WANTED: CC of Bosnia

Post Reply
St.Germain

#1 WANTED: CC of Bosnia

Post by St.Germain »

Multimuslimansko Sarajevo

SDA i SBiH

Tandem iz snova, poštenih bošnjačkih, reklo bi se. "Narodna" desnica reformiranih nacionalista i "stranka modernog centra" koja još uvijek počiva i opstaje na karizmi svog utemeljitelja dr. Harisa Silajdžića, nastupaju kao nosioci konačnog rješenja za Bošnjake, po "principu Muhamed Alaim". Najnoviji zajednički projekat ovih tobožnjih političkih protivnika, spremnih da se skutre u toplom političkom zagrljaju na minderu zajedničke vlasti, mogao bi se zvati "Multietničko Sarajevo po mjeri Bošnjaka". Nema više stare, "nenarodne" vlasti, niti SDP-a. Gradskim vijećem Sarajeva predsjedavat će Aida Habul iz Stranke za BiH: a ona je kazala, odmah na početku, da je sjednica i bez prisustva vijećnika SDP-a legitimna, te u skladu s odredbama Statuta grada, kojima se garantira zastupljenost svih naroda u novom Gradskom vijeću. Kako to? "Smatram se predsjedavajućom svih, bez obzira iz kog naroda dolaze", lucidno pojašnjava Habulova. Odgođen je izbor gradonačelnika, ali ne sekirajte se: mogla bi to biti Semiha Borovac iz SDA, samo dok skonta da li je Bošnjakinja ili Muslimanka. Mogao bi biti i bilo ko drugi: vijećnik je mio, ma koje muslimanske vjere bio. Uzalud vapaji Zlatka Lagumdžije. Uzalud i pritužbe Nikole Špirića Ustavnom sudu. Vijeće može i bez Srba. Time dvije najjače bošnjačke stranke dovršavaju proces "humanog preseljenja" u cilju stvaranja etnički čistih krpica teritorije. Da, onaj projekat Radovana Karadžića i Mate Bobana. Konačno rješenje.

Bosanski Barometar (BHDANI)
pitt

Post by pitt »

Jebo ih vise i nacionalni kljuc kao mjera multieticnosti :x Bolje im je da gledaju da dovode apoliticne strucnjake na ta mjesta pa makr svi eskimi bili :x
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

Aida Habul mi je bila profa na faxu

truba je kao profa = nesposobna, smotana... na predavanju iz informatike 1999 je predavala o kompjutorima iz doba hladnog rata
pitt

Post by pitt »

Ja sam se zaprepastio kad sam cuo da moja bivsa direktorica (SDA marioneta) je kandidat za gradonacelnika. Ta ne da je glupa, nego nije sposobna bila skolu vodit a kamoli grad...da nije bilo zajebane zamjenice svasta bi bilo ( a i bivalo je :D:D:D). Ali....madam se preziva Aksamija sto ti je direktno vezano rodbinskim vezama sa Izetbegovicima (o tome se tokom rata voljela hvalit...cudo jedno). Helem, stranka ce joj se oduziti za sve sto je ucinila ko poslanik do sad (dizala papak i blejala kad joj coban zapovjedi) a sucur, dobit ce jednu ovcu za gradonacelnika kojom ce sada i bez frule moci manipulisati. :?
sanjanin

Post by sanjanin »

Komi, bas kontam jel to ona. Nisam znao da je u Stranci ZA BiH jer ona je asistent prof.dr. Zlatka Lagumdzije i u stvari je mijenjala njega.

Predavanja su bila zesci ocaj. Sjedim, gledam i kontam......jesam laik.....al ovo je da ne povjerujes.... :( :( :( :D

I jos uvijek je tako. :(

Germa, ne znam sta da ti kazem. Kako god da ti pokusam objasniti ispast ce da navijam za SDA.

Uglavnom, taj clanak koji si postirao nije cijela istina. Jedan dio nedostaje.

Jednostavno, SDP je dobrim dijelom sam kriv za to sto se desava. Igraju ulogu koju mnogi jos uvijek uzimaju za ozbiljno.

A Muhidin Hamamdzic nije nista bolji od te Semihe Borovac. Mogli bi se i orodit njih dvoje. :roll: :D

St.Germain wrote:Autor ove izjave je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Koliko vas vjeruje ovoj izjavi?
Kad SDP-ovci budu shvatili da se Mladen :D Ivanic :oops: samo zajebava SDA vise niko nece ni spominjati.

No, pitanje je hocemo li to dozivjeti. Da SDP shvati......i odrekne se iscentrifugiranog komunistickog boljsevizma..... :roll:
pitt

Post by pitt »

Znamo mi da si ti SDA jugend :D:D:D:D:D
zlata

Post by zlata »

pitt wrote:Jebo ih vise i nacionalni kljuc kao mjera multieticnosti :x Bolje im je da gledaju da dovode apoliticne strucnjake na ta mjesta pa makr svi eskimi bili :x
I am falling in love. My way of saying: SLAZEM SE 1000%
Truba

Post by Truba »

sanjanin wrote:Komi, bas kontam jel to ona. Nisam znao da je u Stranci ZA BiH jer ona je asistent prof.dr. Zlatka Lagumdzije i u stvari je mijenjala njega.
Predavanja su bila zesci ocaj. Sjedim, gledam i kontam......jesam laik.....al ovo je da ne povjerujes.... :( :( :( :D

I jos uvijek je tako. :(
ma kako nisi znao ? :roll:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

sanjanin wrote:
Jednostavno, SDP je dobrim dijelom sam kriv za to sto se desava. Igraju ulogu koju mnogi jos uvijek uzimaju za ozbiljno.

