Sva nova auta su skupa za odrzavanje, naravno ako zelis da ti vrijedi garancija i da ga odrzavas u ovlastenom servisu.
Ako ti je cijena odrzavanja problematicna, onda fino kupis Logana ili neku Ladu, kod njih ti je redovni servis mnogo jeftiniji. Trazi cijene prvog servisa za razlicite tipove (Clio, Polo, nova Fabija, Yaris, Corsa). Takodjer, raspitaj se za cijene fara, blatobrana, sofersajbe, zmigavaca, disk plocica, zupcastog remena, vodene pumpe, neka ti objasne sta se sve mijenja prilikom obaveznog generalnog servisa (zupcasti, vodena pumpa, ulja, filteri), uporedi sve to, pogledaj sa cim raspolazes i koliko se mozes "izvaliti", pa onda, kada konsolidujes nekakvu listu od samo 2-3 modela, onda se odlucuj, a ne ovako, ovo mi se svidja, ovo ne, i sl.
Malo se uhvati interneta, prelistaj neki specijalizovani casopis, sta ti ja znam.
Moje licno misljenje je da je Polo preskup za ono sto nudi, pogotovu sto je VW poznat po skrtosti serijske opreme. Kada bih imao 20 i kusur milja KM nikada ne bih kupio novog Pola, a bogami niti Fabiju.
Ako cemo pravo, mozes kupiti dobrog Okca za te pare (dobro, znam da ti to auto ne treba, ali samo da se zna za zapisnik) i da podere i novog Pola i da ga nadzivi u svakom aspektu. A imaces i veliki gepek!