Whitesnake

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Neon_Knight

#1 Whitesnake

Post by Neon_Knight »

nacuh nesto od nekoga na nekoj radio stanici da se vode pregovori sa kultnom grupom "Whitesnake" o odrzavanju koncerta u Sarajevu pocetkom naredne godine...da li neko ima koju informaciju vise? jel iko ista cuo? njihov koncert bi bio vrhunski hard rock performans! daj Boze da nesto bude od toga!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Daj Bože.

Nije nemoguće.

Sasvim je realno da kod nas polako počnu dolaziti grupe koje su već svirale u Beogradu i u Zagrebu.

To će biti znak da smo položili sa koncertom Purple-a.

I da to bi bio spektakl do bola :D

http://youtube.com/watch?v=OJ_-RCqWjBo
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

whitesnake za mene predstavlja savrsenstvo hard rocka i to bio koncert na kojem bih otpjevao sve pjesme od pocetka do kraja. valjda ce doziviti to...jos kad bi sabbath skontao povratnicku turneju sa bilo kojim pjevacem mada preferisem dia!uhhh...
doktor78

Post by doktor78 »

Neon_Knight wrote:whitesnake za mene predstavlja savrsenstvo hard rocka i to bio koncert na kojem bih otpjevao sve pjesme od pocetka do kraja. valjda ce doziviti to...jos kad bi sabbath skontao povratnicku turneju sa bilo kojim pjevacem mada preferisem dia!uhhh...
Whitesnake je prosle godine svirao u Srbiji,Albaniji i Makedoniji, pa ne vidim razloga zasto ne bi dosli i kod nas. Gledao sam snimak njihovog koncerta iz 2004. godine i mogu reci da su fantasticni! Coverdale je prilicno sacuvao glas (za razliku od Gillana) i siguran sam da bi to bio spektakl kao i Purple. Daj Boze da mi se i ta zelja ostvari...
A sto se tice Sabbatha, Dio odradjuje turneju s njima na kojoj izvode samo stvari iz njegovog perioda (Neon_Knights :D , Heaven & Hell, Mob Rules...), ali su vec odradili evropski dio turneje. Najblizi koncerti nama su bili u Madjarskoj i Bugarskoj
hatorio_hanzo

Post by hatorio_hanzo »

zelimir altarac cicak
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Jedno pitanje: Po čemu je Whitesnake "kultni" bend?

Neovisno o ovom pitanju, iako cijenim grupe kojima je prethodio DP, Whitesnake je bio solidan negdje do polovine 80-tih, dok nisu počeli sa onim komercijalnim pop metal shitom, ali od "hard rock savršenstva" ni govora. Šta je tu savršeno?! Pa nisu imali albuma boljeg od "dobrog". Ako govorimo hard rock savršenstvu to je jedino Led Zeppelin, i Purple je pod velikim upitnikom. Kad smo već kod "post Purple" grupa, meni je Rainbow bolji od Whitesnake-a.

Mada bi mi ako ništa zbog Coverdale-a bilo drago vidjeti ih ovdje. Iako vidim da ne sviraju ni Mistreated a izgleda ni Soldier of Fortune.
doktor78

Post by doktor78 »

ado-šampion wrote:Jedno pitanje: Po čemu je Whitesnake "kultni" bend?

Neovisno o ovom pitanju, iako cijenim grupe kojima je prethodio DP, Whitesnake je bio solidan negdje do polovine 80-tih, dok nisu počeli sa onim komercijalnim pop metal shitom, ali od "hard rock savršenstva" ni govora. Šta je tu savršeno?! Pa nisu imali albuma boljeg od "dobrog". Ako govorimo hard rock savršenstvu to je jedino Led Zeppelin, i Purple je pod velikim upitnikom. Kad smo već kod "post Purple" grupa, meni je Rainbow bolji od Whitesnake-a.