No, pitanje je hocemo li to dozivjeti. Da SDP shvati......i odrekne se iscentrifugiranog komunistickog boljsevizma..... :roll:
Elem "sanjanin"...

Evo, kunem ti se, nije provokacija vec samo jedno pitanje na koje bih volio dobiti TVOJ odgovor i tvoje tumacenje sta se desava...

Naime, zasto mislis da je SDP kriv za ovo sto se desava u Sarajevu...
Bilo bi mi drago da mi sto konkretnije odgovoris i bez nekih velikih uvoda i objasnjenja..
Samo gole cinjenice dakle...
Zasto je SDP kriv za nemogucnost konstituisanja vijeca onako kako je to predvidjeno zakonima?
Truba

Post by Truba »

zbog principa :D:D:D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

komi wrote:zbog principa :D:D:D
;-)

Neka komi...
Da cujemo i druga misljenja... :)
pitt

Post by pitt »

Pa mora neko sem onih sto su na vlasti biti kriv :D:D
Truba

Post by Truba »

Vodenjak wrote:
komi wrote:zbog principa :D:D:D
;-)

Neka komi...
Da cujemo i druga misljenja... :)
koja druga? što neće da popuste sa svojim stavovima...

pa što SDA u svoje redove nije ubacila nekoliko Srba na listu pa bi sada formirala legalnu vlast ?
pitt

Post by pitt »

Gdje bolan vjerske stranke da to rade (mada SDA ima nekih "aonih otamo" :D). Nist abez jakih gradjanskih stranki u kojima ce se jebat nekom koje si religije sve dok si sposoban za svoju funkciju :D
wels

Post by wels »

Gdje bolan vjerske stranke da to rade (mada SDA ima nekih "aonih otamo" :D).

Nist abez jakih gradjanskih stranki u kojima ce se jebat :D sve dok si sposoban ... :D

:? :D
pitt

Post by pitt »

Ma nista bez jebanja moj wels :D:D
wels

Post by wels »

Salu na stranu, gradjanske stranke su meni ok.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dzabe cekam...
Ushutili se kritiZEri... 8-)
Klasika...

:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Vodenjak wrote:Dzabe cekam...
Ushutili se kritiZEri... 8-)
Klasika...

:D
Sve pitaj, al' za vlastito misljenje nemoj, zivota ti...
:roll:
sanjanin

Post by sanjanin »

Komi, pretpostavljao sam. Al sve sam konto, reko gdje ce bolan Aida Habul bit predsjednik vijeca grada. Dozovi se, mora da je neka druga Aida u pitanju..... :( :D

Kad ono fakat, al jedva je prepoznah, na predavanjima je vazda izgledala ko nenaspavana usidjelica. A sad se nesto nafrakala..... :roll: :D

Vodenjak:D, ne znam vrijedi li pricati o tome.

Komi pominje princip. Mislim da SDP ima pogresan princip. Njima je vokri sto se vise ne pitaju u vijecu pa sad lijece frustracije.

U SDP-u je problem a ne u narodu. Ili bolje receno u alternativi je problem. Jer, 2000. godine SDP je pobijedio i u ovim dzidzi-midzi :D mjestima. U Vogosci, Ilijasu, Hadzicima.....

Da se SDP nije pogresno postavio nakon dolaska na vlast ne bi ni otisli s vlasti. Nakon pada s vlasti, SDP pravi jos vecu grsku podijelivsi birace na urban i ruralne :zzzz: .
I sad se pitaju gdje odose onoliki glasovi? :shock: I izjednacavaju one koji su se odrekli SDP-a 2002. godine sa glasacima SDS-a i HDZ-a.

Da se SDP drukcije postavio sad niko ne bi ni pominjao SDA. SDA bi sad bila opozicija. Dugi niz godina SDP bi bio vlast.

Ovako, 2000. godine ljudi su glasali za SDP jer su u njemu vidjwli istinsku nadu u bolje sutra. Kad je SDP dosao na vlast onda su pocele igre. I SDP se sam ubio i pao. SDA tu nije nista kriva. Oni su mudro sutili i pustili da se SDP sam ubije. I tako je i bilo. Nazalost.

A sad, SDP bjezi iz vijeca. I onda novine pisu o jednonacionalnom vijecu. :zzzz:

Predizborna kampanja je pocela. :oops: :D

A sve je moglo biti bolje. Makar na ovom parcetu koje je oslobodila Armija BiH. Za pocetak. Ali mi na zalost nemamo stranku koja ce raditi posteno. Makar na onom prostoru nad kojim zaista ima kontrolu.
sekiracija1

Post by sekiracija1 »

Bice da je mnogima krv u ocima sto doticna gospodja nije Hrvatica ili sto ne jede krmetinu. :D :-)
Post Reply