VW Vento TDI 110KS,96 /info???
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
MERIVA
#1 VW Vento TDI 110KS,96 /info???
molim vas za pomoć u svezi ovog automobila njegove karakteristike i vaša iskustva bilo pozitivna ili negativna. jako dobro očuvan automobil registriran prešao 250 000 cijena oko 10 000 Km. vrijedi ili ne? hvala
-
The_Flyer2002
ma to ti je ustvari GOLF III sa gepekom.
kazes ocuvan?? ima 250,000km?? ako izgleda dobro tj ocuvan i nepokaziva te km na istrosenosti onda je moguce da je dignuta kilometraza jer je mozda auto udarano. cesto neki njemci to rade da bi opravdali nizu cijenu dobrog auta tj dignu km udarenom autu.
kazes ocuvan?? ima 250,000km?? ako izgleda dobro tj ocuvan i nepokaziva te km na istrosenosti onda je moguce da je dignuta kilometraza jer je mozda auto udarano. cesto neki njemci to rade da bi opravdali nizu cijenu dobrog auta tj dignu km udarenom autu.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Vento je produzeni golf!Veci komfor ogleda se samo u velicini gepeka!Novi motor za male pare ne mozhes naci. Sve price da se za male novce moze staviti ko fol "nov" motor okaci machku o rep. Vecinom su to reparirani motori sa nekih slupanih VW modela(golf, pasat, vento)!Za primjer ...obichan 1.9 VW dizel sa jedno 150000 km mozes dobiti od 1000 KM pa navishe.
- Alfons Kauders
Ako fakat das te pare za auto koji je presao 250000, usput odvoji koju markicu za strik i objesi se.
-
whow
Stavi na stranu marku i godiste 250.000 je 250.000 za bilo koje auto ukljucujuci VW
. To auto bi se recimo isplatilo kupiti za nekih 3.000 do 4 .000 i onda uloziti mozda jos 2.000 . Ja znam ljude koji su kupili automobile sa mnogo km i poslije toga ih jos vozili ali nisu platili 10.000 km. Ako hoces kupovati polovan auto onda gledaj da kupis sto noviji sa sto manje kilometara i ne gledaj mnogo na marku.
-
neki
250 000 km golfu (ventu) ne znaci nista. Taj automobil sigurno moze preci makar jos toliko. A to sto je dizel mu je samo pozitivno. Golf na kojem sam ja polagao vozacki prije 5 godina je imao predjenih 220 000 a covjek ga jos uvijek vozi.. sedmicno prelazi preko 1000 km. Jos kad uzmes u obzir ko sve vozi taj auto shvatas o cemu je rijec.
Ipak 10 hiljada je previse za to auto. To sto je vento nemoj da te zavarava, sto se tice komfora isti je kao i golf III samo sa vecim prtljaznikom
Ipak 10 hiljada je previse za to auto. To sto je vento nemoj da te zavarava, sto se tice komfora isti je kao i golf III samo sa vecim prtljaznikom
-
mr2
sto se tice kilometraze,ja sam imo toleda prerso 390 000 otprilike,ma nista ide...druga stvar ,odakle je auto,ako je iz holandije nije puno,ali ako je sa juga njemacke puno je...to sto je ocuvan,normalno,jer da bi ti se na zapadu isplatio dizel,moras minimalno 30 000 godisnje preci......bolje da pise 250 000 nego 150 000......uzmi godine x 30 000 hiljada,to je to
- Qler
ma vala da je Rols 250000km je mnogo!
Jarane ono ne moze biti ocuvano. Znas li koji je to napor za materijale i samo auto! Za tako malo vremena toliko kilometara!
Eto ja sam prodao mecku, '88 godiste 180k km presla, i sad imam Corsu '97 godiste, neki dan prevalila na 80k km!
to je onako, moje laicko misljenje, a ti radi kako mislis da je najbolje!
