WHITESNAKE - Banja Luka, 02.06.2008. Dvorana Borik

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

furija Strašna

#1 WHITESNAKE - Banja Luka, 02.06.2008. Dvorana Borik

Post by furija Strašna »

Lupa Promotion & Terra Nostra Promotions s ponosom predstavljaju:

Whitesnake, 02.06.2008, Banjaluka, Dvorana Borik

Konacno, kao sto smo i obecavali, Banjaluka ce imati cast da ugosti legende hard rocka i bude domacin jednog zaista spektakularnog dogadjaja. Mislim da je ovo veoma znacajan kulturni dogadjaj za cijelu BiH.
Uskoro vise informacija.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Patka

Ako nije daj link
furija Strašna

Post by furija Strašna »

Čega link bolan? :lol: Čekaj pa ćeš vidjet. :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Imal koja tehnika kako bi mi se brže ukazalo?

Ciglom u glavu?

Glavom kroz zid?

Kurcem u čelo?

:D :D
goldietrickz

Post by goldietrickz »

zasto bi bila patka? pa takvi kao sto su Whitesnake i imaju publiku samo u krajevima kao sto je npr. Banjaluka ili neka druga balkanska provincija. prestrashno. Whitesnake? sta ti ljudi nisu vec svi davnih dana pomrli?
susc_ovjek

Post by susc_ovjek »

goldietrickz wrote:zasto bi bila patka? pa takvi kao sto su Whitesnake i imaju publiku samo u krajevima kao sto je npr. Banjaluka ili neka druga balkanska provincija. prestrashno. Whitesnake? sta ti ljudi nisu vec svi davnih dana pomrli?
Jel' ti znash uopshte o kojoj grupi govorish?!?
Da vidish malo dalje od svoje avlije nebi takve gluposti prico...

O tome hocel' svirat u BL necu diskutovat... ne vjerujem, prosle su godine bili u BG, nekako mi previshe za tako kratko vrijeme...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

goldietrickz wrote:zasto bi bila patka? pa takvi kao sto su Whitesnake i imaju publiku samo u krajevima kao sto je npr. Banjaluka ili neka druga balkanska provincija. prestrashno. Whitesnake? sta ti ljudi nisu vec svi davnih dana pomrli?
Ljudi su prodali više od 20 miliona albuma širom svijeta, a takvi nikad ne umiru
goldietrickz

Post by goldietrickz »

a argument za kvalitet. prodani albumi. jebote, pa i Garth Brooks ih je prodao toliko. Whitesnake? jebote. oce li kod nas ikad doci neko recentniji (ne mora biti i bolji) i noviji izvodjac?
kad vise nemaju gdje prdit po gitari 245 minute solaze onda dolaze kod nas.
goldietrickz

Post by goldietrickz »

i da ne bi bilo zabune... ne smeta meni Whitesnake. boli me kurac.
ide mi, medjutim, na zivce, odusevljenje i euforija koja zavlada na vijest o nekakvom koncertu Whitesnakea ili stajaznam Michaela Boltona, dok nas u isto vrijeme svaki iole bitniji izvodjac danasnjice zaobilazi u sirokom luku...
nesti razloga za odusevljenje, Whitesnake. pih...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

goldietrickz wrote:a argument za kvalitet. prodani albumi. jebote, pa i Garth Brooks ih je prodao toliko. Whitesnake? jebote. oce li kod nas ikad doci neko recentniji (ne mora biti i bolji) i noviji izvodjac?
Ja sa tobom fino kuturno a ti i dalje nepristojno.

Nemoj da te ko čuje da Whitesnake nije kvalitetan.

U pitanju je jedan od najvećih rock bendova svih vremena.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

goldietrickz wrote:i da ne bi bilo zabune... ne smeta meni Whitesnake. boli me kurac.
ide mi, medjutim, na zivce, odusevljenje i euforija koja zavlada na vijest o nekakvom koncertu Whitesnakea ili stajaznam Michaela Boltona, dok nas u isto vrijeme svaki iole bitniji izvodjac danasnjice zaobilazi u sirokom luku...
MOmak današnjica u muzičkom smislu je bezvrijedna identično kao i TIDe, Ariel i ostali deterdženti.

