Western union zabrana
-
housetent
#1 Western union zabrana
Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
- muminovic
#2 Re: Western union zabrana
sve da je i istina ne mora ti poslat sa svog imena i prezimena, zamoli prijatelja, prijateljicu da posalje na tebe ili ime i prezime koje das.
Pored toga Western Union je obicno smece, imas mogucnost da ti posalje sa MoneyGram, RIA, AZIMO, Small World Money Transfer, PayPal, Iban/Swift
Pored toga Western Union je obicno smece, imas mogucnost da ti posalje sa MoneyGram, RIA, AZIMO, Small World Money Transfer, PayPal, Iban/Swift
-
paladinka
#3 Re: Western union zabrana
Ja koliko se sjecam , preko WU mozes slati dva puta godisnje bez identifikacije, nakon toga ti traze da prikazes licnu , nije nikakva zabrana. To je kad se online salju pare.
- burekodsira
#4 Re: Western union zabrana
ma western su govna teška, sjetim im se mame ovim putem. koliko puta sam slao novac raznim osobama i šanse su fifti fifti da iz nekog njihovog razloga ne prođe, jer ta osoba im navodno nije podobna. rezultat: čekaš 7 radnih dana da ti vrate pare koje si im u roku sekunde preko neta prebacio.
a osobi primatelju izmišljaju kojekakve dokumente da im dostave i 10-strana obrazloženja ko si kome i zašto hoćeš pare, i kad to uradiš prave se mutavi i samo jedno te isto u odgovoru šalju bez konkretnih detalja.
a kad nazoveš isto sranje drugo pakovanje.
pređite na moneygram, sa njima još nisam imao te komplikacije, jedina mana im je što ne mogu preko neta uplatiti nego moram ići u poslovnicu
a osobi primatelju izmišljaju kojekakve dokumente da im dostave i 10-strana obrazloženja ko si kome i zašto hoćeš pare, i kad to uradiš prave se mutavi i samo jedno te isto u odgovoru šalju bez konkretnih detalja.
pređite na moneygram, sa njima još nisam imao te komplikacije, jedina mana im je što ne mogu preko neta uplatiti nego moram ići u poslovnicu
Last edited by burekodsira on 19/12/2017 17:43, edited 1 time in total.
- commendatore
#5 Re: Western union zabrana
housetent wrote:Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
- karanana
#6 Re: Western union zabrana
to te taj skandinavac malo zeza.
misli on/ona u bosni raja mutava i pada na te fazone.
misli on/ona u bosni raja mutava i pada na te fazone.
-
Fudo387
#7 Re: Western union zabrana
Ne moze.housetent wrote:Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
- karanana
#8 Re: Western union zabrana
e jedino da nema kakve veze sa "finansiranjem terorizma" i otim zakonima i odredbama.
je li vehabija taj sto ti salje? da li je generalno sumnjiva faca?
je li vehabija taj sto ti salje? da li je generalno sumnjiva faca?
- uglavnomja
#9 Re: Western union zabrana
imas ovdje sva "ogranicenja" za norvesku, i to za placanje preko neta, znaci do 800 eur godisnje bez povrde identiteta posaljioca, a sa potvrdom id 3.500 eur u 3 dana
za placanje u poslovnici - agenturi nema nikakvih zabrana, imas i taj link sa strane
https://www2.westernunion.com/no/en/cus ... opics.html
sigurno imas za svaku zemlju istu ovakvu stranicu, moguce da je neka razlika izmedju cifri od zemlje do zemlje ... ali prvi put cujem za ovako nesto
za placanje u poslovnici - agenturi nema nikakvih zabrana, imas i taj link sa strane
https://www2.westernunion.com/no/en/cus ... opics.html
sigurno imas za svaku zemlju istu ovakvu stranicu, moguce da je neka razlika izmedju cifri od zemlje do zemlje ... ali prvi put cujem za ovako nesto
-
housetent
#10 Re: Western union zabrana
Ne osoba nema nikakve veze sa terorizmom,sasvim regularna osoba sto se toga tice.Nego mi samo kaze kao rekli joj tamo u toj banci kao previse saljes para za bosnu I spucali joj zabranu 2 mjeseca da ne moze slat.Poslije 2 mjeseca ce kaze moci.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#11 Re: Western union zabrana
Mislim da te munta i dalje. Jaranu stari stalno šalje pare iz Kanade, mjesečno jednom ili dva puta.
Uvijek može dati pare bratu sestri ocu majki komšiji i sa njim na šalter i uplatiti.
Uvijek može dati pare bratu sestri ocu majki komšiji i sa njim na šalter i uplatiti.
- O'zone
- Globalni moderator
#12 Re: Western union zabrana
Dužan ti para,kažeš? Zabrana na dva mjeseca, kažeš?
1+1=?
1+1=?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#13 Re: Western union zabrana
Neko ovdje neće zadugo vidjet pare iz ŠveckeO'zone wrote:Dužan ti para,kažeš? Zabrana na dva mjeseca, kažeš?
1+1=?
- mousstapha
#14 Re: Western union zabrana
Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor.commendatore wrote:housetent wrote:Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
- O'zone
- Globalni moderator
#15 Re: Western union zabrana
Sljedećih dva mjeseca sigurno neće a onda će da iskrsne nešto novo...liaar wrote:Neko ovdje neće zadugo vidjet pare iz ŠveckeO'zone wrote:Dužan ti para,kažeš? Zabrana na dva mjeseca, kažeš?
1+1=?
- commendatore
#16 Re: Western union zabrana
mousstapha wrote:Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor.commendatore wrote:housetent wrote:Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP