Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Moderator: anex
- 4m3l
#1 Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Preko koje banke je najmanja provizija ? Jednom sam slao preko nove banke i raiffeisena, cini mi se da je razlika bila cak 50km za istu svotu.
- muminovic
#2 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Preko svih banaka ista provizija - pogledaj transfernovca.ba
Koristi AZIMO ili MoneyGram bolji i jeftiniji.
- 4m3l
#3 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Kako mi je onda ispalo skuplje u raiffeisenumuminovic wrote:Preko svih banaka ista provizija - pogledaj transfernovca.ba
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#4 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
- 4m3l
#5 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Saljem, vjerovatno je kursna lista bila veca?? Jer sam uplatio KM a ovaj je trebao da primi u dinarima.Black swan wrote:daješ ili primaš?
- muminovic
#6 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Ako konvertujes valutu preko WU tu ce te posebno oderat.4m3l wrote:Kako mi je onda ispalo skuplje u raiffeisenumuminovic wrote:Preko svih banaka ista provizija - pogledaj transfernovca.ba
Prvo koncertujes valutu u banci, a onda tu valutu saljes.
Razlicite su cijene i za razlicite valute u transferu.
Ne koristi WU, ove gore 2 su ti jeftinije i bolje, AZIMO je prvo slanje novca 1 EUR - mozes on-line uplatiti isplata u novcu, dostupno za 30 min.
-
ado_sar
#7 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
mislim da je paypal povoljniji nego bilo koja gore nabrojana opcija
- muminovic
#8 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Ti jesi u pravu, ali ako salje primaocu koji nema PayPal account onda ne moze.ado_sar wrote:mislim da je paypal povoljniji nego bilo koja gore nabrojana opcija
Ovo je isplata u kesu u banci.
-
ado_sar
#9 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
jasno, plus sto na paypalu u 90% slucajeva moras cekati oko mjesec dana da ti pare "legnu" na racun, pa onda moras imati adekvatnu karticu da ih prebacis itd itd.muminovic wrote:Ti jesi u pravu, ali ako salje primaocu koji nema PayPal account onda ne moze.ado_sar wrote:mislim da je paypal povoljniji nego bilo koja gore nabrojana opcija
-
modem33
#10 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Ne treba cekat mjesec dana, mozes odmah primit kesh. Placa se ja mislim 10 KM za prijevremeno povlacenje nego kad automatski svima prebacuje 1-og u mjesecu kad je besplatno. Ovaj redizajnirani web site je mnogo bolji, prije je to bilo razbacano, pa sam morao ko detektiv traziti sto mi treba.ado_sar wrote:jasno, plus sto na paypalu u 90% slucajeva moras cekati oko mjesec dana da ti pare "legnu" na racun, pa onda moras imati adekvatnu karticu da ih prebacis itd itd.muminovic wrote:Ti jesi u pravu, ali ako salje primaocu koji nema PayPal account onda ne moze.ado_sar wrote:mislim da je paypal povoljniji nego bilo koja gore nabrojana opcija
- 4m3l
#11 Re: Wester Union - Preko koje banke je najmanja provizija ?
Koje banke kod nas podrzavaju AZIMO a koje u SRBIJI ?muminovic wrote:Ako konvertujes valutu preko WU tu ce te posebno oderat.4m3l wrote:Kako mi je onda ispalo skuplje u raiffeisenumuminovic wrote:Preko svih banaka ista provizija - pogledaj transfernovca.ba
Prvo koncertujes valutu u banci, a onda tu valutu saljes.
Razlicite su cijene i za razlicite valute u transferu.
Ne koristi WU, ove gore 2 su ti jeftinije i bolje, AZIMO je prvo slanje novca 1 EUR - mozes on-line uplatiti isplata u novcu, dostupno za 30 min.
Kada posaljem novac kako ga taj neko moze preuzeti ?