wellbid.com ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
huja2009

#1 wellbid.com ?

Post by huja2009 »

Slucajno sam naletio na ovaj sajt ? Moze li mi neko objasniti o cemu se radi. Aukcije su mi smijesne. Da platis 0,05$ za Canon aparat koji kosta 1500$ i da ima ovako malo bidova na te stvari ? Da li je neko mozda koristio ovaj sajt ? Opet postoji li isporuka za BiH ? Da li bi se placala carina ? Kolika bi bila postarina ? Sve su to napravili nejasno..

Hvala !
mufa1

#2 Re: wellbid.com ?

Post by mufa1 »

http://www.theguardian.com/money/2012/j ... n-websites

Valjda razumijes engleski. U biti, razlika ovog bidanja u odnosu na ebay je, sto na ebayu placa samo onaj ko je pobijedio, tj ko je ponudio najvise, dok na ovom i ovakvim sajtovima placaju svi. Znaci cim si ti stavio bilo kakvu ponudu, to tebe vec kosta, kroz kredite koje moras prethodno kupit. Znaci da bi ti uopste se mogo natjecat za neki proizvod, moras kupit kredit, i recimo svaki ulog te kosta 5 kredita.
I na kraju se desi da takve stranice zarade preko 100 000 funti za audija koji kosta 17-18 hiljada.
Ako ista, do sad si bar trebo naucit da je internet pun prevara, i da nema te budale koja ce ti dat aparat za par centi ili eura a koji kosta preko 1000 e.
huja2009

#3 Re: wellbid.com ?

Post by huja2009 »

A razumijem ga, ali nisam bas nasao sve te informacije. Hvala puno na odgovoru. Jasno mi je da je puno prevara, jer stvarno je smijesno platiti 1$ za nesto sto je 1500$ i da povjerujes u to. Ipak eBay je puno bolji. Hvala jos jednom na odgovoru.
Post Reply