Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Umjesto automatske selekcije kanala, stavis kanale koji nemaju dodira u 2.4 ghz wifi spektru. Kucni wifi ima kanale od 1 do 11. Ako naprimjer stavis prvi router na kanal 1 a drugi koji je repeater na kanal 11, a isti ssid, onda ce se svaki klijent uvijek kaciti na router sa jačim signalom iako imaju isti ssid. Kad si na auto kanal selekciji, desi se da se zakacis na slabiji signal, zato sto su oba na istim ili kanalima koji se preklapaju. Desi se i da onda klijent non-stop prebacuje sa jednog na drugi signal pa onda izgubis komunikaciju skroz.
Tu dosta pomaže inssider aplikacija u izabiranju kanala koji nisu previse okupirani u tvojoj okolini. Slazem se da je extender bolja opcija ako nije previše skup.
Ovako juce sam kupio wifi router TP-link, i krenem da ga konfigurisem i ustanovim da mi je WAN port malo siri. Ok ukljucim ja kabal koji sam dobio u router, ali drugi kraj ne moze u uticmicu. Sta sad da radim?
adincebic wrote:Ovako juce sam kupio wifi router TP-link, i krenem da ga konfigurisem i ustanovim da mi je WAN port malo siri. Ok ukljucim ja kabal koji sam dobio u router, ali drugi kraj ne moze u uticmicu. Sta sad da radim?
Pomoć ako neko zna.
Imam laptop i bežićni net.Sve super ferceralo ,Win 8.
Recimo u sobi gdje laptop koristim najviše imao sam nekih 10 wifi mreža , i par tih signala je bio na maximumu.
Sada na istom mjestu imam samo 3 mreže i na 2 mreže je jačina signala druga crtica od mogučih pet.svoju mrežu nekad uhvatim a nekada ne.
Na mobitelu imam sve mreže kao i prije na istom mjestu.
Dakle oslabio mi je prijem na laptopu,šta činiti
mrkalj wrote:Pomoć ako neko zna.
Imam laptop i bežićni net.Sve super ferceralo ,Win 8.
Recimo u sobi gdje laptop koristim najviše imao sam nekih 10 wifi mreža , i par tih signala je bio na maximumu.
Sada na istom mjestu imam samo 3 mreže i na 2 mreže je jačina signala druga crtica od mogučih pet.svoju mrežu nekad uhvatim a nekada ne.
Na mobitelu imam sve mreže kao i prije na istom mjestu.
Dakle oslabio mi je prijem na laptopu,šta činiti