VW Polo?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

SAAdnan

Post by SAAdnan »

Pa kad poredite prosli clio ....uporedite cijene sa pola starog 5-6 god i istog clia....
....a to da ce se vise posjecivati sa polom servisi...mozda ...ali redi nekih gluposti ..tipa svjetlo ...zmigavac ...brisac ... ali radi mehanickih dijelova...smijesno :lol:
Pa za ovakve ceste i treba tvrd ovjes, da clio ili peugeot su meksi po rupama...samo pitanje koliko :lol: 8)
SAAdnan

Post by SAAdnan »

Pa kad poredite prosli clio ....uporedite cijene sa pola starog 5-6 god i istog clia....
....a to da ce se vise posjecivati sa polom servisi...mozda ...ali redi nekih gluposti ..tipa svjetlo ...zmigavac ...brisac ... ali radi mehanickih dijelova...smijesno :lol:
Pa za ovakve ceste i treba tvrd ovjes, da clio ili peugeot su meksi po rupama...samo pitanje koliko :lol: 8)
Better Man

Post by Better Man »

SAAdnan wrote:Pa kad poredite prosli clio ....uporedite cijene sa pola starog 5-6 god i istog clia....
Kao što rekoh i novi Clio i Peugoet 207 i Toyota Yaris su daleko ispred pola i po kvaliteti, cijeni opremi, udobnosti, dizajnu itd.
Neelix

Post by Neelix »

Better Man wrote:
sabanss wrote:
Better Man wrote:Novi Clio, Toyota Yaris i nova Opel Corsa su daleko bolja rješenja od Pola.
Od tih automobila samo Yaris moze sa Polom, ali je tu negdje i cijenom. Opela i Clia nemoj ziv bio hvaliti...
A zašto da ih nehvalim? Lično vozim novog Clia i odgovorno tvrdim da je daleko bolji od Pola.
ma ne bih ga ja vozio dzaba da mi ga daju :D

johntra

Post by johntra »

beco je li to sigurno za novu Corsu test?
beco

Post by beco »

Ja samo prenosim sto sam procitao.
Izvoli pa se sama uvjeri :D
http://www.whatcar.co.uk/car-review-readers.aspx?RT=886
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Neelix wrote:
Better Man wrote:
sabanss wrote: Od tih automobila samo Yaris moze sa Polom, ali je tu negdje i cijenom. Opela i Clia nemoj ziv bio hvaliti...
A zašto da ih nehvalim? Lično vozim novog Clia i odgovorno tvrdim da je daleko bolji od Pola.

Ne bi vala ni ja. Evo malo prije vidjeh kod "Barona" jedan clio II. Nema jedno frtalj blatobrana (desnog). Plastika!!! Jebote ko trabant nekad. Kakvo sranje.
Ismihana

Post by Ismihana »

E sje...te vi mene totalno :-)
OK, prva odluka je odnesena - Polo NE. Idemo dalje...
Trenutno vozim Renault Megane star 4 godine i fin je auto skroz (sta fin, odlican je!), ali odrzavanje odra! Servisi su strasno skupi, a samo brisace da zamijenis treba ti 140KM. I potrosnja je OK, 8-8,5. Da li je i Clio isto tako skup za odrzavanje?
U medjuvremenu su me kolege poceli ubjedjivati da uzmem malo veci kredit i da kupim Focusa i to trendi model 1,6. On sa dosta opreme kosta 27.500. Ja, kao tipicno zensko :) , znam samo da to auto lijepo izgleda... nista vise
johntra

Post by johntra »

jeftinije je održavanje za Clia sigurno...je li to Megane zadnje generacije?
ako imaš dobra iskustva sa Renaultom po pitanju kvalitete vozila, ne vidim razlog mijenjanja marke...
sa35

Post by sa35 »