Jarane ono ne moze biti ocuvano. Znas li koji je to napor za materijale i samo auto! Za tako malo vremena toliko kilometara!
Eto ja sam prodao mecku, '88 godiste 180k km presla, i sad imam Corsu '97 godiste, neki dan prevalila na 80k km!
to je onako, moje laicko misljenje, a ti radi kako mislis da je najbolje!
-
nineac
Obožavam rečenice tipa: Prešao je 250.000 može još toliko! Bože me sačuvaj. Taj motor može sutra da crkne, a može preći i 600.000 km.
Jedina caka, VW tvornički pravi motore da mogu izdržati 300.000 km u normalnoj eksploataciji sa pravim gorivom i uljem.
Sve preko toga je samo stvar brige vlasnike, tj. do vlasnika je koliko će svojim trudom produžiti vjek trajanja.
Inače, to što je diesel je minus. Današnji dieseli traju dosta kraće od benzinaca zbog izuzetno osjetljivih turbina (taj motor ima VGT turbinu) ubrizgavanja, te duplo veću kompresiju od benzinca, koja je by the way najveći neprijatelj trajnosti motora!
Stoga, kani s etog auta. Moj rođak ga je imao, sve najbolje o tom autu, te je preošao 350.000 km, ali ga je kupio sa 50.000 a ne 250.000 !
Jedina caka, VW tvornički pravi motore da mogu izdržati 300.000 km u normalnoj eksploataciji sa pravim gorivom i uljem.
Sve preko toga je samo stvar brige vlasnike, tj. do vlasnika je koliko će svojim trudom produžiti vjek trajanja.
Inače, to što je diesel je minus. Današnji dieseli traju dosta kraće od benzinaca zbog izuzetno osjetljivih turbina (taj motor ima VGT turbinu) ubrizgavanja, te duplo veću kompresiju od benzinca, koja je by the way najveći neprijatelj trajnosti motora!
Stoga, kani s etog auta. Moj rođak ga je imao, sve najbolje o tom autu, te je preošao 350.000 km, ali ga je kupio sa 50.000 a ne 250.000 !
-
dugi
Ovo je dokaz kolika je glupost napravljena uvodenjem zabrane uvoza automobila starijih od 7 godina. Auta stara po 10 i vise godina drze visoku cijenu, a ljudi uglavnom nemaju para za novo ili 2-3 godine staro i onda moraju kupovati "krseve".
I onda se desava da npr. vento 98 u svedskoj kosta 7000KM ( ovo sam jutros gledao u novinama) a u bosni je skoro duplo skuplji
I onda se desava da npr. vento 98 u svedskoj kosta 7000KM ( ovo sam jutros gledao u novinama) a u bosni je skoro duplo skuplji
-
The_Flyer2002
ama sta je najgore ljudi se pale na ta auta zato sto su VW. hehehehhee
-
neki
Hvala Bogu sto su uveli tu zabranu..da nisu i dalje bi nam se drzava punila krsevima tipa golfII, kadett. I ovako je stanje katastrofa. Jos kad se debili napale pa fol napucaju te kante i onda krse sve po gradu.Ovo je dokaz kolika je glupost napravljena uvodenjem zabrane uvoza automobila starijih od 7 godina
Da hoce uvesti zabranu voznje auta starijih od 12 godina jos bi bolje bilo
- Alfons Kauders
Nema problema, nek uvedu, ako ces mi ti kupiti drugi auto...neki wrote:Hvala Bogu sto su uveli tu zabranu..da nisu i dalje bi nam se drzava punila krsevima tipa golfII, kadett. I ovako je stanje katastrofa. Jos kad se debili napale pa fol napucaju te kante i onda krse sve po gradu.Ovo je dokaz kolika je glupost napravljena uvodenjem zabrane uvoza automobila starijih od 7 godina
Da hoce uvesti zabranu voznje auta starijih od 12 godina jos bi bolje bilo
-
kurt_rock
Jako dobar auto,cijena je ok,jos ako ima nesto vise od standardne opreme(klima,..),vozim istog vec 4 godine i zadovoljan sam.
