Waterdance 14-15. decembar Sarajevo

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
miranda_

#1 Waterdance 14-15. decembar Sarajevo

Post by miranda_ »

da li neko slucajno zna da li se mogu kupiti karte..a ako da gdje i koliko kostaju? :D
karanana

Post by karanana »

Waterdance? Sta je to? Jeli to onaj irski ples? Zar to nije River dance? Ako je River Dance volio bih i ja da znam vise informacija o njima u Sarajevu. Ako je Waterdance volio bih da znam sta je to.
nausnica

Post by nausnica »

Ma jok. Nije to TAJ Riverdance.

Ovo je djelo Belme Čečo, jedne od trenutnih balerina Narodnog pozorišta, koja je iskoreografirala nastup srednjoškolaca i samo mu dala ovaj naziv. Nema veze s onim Riverdensom. Plesače je uzela iz raznih srednjih škola, nisu čak ni profesionalci već entuzijasti. Sumnjam da vrijedi gledati.
karanana

Post by karanana »

nausnica wrote:Ma jok. Nije to TAJ Riverdance.

Ovo je djelo Belme Čečo, jedne od trenutnih balerina Narodnog pozorišta, koja je iskoreografirala nastup srednjoškolaca i samo mu dala ovaj naziv. Nema veze s onim Riverdensom. Plesače je uzela iz raznih srednjih škola, nisu čak ni profesionalci već entuzijasti. Sumnjam da vrijedi gledati.
OK, hvala, ja sam pobrko onda. Ukucam waterdance na google i vidim nekakav film, pa konto da miranda nije kontala river dance. e ne znam onda nista o tom water danceu
nigdje.nikog

Post by nigdje.nikog »

ja sam vidio reklamu u novinama.
primjetio sam da cak nisu uspjeli napraviti ni propisnu reklamnu sliku - svaka poza za sebe!
Mogu mislit na sta ce to tek licit kad zaigraju
nausnica

Post by nausnica »

Ma nema to veze sa istim pozama i Riverdensom, i identicnim pokretima i onog tehnickog plesa nogu. Zove se Waterdance i obučeni su u plavo-zelenkaste kostime kao voda, i ne plešu uopšte onaj riverdance stil plesa, već običnu koreografiju nekakvu kao skupina srednjoskolaca i docaravaju ples vode.
Post Reply