VW up!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#101 Re: VW up!

Post by emko1234 »

sha_ba wrote:
emko1234 wrote:
sha_ba wrote:posto vidim nije tema samo o vw up! nego i drugim automobilima samo da pitam je li neko ima iskustvo sa golfom 6, team, BMT 2.0 tdi 140 ks
hvala
vozi mi ga stari,ne znam sta bi ti reko..po njemu odlican,malo trosi jer je on covjek u godinama koji nije sklon brzinama,mislim da je presao sad oko 35 000km,ok auto..nije nesto sto bi ja sebi uzeo i nije bestbuy al prema njegovoj prici nema zamjerki..ako te zanima nesto konkretno,pitat cu i ja njega konkretno..

pozdrav emko :)
hvala puno na odgovoru, jako ljubazno od tebe... ma ja sam narucila jos u martu, bila je neka super akcija, sa euro bonusom i jos nesto svasta.. vidjela sam ga ali nisam probala jer je akcija kratko trajala.. a vec odavno sam cekala da izleti jer sam bas nesto htjela golfa :) nije neko furanje nego eto svidja mi se... do sada nikad dizela nisam vozila pa mi je to malo nepoznato.. ima neki filter nesto... a lijep je i opcije su mu super tako da mislim da ce bas biti ono sto sam ocekivala... stize sredinom maja.. pa javim :) ako mozes tatu pitat eto uglavom oko potrosnje i tog filtera (rekose da se treba cesce izvest na auto put da se propuse???) ako ti ne bude mrsko i naravno ako imas informacije zeljela bih znati jel kod nas u SA radi GPS i koliko bi kostalo zatamnjenje zadnjih stakala... e i ja se sad javih sa milion pitanja :) vidjeh iz tvojih postova da se bas razumijes pa eto ako ti gdje bude kad usput :)
hvala jos jednom, lijep pozdrav
nema na cemu,lijepo od tebe sto si se zahvalila.malo je kulturnih danas na forumu,ako prelistas temu gdje se spominje golf V,uvijerit ces se sama iz prve ruke.
sto se tice auta..novi motor je upitanju koji je tisi i ugodniji tj laksi za vozit od starog 2.0tdi-ja..al losa strana mu je sto je osjetljiv jako na lose gorivo,a kod nas je generalno lose gorivo..ta bluemotion tehnologija ti u principu znaci da auto ima taj filter partikularnih cestica u cilju sto manje emisije stetnih ispusnih gasova,da bi bio eco friendly..
morat ces dobro pazit gdje ga sipas,i opcenito pazit na gorivo i vodit racuna o tome..neces primjetit veliku razliku u voznji u odnosu na benzinca zato sto taj motor snagu razvija linearno a ne eksplozivno ko njegov prethodnik..to ti je opcenito onako..
ne znam koju si opremu uzela,al recimo kod mog starog zadnja stakla su fabricki zatamnjena..to se doplati cini mi se,nesto malo a nije skupo za uradit dodatno..
sto se tice gps-a,gps ces ugradti u firmi koja se zove komel ako te zanima ko zastita.ljudi rade te zastite i alarmne sisteme cobra.to ti isto preporucujem i to i ja i stari imamo na autima u kombinaciji sa zederom.asa ima dogovorenu saradnju s njima i vjerujem da ce ti ih preporucit.a ako te zanima samo navigacija,onda mislim da radi solidno,al nista pretjerano.postoji razlika izmedju gps-a i navigacije.gps ti kaze gdje si,kojom brzinom se krece,pravac,visina i slicne stvari dok te navigacija vodi s mjesta na mjesto.mislim da su mape kod nas jos uvijek toliko jadne da se ne treba zamarat ni pokusavat opste baktat oko toga.sad ne znam sta tebi treba.
da ne bi spamovali dalje temu,javi se preko poruke ako budes imala dodatna pitanja.nikakav problem nije.nek je sa srecom bibi :D
sha_ba

#102 Re: VW up!

Post by sha_ba »

emko hvala na svim info.. super od tebe sto odvajas vrijeme :) javljam ti sve opcije i nadam se da sam "ubola" ovaj put sa dizelom :D lijepu noc ti zelim i cujemo se....
izvinjaJEM se administraciji ako je tema OFF :) od mene veliki :wink: sve najbolje :)
technoGeek

#103 Re: VW up!