Svakog mjeseca dolazi novi, poboljšani.

Ako ti je argument današnjica, onda si zalutao definitivno
goldietrickz

Post by goldietrickz »

ajme majko ko djeca. ono... ciji je tata jaci, il sta je bolje punk ili rock, bitlsi il stonsi...
ne kuzimo se izgleda bas najbolje. oke. whitesnake dolazi. ima ljudi u bih (koje ja ne razumijem al to je moja stvar) koji ih vole. oke. cemu euforija?
kad cemo gledati Radiohead? ili mozda Massive Attack, ili stajaznam nedajbozenikome, Morriseya?
moj point je bio da nam dolaze i dolazice samo stari isluzeni muzicari (eto i ovi koje sam ja nabrojao broje 40-te i 50-te) koji vise nigdje drugdje ne mogu napraviti nikakvu euforiju.
iznimka su naravno Iron Maiden (respect!) i Led Zeppelin. :)

a nista. vi i dalje sjecite vene na Saxon i slicne metuzaleme.
Last edited by goldietrickz on 28/11/2007 16:21, edited 1 time in total.
goldietrickz

Post by goldietrickz »

DaysleepeR wrote:
goldietrickz wrote:a argument za kvalitet. prodani albumi. jebote, pa i Garth Brooks ih je prodao toliko. Whitesnake? jebote. oce li kod nas ikad doci neko recentniji (ne mora biti i bolji) i noviji izvodjac?

ako si rocker a kako vidimo jesi, onda ces razumjeti i poneku psovku koju sam napisao. ono... rokenrol. sex. droga. i te stvari. :D

najjaci su mi neupitni autoriteti. cuj ne smije se reci ovo ili ono. evo... whitesnake su meni takav shit da su mi cak i nervozni postar kao koncept i kao sve sto su radili, sto milijuna puta bolji.
nema neupitnog autoriteta, momak.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

goldietrickz wrote:ajme majko ko djeca. ono... ciji je tata jaci, il sta je bolje punk ili rock, bitlsi il stonsi...
ne kuzimo se izgleda bas najbolje. oke. whitesnake dolazi. ima ljudi u bih (koje ja ne razumijem al to je moja stvar) koji ih vole. oke. cemu euforija?
kad cemo gledati Radiohead? ili mozda Massive Attack, ili stajaznam nedajbozenikome, Morriseya?
moj point je bio da nam dolaze i dolazice samo stari isluzeni muzicari koji vise nigdje drugdje ne mogu napraviti nikakvu euforiju.

Ti si počeo sa pričom čiji je tata jači, pogledaj malo temu.

I nemogu da vjerujem da uzimaš sebi za pravo da kritikuješ ikoga a zauzvrat navodiš bendove koji nisu ni izbliza postigli ono što je postigao pomenuti bend.

Dok su Radiohead, Massive Attack zakucani za jednu generaciju i kako ista odrasta i stari gube svoju publiku, Whitesnake, Maiden i ini "metuzalemi" konstatno drže kako staru a tako dobivaju i novu mladu publiku.

I ako to nije pokazatelj vrijednosti neznam šta jeste.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

goldietrickz wrote:
DaysleepeR wrote:

ako si rocker a kako vidimo jesi, onda ces razumjeti i poneku psovku koju sam napisao. ono... rokenrol. sex. droga. i te stvari. :D

najjaci su mi neupitni autoriteti. cuj ne smije se reci ovo ili ono. evo... whitesnake su meni takav shit da su mi cak i nervozni postar kao koncept i kao sve sto su radili, sto milijuna puta bolji.
nema neupitnog autoriteta, momak.
Fulio si ono što sam ja opet kulturno htio reći ,dakle da prevedem, ja s tobom pričam ti na mene laješ, pitanje je ko je tu pašče?