Mada bi mi ako ništa zbog Coverdale-a bilo drago vidjeti ih ovdje. Iako vidim da ne sviraju ni Mistreated a izgleda ni Soldier of Fortune.
Stvar ukusa...
LSD

Post by LSD »

Ja se slazem sa ovim ukusom...i za mene je Rainbow bolji "ostatak" DP :D ...sto se tice Whitesnake-a prva 4 albuma (kad su svirali Lord,Paice i Covedale) su sasvim OK...kasnije kad im je dosao Sykes,a zatim vandenber i Vai to znacilo totalnu komercijalizaciju i prodaju muda za bubrege.Ali ako dodju definitivno ih gledam 8-)
srce_ruke_lopata

Post by srce_ruke_lopata »

Gledao sam Whitesnake prije par godina i mogu reci samo da su razvalili.Odsvirali su cak Stormbringer,Burn, (3x zesce nego Purple) Soldier Of Fortune i naravno vecinu njihovih hitova.Jedva cekam iducu turneju.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

LSD wrote:

Ja se slazem sa ovim ukusom...i za mene je Rainbow bolji "ostatak" DP :D ...sto se tice Whitesnake-a prva 4 albuma (kad su svirali Lord,Paice i Covedale) su sasvim OK...kasnije kad im je dosao Sykes,a zatim vandenber i Vai to znacilo totalnu komercijalizaciju i prodaju muda za bubrege.Ali ako dodju definitivno ih gledam 8-)
Potpis. Prvih par albuma OK, zaključno sa Slide It In (mada i on ima znakova kasnije WS-a). Dalje hem komercijalizacija i to dvojbeno najgorim pravcem u historiji heavy rock muzike (pop ili hair metal), hem je do izražaja došla Coverdaleova inspiracija Robertom Plantom (ovaj ga je prozvao Coverversion :-) ) i to baš pretjerano.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

srce_ruke_lopata wrote:Gledao sam Whitesnake prije par godina i mogu reci samo da su razvalili.Odsvirali su cak Stormbringer,Burn, (3x zesce nego Purple) Soldier Of Fortune i naravno vecinu njihovih hitova.Jedva cekam iducu turneju.
Eo ga Burn live frišak, prije 2 godine :D

http://youtube.com/watch?v=Qv_qYh_KLSs

P.S. i malo Strormbringera
stardust_rnr

Post by stardust_rnr »

LJudi navijajte da se to desi. Ja sam bila u Bg na koncertu prosle godine i daleko su bolje, zesce i s vise muda odsvirali koncert nego DP. DP je bio odlican, al kad uporedite (ako se to desi) znat cete o cemu pricam Reb , Daug , Uriah, Timothy i bubnjar (zaboravila sam kako se zove) su masine... A o DC ne moram nista rec... i da, bio je to i za mene koncert gdje sam pjevala od prve do zadnje pjesme s njima zajedno... :-D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

stardust_rnr wrote:LJudi navijajte da se to desi. Ja sam bila u Bg na koncertu prosle godine i daleko su bolje, zesce i s vise muda odsvirali koncert nego DP. DP je bio odlican, al kad uporedite (ako se to desi) znat cete o cemu pricam Reb , Daug , Uriah, Timothy i bubnjar (zaboravila sam kako se zove) su masine... A o DC ne moram nista rec... i da, bio je to i za mene koncert gdje sam pjevala od prve do zadnje pjesme s njima zajedno... :-D
Pa bubnjar je legenda ravna Coverdale-u, čovjek u rock uveo sviranje sa dva bassa

Tommy Aldridge

http://philbrodieband.com/muso_tommy_Aldridge.htm
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

doktor78 wrote:
Neon_Knight wrote:whitesnake za mene predstavlja savrsenstvo hard rocka i to bio koncert na kojem bih otpjevao sve pjesme od pocetka do kraja. valjda ce doziviti to...jos kad bi sabbath skontao povratnicku turneju sa bilo kojim pjevacem mada preferisem dia!uhhh...
Whitesnake je prosle godine svirao u Srbiji,Albaniji i Makedoniji, pa ne vidim razloga zasto ne bi dosli i kod nas. Gledao sam snimak njihovog koncerta iz 2004. godine i mogu reci da su fantasticni! Coverdale je prilicno sacuvao glas (za razliku od Gillana) i siguran sam da bi to bio spektakl kao i Purple. Daj Boze da mi se i ta zelja ostvari...
A sto se tice Sabbatha, Dio odradjuje turneju s njima na kojoj izvode samo stvari iz njegovog perioda (Neon_Knights :D , Heaven & Hell, Mob Rules...), ali su vec odradili evropski dio turneje. Najblizi koncerti nama su bili u Madjarskoj i Bugarskoj
dio odradjuje turneju s njima ali mislim da ne egzistiraju kao black sabbath nego nastupaju pod imenom "heaven and hell"!ma nema veze, samo kad bi negdje svirali u toj postavi pa makar se zvali i "kadir nukic"...