Post by technoGeek »

Sto se tice navigacije, dovoljno ti je da uzmes Garminov uredjaj, i da ti neko ubaci mape, sto ne kosta ni 50 maraka. Na njima imas dosta detaljnje puteve u BiH, te oznacenja za sve policijske patrole i stacionirane kamere na cesti unutar BiH, te i u Evropi, tako da ne strahujes hoces li dobiti kaznu ili ce te kamera uslikati, a to zadovoljstvo te izadje 300-400 maraka s uredjajem i mapama :thumbup:
Gost1515

#104 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

Ne da mi se citirati sve nebuloze i crna proročanstva za ovog mališana sa ovog threada ... :D

Glupi bošnj.... tj Danac :lol:

http://bestsellingcarsblog.com/2012/04/ ... more-16491

Hajmo sad: marketing, glupi bošnjo, ... ma znate već hejt proceduru :D
sparky

#105 Re: VW up!

Post by sparky »

meni nekako bas lijepo izgleda,pogotovo za gradsku guzvu.

Image
DoradO

#106 Re: VW up!

Post by DoradO »

meni je najljepsi u ovoj klasi... pogotovo kad se malo ''napuca'' :)
Zatamnjena stakla

#107 Re: VW up!

Post by Zatamnjena stakla »

Skup mi je ali eto.
Koliko para toliko muzike :D
hostapler

#108 Re: VW up!

Post by hostapler »

Gost1515 wrote:Ne da mi se citirati sve nebuloze i crna proročanstva za ovog mališana sa ovog threada ... :D

I sta sad :roll:
Gost1515

#109 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

hostapler wrote:
Gost1515 wrote:Ne da mi se citirati sve nebuloze i crna proročanstva za ovog mališana sa ovog threada ... :D

I sta sad :roll:
ništa, lijepo vrijeme danas ...
hostapler

#110 Re: VW up!

Post by hostapler »

A gdje je ono Golf,Polo :roll:
technoGeek

#111 Re: VW up!

Post by technoGeek »

Joj sto pojedinci imaju glupu potrebu da nesto dokazuju... i glupi ispadaju :lol:
Gost1515

#112 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

hostapler wrote:A gdje je ono Golf,Polo :roll:
hajd nacrtaću ti ...

Tema je Up!, i da si pročitao postove forumskih mudrologa, vidio bi da su mu predviđali propast, bla, bla ... Gdje su polo, golf? U Danskoj (skoro) nigdje, kao što vidiš, i baš zato sam i naveo primjer Danske kao zemlje koja baš i nije naklonjena VW-u inače, ali eto Up! u drugom mjesecu prodaje uze preko 5% market sharea i prvo mjesto.

Znači malo logike: Zemlja u kojoj VW baš i ne rastura a Up! razvalio ----> mora da je taj Up! dobar onda.

Gdje su tu prethodne izjave forumskih stručnjaka? U rubrici loši vicevi :D
hostapler

#113 Re: VW up!

Post by hostapler »

Gost1515 wrote:
hostapler wrote:A gdje je ono Golf,Polo :roll:
hajd nacrtaću ti ...

Tema je Up!, i da si pročitao postove forumskih mudrologa, vidio bi da su mu predviđali propast, bla, bla ... Gdje su polo, golf? U Danskoj (skoro) nigdje, kao što vidiš, i baš zato sam i naveo primjer Danske kao zemlje koja baš i nije naklonjena VW-u inače, ali eto Up! u drugom mjesecu prodaje uze preko 5% market sharea i prvo mjesto.

Znači malo logike: Zemlja u kojoj VW baš i ne rastura a Up! razvalio ----> mora da je taj Up! dobar onda.

Gdje su tu prethodne izjave forumskih stručnjaka? U rubrici loši vicevi :D
U Danskoj niko ne rastura. Tamo su nameti na auto preko 100%. Tamo su ljudi fol zeleno osvjesteni,traze male potrosace bla bla. Koliko je dobar vidjet cemo,mada ne sumnjam. Mislim da je ova prodaja vise rezultat mode,da se bude u trendu. Jer to je takva klasa. Ali opet svaka cast na prvom mjestu.
530i

#114 Re: VW up!

Post by 530i »

For the first approx. 15000$ the tax is 105% and for the rest it is 180%. In addition, you get deductions on the tax for safety and environmental related features and for each kilometer the car goes above 16 km/l (18 for diesel). The deduction is around 800$ per ekstra km/l. As an example, take the new VW polo bluemotion, going above 30 km/l this will deduce the tax with 9600$ + ekstra deductions for stuff like PDF, ABS, ESP and more than two airbags - say a few thousand dollars.

There is, however, an additional tax paid every year. This is normally between 200 and 700$ for a regular family car - again depending on fuel consumption.

http://mjperry.blogspot.com/2009/12/den ... azier.html

I to je neko mjerilo... :-)
Gost1515

#115 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

530i wrote:
I to je neko mjerilo... :-)
Dobro šta je mjerilo? Njemačko tržište?
530i

#116 Re: VW up!

