VW RCD 200 ugradnja u VW Boru
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bex12
#1 VW RCD 200 ugradnja u VW Boru
Kupio sam cd player VW RCD 200 koji je inace bio u Polu 2007 godiste. Uz cd player sam kupio i sve prikljucke fakra antenu i konektor koji ima dodatne dvije zice koje su na konektoru spojene na pinove koji predstavljaju can + i can- . Garaza koja mi je to prodala nije u Bosni a rekli su da player moze da se ugradi u Boru s tim da ove dvije zice moraju da se spoje negdje ispod volana da bi radio dobio osvjetljenje i da radi paljenje i gasenje na kljuc. Interesuje me ima li neko saznanja gdje tacno u Bori treba spojiti te zice i da li to uopste moze?
-
nightvision
#2 Re: VW RCD 200 ugradnja u VW Boru
mozda grijesim i neka me isprave ako je tako, ali ako je rijec o fabrickom radio-cd onda ces osim fizicke ugradnje morati isti unijeti i u automobilski racunar putem auto dijagnostike. mislim da je to potrebno radi onoga aktivacijskog koda. dakle moguce je da grijesim pa neka me isprave...
- ElDzidziIbnDzo
#3 Re: VW RCD 200 ugradnja u VW Boru
Odnesi to najobičnijem električaru i nek ti to ugradi.Kod tebe auto nema CAN tako da nemaš ni potrebe ni za kakvim CAN sabirnicama niti bilo čime po tom pitanju.
Inace taj CD-radio uredjaj je ugradjivan u vozila 2003+
I ne moras nikakvo kodiranje da radis kao sto je naveo kolega iznad
pozdrav
Inace taj CD-radio uredjaj je ugradjivan u vozila 2003+
I ne moras nikakvo kodiranje da radis kao sto je naveo kolega iznad
pozdrav
-
Bex12
#4 Re: VW RCD 200 ugradnja u VW Boru
Nosio sam vec, ugradis ga spojis radi sve ok, al nece osvjetljenje, a nece valjda bas zbog tog canbus protoka, treba kao te zice dodati negdje na kontrolnu tablu ili ispod volana . A gdje tacno treba niko ne zna !