VW Servis (elektronika)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mickey-miralem

#1 VW Servis (elektronika)

Post by mickey-miralem »

Pozdrav,

Može li neko preporučiti dobrog majstora ili servis u Sarajevu koji mi može pregledati instrument tablu na Golf 4, pokvaren mi je displej na instrument tabli koji pokazuje potrosnju goriva i sl.. U zadnje vrijeme dobijem i neki zvučni signal a na tom displeju bi sigurno pisalo sta je u pitanju, ovako ne vidim šta mi želi reć :D, automehaničari mi nisu mogli pomoc :D jer ipak se valjda bave mehanikom, tako da mi treba neki servis ili majstor elektronicar koji mi moze otkloniti taj zvucni signal i uz to još reci cijenu popravke displeja...
hakunfuc

#2 Re: VW Servis (elektronika)

Post by hakunfuc »

Imaš pp :)
shiljakZabLozinka

#3 Re: VW Servis (elektronika)

Post by shiljakZabLozinka »

mickey-miralem wrote:Pozdrav,

Može li neko preporučiti dobrog majstora ili servis u Sarajevu koji mi može pregledati instrument tablu na Golf 4, pokvaren mi je displej na instrument tabli koji pokazuje potrosnju goriva i sl.. U zadnje vrijeme dobijem i neki zvučni signal a na tom displeju bi sigurno pisalo sta je u pitanju, ovako ne vidim šta mi želi reć :D, automehaničari mi nisu mogli pomoc :D jer ipak se valjda bave mehanikom, tako da mi treba neki servis ili majstor elektronicar koji mi moze otkloniti taj zvucni signal i uz to još reci cijenu popravke displeja...
mozda ti nestaje benzina pa ti zvucni signal daje, nemoj se nigdje vozat :lol: :D
Zvek

#4 Re: VW Servis (elektronika)

Post by Zvek »

Sta na Passatu 5.5 predstavlja zuti znak (O), s tim sto su ove sa strana isprekidane?
LeKo

#5 Re: VW Servis (elektronika)

Post by LeKo »

Indikator istrošenosti prednjih disk pločica (pločice zrele za zamjenu).
mickey-miralem

#6 Re: VW Servis (elektronika)

Post by mickey-miralem »

Kod mene se ne pali ta lampica, zapravo upali se kada dam kontakt, ali tada se sve lampice popale na 2-3 sekunde pa se sve pogase, što je normalno...
OlegMirni

#7 Re: VW Servis (elektronika)

Post by OlegMirni »

mickey-miralem wrote:Pozdrav,

imam isti problem - nepotpun ispis na display-u board computer-a...
koliko košta popravak?
mickey-miralem

#8 Re: VW Servis (elektronika)

Post by mickey-miralem »

mora se zamjeniti cijeli dio sa pokazivacima brzine, broja obrtaja i sl... oko 200KM sve to dodje, kod mene je problem sto mi nemoze niko da nadje odgovarajucu instrument tablu...
Citrojen

#9 Re: VW Servis (elektronika)

Post by Citrojen »

Kako VW ima problem sa elektronikom ? Pa to samo mogu imati francuska vozila.. :D :D :D
frngla

#10 Re: VW Servis (elektronika)

Post by frngla »

makar ne dolazi do samozapaljenja djetica i okoline :lol:
Zvek

#11 Re: VW Servis (elektronika)

Post by Zvek »

Pišem za prijatelja koji ima USA Passata 5.5 1.8 T.

Auto normalno upali, ali čim se da gas ugasi se, i tako nakon 5-6... pokušaja krene. Kod stajanja na semaforima zna da se ugasi, a gas prima sa zadrško 2-3 s. Upalila mu se žuta check enginee lampica. Znam da pokriva desetine kvarova, da li je ovakvo ponašanje karakteristično za nešto, tipa dizne, svjećice, bobina...

I još, kad pređe 100km/h volan počne da mu se trese, da li je to letva volana ili neki od elemenata trapa?

Ovih dana ide u servis (Lauda, Saradis...) pa da pripremi novčanik :-?
LeKo

#12 Re: VW Servis (elektronika)

Post by LeKo »

Tri najčešća kvara za gašenje - ne primanje gasa:

1. Seznor protoka zraka
2. Zaprljana dozer klapna
3. Slab pritisak pumpe za gorivo (prljav filter češće nego kvar na pumpi)

Za volan, neka provjeri gume i felge (balans, bubrezi, ako su alu felge imaju li prsten s unutrašnje strane na centralnoj rupi), drugo nema šta tresti. Ako trese kada koči onda krivi diskovi.
Dr.Cuddy

#13 Re: VW Servis (elektronika)

Post by Dr.Cuddy »

Možda nije prava tema ali pitanje za VW/Seat poznavaoce. Gdje u SA kupiti ainšpric pumpu goriva što se nalazi u rezervoaru za Seat cordobu ili Golf 3/benzin. Zanimaju me nove pumpe (polovne sam našla). Hvala :thumbup:
Dr.Cuddy

#15 Re: VW Servis (elektronika)

Post by Dr.Cuddy »

Post Reply