Ismihana wrote:E sje...te vi mene totalno :-)
Trenutno vozim Renault Megane star 4 godine i fin je auto skroz (sta fin, odlican je!), ali odrzavanje odra! Servisi su strasno skupi, a samo brisace da zamijenis treba ti 140KM. I potrosnja je OK, 8-8,5. Da li je i Clio isto tako skup za odrzavanje?
U medjuvremenu su me kolege poceli ubjedjivati da uzmem malo veci kredit i da kupim Focusa i to trendi model 1,6. On sa dosta opreme kosta 27.500. Ja, kao tipicno zensko :) , znam samo da to auto lijepo izgleda... nista vise
nije ti ni Focus nista jeftiniji za odrzavanje. ORIGINALNI dijelovi za svaki novi automobil su priblizni po cijeni. stara prica da je vw jeftin za odrzavati ne vazi zelis li ga odrzavati originalnim dijelovima i u ovlastenom servisu. dijelovi koje proizvode u "lijevim" zemljama nisu originalni i to su jeftini dijelovi koji ne traju dugo. na primjer (kocioni diskovi i disk plocice traju svega nekoliko mjeseci), a ti se hvalis kako je, opet uzimam za primjer, Golf jeftin za odrzavanje. takvih u BiH najvise ima. ista stvar i kod ostalih. kod novih vozila bitni su ti servisni intervali koje daju proizvodjaci automobila kao i garantni rokovi na karoserijske i mehanicke dijelove vozila. to se obavezno raspitaj, redovno to postuj i odrzavaj vozilo u OVLASTENOM servisu i neces imati nikakvih problema bez obzira za koje vozilo da se odlucis. ako zelis kupiti nov automobil, onda neka to bude zaista nov automobil, a ne neki koji je proizveden prije sedam ili osam godina i "nov" je stajao u salonu. i naravno, najvaznije je da se tebi on svidja.

:P
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Ja bih ti preporučio Fiatove aute, možda grande punto ili još bolje lineu. Cijena-sitnica 22.500 KM za grande punto i 25.500 KM za lineu. Bravo bi bio još bolji, ali je izgleda preskup. Fokus je dobra opcija, ali je tvrd i neudoban ko i VW, pa je po meni fiat najbolji i izgleda najjeftiniji. Kaže mi jedan kolega da nisu loši ni accenti od hyundaia-a, pa eto biraj kad već imaš para. Moj bi prvi izbor bio fiat linea ili novi bravo.
johntra

Post by johntra »

gdje ćeš ba to Lesli napisat, sad će te popljuvat stručnjaci kako FIAT ne valja :-)
Klodovik

Post by Klodovik »

Lesli Eldridž wrote:
Ja bih ti preporučio Fiatove aute, možda grande punto ili još bolje lineu. Cijena-sitnica 22.500 KM za grande punto i 25.500 KM za lineu. Bravo bi bio još bolji, ali je izgleda preskup. Fokus je dobra opcija, ali je tvrd i neudoban ko i VW, pa je po meni fiat najbolji i izgleda najjeftiniji. Kaže mi jedan kolega da nisu loši ni accenti od hyundaia-a, pa eto biraj kad već imaš para. Moj bi prvi izbor bio fiat linea ili novi bravo.
Ja sam od ljudi čuo da ni Getz nije toliko loš, a može se sada dobiti sa petogodišnjom garancijom za neke male pare jer će ga ubrzo zamijeniti novi model (baš kao i Polo).
Better Man

Post by Better Man »

Klodovik wrote:
Lesli Eldridž wrote:
Ja sam od ljudi čuo da ni Getz nije toliko loš, a može se sada dobiti sa petogodišnjom garancijom za neke male pare jer će ga ubrzo zamijeniti novi model (baš kao i Polo).
Nikad ne bih kupio model auta koji će se za par mjeseci zamjeniti modelom nove generacije.
SA 071

Post by SA 071 »

sabanss wrote:
Better Man wrote:Novi Clio, Toyota Yaris i nova Opel Corsa su daleko bolja rješenja od Pola.
Od tih automobila samo Yaris moze sa Polom, ali je tu negdje i cijenom. Opela i Clia nemoj ziv bio hvaliti...
Prema uporednim testovima (kriteriji za ocjenu: motor, performanse, dizajn, sigurnost, udobnost, cijena) u konkurenciji novih modela bio je sljedeci poredak:

Toyota Yaris
Renault Clio
Skoda Fabia
Opel Corsa
VW Polo

Opel je vjerovatno zbog cijene zakazao... Polo? :lol:
SA 071

Post by SA 071 »

Ismihana wrote:O Cliu sam razmisljala, ali ponuda koju su mi sastavili je bila 26.000 :sad:
Yaris je lijep, vjerovatno i kvalitetan, ali gepeka nema nikako... moze stati tasna i kisobran :)
Za sada razmisljam o novom autu, polovne nisam razmatrala. Ali bih da se uklopim u 25.000, pa mi nekoliko ljudi predlozilo Pola
Imas sada akciju za Clia. Na onih 26 hiljada izbijas 1700 KM i uklapas se u 25 hiljada (cak i sa registracijom.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Lesli Eldridž wrote:
Neelix wrote:
Better Man wrote: A zašto da ih nehvalim? Lično vozim novog Clia i odgovorno tvrdim da je daleko bolji od Pola.

