Može li neko preporučiti dobrog majstora ili servis u Sarajevu koji mi može pregledati instrument tablu na Golf 4, pokvaren mi je displej na instrument tabli koji pokazuje potrosnju goriva i sl.. U zadnje vrijeme dobijem i neki zvučni signal a na tom displeju bi sigurno pisalo sta je u pitanju, ovako ne vidim šta mi želi reć
VW Servis (elektronika)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mickey-miralem
#1 VW Servis (elektronika)
Pozdrav,
Može li neko preporučiti dobrog majstora ili servis u Sarajevu koji mi može pregledati instrument tablu na Golf 4, pokvaren mi je displej na instrument tabli koji pokazuje potrosnju goriva i sl.. U zadnje vrijeme dobijem i neki zvučni signal a na tom displeju bi sigurno pisalo sta je u pitanju, ovako ne vidim šta mi želi reć
, automehaničari mi nisu mogli pomoc
jer ipak se valjda bave mehanikom, tako da mi treba neki servis ili majstor elektronicar koji mi moze otkloniti taj zvucni signal i uz to još reci cijenu popravke displeja...
-
shiljakZabLozinka
#3 Re: VW Servis (elektronika)
mozda ti nestaje benzina pa ti zvucni signal daje, nemoj se nigdje vozatmickey-miralem wrote:Pozdrav,
Može li neko preporučiti dobrog majstora ili servis u Sarajevu koji mi može pregledati instrument tablu na Golf 4, pokvaren mi je displej na instrument tabli koji pokazuje potrosnju goriva i sl.. U zadnje vrijeme dobijem i neki zvučni signal a na tom displeju bi sigurno pisalo sta je u pitanju, ovako ne vidim šta mi želi reć, automehaničari mi nisu mogli pomoc
jer ipak se valjda bave mehanikom, tako da mi treba neki servis ili majstor elektronicar koji mi moze otkloniti taj zvucni signal i uz to još reci cijenu popravke displeja...
- Zvek
#4 Re: VW Servis (elektronika)
Sta na Passatu 5.5 predstavlja zuti znak (O), s tim sto su ove sa strana isprekidane?
-
LeKo
#5 Re: VW Servis (elektronika)
Indikator istrošenosti prednjih disk pločica (pločice zrele za zamjenu).
-
mickey-miralem
#6 Re: VW Servis (elektronika)
Kod mene se ne pali ta lampica, zapravo upali se kada dam kontakt, ali tada se sve lampice popale na 2-3 sekunde pa se sve pogase, što je normalno...
-
OlegMirni
#7 Re: VW Servis (elektronika)
imam isti problem - nepotpun ispis na display-u board computer-a...mickey-miralem wrote:Pozdrav,
Može li neko preporučiti dobrog majstora ili servis u Sarajevu koji mi može pregledati instrument tablu na Golf 4, pokvaren mi je displej na instrument tabli koji pokazuje potrosnju goriva i sl.. U zadnje vrijeme dobijem i neki zvučni signal a na tom displeju bi sigurno pisalo sta je u pitanju, ovako ne vidim šta mi želi reć, automehaničari mi nisu mogli pomoc
koliko košta popravak?
-
mickey-miralem
#8 Re: VW Servis (elektronika)
mora se zamjeniti cijeli dio sa pokazivacima brzine, broja obrtaja i sl... oko 200KM sve to dodje, kod mene je problem sto mi nemoze niko da nadje odgovarajucu instrument tablu...
- Citrojen
#9 Re: VW Servis (elektronika)
Kako VW ima problem sa elektronikom ? Pa to samo mogu imati francuska vozila..

-
frngla
#10 Re: VW Servis (elektronika)
makar ne dolazi do samozapaljenja djetica i okoline 
- Zvek
#11 Re: VW Servis (elektronika)
Pišem za prijatelja koji ima USA Passata 5.5 1.8 T.
Auto normalno upali, ali čim se da gas ugasi se, i tako nakon 5-6... pokušaja krene. Kod stajanja na semaforima zna da se ugasi, a gas prima sa zadrško 2-3 s. Upalila mu se žuta check enginee lampica. Znam da pokriva desetine kvarova, da li je ovakvo ponašanje karakteristično za nešto, tipa dizne, svjećice, bobina...
I još, kad pređe 100km/h volan počne da mu se trese, da li je to letva volana ili neki od elemenata trapa?
Ovih dana ide u servis (Lauda, Saradis...) pa da pripremi novčanik
Auto normalno upali, ali čim se da gas ugasi se, i tako nakon 5-6... pokušaja krene. Kod stajanja na semaforima zna da se ugasi, a gas prima sa zadrško 2-3 s. Upalila mu se žuta check enginee lampica. Znam da pokriva desetine kvarova, da li je ovakvo ponašanje karakteristično za nešto, tipa dizne, svjećice, bobina...
I još, kad pređe 100km/h volan počne da mu se trese, da li je to letva volana ili neki od elemenata trapa?
Ovih dana ide u servis (Lauda, Saradis...) pa da pripremi novčanik
-
LeKo
#12 Re: VW Servis (elektronika)
Tri najčešća kvara za gašenje - ne primanje gasa:
1. Seznor protoka zraka
2. Zaprljana dozer klapna
3. Slab pritisak pumpe za gorivo (prljav filter češće nego kvar na pumpi)
Za volan, neka provjeri gume i felge (balans, bubrezi, ako su alu felge imaju li prsten s unutrašnje strane na centralnoj rupi), drugo nema šta tresti. Ako trese kada koči onda krivi diskovi.
1. Seznor protoka zraka
2. Zaprljana dozer klapna
3. Slab pritisak pumpe za gorivo (prljav filter češće nego kvar na pumpi)
Za volan, neka provjeri gume i felge (balans, bubrezi, ako su alu felge imaju li prsten s unutrašnje strane na centralnoj rupi), drugo nema šta tresti. Ako trese kada koči onda krivi diskovi.
- Dr.Cuddy
#13 Re: VW Servis (elektronika)
Možda nije prava tema ali pitanje za VW/Seat poznavaoce. Gdje u SA kupiti ainšpric pumpu goriva što se nalazi u rezervoaru za Seat cordobu ili Golf 3/benzin. Zanimaju me nove pumpe (polovne sam našla). Hvala 
- ElRe
- Dr.Cuddy