webasto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
SSwfin20

#1 webasto

Post by SSwfin20 »

Da li zna neko? imam webasto na autu Pasat TDI 2006, ali nemam ni daljinskog ni displeja u autu da mogu nariktati kad da se pali niti bilo koju komandu za njega, a webasto je orginal vw pa sad kako ono radi, kad se pali i koja mu je funkcija kad ja ne mogu da ga upalim? jedan majstor mi je rekao da se ono samo pali na nekoj odredjenoj temperaturi ispod nule tj. samo da odrzava radnu temperaturu motora u voznji.....
chockad

#2 Re: webasto

Post by chockad »

fin adis wrote:Da li zna neko? imam webasto na autu Pasat TDI 2006, ali nemam ni daljinskog ni displeja u autu da mogu nariktati kad da se pali niti bilo koju komandu za njega, a webasto je orginal vw pa sad kako ono radi, kad se pali i koja mu je funkcija kad ja ne mogu da ga upalim? jedan majstor mi je rekao da se ono samo pali na nekoj odredjenoj temperaturi ispod nule tj. samo da odrzava radnu temperaturu motora u voznji.....
zavisi koji je model webasta i kako je podesen. neki imaju daljinske uredjaje, neki se pale preko kombinacije postojecih prekidaca za grijanje (npr podesis temperaturu grijanja na 22, a brzinu ventilatora na 3 i onda se ukljuci webasto), neki rade automatski, ali svima je jedno zajednicko: nece se upaliti ako temperatura vani nije dovoljno niska. e sad, to se namjesta na termostatu od webasta, ali je to malo veci posao da bi covjek sam radio. najbolja ti je opcija naci instruction za taj model passata i provjeriti kako funkcionise webasto na njemu.
SSwfin20

#3 webasto

Post by SSwfin20 »

Pokusat cu potraziti jos po netu, al ako ko zna i moze pomoci nek javi..

Sent from my iPhone using Tapatalk
staxx

#4 Re: webasto

Post by staxx »

trebao bi mislim imati neki daljinski kao u videu:
http://www.youtube.com/watch?v=5izCcBeIWfA
ali kaze cojk, da moze i manuelno da se pali, imas dugme "auto", a u mene je isti passat i nsiam znao da je to to uopste dosad :D i znam da ima takodje tipka "auto", time palis navodno vebasto grijanje ili ti ga "standheizung" kako ga švabo kaze :)
staxx

#5 Re: webasto

Post by staxx »

i da li je moguce da ti je ovakav board computer kao ovdje
http://www.youtube.com/watch?v=p4XiHlsJj2A

on ga tu stima :/
SSwfin20

#7 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

Nemam nista nikakav daljinski nikakvu tipku za manualno ukljucenje a ma bas nista a klima je automatska, a kad otvorim haubu ispod haube pise da ima webasto a i vidio sam da ima. Al ne zna kako funkcionise cim stignem podlacu vam sliku da vidite kakve su mi komande na klimi..

bude

#8 Re: webasto

Post by bude »

ja sam na p807 imao webasto koje se automatski pali cim temperatura padne ispod 10 stepeni, nije direktno moglo grijati kabinu vec dogrijava sistem da bi se brze dostigla radna temperatura a time je rasla i potrosnja otprilike za nekih pola litra
SSwfin20

#9 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

Pa mozda je i kod mene tako?

SSwfin20

#10 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

SSwfin20

#11 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

fin adis wrote:https://www.google.fi/search?q=auto+kli ... B640%3B480

Eto kod mene je tako samo plus imaju jos grijaci sjedista a nigdje nista za webasto nema, ako je potrebno slikat cu i plocicu ispod haupe od webastog ako ce sta pomoci.

chockad

#12 Re: webasto

Post by chockad »

e ovako, namjestis temperaturu na 22, obje zone, brzinu ventilatora na 3, i ukljucis eco. s tim postavkama bi se webasto trebao sam ukljuciti kad vanjska temperatura bude dovoljno niska.
SSwfin20

#13 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

chockad wrote:e ovako, namjestis temperaturu na 22, obje zone, brzinu ventilatora na 3, i ukljucis eco. s tim postavkama bi se webasto trebao sam ukljuciti kad vanjska temperatura bude dovoljno niska.
aha. hvala na odgovoru pokusat cu tako cim bude minus.
SSwfin20

#14 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

chockad wrote:e ovako, namjestis temperaturu na 22, obje zone, brzinu ventilatora na 3, i ukljucis eco. s tim postavkama bi se webasto trebao sam ukljuciti kad vanjska temperatura bude dovoljno niska.
pokusao sam bas tako namjestio temp..na 22 ventilator na nivo 3 i cim pritisnem eco tipku automatski mi se upali i auto tj. onda svjetli auto-eco ne moze samo eco na temperaturi 22 a da je nivo ventilatora na 3, a cim promijenim ili nivo ventilatora ili temperaturu onda radi samo eco.
SSwfin20

#15 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

e ovako ljudi pokusao sam sve moguce opcije oko ovog webastog ali nikako da proradi, sad su temperature dovoljne niske i trebalo bi da radi zna li neko mozda postoji negdje u opcijama da se uljuci kako zimsko doba ili tako nesto slicno ili da nije sta pokvareno pa nece da mi radi jeli imao neko ovakav problem da napomenem ponovo u pitanu je passat 2006 god. webasto bez daljinskog i bez sata treba da se pali automatski u voznji i da pomaze pri zagrijavanju kabine ali nece nikako? ili neznam?
SSwfin20

#16 Re: webasto

Post by SSwfin20 »

i da li postoji akumulator za ovo webasto i gdje se nalazi da provjerim njega prvo?
dinozzoM6

#17 Re: webasto

Post by dinozzoM6 »

Kod mene je na Mazdi isti takav, automatski se pali nema nikakvih kontrola.
I ovih dana se ne pali ni ujutro (kad je auto hladno) jer je temperatura debelo iznad 5°C.
On služi za brže zagrijavanje motora a samim tim i kabine vozila, i pali se otprilike ispod 5 ili 0°C (zavisi od auta to auta).
I radi samo dok motor ne postigne radnu temperaturu.
Meni se zna desiti da mi se motor zagrije na radnu temperaturu kad je vani ispod 0°C bukvalno za tri minute, a kad je 7°C onda dok se malo ne navozam ništa. xD
Znači isključivo je faktor vanjska temperatura i to da je motor pri paljenju hladan.
Post Reply