WC-ciscenje

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ljuspica

#1 WC-ciscenje

Post by ljuspica »

WC mi nema prozor. ssim ves, konzumiram cigare u njemu...i sad imam prolem.vazda mi smrdi na nedefinisan smrad iako su vrata cesto otvorena.vetilator ne koristim jer kontam ne moze pomoc. sad sam wc osvjezila deterdzentom-prala umivaonik,tus kabinu,skoljku...i donekle sam ublazila smrad. postoji li nesto osim ciscenja sto bi moglo osvjeziti u zraku wc,nki fresh,ali da djeluje da nije ono bezveze
Mis mekinjas

#2 Re: WC-ciscenje

Post by Mis mekinjas »

Saniclip UriWave, miris Herbal Mint. Ne znam gdje ga u Sa mozes kupiti.
insomnia78

#3 Re: WC-ciscenje

Post by insomnia78 »

Ja mislio ovo neka tema za dijasporu
Queen_of_hearts

#4 Re: WC-ciscenje

Post by Queen_of_hearts »

1. Odvlaživač zraka, ako sušiš veš tu. Ima Ceresit tu spravicu.
2. Može pomoći i morska sol u nekoj posudi
3. Ne znam šta može pomoći oko smrada od cigareta, pogotovo što se to ne može izračiti nigde osim u sam stan....da se ne puši tu?! Ima li balkon za te stvari?
vješalica

#5 Re: WC-ciscenje

Post by vješalica »

izribaj pločice sve
animals

#6 Re: WC-ciscenje

Post by animals »

insomnia78 wrote:Ja mislio ovo neka tema za dijasporu
Mi u dijaspori nemamo wc..
mi ti to po poljskim obavljamo..
nema smrada..
kabal1337

#7 Re: WC-ciscenje

Post by kabal1337 »

nemoj pusit u wc-u
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#8 Re: WC-ciscenje

Post by Matijevic_Vlado »

kabal1337 wrote:nemoj pusit u wc-u
Sto da ne pusi? Navuci ce reumu u koljena, jel zbog toga?
Edin H.

#9 Re: WC-ciscenje

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Ja mislio ovo neka tema za dijasporu
:lol: :lol: :lol:
kabal1337

#10 Re: WC-ciscenje

Post by kabal1337 »

Matijevic_Vlado wrote:
mogu zglobovi i to da nazebu. Jos plocice tvrdo je to
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#11 Re: WC-ciscenje

Post by Matijevic_Vlado »

kabal1337 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Image

Nek Ljuspica halali
LolaLola

#12 Re: WC-ciscenje

Post by LolaLola »

Zamisljam taj smrad proliva, cigara i vesa koji se susi. :-) :-?

Hej, jos ima mooda reci da ima problem. No shit girl. :D
mayab

#13 Re: WC-ciscenje

Post by mayab »

Dosta je da u tom wc-u pušiš, pa da smrdi ko gasna komora, a valjda upalis taj ventilator barem tom prilikom!??
Dakle, pretpostavljam da na plocicama imas fini sloj katrana i nikotina iz cigareta, dakle, detaljno čisćenje nekim pogodnim sredstvom , recimo Konzumov DAX
Image
Uz to, garant se i u ostale povrsine (bez plocica) uvikao smrad, dakle, krečenje potrebno...
Kad to sve napravis , situacija mora biti bolja; eto, na prvu, i na neviđeno, toliko! :thumbup:
ljuspica

#14 Re: WC-ciscenje

Post by ljuspica »

mayab wrote:Dosta je da u tom wc-u pušiš, pa da smrdi ko gasna komora, a valjda upalis taj ventilator barem tom prilikom!??
Dakle, pretpostavljam da na plocicama imas fini sloj katrana i nikotina iz cigareta, dakle, detaljno čisćenje nekim pogodnim sredstvom , recimo Konzumov DAX
Image
Uz to, garant se i u ostale povrsine (bez plocica) uvikao smrad, dakle, krečenje potrebno...
Kad to sve napravis , situacija mora biti bolja; eto, na prvu, i na neviđeno, toliko! :thumbup:
Nije bas tako strasno hehehehe....nova gradnja,sve novo, cigare manje vise ne pusim sad tu ko turcin. oribala sam ga i stavila mirisljavu lavandu i situacija je bolja....inace u cijeloj zgradi nesto je s greskom uradjeno tako da cijevi znaju da smrde pred kisu....mi mislimo da je neka greska u gradnji a sad ne mora da znaci.hvala na odgovorima.
spreca

#15 Re: WC-ciscenje

Post by spreca »

kabal1337 wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
moze ako s koljena pusi :mrgreen:
dobar osjecaj

#16 Re: WC-ciscenje

Post by dobar osjecaj »

ljuspica wrote: Nije bas tako strasno hehehehe....nova gradnja,sve novo, cigare manje vise ne pusim sad tu ko turcin. oribala sam ga i stavila mirisljavu lavandu i situacija je bolja....inace u cijeloj zgradi nesto je s greskom uradjeno tako da cijevi znaju da smrde pred kisu....mi mislimo da je neka greska u gradnji a sad ne mora da znaci.hvala na odgovorima.
Kod mene u kupatilu uprkos redovnom ciscenju i prirodnoj ventilaciji koja je stalno aktivna zbog plinskog bojlera, osim mirisa hrane iz drugih stanova koji je nuzno zlo, pojavi se neki grozan smrad od kojeg mi se povraca. Sve cistim, otvaram odvode, sipam vrelu vodu razne prirodne i hemijske kombinacije i nista.
Onda su mi rekli da otvorim resetku na podu i da svakih desetak dana tu naspem litar vode. Iz nekog razloga to pomogne uklanjanju smrada.
vješalica

