Go rewrite history somewhere else.
Odlicna odluka. Nazad na posao vi javni radnici, vi! To je moj novac od poreza koji trosite igrajuci se online. Idite negdje drugo falcifikovati historiju

Linkovi na clanke i originalnu wikipedia stranicu imate ovdje.
Ovo podebljano wikipedia jednostavno nije i miljama je daleko od ovoga. Mozda je OK u oblasti prirodnih nauka, ali probaj malo drustvene nauke i dogagdjaje pregledat. Znam da sam nailazio na situacije da se nisam mogao nacuditi i cak sam im jednom i pisao da to im sto im stoji na stranici je glupost, a ne encikloipedijska stvar.
Dakle wikipedia je jedna super ideja koju ja podrzavam i to je skroz OK i ideja kao ideja mi se zaista svidja, samo recenzenti koji odradjuju wikipediu su katastrofa i onda istu u stvarnosti cesto pretvore u gomilu neprovjerenih i tendencioznih informacija.
zoka

Post by zoka »

Cao mostarac ako si vidio da je nesto glupost, nije tacno, tendenciozno i neizbalansirano registrujes account (a cesto i bez toga slobodno) promjenis sta nije u redu i napises kako treba iz oblasti iz koje si ti strucan... a ne pisati pisma ljudima koji se brinu vise o tehnickim problemima i suocavaju s vandalizmom i SPAM-om svakodnevno.
Post Reply