:d
Animal

Post by Animal »

goldietrickz wrote:ajme majko ko djeca. ono... ciji je tata jaci, il sta je bolje punk ili rock, bitlsi il stonsi...
moj point je bio da nam dolaze i dolazice samo stari isluzeni muzicari koji vise nigdje drugdje ne mogu napraviti nikakvu euforiju.

Svi ti nabrojani bendovi, po mom izboru nisu ni do koljena jednom Whitesnake-u.. Za Davida Coverdaila sam uvijek mislio da je najbolji vokal na svijetu, i ako je ovo zaista istina onda neće biti sretnijeg čovjeka od mene.

I u purple-u sviraju sve "isluženi" muzičari, dede, koji su opet kvalitetniji i bolji od većine domaćih muzičara i uspjeli su napraviti jedan spektakl u ovom gradu.. Stvar je ukusa, ali meni dolazak Madonne, 50-centa, Robbie Williamsa ili rok grupa kao što su RHCP ili Metalike ne bi bio ni približno interesantan kao što je to DP ili whitesnake..
Tvoj primjer - Led Zeppelin, je bila sjajna grupa, ali ne vidim po čemu su oni ispred jednog whitesnake-a?
sve je to stvar ukusa..
Shootwa

Post by Shootwa »

U BL se slusa Whitesnake, a u Slavonskom Brodu Seka Aleksic i ostala Grand cudovista.
Shootwa

Post by Shootwa »

goldietrickz wrote:i da ne bi bilo zabune... ne smeta meni Whitesnake. boli me kurac.
Idi i slusaj Cecu!
testament

Post by testament »

Shootwa wrote:
U BL se slusa Whitesnake, a u Slavonskom Brodu Seka Aleksic i ostala Grand cudovista.

E ovo je provala milenijuma :lol: :lol:
Ispade banja luka kulturnija od ženeve :lol:
repeater

Post by repeater »

cuj whitesnake dolazi? :lol: hoce li prodavati LPijeve na koncertu ??,
stvarno. :roll:
janje_

Post by janje_ »

Animal wrote:Stvar je ukusa, ali meni dolazak Madonne, 50-centa, Robbie Williamsa ili rok grupa kao što su RHCP ili Metalike ne bi bio ni približno interesantan kao što je to DP ili whitesnake..
...

sve je to stvar ukusa..
staviti madonnu, 50cent, metaliku i rhcp u jednu recenicu je definitivno los ukus.. ;)
ado-šampion

Post by ado-šampion »

DaysleepeR wrote:

E jebiga DaysleepeR sad ga fakat pretjera. Što je previše, previše! Jedan od najvećih rock bendova svih vremena koji je prodao 20 miliona albuma i kojem je kritika sve albume ocienila kao prosječne, osim 1987 i Slide It In koji su ocijenjeni kao dobri. Pa zar to nije smiješno?! Gdje su tu činjenice?! Beatlesi su prodali milijardu albuma, Led Zeppelin 250 miliona (12,5 puta više), Pink Floyd oko 200 miliona... a većinu njihovih albuma kritika je ocijenila kao odlične. Ja ću ti nabrojat 10-15 bendova samo tako koji su veći od Whitesnake-a.
Animal wrote:Tvoj primjer - Led Zeppelin, je bila sjajna grupa, ali ne vidim po čemu su oni ispred jednog whitesnake-a?
Nemojte se ljudi provaljivat i uspoređivat Whitesnake sa Led Zeppelinom. Jeste li uošte ozbiljni?! Morate malo više razmišljat kad se razbacujete epitetima. Led Zeppelin je ispred Whitesnake-a prvo po muzici koja je svjetlosnim godinama ispred Whitesnake-ove, zatim po tome što su prodali 12,5 puta više albuma, što su i u vrijeme Whitesnake-a bili popularniji od njih a nisu više postojali, zato što njihovi prvih 5-6 albuma ocijenjeni među najboljim koje je heavy rock muzika mogla ponuditi, zato što u njihovoj postavi bili instumentalisti koji su u svom poslu bili među najvećim... Treba li dalje?
Slažem se da je Whitesnake soldian bend, i ja sam ću ih otići pogledat, ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što je Coverdale bio u Purple-u (i s njima napravio Burn album koji je svjetlosnim godinama ispred svakog WS albuma, btw.), ali uspoređivati njih sa LZ, ja kad sam pročitao nisam znao bil plako il bi se smijo. Prva liga heavy rock muzike su ljudi koji su i počeli s tom vrstom muzike: Led Zeppelin (prije svega), Deep Purple i Black Sabbath (iako njih ja ne volim, nit slušam, činjenice su činjenice) i smiješno je bilo koji drugi heavy rock bend s njima uspoređivat.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ado-šampion wrote:
DaysleepeR wrote:

