wi fi komplikacija

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
nikola12

#1 wi fi komplikacija

Post by nikola12 »

Pozz svima. imam problem , guglo sam raspitivo se ali nisam uspio rijesiti. Ovako, imam wi fi net kuci. koristim tp link wifi katicu kao prijemnik i tp link wifi usb stik koji pokusavam da podesim da radi kao predajnik.nema sta nisam pokusavo i neide mozda nemogu bez klasicnog rutera da napravim wireless da imam kuci. ako ima neko da je uspio rijesiti slican problem neka se javi :) hvala unapred
Qurajber

#2 Re: wi fi komplikacija

Post by Qurajber »

nikola12 wrote:Pozz svima. imam problem , guglo sam raspitivo se ali nisam uspio rijesiti. Ovako, imam wi fi net kuci. koristim tp link wifi katicu kao prijemnik i tp link wifi usb stik koji pokusavam da podesim da radi kao predajnik.nema sta nisam pokusavo i neide mozda nemogu bez klasicnog rutera da napravim wireless da imam kuci. ako ima neko da je uspio rijesiti slican problem neka se javi :) hvala unapred
Kupi ruter pa onda štimaj dalje....samo ne razumijem, kakav wifi net u kući imaš....
nikola12

#3 Re: wi fi komplikacija

Post by nikola12 »

pa wireless koji kupujem od provajdera. a hvala na mudrom savijetu nikada se nebih sam sjetio rutera :P
Qurajber

#4 Re: wi fi komplikacija

Post by Qurajber »

nikola12 wrote:pa wireless koji kupujem od provajdera. a hvala na mudrom savijetu nikada se nebih sam sjetio rutera :P
Još mudriji savjet je da guglaš i dalje :D
Nermin_BH

#5 Re: wi fi komplikacija

Post by Nermin_BH »

Ako ti je windows 7 onda kreiraj ad hoc.
scooby-doo

#6 Re: wi fi komplikacija

Post by scooby-doo »

Router i to "USB 3G" kupis, ustekas USB podesis WPA, uglavnom standardno na modemima dodje admin admin pa da ti nebi koji pametnjakovic iz komsiluka se natako promijeni to i sibaj po cijeloj kuci wifi :)
Primjer klasicnog routera koji tebi treba " TP-Link TL-MR3220 3G"
nikola12

#7 Re: wi fi komplikacija

Post by nikola12 »

to je to :) instaliro sam win 7 i bez puno problema napravio ad hoc i sad radi. eto ipak moze cesma da uvlaci :P
Qurajber

#8 Re: wi fi komplikacija

Post by Qurajber »

nikola12 wrote:to je to :) instaliro sam win 7 i bez puno problema napravio ad hoc i sad radi. eto ipak moze cesma da uvlaci :P
Ti to ozbiljno, ma nemaš ti pojma ni šta je ad hoc..... :lol: :lol: :lol:
Post Reply