WANTED: CC of Bosnia
-
St.Germain
#1 WANTED: CC of Bosnia
Multimuslimansko Sarajevo
SDA i SBiH
Tandem iz snova, poštenih bošnjačkih, reklo bi se. "Narodna" desnica reformiranih nacionalista i "stranka modernog centra" koja još uvijek počiva i opstaje na karizmi svog utemeljitelja dr. Harisa Silajdžića, nastupaju kao nosioci konačnog rješenja za Bošnjake, po "principu Muhamed Alaim". Najnoviji zajednički projekat ovih tobožnjih političkih protivnika, spremnih da se skutre u toplom političkom zagrljaju na minderu zajedničke vlasti, mogao bi se zvati "Multietničko Sarajevo po mjeri Bošnjaka". Nema više stare, "nenarodne" vlasti, niti SDP-a. Gradskim vijećem Sarajeva predsjedavat će Aida Habul iz Stranke za BiH: a ona je kazala, odmah na početku, da je sjednica i bez prisustva vijećnika SDP-a legitimna, te u skladu s odredbama Statuta grada, kojima se garantira zastupljenost svih naroda u novom Gradskom vijeću. Kako to? "Smatram se predsjedavajućom svih, bez obzira iz kog naroda dolaze", lucidno pojašnjava Habulova. Odgođen je izbor gradonačelnika, ali ne sekirajte se: mogla bi to biti Semiha Borovac iz SDA, samo dok skonta da li je Bošnjakinja ili Muslimanka. Mogao bi biti i bilo ko drugi: vijećnik je mio, ma koje muslimanske vjere bio. Uzalud vapaji Zlatka Lagumdžije. Uzalud i pritužbe Nikole Špirića Ustavnom sudu. Vijeće može i bez Srba. Time dvije najjače bošnjačke stranke dovršavaju proces "humanog preseljenja" u cilju stvaranja etnički čistih krpica teritorije. Da, onaj projekat Radovana Karadžića i Mate Bobana. Konačno rješenje.
Bosanski Barometar (BHDANI)
SDA i SBiH
Tandem iz snova, poštenih bošnjačkih, reklo bi se. "Narodna" desnica reformiranih nacionalista i "stranka modernog centra" koja još uvijek počiva i opstaje na karizmi svog utemeljitelja dr. Harisa Silajdžića, nastupaju kao nosioci konačnog rješenja za Bošnjake, po "principu Muhamed Alaim". Najnoviji zajednički projekat ovih tobožnjih političkih protivnika, spremnih da se skutre u toplom političkom zagrljaju na minderu zajedničke vlasti, mogao bi se zvati "Multietničko Sarajevo po mjeri Bošnjaka". Nema više stare, "nenarodne" vlasti, niti SDP-a. Gradskim vijećem Sarajeva predsjedavat će Aida Habul iz Stranke za BiH: a ona je kazala, odmah na početku, da je sjednica i bez prisustva vijećnika SDP-a legitimna, te u skladu s odredbama Statuta grada, kojima se garantira zastupljenost svih naroda u novom Gradskom vijeću. Kako to? "Smatram se predsjedavajućom svih, bez obzira iz kog naroda dolaze", lucidno pojašnjava Habulova. Odgođen je izbor gradonačelnika, ali ne sekirajte se: mogla bi to biti Semiha Borovac iz SDA, samo dok skonta da li je Bošnjakinja ili Muslimanka. Mogao bi biti i bilo ko drugi: vijećnik je mio, ma koje muslimanske vjere bio. Uzalud vapaji Zlatka Lagumdžije. Uzalud i pritužbe Nikole Špirića Ustavnom sudu. Vijeće može i bez Srba. Time dvije najjače bošnjačke stranke dovršavaju proces "humanog preseljenja" u cilju stvaranja etnički čistih krpica teritorije. Da, onaj projekat Radovana Karadžića i Mate Bobana. Konačno rješenje.
