VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
novi_korisnik
#1 VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Pozdrav, da li je neko uzmao preko OLX-a ove mape za navigaciju za RNS 315 ? Kakva su iskustva, jesu li mape dovoljno detaljne, moze li parirati Igo, garminu, googlemapsu ? Cijene se krecu od 50 do 80KM, i imaju mape za 2019 i 2020.
-
artur morgan
#2 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Nisam siguran trebas pitati tog sto to nudi. Uglavnom to je ilegalno i nemas nikakve garancije za njegov rad. Zato je ta cijena a kad ides u servis kosta preko 500 KM.
Citajuci strane forume mislim da su to original vw mape skinute sa stranih foruma za navigacione mape koje su krekovane ( crack) tako da mogu raditi. To mozes i sam naci na stranim forumima upisi na googlu vw rns 315 upgrade navigation map i trazi kako su skontali da ne placaju
odnosno vidi kako se radi. Ima toga i na youtube. Sustina je koliko se sjecam, nadogradnja mapa se radi sa kopijom originalnih mapa, kopijom nekoga ko ih je legalno kupio, koje se snime na sd karticu i izvrsi se update ali imaju dodatni crack program cija je funkcija da prevari potrebu autorizacije mapa. Trebalo bi da je tako ali provjeri. Bez autorizacije mapa, koja se radi u servisu kada sve legalno kupis, mape se blokiraju i onda taj crack program to uradi odnosno zavara....ja to nisam radio ali znam da tako uglavnom ide.
S tim da nekad treba uradit i update firmware ili glavnog softvera i sve to ima rizika kad radis mimo servisa ako ne pratis upute. I traje poprilicno dugo. Uglavnom update mapa je jednostavan ali ako treba prije toga raditi i update firmwarea onda treba pratiti upustvo koje se napise i dosta slozenije je.
Vidi koliko ti to treba. Pretpostavljam da ti sa olx- a znaju sta rade. Ovo ti pisem da imas neke informacine da se mozes kod njih informisati o detaljima ako budes radio.
Osim originalnih mapa u tu navigaciju nista drugo ne bi trebalo da moze se instalirati. Originalne su i najbolje. Ja sam ih poredio sa garminom, bolje preciznije i sigurnije su original. Original me nikad nije odvukao u neku zabit a garminu neke vratolomije nikad oprostit necu
Napisa se ja
Citajuci strane forume mislim da su to original vw mape skinute sa stranih foruma za navigacione mape koje su krekovane ( crack) tako da mogu raditi. To mozes i sam naci na stranim forumima upisi na googlu vw rns 315 upgrade navigation map i trazi kako su skontali da ne placaju
S tim da nekad treba uradit i update firmware ili glavnog softvera i sve to ima rizika kad radis mimo servisa ako ne pratis upute. I traje poprilicno dugo. Uglavnom update mapa je jednostavan ali ako treba prije toga raditi i update firmwarea onda treba pratiti upustvo koje se napise i dosta slozenije je.
Vidi koliko ti to treba. Pretpostavljam da ti sa olx- a znaju sta rade. Ovo ti pisem da imas neke informacine da se mozes kod njih informisati o detaljima ako budes radio.
Osim originalnih mapa u tu navigaciju nista drugo ne bi trebalo da moze se instalirati. Originalne su i najbolje. Ja sam ih poredio sa garminom, bolje preciznije i sigurnije su original. Original me nikad nije odvukao u neku zabit a garminu neke vratolomije nikad oprostit necu
Napisa se ja
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#3 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Mogu da budu detaljne ali mogu i detaljnije.
Jedino sto je,prilikom instalacije tih divljih mapa nosis rizik da ti navigacioni uredjaj u vozilu zablokira,pa da popusis foru.
Cesto se desavalo kod Audijevih MMI sa HDD da se firmware pobrka pa sve ode u banana modus. Ti vjerovatno nemas rizika jer ces koristiti mape sa SD kartice zar ne?
Jedino sto je,prilikom instalacije tih divljih mapa nosis rizik da ti navigacioni uredjaj u vozilu zablokira,pa da popusis foru.
Cesto se desavalo kod Audijevih MMI sa HDD da se firmware pobrka pa sve ode u banana modus. Ti vjerovatno nemas rizika jer ces koristiti mape sa SD kartice zar ne?
-
novi_korisnik
#4 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Hvala,artur morgan wrote: ↑10/06/2020 22:45 Nisam siguran trebas pitati tog sto to nudi. Uglavnom to je ilegalno i nemas nikakve garancije za njegov rad. Zato je ta cijena a kad ides u servis kosta preko 500 KM.
Citajuci strane forume mislim da su to original vw mape skinute sa stranih foruma za navigacione mape koje su krekovane ( crack) tako da mogu raditi. To mozes i sam naci na stranim forumima upisi na googlu vw rns 315 upgrade navigation map i trazi kako su skontali da ne placajuodnosno vidi kako se radi. Ima toga i na youtube. Sustina je koliko se sjecam, nadogradnja mapa se radi sa kopijom originalnih mapa, kopijom nekoga ko ih je legalno kupio, koje se snime na sd karticu i izvrsi se update ali imaju dodatni crack program cija je funkcija da prevari potrebu autorizacije mapa. Trebalo bi da je tako ali provjeri. Bez autorizacije mapa, koja se radi u servisu kada sve legalno kupis, mape se blokiraju i onda taj crack program to uradi odnosno zavara....ja to nisam radio ali znam da tako uglavnom ide.
Osim originalnih mapa u tu navigaciju nista drugo ne bi trebalo da moze se instalirati. Originalne su i najbolje. Ja sam ih poredio sa garminom, bolje preciznije i sigurnije su original. Original me nikad nije odvukao u neku zabit a garminu neke vratolomije nikad oprostit necu![]()
Napisa se ja![]()
Gledao sam download, ali mi je peglancija, treba se imati i Linux i mora biti Samsung Evo SD kartica. Kad skontam dok kupim tu karticu, dok dam kolegi 10KM na kafu da mi odradi taj dio na linuxu, dode skoro pa ko i ovo da kupim.
-
novi_korisnik
#5 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
RagibUzoriti wrote: ↑11/06/2020 08:52 Mogu da budu detaljne ali mogu i detaljnije.
Da, direktno sa SD kartice, ovaj uređaj nema HDD
-
allem_77
#6 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
...novi_korisnik wrote: ↑10/06/2020 16:45 Pozdrav, da li je neko uzmao preko OLX-a ove mape za navigaciju za RNS 315 ? Kakva su iskustva, jesu li mape dovoljno detaljne, moze li parirati Igo, garminu, googlemapsu ? Cijene se krecu od 50 do 80KM, i imaju mape za 2019 i 2020.
Last edited by allem_77 on 11/06/2020 18:16, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Bolje ti je obrisi dok te nisu vidjeli, trajni ban ide za ovo 
-
allem_77
-
Throttle
#9 Re: VW RNS 315 Navigacija - MAPE
Sto nema ucrtane EP benzinske na stanici