Meni je to odlična ideja, baš zato što nema takvog site-a u BiH, ima u Hrvatskoj nešto slično moda.hrNadinka wrote:
eh zene, ako bi se radilo kako treba tu bi bilo dosta posla..
za pocetak osmisliti sadrzaj, rubrike, ko sta radi, citav koncept sajta
pod dva- napraviti prezentaciju toga kako bi to trebalo izgledati, doci do sefova ovih kod nas postojecih brendova i prezentirati im sta radimo i koji vid saradnje im mozemo ponuditi
za one koji odluce na neki nacin saradjivati s nama, znaci izraze zelju da uz neka u nadoknadu ili nagradne kupone objavljujemo u kombinacijama njihovu odjecu, postavljamo info o njihovim kolekcijama, snizenjima i slicnim stvarima, onda treba neko bas kao sto inspire-me rece da radi dirty jobs, znaci da nabavlja slike komada koje bi uploadovale, kombinovale ili objavljivale
treba domena i kreirati sajt
ima tu posla, u startu nema nista para, ako bi ispalo uspjesno vjerovatno bi dosle i pare
pogledajte ljepota.ba, oni ocito imaju razradjen posao, ali meni se sajt en svidja, puno je zbrkan i nema ono sto je osnova moje ideje - praviti kombinacije po zeljama, prijedloge za svaki dan sa konkretnim podacima-gdje i koliko para
Kao što si i napomenula, to je zaista opsežan posao, i mora se konstantno raditi. I to nekoliko ljudi, ne može samo jedna osoba.
A što se tiče tog "dirty job" nabavljanja slika komada, to se može dogovoriti s vlasnicima radnji da oni obezbjeđuju slike ( ako se već žele reklamirati na site-u, ili dogovoriti s njima da se lično dođu i uslikaju ti odjevni predmeti ( mora baš biti dobar aparat ) .
A @alica, zar nema nešto slično Cosmopolitan na zadnjoj strani - slike cura sa ceste i komentari, ima i jako ružnih komentara, to se treba dobro raspitati smije li se tako...Možda ako se stavi onaj kvadratić na oči ili lice onda možeš.
Ili jednostavno nositi papire sa sobom i na licu mjesta da ljudi koji se slikaju potpišu da odobravaju da im se slika stavi.
Sad baš nešto razmišljam, zar nema neki BH portal - InfoBAR koji stalno objavljuje slike iz grada, imaju i onu rubriku frajer i djevojka dana. Čak su i na Sarajevo X-u stavljali slike šetača i ljudi, nikom nisu tražili dozvolu