Bosanski Barometar (BHDANI)
- pitt
Ja sam se zaprepastio kad sam cuo da moja bivsa direktorica (SDA marioneta) je kandidat za gradonacelnika. Ta ne da je glupa, nego nije sposobna bila skolu vodit a kamoli grad...da nije bilo zajebane zamjenice svasta bi bilo ( a i bivalo je
:D:D). Ali....madam se preziva Aksamija sto ti je direktno vezano rodbinskim vezama sa Izetbegovicima (o tome se tokom rata voljela hvalit...cudo jedno). Helem, stranka ce joj se oduziti za sve sto je ucinila ko poslanik do sad (dizala papak i blejala kad joj coban zapovjedi) a sucur, dobit ce jednu ovcu za gradonacelnika kojom ce sada i bez frule moci manipulisati. 
-
sanjanin
Komi, bas kontam jel to ona. Nisam znao da je u Stranci ZA BiH jer ona je asistent prof.dr. Zlatka Lagumdzije i u stvari je mijenjala njega.
Predavanja su bila zesci ocaj. Sjedim, gledam i kontam......jesam laik.....al ovo je da ne povjerujes....
I jos uvijek je tako.
Germa, ne znam sta da ti kazem. Kako god da ti pokusam objasniti ispast ce da navijam za SDA.
Uglavnom, taj clanak koji si postirao nije cijela istina. Jedan dio nedostaje.
Jednostavno, SDP je dobrim dijelom sam kriv za to sto se desava. Igraju ulogu koju mnogi jos uvijek uzimaju za ozbiljno.
A Muhidin Hamamdzic nije nista bolji od te Semihe Borovac. Mogli bi se i orodit njih dvoje.
Ivanic
samo zajebava SDA vise niko nece ni spominjati.
No, pitanje je hocemo li to dozivjeti. Da SDP shvati......i odrekne se iscentrifugiranog komunistickog boljsevizma.....
Predavanja su bila zesci ocaj. Sjedim, gledam i kontam......jesam laik.....al ovo je da ne povjerujes....
I jos uvijek je tako.
Germa, ne znam sta da ti kazem. Kako god da ti pokusam objasniti ispast ce da navijam za SDA.
Uglavnom, taj clanak koji si postirao nije cijela istina. Jedan dio nedostaje.
Jednostavno, SDP je dobrim dijelom sam kriv za to sto se desava. Igraju ulogu koju mnogi jos uvijek uzimaju za ozbiljno.
A Muhidin Hamamdzic nije nista bolji od te Semihe Borovac. Mogli bi se i orodit njih dvoje.
Kad SDP-ovci budu shvatili da se MladenSt.Germain wrote:Autor ove izjave je ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Koliko vas vjeruje ovoj izjavi?
No, pitanje je hocemo li to dozivjeti. Da SDP shvati......i odrekne se iscentrifugiranog komunistickog boljsevizma.....
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
ma kako nisi znao ?sanjanin wrote:Komi, bas kontam jel to ona. Nisam znao da je u Stranci ZA BiH jer ona je asistent prof.dr. Zlatka Lagumdzije i u stvari je mijenjala njega.
Predavanja su bila zesci ocaj. Sjedim, gledam i kontam......jesam laik.....al ovo je da ne povjerujes....![]()
![]()
![]()
![]()
I jos uvijek je tako.![]()
- Vodenjak
Elem "sanjanin"...sanjanin wrote:
Evo, kunem ti se, nije provokacija vec samo jedno pitanje na koje bih volio dobiti TVOJ odgovor i tvoje tumacenje sta se desava...
Naime, zasto mislis da je SDP kriv za ovo sto se desava u Sarajevu...
Bilo bi mi drago da mi sto konkretnije odgovoris i bez nekih velikih uvoda i objasnjenja..
Samo gole cinjenice dakle...
Zasto je SDP kriv za nemogucnost konstituisanja vijeca onako kako je to predvidjeno zakonima?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
koja druga? što neće da popuste sa svojim stavovima...Vodenjak wrote:komi wrote:zbog principa:D:D
![]()
Neka komi...
Da cujemo i druga misljenja...
pa što SDA u svoje redove nije ubacila nekoliko Srba na listu pa bi sada formirala legalnu vlast ?
-
kub lajkan
Sve pitaj, al' za vlastito misljenje nemoj, zivota ti...Vodenjak wrote:Dzabe cekam...
