Zdravo,
Imam problem s naveden externim,konekcija s racunarom traje vjecnost,kad se na kraju spoji,vidi foldere na disku ali mu isto tako treba vjecnost da ih otvori,probao sam na par razlicitih racunara isti slucaj.Mjenjao sam usb kabl,portove i opet nista.Sadrzaj ne dozvoljava da prebaci na racunar,inace kapacitet je oko 150gb a ima oko 5 gb free space.
Molim za savjet.
Hvala.
western digital externi hard disk
Moderator: Benq
-
SerijeSync
#2 Re: western digital externi hard disk
najvjerovatnije neki drajveri USB ili ti je externi rikno.reaper7 wrote:Zdravo,
Imam problem s naveden externim,konekcija s racunarom traje vjecnost,kad se na kraju spoji,vidi foldere na disku ali mu isto tako treba vjecnost da ih otvori,probao sam na par razlicitih racunara isti slucaj.Mjenjao sam usb kabl,portove i opet nista.Sadrzaj ne dozvoljava da prebaci na racunar,inace kapacitet je oko 150gb a ima oko 5 gb free space.
Molim za savjet.
Hvala.
- BarbaDue
#3 Re: western digital externi hard disk
rikavela...teko je i u mene. nije mu bilo pomoći.
- mayab
#4 Re: western digital externi hard disk
Imam ja externi WD 1 Tb cca 6 godina, i uglavnom je iskljucen ,osim kad nesto trebam,dosta rijetko, dakle nije se uopće naradio....
Prije dva mjeseca ga isto tako ukljucim iz potrebe, kad ono neće da ga očita kako treba
, ali format se da uraditi!
Opalim format, disk " dodje sebi" , ali nema fajlova, naravno .... i onda uz pomoć Recuva-e vratim sve dokumente koji su mi bili bitni...
Jebiga, najgore je sto sada nisam siguran moze li se tom disku ikako vise vjerovati za pohranu...
Prije dva mjeseca ga isto tako ukljucim iz potrebe, kad ono neće da ga očita kako treba
Opalim format, disk " dodje sebi" , ali nema fajlova, naravno .... i onda uz pomoć Recuva-e vratim sve dokumente koji su mi bili bitni...
Jebiga, najgore je sto sada nisam siguran moze li se tom disku ikako vise vjerovati za pohranu...
- Maharadza
#5 Re: western digital externi hard disk
Isto se meni desilo na ovome starom disku od 2TB, tj. pošto ga nisam "eject" kako treba (bio tada na win7) - nije izbacilo poruku u taskbaru da je odjavljen, ja onako napamet isčupao (očekujući da je već odjavljen kao i milion puta prije toga) tako da je sve nestalo i samo format spasio! Evo radi već par godina od tada i nikakvih problema!mayab wrote:Imam ja externi WD 1 Tb cca 6 godina, i uglavnom je iskljucen ,osim kad nesto trebam,dosta rijetko, dakle nije se uopće naradio....
Prije dva mjeseca ga isto tako ukljucim iz potrebe, kad ono neće da ga očita kako treba, ali format se da uraditi!
-
quarterback
#6 Re: western digital externi hard disk
reaper7 wrote:Zdravo,
Molim za savjet.
Hvala.
neki diskovi jednostavno tako rade, kod mene je 2 TB Toshiba i kako se puni fajlovima drasticno je usporila, guglanjem sam nasao da je to karakteristika svih Toshiba Ext diskova od 2 TB...
probaj uraditi defrag, mozda sta pomogne