WiFi hotspot
Moderator: Benq
-
angrybird
#1 WiFi hotspot
pozdrav ljudi
spojio sam internet danas ali jer sam uzeo na neodređeno (jer sam student) nisu mi dali wireless modem. internet mi ide preko kablovske pa je i modem neki kablovski adsl
sad mene zanima, jel ima neki uređaj koji mogu priključiti na svoj pc pa da mi on pravi wireless signal koristeći ovaj moj internet??
spojio sam internet danas ali jer sam uzeo na neodređeno (jer sam student) nisu mi dali wireless modem. internet mi ide preko kablovske pa je i modem neki kablovski adsl
sad mene zanima, jel ima neki uređaj koji mogu priključiti na svoj pc pa da mi on pravi wireless signal koristeći ovaj moj internet??
-
angrybird
#2 Re: WiFi hotspot
ili zna li tko koliko košta wireless modem ali ovaj kablovski??
-
doff
#3 Re: WiFi hotspot
Imaš od 30-tak KM pa nadalje. I Najjeftiniji ti je solidan ako misliš samo za sebe koristiti, po kući. Govorim o router-u koji spojiš na taj modem
-
Nermin_BH
#4 Re: WiFi hotspot
Ja te ništa nisam skonto, ti hoćeš da ufatiš wireless sa kompa a nemaš wireless na kompu ?
Kupi ovo
http://www.pik.ba/artikal/3549778/usb-wifi-wireles/
zavisi u kojem si gradu nađi na piku ima ih bruku
Kupi ovo
http://www.pik.ba/artikal/3549778/usb-wifi-wireles/
zavisi u kojem si gradu nađi na piku ima ih bruku
-
angrybird
#5 Re: WiFi hotspot
ne mogu otvoriti taj link
imam sad net, obični modem bez wirelessa, ali hoću da preko mobitela ili laptopa mogu uhvatiti taj internet....znači jel ima neki uređaj da uključim u PC pa da on emitira taj signal kao wireless?
@doff
znaš li kako se zovu ti uređaji?
imam sad net, obični modem bez wirelessa, ali hoću da preko mobitela ili laptopa mogu uhvatiti taj internet....znači jel ima neki uređaj da uključim u PC pa da on emitira taj signal kao wireless?
@doff
-
azdralovic
#6 Re: WiFi hotspot
ne ukljucujes u pc, nego onaj kabal koji ide iz tog kablovskog modema u pc ce ici u wireless router, a iz njega ide signal za bezicne uredjaje, a jedan kabal ide u pc... s obzirom da ti ne treba nista specijalno, oni su ti oko 40ak maraka po ovim PC radnjamaangrybird wrote:ne mogu otvoriti taj link
@doff
- Frtalj_Duše
#7 Re: WiFi hotspot
Koji god budeš uzimao, gledaj da to bude TP-Link proizvod! Najpouzdaniji, najbolji! Evo mene moj služi već 4god. bez greške, upaljen sigurno 10-12h dnevno, ako ne i duže!
Inače, ingel ima najviše njihovih proizvoda, uz pristojnu garanciju:
http://ingel.ba/ingelshop/category.php? ... derway=asc
Oni su u merkuru na otoci (3.sprat)! A valjda vrše i dostavu!?
-
damke_85
#8 Re: WiFi hotspot
Ah sto zakomplikovase!
Treba ti wireless router koji ces ckopcati na modem (kablovski od intenreta), podesis mrezu (dobit ces uputstvo sa routerom) i treba ti wireless adapter za racunar ukoliko nemas, dakle preko tog adaptera ces se konektovati na wireless mrezu, moze biti usb adapter ili kakav interni.
TP-LINK, ASUS su dobre marke mada i ovi ostali mogu posluziti.
Treba ti wireless router koji ces ckopcati na modem (kablovski od intenreta), podesis mrezu (dobit ces uputstvo sa routerom) i treba ti wireless adapter za racunar ukoliko nemas, dakle preko tog adaptera ces se konektovati na wireless mrezu, moze biti usb adapter ili kakav interni.