Ushutili se kritiZEri...![]()
Klasika...
-
sanjanin
Komi, pretpostavljao sam. Al sve sam konto, reko gdje ce bolan Aida Habul bit predsjednik vijeca grada. Dozovi se, mora da je neka druga Aida u pitanju.....
Kad ono fakat, al jedva je prepoznah, na predavanjima je vazda izgledala ko nenaspavana usidjelica. A sad se nesto nafrakala.....
Vodenjak:D, ne znam vrijedi li pricati o tome.
Komi pominje princip. Mislim da SDP ima pogresan princip. Njima je vokri sto se vise ne pitaju u vijecu pa sad lijece frustracije.
U SDP-u je problem a ne u narodu. Ili bolje receno u alternativi je problem. Jer, 2000. godine SDP je pobijedio i u ovim dzidzi-midzi
mjestima. U Vogosci, Ilijasu, Hadzicima.....
Da se SDP nije pogresno postavio nakon dolaska na vlast ne bi ni otisli s vlasti. Nakon pada s vlasti, SDP pravi jos vecu grsku podijelivsi birace na urban i ruralne
.
I sad se pitaju gdje odose onoliki glasovi?
I izjednacavaju one koji su se odrekli SDP-a 2002. godine sa glasacima SDS-a i HDZ-a.
Da se SDP drukcije postavio sad niko ne bi ni pominjao SDA. SDA bi sad bila opozicija. Dugi niz godina SDP bi bio vlast.
Ovako, 2000. godine ljudi su glasali za SDP jer su u njemu vidjwli istinsku nadu u bolje sutra. Kad je SDP dosao na vlast onda su pocele igre. I SDP se sam ubio i pao. SDA tu nije nista kriva. Oni su mudro sutili i pustili da se SDP sam ubije. I tako je i bilo. Nazalost.
A sad, SDP bjezi iz vijeca. I onda novine pisu o jednonacionalnom vijecu.
Predizborna kampanja je pocela.
A sve je moglo biti bolje. Makar na ovom parcetu koje je oslobodila Armija BiH. Za pocetak. Ali mi na zalost nemamo stranku koja ce raditi posteno. Makar na onom prostoru nad kojim zaista ima kontrolu.
Kad ono fakat, al jedva je prepoznah, na predavanjima je vazda izgledala ko nenaspavana usidjelica. A sad se nesto nafrakala.....
Vodenjak:D, ne znam vrijedi li pricati o tome.
Komi pominje princip. Mislim da SDP ima pogresan princip. Njima je vokri sto se vise ne pitaju u vijecu pa sad lijece frustracije.
U SDP-u je problem a ne u narodu. Ili bolje receno u alternativi je problem. Jer, 2000. godine SDP je pobijedio i u ovim dzidzi-midzi
Da se SDP nije pogresno postavio nakon dolaska na vlast ne bi ni otisli s vlasti. Nakon pada s vlasti, SDP pravi jos vecu grsku podijelivsi birace na urban i ruralne
I sad se pitaju gdje odose onoliki glasovi?
Da se SDP drukcije postavio sad niko ne bi ni pominjao SDA. SDA bi sad bila opozicija. Dugi niz godina SDP bi bio vlast.
Ovako, 2000. godine ljudi su glasali za SDP jer su u njemu vidjwli istinsku nadu u bolje sutra. Kad je SDP dosao na vlast onda su pocele igre. I SDP se sam ubio i pao. SDA tu nije nista kriva. Oni su mudro sutili i pustili da se SDP sam ubije. I tako je i bilo. Nazalost.
A sad, SDP bjezi iz vijeca. I onda novine pisu o jednonacionalnom vijecu.
Predizborna kampanja je pocela.
A sve je moglo biti bolje. Makar na ovom parcetu koje je oslobodila Armija BiH. Za pocetak. Ali mi na zalost nemamo stranku koja ce raditi posteno. Makar na onom prostoru nad kojim zaista ima kontrolu.
-
sekiracija1
Bice da je mnogima krv u ocima sto doticna gospodja nije Hrvatica ili sto ne jede krmetinu.