sto se tice price o whitesnake-u, to je bend koji ima i glavu i rep...svaki put cu preslusati svaku njihovu pjesmu prije nego blackmore-ova preseravanja na gitari! volim zvuk vai-evog ibaneza i njegove solaze koje zapocnu tamo negdje iz picke materina pa ih lagano vraca tamo gdje bi drugi poceli...komercijala benda, pa...coverdale je bio sex simbol jednog perioda, sve je to imalo svoj uticaj!
rainbow je opet prica za sebe, momci iz DP su se po meni bas nasli u rainbowu, jos kad dodamo dia...eeee...
Altsa

Post by Altsa »

hatorio_hanzo wrote:zelimir altarac cicak
grobar sarajevske alter scene :x :x
AenemA

Post by AenemA »

Coverdale pjeva k'o slavuj...

http://www.youtube.com/watch?v=E5dXvcrksDc

..a uzivo razvaljuju takodjer...
Piranesi

Post by Piranesi »

Gledo,gledaj te ..NE propusti show!!
adi2

Post by adi2 »

Najbolji period Sabath-a je sa Ozzy-em kakav Dio on je bio ok u Rainbow!!

A što se tiče Coverdal-a on je bolji pjevač od Gillan-a & Planta!!Samo mu
je nažalost kreativnost slabija strana!!

Paul Rodgres je definitivno najbolji pjevač!!!!
metal_rules_cura

Post by metal_rules_cura »

adi2 wrote:Najbolji period Sabath-a je sa Ozzy-em kakav Dio on je bio ok u Rainbow!!
To je sve do ukusa... meni je Dio daleko najbolji pjevac Sabbatha...
Better Man

Post by Better Man »

metal_rules_cura wrote:
adi2 wrote:Najbolji period Sabath-a je sa Ozzy-em kakav Dio on je bio ok u Rainbow!!
To je sve do ukusa... meni je Dio daleko najbolji pjevac Sabbatha...
Kakav ba Dio Sabbath je bio Sabbath sa Ozzyem, a ostalo je prdimahovina!
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Hehe, baš si me nasmijao. Reci još nešto smiješno. A i Gillanu je kreativnost jaka strana u p.m.!
Whitesnake

Post by Whitesnake »

Whitesnake??? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

a sto mozete srati ko je bolji pjevac,koji je period benda bolji s kojim vokalom...nidze veze,pravite se previse pametni! svako ima svog favorita,meni je Dio najbolji pjevac inace pa tako i u sabbathu...kroz sabbath je proslo puno pjevaca,neki su bili clanovi benda odredjeno vrijeme a da nisu imali nijedan nastup poput donata...gillan je recimo pokazao "kreativnost" u sabbathu i usrao sve sto je tamo otpjevao! forbidden je po meni najlosiji album, da ne govorim o live nastupima i njegovom kreveljenju...
adi2

Post by adi2 »

ado-šampion wrote:

Hehe, baš si me nasmijao. Reci još nešto smiješno. A i Gillanu je kreativnost jaka strana u p.m.!
Ko je uopšte spominjao Gillanovu kreativnost?
Dok je on pjevao u Purple-u ,bar na onim starijim albumima kao In Rock ili
Machine Head svi su se potpisivali kao autori!"!
Druga je stvar što tebi treba edukacija!!
Gillan u Sabath-u to nije bio Sabath,Samo sa Ozzy-jem!!!!
adi2

Post by adi2 »

Očito je da dobar dio vas nije ni slušao "Paranoid",Master Of Reality"
Vol 4 ,prvi "Black Sabath".Sve poslije Ozzy-ja u bandu je bilo sranje: :D
Post Reply