- amar007
#9 Re: WiFi hotspot
Nema više Ingel poslovnicu u SarajevuFrtalj_Duše wrote:Koji god budeš uzimao, gledaj da to bude TP-Link proizvod! Najpouzdaniji, najbolji! Evo mene moj služi već 4god. bez greške, upaljen sigurno 10-12h dnevno, ako ne i duže!![]()
-
azdralovic
#10 Re: WiFi hotspot
a sto ce mu adapter za racunar ? moze valjda kroz lan port da radi PC a da ima wifi za ove ostale uredjaje za koje mu i trebadamke_85 wrote:Ah sto zakomplikovase!
-
damke_85
#11 Re: WiFi hotspot
Nisam bas skroz procitao pitanjeazdralovic wrote:a sto ce mu adapter za racunar ? moze valjda kroz lan port da radi PC a da ima wifi za ove ostale uredjaje za koje mu i trebadamke_85 wrote:Ah sto zakomplikovase!
U tom slucaju ne treba ti ni wireless router, mozes kupiti neki noviji USB adapter sa antenom i koristiti ga kao softverski AP da preko njega djelis konekciju.
-
azdralovic
#12 Re: WiFi hotspot
pa s obzirom na cijene jednih i drugih, a i na njegovo znanje o ovome , router je kudikamo jednostavnija opcijadamke_85 wrote:Nisam bas skroz procitao pitanjeazdralovic wrote:a sto ce mu adapter za racunar ? moze valjda kroz lan port da radi PC a da ima wifi za ove ostale uredjaje za koje mu i trebadamke_85 wrote:Ah sto zakomplikovase!
U tom slucaju ne treba ti ni wireless router, mozes kupiti neki noviji USB adapter sa antenom i koristiti ga kao softverski AP da preko njega djelis konekciju.
-
angrybird
#13 Re: WiFi hotspot
hehe evo i ja se kontam da mi je najjednostavnije rješenje kupiti router 
baš gledam na piku ima ih za 40-50 KM a dok bih uzeo taj wireless router i antenu da mogu hvatati sa pc-om dođe mi i skuplje
jedino me zanima, da li je moguće da kupim neki router koji ne radi sa mojim operaterom? jel se može to desiti ili nema nikakve veze?
baš gledam na piku ima ih za 40-50 KM a dok bih uzeo taj wireless router i antenu da mogu hvatati sa pc-om dođe mi i skuplje
jedino me zanima, da li je moguće da kupim neki router koji ne radi sa mojim operaterom? jel se može to desiti ili nema nikakve veze?
- Frtalj_Duše
#14 Re: WiFi hotspot
Nope, samo neka je router, znači da NIJE ni slučajno AP (access point), vec isključivo 'wireless ROUTER', inace moze imati điđa kakvih hoće, radit' će garantovano na svakoj mreži.angrybird wrote:hehe evo i ja se kontam da mi je najjednostavnije rješenje kupiti router
Tapatalked
-
azdralovic
#15 Re: WiFi hotspot
zasto gledas po piku kad su novi tu oko 50 maraka ... odes fino u radnju i kazes treba mi wifi router najjeftinijiangrybird wrote:hehe evo i ja se kontam da mi je najjednostavnije rješenje kupiti router
-
Nermin_BH
#16 Re: WiFi hotspot
Inače je na piku sve polovna robaazdralovic wrote:zasto gledas po piku kad su novi tu oko 50 maraka ... odes fino u radnju i kazes treba mi wifi router najjeftinijiangrybird wrote:hehe evo i ja se kontam da mi je najjednostavnije rješenje kupiti router
-
azdralovic
#17 Re: WiFi hotspot
i to je kao jednostavnija varijanta od odlaska do prodavnice ?Nermin_BH wrote:Inače je na piku sve polovna robaazdralovic wrote:zasto gledas po piku kad su novi tu oko 50 maraka ... odes fino u radnju i kazes treba mi wifi router najjeftinijiangrybird wrote:hehe evo i ja se kontam da mi je najjednostavnije rješenje kupiti router
-
Nermin_BH
#18 Re: WiFi hotspot
Na piku imaju i radnjeazdralovic wrote:i to je kao jednostavnija varijanta od odlaska do prodavnice ?Nermin_BH wrote:Inače je na piku sve polovna robaazdralovic wrote:
