http://www.sarajevo-x.com/clanak/080708110
I kad se sjetim načelnika općine Neum kako kuka jer nema podršku Federacije za turizam i kad poziva sve da posjete Neum garantujući kvalitetne sadržaje.
Možda se ljudi baziraju na skinhead turizam?

Ako misliš na poluotok preko puta, pripada...ProS wrote:neum nije more,mocvara mala...
oko hotela neum i voda smrdi,salinitet mora nije ko u dalmaciji,moze se doplivati u prekomorsku sumu,koja i ne pripada nama..

Posebno su azurni kada treba hrvatsko smece istresati na teritoriju Bosne i Hercegovine, je'l tako?ksarajlija wrote:E pretjeraste ga vi forumaši u blaćenju Neuma. Neumsko more nije močvara, ako oko hotela ponekad smrdi, to je zbog visokih temperatura na kojima se sve brzo kvari, ali komunalna sluzba uglavnom dobro radi. Takođe, treba imati u vidu da sve napisano govori o periodu glavne sezone, kada broj stanovništva Neuma deseterostruko poraste, a struktura gostiju je prilično raznolika. Ne želim braniti neumske stukture, ali i turisti koji dolaze u ogromnom broju, moraju povesti računa o čistoći okoline. Treba vidjeti Neum i prije i poslije sezone. Čist gradić.
E sad o clanku. Nema potrebe komentirati (neo)fasisticke grafite. Njih je jednostavno trebalo ukloniti i točka! Budala će uvijek biti, a nadležni trebaju raditi svoj posao. Pošto je članak govorio o fašističkim GRAFITIMA, šahovnica nije GRAFIT, pa samim time nije ni naznačena kao nešto fašističko. Ona je simbol Hrvata i na poluotoku Kleku (BiH) je samo u funkciji provociranja posjetitelja, otprilike kao križ u Mostaru, tako da se njena funkcija svodi na puko, primitivno obilježavanje (svoje?!) teritorije. Kad gosti dođu, da se zna... Primitivni nacionalizam dostojan i samog Bendera. Da zaključim: šahovnica - primitivno i nepotrebno!
Nadam se da će stanovništvo Neuma prepoznati prioritete i odrediti se o tome šta žele jer svi (bukvalno) žive od turizma, pa izvolite, nacionalizam ili turizam!!!
Ja mislim da ovdje ima neki dogovor sa nasom vladom, ako se dobro sjecam. Katastrofa..chuchumbamayumbe wrote:Posebno su azurni kada treba hrvatsko smece istresati na teritoriju Bosne i Hercegovine, je'l tako?ksarajlija wrote:E pretjeraste ga vi forumaši u blaćenju Neuma. Neumsko more nije močvara, ako oko hotela ponekad smrdi, to je zbog visokih temperatura na kojima se sve brzo kvari, ali komunalna sluzba uglavnom dobro radi. Takođe, treba imati u vidu da sve napisano govori o periodu glavne sezone, kada broj stanovništva Neuma deseterostruko poraste, a struktura gostiju je prilično raznolika. Ne želim braniti neumske stukture, ali i turisti koji dolaze u ogromnom broju, moraju povesti računa o čistoći okoline. Treba vidjeti Neum i prije i poslije sezone. Čist gradić.
E sad o clanku. Nema potrebe komentirati (neo)fasisticke grafite. Njih je jednostavno trebalo ukloniti i točka! Budala će uvijek biti, a nadležni trebaju raditi svoj posao. Pošto je članak govorio o fašističkim GRAFITIMA, šahovnica nije GRAFIT, pa samim time nije ni naznačena kao nešto fašističko. Ona je simbol Hrvata i na poluotoku Kleku (BiH) je samo u funkciji provociranja posjetitelja, otprilike kao križ u Mostaru, tako da se njena funkcija svodi na puko, primitivno obilježavanje (svoje?!) teritorije. Kad gosti dođu, da se zna... Primitivni nacionalizam dostojan i samog Bendera. Da zaključim: šahovnica - primitivno i nepotrebno!
Nadam se da će stanovništvo Neuma prepoznati prioritete i odrediti se o tome šta žele jer svi (bukvalno) žive od turizma, pa izvolite, nacionalizam ili turizam!!!
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070511034
Ja mislim da ima manje ustasije u Zadru i Splitu sve skupa nego dole u Neumu. Nije to furka nekakva vec fakat onaj sirovi nacionalizam i mrznja prema drugome.
Bio sam 2-3 puta poslije rata, slucajno, sa rajom, nije bilo pasosa ovo-ono, i uvijek sam se osjecao nekako lagodnije na pravom hrvatskom primorju nego u Neumu.
Što se tiče svastike, vidjela sam i ja u Sarajevu negdje jednu, ali ovo u Neumu nije pojedinačno već sistemsko šaranje koje,nopasaran wrote:opet da se ne bi kacio bezveze s nekim ili da netko ne pomisli da nesto sad ja branim....u svakom slucaju meni kao neumljaninu ovo smeta 100 puta vishe nego nekom ko je doso sa strane....al ko da u ostatku nase divne BiH ili ostalim gradovima se ne mogu naci ovaki ili slicni grafiti....ali bas svakom,pa i kod vas sto komentirate ovo...ja tocno i znam tko je sarao ovo, dva tri mala seljacica - djuturuma, izbjeglice iz Konjica....koji misle da je furanje na skinhead kulturu nesto posebno..pa mozesh im se samo smijati kao totalnim budalama....jbg, ne mozes ni ocistiti koliko oni mogu nasarati...al stvarno ispada ko da smo svi mi totalni fasisti dolje...zato toliko ljudi i dodje iz bosne na ljetovanje, jelte...samo moram prigovorit zasto autor clanka stavlja sliku grba hrv naroda u bih koji se nalazi na poluotoku medju kukaste krizeve koje su sarali par maloumnih klipana...nije valjda da i to on smatra fasistickim znakom...
Ma nema da brigaš, ako ideš na familijarni odmor - kupanje, sunčanje, igranje lopte, roštiljanje ... Neum ti je skroz OK.riko-ga wrote:Ljudi ja u Neum idem za sedam dana na 5-6 dana a vi me obeshrabriste pravo.Idem jer djeca nemaju pasos pa kad se vratim javim kako je bilo![]()