1. Treba li kongres potpisati bailout plan?
2. Kako mislite da che ovo potpisivanje (ili ne), recesija ili depresija uticati na vash zivot?
Interesuje me sta nashi dijasporci drugim dijelovima svijeta misle:
1. Kako che sve ovo uticati na vashu lokalnu ekonomiju / zivot?
Interesuje me dali nashi zemljaci koji zive u BIH vjeruju da che ovo uticati na njih uopste.
Moje misljenje u kratkim crtama -
Dobro zahebana recesija, minimalno; vrlo mogucha depresija, a onda valja ichi tovariti kamione i kopati kanale.
Trebaju potpisati bailout i mislim da je interesantno da momentalno su konzervativci ti koji odbijaju da potpishu plan svog Busha.
Uz taj potpis, mislim da bi bilo lijepo, ono komunistichki, preuzeti licno bogatstvo stecheno u zadnjih 5 godina svih C-level menagera chije kompanije traze pomoch drzave. Umjesto golden parachute-a bi im dao kurton sa ukusom banane, jer poslije taslachenja nema kajanja.
Sve razvijene zemlje che itekako osjetiti ovo sve, a ovo je dokaz da koliko god te zemlje mislile da im ekonomije nije vezana za Americku, ova i te kako jeste. U USA je nezaposlenost oko 6%, u Evropi je preko 10%, i raste brze nego u Americi. Jedino za sad' izgleda da su Portugal (nije bilo housing bubble-ta) i Indija (ne vole kredite kulturno) imuni na USA ekonomiju.
Istom linijom, mislim da mozda jedino oni budisti na Tibetu neche osjetiti ove ekonomske nepogode.