Post by 530i »

Mjerilo je subjektivno.

Ja ne bih nikada kupio up! (ni bilo koje slično auto, nevezano ko je proizvođač). Neko kupi i up! i smart i kineske aute...

up! je auto uske namjene...strogo grad i do 100kmh. Možeš sa njim i u Njemačku vozeći 120 ili 130kmh, ali je to naprosto glupo. Pokušavaju da to bude i pomalo šminkerski autić, ali im to ne uspjeva...za razliku od fiata 500...
Gost1515

#117 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

530i wrote:Mjerilo je subjektivno.

Ja ne bih nikada kupio up! (ni bilo koje slično auto, nevezano ko je proizvođač). Neko kupi i up! i smart i kineske aute...

up! je auto uske namjene...strogo grad i do 100kmh. Možeš sa njim i u Njemačku vozeći 120 ili 130kmh, ali je to naprosto glupo. Pokušavaju da to bude i pomalo šminkerski autić, ali im to ne uspjeva...za razliku od fiata 500...
Naravno da je subjektivno, ali sam htio da skrenem pažnju na analize "stručnjaka" koji su na ovoj temi prognozirali tržišni neuspjeh Up-a.
530i

#118 Re: VW up!

Post by 530i »

Uspjeh u Danskoj...i nije neki uspjeh. Ljudi su ekološki prosvjetljeni i imaju ogromne namete.
hostapler

#119 Re: VW up!

Post by hostapler »

Svi smo mi kao neki nazovi strucnjaci i volimo da pametujemo,ali jesi li siguran da vec mozemo govoriti o nekom trzisnom uspjehu VW UP!
Gost1515

#120 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

@530i Njemačka? Nizozemska? ...

@hostapler, da je rano, jeste, ali neki su prognozirali neuspjeh još ranije pa se ne sjećam da si se bunio, na osnovu čega onda to?
hostapler

#121 Re: VW up!

Post by hostapler »

Gost1515 wrote:@530i Njemačka? Nizozemska? ...

@hostapler, da je rano, jeste, ali neki su prognozirali neuspjeh još ranije pa se ne sjećam da si se bunio, na osnovu čega onda to?
Na Fiatu je garancija 5 godina,pa neki za najnoviji Fiat kazu da je kanta pa nisam vidio da si se bunio,na osnovu cega to?
Ljudi su se vezali uz iskustvo sa Lupom ili Foxom.
Gost1515

#122 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

hostapler wrote:
Gost1515 wrote:@530i Njemačka? Nizozemska? ...

Na Fiatu je garancija 5 godina,pa neki za najnoviji Fiat kazu da je kanta pa nisam vidio da si se bunio,na osnovu cega to?
Ljudi su se vezali uz iskustvo sa Lupom ili Foxom.
Stvarno ne znam kakve veze ima Fiat i njegova garancija sa temom, ali osim pripadnosti istoj klasi i brandu, ja zaista ne vidim mnogo sličnosti Up!-a sa Lupom i foxom.
hostapler

#123 Re: VW up!

Post by hostapler »

Hocu da ti kazem kakvu ljudi sebi percepciju u glavi stvore prije nego nesto kazu o autu,svejedno o kojem se proizvođacu radi.
UP! je nasljednik Lupa i Foxa koji se nisu proslavili. To je isto sada da kazes kakve veze ima GOLF VI sa Golfom V. Ima itekakve.
Gost1515

#124 Re: VW up!

Post by Gost1515 »

hostapler wrote:Hocu da ti kazem kakvu ljudi sebi percepciju u glavi stvore prije nego nesto kazu o autu,svejedno o kojem se proizvođacu radi.
UP! je nasljednik Lupa i Foxa koji se nisu proslavili. To je isto sada da kazes kakve veze ima GOLF VI sa Golfom V. Ima itekakve.
za percepciju mogu razumjeti. donekle.

za primjer up - lupo/fox, i golfovi - lupaš. Up je totalno novi koncept koji treba prekinuti tradiciju, golf slijedi tradiciju kroz generacije.
hostapler

#125 Re: VW up!

Post by hostapler »

Gost1515 wrote:
hostapler wrote:Hocu da ti kazem kakvu ljudi sebi percepciju u glavi stvore prije nego nesto kazu o autu,svejedno o kojem se proizvođacu radi.
za percepciju mogu razumjeti. donekle.

za primjer up - lupo/fox, i golfovi - lupaš. Up je totalno novi koncept koji treba prekinuti tradiciju, golf slijedi tradiciju kroz generacije.
Mozda je tebi novi koncept,ali nekome nije. Nekome je on samo nasljednik Lupa/Foxa.
Post Reply