E jebiga DaysleepeR sad ga fakat pretjera. Što je previše, previše! Jedan od najvećih rock bendova svih vremena koji je prodao 20 miliona albuma i kojem je kritika sve albume ocienila kao prosječne, osim 1987 i Slide It In koji su ocijenjeni kao dobri. Pa zar to nije smiješno?! Gdje su tu činjenice?! Beatlesi su prodali milijardu albuma, Led Zeppelin 250 miliona (12,5 puta više), Pink Floyd oko 200 miliona... a većinu njihovih albuma kritika je ocijenila kao odlične. Ja ću ti nabrojat 10-15 bendova samo tako koji su veći od Whitesnake-a.
Animal wrote:Tvoj primjer - Led Zeppelin, je bila sjajna grupa, ali ne vidim po čemu su oni ispred jednog whitesnake-a?
Nemojte se ljudi provaljivat i uspoređivat Whitesnake sa Led Zeppelinom. Jeste li uošte ozbiljni?! Morate malo više razmišljat kad se razbacujete epitetima. Led Zeppelin je ispred Whitesnake-a prvo po muzici koja je svjetlosnim godinama ispred Whitesnake-ove, zatim po tome što su prodali 12,5 puta više albuma, što su i u vrijeme Whitesnake-a bili popularniji od njih a nisu više postojali, zato što njihovi prvih 5-6 albuma ocijenjeni među najboljim koje je heavy rock muzika mogla ponuditi, zato što u njihovoj postavi bili instumentalisti koji su u svom poslu bili među najvećim... Treba li dalje?
Slažem se da je Whitesnake soldian bend, i ja sam ću ih otići pogledat, ako ni zbog čega drugog onda zbog toga što je Coverdale bio u Purple-u (i s njima napravio Burn album koji je svjetlosnim godinama ispred svakog WS albuma, btw.), ali uspoređivati njih sa LZ, ja kad sam pročitao nisam znao bil plako il bi se smijo. Prva liga heavy rock muzike su ljudi koji su i počeli s tom vrstom muzike: Led Zeppelin (prije svega), Deep Purple i Black Sabbath (iako njih ja ne volim, nit slušam, činjenice su činjenice) i smiješno je bilo koji drugi heavy rock bend s njima uspoređivat.
Šta ti je Ado, skuliraj
repeater

Post by repeater »

Shootwa wrote:
tacno. sad je pitanje: cija nostalgija je gora ??
goldietrickz

Post by goldietrickz »

u sl.brodu se slusa ceca, da to je istina. ne vise a ne ni manje nego u Banjaluci, Sarajevu, Beogradu ili Zagrebu. to uopce nije bio moj point.
al de... mislite da ste svijet zato sto vam dolazi jebeni Whitesnake. covjece... i kakve veze ima odakle sam ja ili vi? to veze s vezom nema. meni kad se nesto slusa ja odem tamo gdje to nesto svira. nema veze di. jal london, jal banjaluka (gledo ramba tamo), jal sl.brod (bili pipsi i urban skoro), jal graz. boli me. nemam ograda...

nije problem u tome... problem je vase odusevljenje mediokritetima.

go for it. svi na koncert. :D
Post Reply