Western union zabrana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
housetent

#1 Western union zabrana

Post by housetent »

Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
muminovic

#2 Re: Western union zabrana

Post by muminovic »

sve da je i istina ne mora ti poslat sa svog imena i prezimena, zamoli prijatelja, prijateljicu da posalje na tebe ili ime i prezime koje das.

Pored toga Western Union je obicno smece, imas mogucnost da ti posalje sa MoneyGram, RIA, AZIMO, Small World Money Transfer, PayPal, Iban/Swift
paladinka

#3 Re: Western union zabrana

Post by paladinka »

Ja koliko se sjecam , preko WU mozes slati dva puta godisnje bez identifikacije, nakon toga ti traze da prikazes licnu , nije nikakva zabrana. To je kad se online salju pare.
burekodsira

#4 Re: Western union zabrana

Post by burekodsira »

ma western su govna teška, sjetim im se mame ovim putem. koliko puta sam slao novac raznim osobama i šanse su fifti fifti da iz nekog njihovog razloga ne prođe, jer ta osoba im navodno nije podobna. rezultat: čekaš 7 radnih dana da ti vrate pare koje si im u roku sekunde preko neta prebacio.
a osobi primatelju izmišljaju kojekakve dokumente da im dostave i 10-strana obrazloženja ko si kome i zašto hoćeš pare, i kad to uradiš prave se mutavi i samo jedno te isto u odgovoru šalju bez konkretnih detalja. :izet: a kad nazoveš isto sranje drugo pakovanje.

pređite na moneygram, sa njima još nisam imao te komplikacije, jedina mana im je što ne mogu preko neta uplatiti nego moram ići u poslovnicu
Last edited by burekodsira on 19/12/2017 17:43, edited 1 time in total.
commendatore

#5 Re: Western union zabrana

Post by commendatore »

housetent wrote:Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
:evil:
karanana

#6 Re: Western union zabrana

Post by karanana »

to te taj skandinavac malo zeza.
misli on/ona u bosni raja mutava i pada na te fazone.
Fudo387

#7 Re: Western union zabrana

Post by Fudo387 »

housetent wrote:Zanima me da li se osobi koja zivi u jednoj skandinavskoj drzavi moze zabraniti slanje novca preko westerna za bosnu.Osoba treba da mi posalje neke pare koje mi je duzna ali kao dali joj zabranu 2 mjeseca da salje,jer je kao vec nekoliko puta slala u toku mjeseca.Mene zanima je li je to istina I da li se moze zabraniti to slanje novca.LP
Ne moze.
karanana

#8 Re: Western union zabrana

Post by karanana »

e jedino da nema kakve veze sa "finansiranjem terorizma" i otim zakonima i odredbama.

je li vehabija taj sto ti salje? da li je generalno sumnjiva faca?
uglavnomja

#9 Re: Western union zabrana

Post by uglavnomja »

imas ovdje sva "ogranicenja" za norvesku, i to za placanje preko neta, znaci do 800 eur godisnje bez povrde identiteta posaljioca, a sa potvrdom id 3.500 eur u 3 dana
za placanje u poslovnici - agenturi nema nikakvih zabrana, imas i taj link sa strane

https://www2.westernunion.com/no/en/cus ... opics.html

sigurno imas za svaku zemlju istu ovakvu stranicu, moguce da je neka razlika izmedju cifri od zemlje do zemlje ... ali prvi put cujem za ovako nesto :-)
housetent

#10 Re: Western union zabrana

Post by housetent »

Ne osoba nema nikakve veze sa terorizmom,sasvim regularna osoba sto se toga tice.Nego mi samo kaze kao rekli joj tamo u toj banci kao previse saljes para za bosnu I spucali joj zabranu 2 mjeseca da ne moze slat.Poslije 2 mjeseca ce kaze moci.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#11 Re: Western union zabrana

Post by liaar »

Mislim da te munta i dalje. Jaranu stari stalno šalje pare iz Kanade, mjesečno jednom ili dva puta.
Uvijek može dati pare bratu sestri ocu majki komšiji i sa njim na šalter i uplatiti.
O'zone
Globalni moderator

#12 Re: Western union zabrana

Post by O'zone »

Dužan ti para,kažeš? Zabrana na dva mjeseca, kažeš?

1+1=?
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#13 Re: Western union zabrana

Post by liaar »

O'zone wrote:Dužan ti para,kažeš? Zabrana na dva mjeseca, kažeš?

1+1=?
Neko ovdje neće zadugo vidjet pare iz Švecke :lol:
mousstapha

#14 Re: Western union zabrana

Post by mousstapha »

commendatore wrote:
Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor. :D
O'zone
Globalni moderator

#15 Re: Western union zabrana

Post by O'zone »

liaar wrote:
O'zone wrote:Dužan ti para,kažeš? Zabrana na dva mjeseca, kažeš?

1+1=?
Neko ovdje neće zadugo vidjet pare iz Švecke :lol:
Sljedećih dva mjeseca sigurno neće a onda će da iskrsne nešto novo...
commendatore

#16 Re: Western union zabrana

Post by commendatore »

mousstapha wrote:
commendatore wrote:
Ko hoce nadje nacin, ko nece nadje izgovor. :D
:lol: :izet:
Post Reply