zasto gledas po piku kad su novi tu oko 50 maraka ... odes fino u radnju i kazes treba mi wifi router najjeftiniji
-
azdralovic
#19 Re: WiFi hotspot
zasto gledas po piku kad su novi tu oko 50 maraka ... odes fino u radnju i kazes treba mi wifi router najjeftiniji
[/quote]
Inače je na piku sve polovna roba
[/quote]
i to je kao jednostavnija varijanta od odlaska do prodavnice ?[/quote]
Na piku imaju i radnje[/quote]
do kojih opet moras otici po taj isti modem
Inače je na piku sve polovna roba
i to je kao jednostavnija varijanta od odlaska do prodavnice ?[/quote]
Na piku imaju i radnje[/quote]
do kojih opet moras otici po taj isti modem
-
Dzenana88
#20 Re: WiFi hotspot
E,ovako,imam i ja slično/isto pitanje.....ja sam uzela taj paket na određeno vrijeme,i opet NISAM dobila wireless modem nego isti taj "kablovski" koji kolega gore spominje.(iako u poudi stoji da dobivamo WR-ali o tom' po tom')
...samo kod mene nije PC nego laptop,ŽIČANO povezan s tim modemom,i želim wireless da se mogu konektovati s moba.Međutim,ja sam imala TP-LINK 543Grouter koji sam spojila na modem,podesim mrežu,ali onda nemam konekcije uopće....
...samo kod mene nije PC nego laptop,ŽIČANO povezan s tim modemom,i želim wireless da se mogu konektovati s moba.Međutim,ja sam imala TP-LINK 543Grouter koji sam spojila na modem,podesim mrežu,ali onda nemam konekcije uopće....
-
sickle_and_hammer
#21 Re: WiFi hotspot
ako u compu imas wireless karticu mozes da napraivis hotspot uz pomoc connectify programa.
znaci comp direktno spojen sa tim ruterom sto ga imas, nabacis ovaj programcic, i to je to.
@dzenana88
i ti isto tako. instaliraj ovaj program na laptop, i laptop ce da ti sheruje net na ostale uredjaje.
nemoras da imas wireless router.
pozz!
http://www.connectify.me/
znaci comp direktno spojen sa tim ruterom sto ga imas, nabacis ovaj programcic, i to je to.
@dzenana88
i ti isto tako. instaliraj ovaj program na laptop, i laptop ce da ti sheruje net na ostale uredjaje.
nemoras da imas wireless router.
pozz!
http://www.connectify.me/
-
zippoo87
#22 Re: WiFi hotspot
onda nisi dobro podesila router,iako izgleda jednostavno,uvijek se naleti na neke problemcice i peripetije koje uzrokuju problemeDzenana88 wrote:E,ovako,imam i ja slično/isto pitanje.....ja sam uzela taj paket na određeno vrijeme,i opet NISAM dobila wireless modem nego isti taj "kablovski" koji kolega gore spominje.(iako u poudi stoji da dobivamo WR-ali o tom' po tom')
imam isti router kuci i koristim ga za WIFI i sve fercera odlicno,jedino mi je trebalo 2 dana da ga ustimam,obzirom da mi je bilo prvi put da ga stimam
- markioni
- Location: neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i rjesava stvar
#23 Re: WiFi hotspot
moj besplatni hot spot (ako si slucajno u mom kvartu
):
SSID: freeWIFI_by.sicx
signal usmjeren prema : Alipasina ulica/Kino Bosna
Radi godinu odprilike...2048kbps brzina
24h
poz!
SSID: freeWIFI_by.sicx
signal usmjeren prema : Alipasina ulica/Kino Bosna
Radi godinu odprilike...2048kbps brzina
24h
poz!
- Haris033
#24 Re: WiFi hotspot
Imam na poslu mrezni internet... Racunar je desktop PC, pa me zanima da li i kako mogu napraviti hotspot, i ako mogu koju wifi karticu da uzmem, obzirom da mi PC nema wifi? Hvala
-
developer10
#25 Re: WiFi hotspot
Aktivirao san preko Ultra broja buy & surf opciju od 1 GB. Brzina je odlična, kada mi zatreba Internet na laptopu, preko Androida pokrenem WiFi hot-spot tethering i koristim bez problema net sa telefona