Komsija nedavno prodao svog ('94,td)za 9300..
A u vezi rasprave o kilometrima,presao je toliko zato sto najvjerovatnije nije vracan kilometar-sat,kod svakog vw,pa i drugih tek uvezenih vracen je bar za 100k ili 200k km.
(rodjak kupio passata '99,gledam 260.000km,eno ga sad total na 80.000
)
Komsija nedavno prodao svog ('94,td)za 9300..
A u vezi rasprave o kilometrima,presao je toliko zato sto najvjerovatnije nije vracan kilometar-sat,kod svakog vw,pa i drugih tek uvezenih vracen je bar za 100k ili 200k km.
(rodjak kupio passata '99,gledam 260.000km,eno ga sad total na 80.000
-
JD
Pojma nemas.. A sto je sadasnje stanje katastrofa? Mozda zato sto ne postoji tehnicki pregled koji bi neispravne automobile iskljucio iz saobracaja? Ali nema veze, zato svaki treci golf II je pola istruho, ako mu radi jedno svjetlo dobro je itd. Zabrana uvoza auta starijih od 7 godina nema nikakve veze sa tim, vec tehnicki pregled i homologacija.neki wrote:Hvala Bogu sto su uveli tu zabranu..da nisu i dalje bi nam se drzava punila krsevima tipa golfII, kadett. I ovako je stanje katastrofa.Ovo je dokaz kolika je glupost napravljena uvodenjem zabrane uvoza automobila starijih od 7 godina
Upravo zbog takvih zabluda u kojima nas narod zivi, ta zabrana i postoji jer ljudi koji su donijeli tu zabranu imaju isto misljenje ko ti. I sta su postigli tom zabranom? Dobro nece biti starijih auta, ali ce se ovi sad krsevi preprodavat i preprodavat do u besvijest, ali isto tako i registrovat neispravni svake godine. Pa kad ti ili neko drugi nastradas zbog takvog neispravnog auta mozda skontas u cemu je fazon....
-
dugi
Upravo sam to htio reci. Ljudi sa skupljenih 10.000KM nemaju puno izbora zato sto krsevi drze cijene. Da nema zabrane kupio bi auto staro 5-6 godina a ne krs od 10-12 godina.JD wrote:Pojma nemas.. A sto je sadasnje stanje katastrofa? Mozda zato sto ne postoji tehnicki pregled koji bi neispravne automobile iskljucio iz saobracaja? Ali nema veze, zato svaki treci golf II je pola istruho, ako mu radi jedno svjetlo dobro je itd. Zabrana uvoza auta starijih od 7 godina nema nikakve veze sa tim, vec tehnicki pregled i homologacija.neki wrote:Hvala Bogu sto su uveli tu zabranu..da nisu i dalje bi nam se drzava punila krsevima tipa golfII, kadett. I ovako je stanje katastrofa.Ovo je dokaz kolika je glupost napravljena uvodenjem zabrane uvoza automobila starijih od 7 godina
Upravo zbog takvih zabluda u kojima nas narod zivi, ta zabrana i postoji jer ljudi koji su donijeli tu zabranu imaju isto misljenje ko ti. I sta su postigli tom zabranom? Dobro nece biti starijih auta, ali ce se ovi sad krsevi preprodavat i preprodavat do u besvijest, ali isto tako i registrovat neispravni svake godine. Pa kad ti ili neko drugi nastradas zbog takvog neispravnog auta mozda skontas u cemu je fazon....
Samo malo poredjenje, 1996-97 godine kad je cvijetao uvoz auta, uporediva jetta GTD stara 9 godina je kostala oko 5000-6000KM a danas vento isto toliko star kosta 10.000KM, eto sta je zabrana donijela.