#17 Re: WC-ciscenje

Post by vješalica »

Ne kontam sto pusis u weceu
kabal1337

#18 Re: WC-ciscenje

Post by kabal1337 »

ali ne sada bez zezancije. Nemoj pusiti cigarete u WC-u. Probaj skroz da ukines. Jer se onaj smrad cigareta uvuce u sve moguce. A to sto si stavila miris ne postizes mnogo. Jer on fakticki pokusava da "maskira" smrad, a neugodne mirise da ocistits, veoma je bitno da ih ciscenjem otklonis. Pokusavaj isto i ves da ne susis, jer vlaga takodjer ima poseban miris, a kad ti se uvuce u zidove eto ti jos veceg belaja. Pokusaj da izbacis susenje i cigarete, ili barem drzi ventilator upaljen, jer je on za to namjenjen ( do duse kada se kupas).
TDK-90

#19 Re: WC-ciscenje

Post by TDK-90 »

dobar osjecaj wrote:
ljuspica wrote: Nije bas tako strasno hehehehe....nova gradnja,sve novo, cigare manje vise ne pusim sad tu ko turcin. oribala sam ga i stavila mirisljavu lavandu i situacija je bolja....inace u cijeloj zgradi nesto je s greskom uradjeno tako da cijevi znaju da smrde pred kisu....mi mislimo da je neka greska u gradnji a sad ne mora da znaci.hvala na odgovorima.
Kod mene u kupatilu uprkos redovnom ciscenju i prirodnoj ventilaciji koja je stalno aktivna zbog plinskog bojlera, osim mirisa hrane iz drugih stanova koji je nuzno zlo, pojavi se neki grozan smrad od kojeg mi se povraca. Sve cistim, otvaram odvode, sipam vrelu vodu razne prirodne i hemijske kombinacije i nista.
Onda su mi rekli da otvorim resetku na podu i da svakih desetak dana tu naspem litar vode. Iz nekog razloga to pomogne uklanjanju smrada.
I kod mene nesto slicno, naime vodoinstalateri su napravili los "pad" cijevi od kanalizacije i stalno nesto smrdi iz te resetke na podu.
Dok ima vode u njoj nema problema , ali kada voda ispari onda se lijepo osjeti da ulazi zrak-propuh kroz tu resetku u kupatilo te tako dolazi i smrad :-)
okanomalo

#20 Re: WC-ciscenje

Post by okanomalo »

ljuspica wrote:WC mi nema prozor. ssim ves, konzumiram cigare u njemu...i sad imam prolem.vazda mi smrdi na nedefinisan smrad iako su vrata cesto otvorena.vetilator ne koristim jer kontam ne moze pomoc. sad sam wc osvjezila deterdzentom-prala umivaonik,tus kabinu,skoljku...i donekle sam ublazila smrad. postoji li nesto osim ciscenja sto bi moglo osvjeziti u zraku wc,nki fresh,ali da djeluje da nije ono bezveze
ja imam ventilator i pomaze.nije velika investicija.probaj.
Connaisseur Karlin

#21 Re: WC-ciscenje

Post by Connaisseur Karlin »

dobar osjecaj wrote:
Restek na podu sam iskljucivo vidjela na Balkanu, u mnogim drzavama sirom svijeta,to ne postoji u kupatilima, i zaista se pitam, zasto postoje doticne restke najcesce pored kade :?
Mentha_Piperita

#22 Re: WC-ciscenje

Post by Mentha_Piperita »

Connaisseur Karlin

Restek na podu sam iskljucivo vidjela na Balkanu, u mnogim drzavama sirom svijeta,to ne postoji u kupatilima, i zaista se pitam, zasto postoje doticne restke najcesce pored kade :?
Meni rekose da je to zbog mogucih poplava, ako bi nesto puklo u kupatilu, voda bi odlazila kroz resetku i stete bi bile manje...
Connaisseur Karlin

#23 Re: WC-ciscenje

Post by Connaisseur Karlin »

Mentha_Piperita wrote:
Connaisseur Karlin

Meni rekose da je to zbog mogucih poplava, ako bi nesto puklo u kupatilu, voda bi odlazila kroz resetku i stete bi bile manje...
ali je cijeli pod u kupatilu ravan :D vidjela sma mozda dva kupatila,u kojim je pod upravo pod odredjenim uglom, a ciljem usmjeravanja kretanja vode na podu :) plus, prag je bio podignut,ali ,sto ako prag nije podignut :D

vjerovatno je drugi razlog, postavljanje ves masine u vecini nasih kupatila !

ali,kuhinja je takodjer dio "vdoeng cvora" u kuci, a nema rupu sa resetkom na podu :D
Running

#24 Re: WC-ciscenje

Post by Running »

To nije nikakva resetka vec sifon, a iznad poklopac. Ne znam kakvo je to kupatilo bez "resetke". Smrdi ako nema vode u sifonima, da sprijeci protok zraka iz odvoda, neko rece isparila voda, pa valjda nekad otvoris vodu sa cesme i napuni se :)

Samo redovno ciscenje svih sifona u kupatilu i nema smrada ni problema. I naravno ciscenje resetkica lavaboa i kade, jer se sva prljavstina ne zadrzi samo u sifonu, vise na resetkici iznad sa rupicama.

Cistim sifone jednom u 2-3 mjeseca, odvrnem resetkice saraf i to ispod ocistim. Takodje jednom u pola godine, skinem i mrezice sa slavina i to cistim od kamenca, je se zacepi i mlaz prska, ne moze da se rasipa fino, kao i i rupice tusa. :)

Sta ce ti sifon na podu u kuhinji, ne kupas se tamo, da bi prskalo i sl., imas samo sudoperu nemas toliko "potrosaca". :)
Post Reply