western digital externi hard disk

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
reaper7

#1 western digital externi hard disk

Post by reaper7 »

Zdravo,

Imam problem s naveden externim,konekcija s racunarom traje vjecnost,kad se na kraju spoji,vidi foldere na disku ali mu isto tako treba vjecnost da ih otvori,probao sam na par razlicitih racunara isti slucaj.Mjenjao sam usb kabl,portove i opet nista.Sadrzaj ne dozvoljava da prebaci na racunar,inace kapacitet je oko 150gb a ima oko 5 gb free space.
Molim za savjet.

Hvala.
SerijeSync

#2 Re: western digital externi hard disk

Post by SerijeSync »

reaper7 wrote:Zdravo,

Imam problem s naveden externim,konekcija s racunarom traje vjecnost,kad se na kraju spoji,vidi foldere na disku ali mu isto tako treba vjecnost da ih otvori,probao sam na par razlicitih racunara isti slucaj.Mjenjao sam usb kabl,portove i opet nista.Sadrzaj ne dozvoljava da prebaci na racunar,inace kapacitet je oko 150gb a ima oko 5 gb free space.
Molim za savjet.

Hvala.
najvjerovatnije neki drajveri USB ili ti je externi rikno.
BarbaDue

#3 Re: western digital externi hard disk

Post by BarbaDue »

rikavela...teko je i u mene. nije mu bilo pomoći.
mayab

#4 Re: western digital externi hard disk

Post by mayab »

Imam ja externi WD 1 Tb cca 6 godina, i uglavnom je iskljucen ,osim kad nesto trebam,dosta rijetko, dakle nije se uopće naradio....
Prije dva mjeseca ga isto tako ukljucim iz potrebe, kad ono neće da ga očita kako treba :shock: , ali format se da uraditi!
Opalim format, disk " dodje sebi" , ali nema fajlova, naravno .... i onda uz pomoć Recuva-e vratim sve dokumente koji su mi bili bitni...
Jebiga, najgore je sto sada nisam siguran moze li se tom disku ikako vise vjerovati za pohranu... :skoljka:
Maharadza

#5 Re: western digital externi hard disk

Post by Maharadza »

mayab wrote:Imam ja externi WD 1 Tb cca 6 godina, i uglavnom je iskljucen ,osim kad nesto trebam,dosta rijetko, dakle nije se uopće naradio....
Prije dva mjeseca ga isto tako ukljucim iz potrebe, kad ono neće da ga očita kako treba :shock: , ali format se da uraditi!
Opalim format, disk " dodje sebi" , ali nema fajlova, naravno .... i onda uz pomoć Recuva-e vratim sve dokumente koji su mi bili bitni...
Jebiga, najgore je sto sada nisam siguran moze li se tom disku ikako vise vjerovati za pohranu... :skoljka:
Isto se meni desilo na ovome starom disku od 2TB, tj. pošto ga nisam "eject" kako treba (bio tada na win7) - nije izbacilo poruku u taskbaru da je odjavljen, ja onako napamet isčupao (očekujući da je već odjavljen kao i milion puta prije toga) tako da je sve nestalo i samo format spasio! Evo radi već par godina od tada i nikakvih problema! :thumbup:
quarterback

#6 Re: western digital externi hard disk

Post by quarterback »

reaper7 wrote:Zdravo,

Molim za savjet.

Hvala.

neki diskovi jednostavno tako rade, kod mene je 2 TB Toshiba i kako se puni fajlovima drasticno je usporila, guglanjem sam nasao da je to karakteristika svih Toshiba Ext diskova od 2 TB...

probaj uraditi defrag, mozda sta pomogne
Post Reply