http://www.imdb.com/title/tt0475784/
Za spojlere ne odgovaram, sve napisano ispod ovog posta čitate na vlastitu odgovornost, ukoliko niste pogledali najnoviju epizodu.
Moderator: _BataZiv_0809

- Ed je sigurno robot, mislim da ga programeri jos nisu skuzili sta radi. A sa druge strane moze biti i turista koji mozda hoce da napravi isti program pa pokusava da okrije kodkaranana wrote:dogledo sinoc.....
mozda ovi odgovori nisu ni drugima dosli, ali da vidim da li sam ja nesto propustio u svemu:
- ko je chiko u crnom (ed harris)? da li je on robot ili pravi chiko i sta on ustvari radi? ako je robot kako ga "kreatori" nisu onesposobili ako su vidjeli da on radi stvari van programiranih scenarija?
- da li visitorsi (pravi ljudi) ginu unutar virtual realitija? oni umotani sto su napravili masakr, da li su roknuli ikoga pravog covjeka? njih je rokno gost realitija jelde?
- zasto se svako jutro ponavlja isti scenario kad se treba budi i ode u grad? jel to treba tako da bude?
- kako gosti "udju" u westworld? jel se to negdje fakat kroz vrata fizicki udje ili se uspavaju i leze i onda se mozgom spoje u taj world kao matrix ili neki tako slicni filmovi?
- najvaznije: mogu li gosti karindzat one kurave u salonu?
imam jos dosta pitanja ali to je to za sad, vjerovatno ce se sve rascistiti za epizodu-dvije.
nisam gledaoDiwan wrote:Odlična serija i 'žao' mi je što se serija stavlja u kategoriju SF. Ovo nema veze sa SF, više sa filozofijom-religijom ... i matrix bi onda trebao biti SF ali ga rijetko tko dozivljava tako negirajući i odbacujući pozadinu priče.
Jack Be Nimble wrote:Dogledao. Odlicna muzika uz onu pucnjavu pri kraju. Malo mi je bilo tesko skontati ko je robot a ko turista, ali mislim da sam skontao sve.
ako je sigurno robot, kako mu nista ne bi kad ga je mladi verter izroko sarzer u njega?Jack Be Nimble wrote:- Ed je sigurno robot, mislim da ga programeri jos nisu skuzili sta radi. A sa druge strane moze biti i turista koji mozda hoce da napravi isti program pa pokusava da okrije kodkaranana wrote:dogledo sinoc.....
mozda ovi odgovori nisu ni drugima dosli, ali da vidim da li sam ja nesto propustio u svemu:
- ko je chiko u crnom (ed harris)? da li je on robot ili pravi chiko i sta on ustvari radi? ako je robot kako ga "kreatori" nisu onesposobili ako su vidjeli da on radi stvari van programiranih scenarija?
- da li visitorsi (pravi ljudi) ginu unutar virtual realitija? oni umotani sto su napravili masakr, da li su roknuli ikoga pravog covjeka? njih je rokno gost realitija jelde?
- zasto se svako jutro ponavlja isti scenario kad se treba budi i ode u grad? jel to treba tako da bude?
- kako gosti "udju" u westworld? jel se to negdje fakat kroz vrata fizicki udje ili se uspavaju i leze i onda se mozgom spoje u taj world kao matrix ili neki tako slicni filmovi?
- najvaznije: mogu li gosti karindzat one kurave u salonu?
imam jos dosta pitanja ali to je to za sad, vjerovatno ce se sve rascistiti za epizodu-dvije.![]()
- Turisti ne mogu da poginu jer roboti koriste specijalne metke koji samo mogu ubiti drugog robota (ja mislim da je tako) Pravo je pitanje da li turista moze ubiti drugu turistu? Zakacis se sa nekim, roknes ga i kazes 'joj ja mislio on robot'
- Ja mislim da se ponavlja isti scenario jer je program tako napisan. Turisti mogu da prenoce, ali svako jutra ide ista prica pa onda ti kao turista mozes promjenis tu pricu. Danas ubijas, sutra lovis ribu, pekosutra jases itd. I ti kada otvoris MS Word dobijes jedno te isto, pa onda pocnes da pises a sigurno ne pises stalno jedno te isto.
-Ne znam kako udju, to se i ja pitam.
-To je citava poenta parka sto se ljudima da sansa da dozive ono sto mozda nikada ne bi mogli, to jest da ih niko ne osudi. Spavati sa kurvom a da se zena ne ljuti, ubijati ljude, itd.
Kad kažeš i okarakterišeš nešto kao SF onda na neki način isključuješ 'realnost', a ovdje, a vjerovatno i u drugim serijama/filmovima ima priče, poruka koje imaju veze mnogo sa nekim suštinskim filozofsko-religijskim pitanjima. Dakle, ti androidi su samo fasada, a osnova serije je nešto drugo.Black swan wrote:nisam gledaoDiwan wrote:Odlična serija i 'žao' mi je što se serija stavlja u kategoriju SF. Ovo nema veze sa SF, više sa filozofijom-religijom ... i matrix bi onda trebao biti SF ali ga rijetko tko dozivljava tako negirajući i odbacujući pozadinu priče.
ali zašto postoji ova tendencija da sve što ima veze sa SFom se prebacuje u drame ili trilere ili ne znam ni ja šta
kao da se gledatelji stide što gledaju SF
ili ne znam šta
pravo mi to zanimljivorobot ili android nije sf
šta je onda SF?
fakat ne znam