Ne bi vala ni ja. Evo malo prije vidjeh kod "Barona" jedan clio II. Nema jedno frtalj blatobrana (desnog). Plastika!!! Jebote ko trabant nekad. Kakvo sranje.
Raspitaj se malo kakva je to plastika i zbog cega se sve vise koristi na automobilima, umjesto nekadasnjeg lima.
chuchumbamayumbe

Sva nova auta su skupa za odrzavanje, naravno ako zelis da ti vrijedi garancija i da ga odrzavas u ovlastenom servisu.
Ako ti je cijena odrzavanja problematicna, onda fino kupis Logana ili neku Ladu, kod njih ti je redovni servis mnogo jeftiniji. Trazi cijene prvog servisa za razlicite tipove (Clio, Polo, nova Fabija, Yaris, Corsa). Takodjer, raspitaj se za cijene fara, blatobrana, sofersajbe, zmigavaca, disk plocica, zupcastog remena, vodene pumpe, neka ti objasne sta se sve mijenja prilikom obaveznog generalnog servisa (zupcasti, vodena pumpa, ulja, filteri), uporedi sve to, pogledaj sa cim raspolazes i koliko se mozes "izvaliti", pa onda, kada konsolidujes nekakvu listu od samo 2-3 modela, onda se odlucuj, a ne ovako, ovo mi se svidja, ovo ne, i sl.
Malo se uhvati interneta, prelistaj neki specijalizovani casopis, sta ti ja znam.
Moje licno misljenje je da je Polo preskup za ono sto nudi, pogotovu sto je VW poznat po skrtosti serijske opreme. Kada bih imao 20 i kusur milja KM nikada ne bih kupio novog Pola, a bogami niti Fabiju.
Ako cemo pravo, mozes kupiti dobrog Okca za te pare (dobro, znam da ti to auto ne treba, ali samo da se zna za zapisnik) i da podere i novog Pola i da ga nadzivi u svakom aspektu. A imaces i veliki gepek! :)
ZEMBO

#44 Re: VW Polo?

Post by ZEMBO »

Ismihana wrote:Kakva su iskustva, preporucujete li ga, vrijedi li cca 23.000KM (za koliko se moze kupiti sa dosta opreme), krade li se,... i sve drugo sto znate a cega se nisam sjetila :)

Djevojko draga sudeći prema svemu tebi je bolje vozati se taxijem....ko Nazif Gljiva :D :D
d2

Post by d2 »

Lesli Eldridž wrote:
Neelix wrote:
Better Man wrote: A zašto da ih nehvalim? Lično vozim novog Clia i odgovorno tvrdim da je daleko bolji od Pola.

ne bih se mogao zakleti ali mislim da i clio 2 ima plasticne blatobrane, na nekom sam autu vidio a nije polo definitivno
d2

Post by d2 »

najbolje ti je kupiti dobrog golfa 2 dizela a za ostatak para ga sipati do kraja zivota

hajmo sad svi - uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

d2 wrote:najbolje ti je kupiti dobrog golfa 2 dizela a za ostatak para ga sipati do kraja zivota

hajmo sad svi - uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :lol: :lol: :lol: :lol:
I to lozuku!
UAAAAAAAAAAAAAAAAA! :D :D :D
Ali_G

Post by Ali_G »

Ma najbolje ti je cekaj novog Pola :D

A vezano za blatobrane, mislim da i predzadnja laguna ima nekakve plasticne blatobrane. Satro kod sudara, zone guzvanja, lomljenja
and

Post by and »

CHICAGO

#50 Ford Focus....

Post by CHICAGO »

sto bi ovdje reklo holi shhhhit..... kako je taj Focus tu skup...

gledam ovdje MAXIMALNO NAPUCAN 2008 Focus 4 vrata (od premuim sounda, koze, sibera, 17" tockovi, daljinsko paljenje, 8 air baga, satelitski radio itd itd) sa 2 litra (140KS) aluminijskim motorom za ISPOD $17000

kako deru te cijene u Bosni to je haos....

Ja prosle godine uzeo 2007 VW Passat, 2.0Turbo sa kozom, siberom, 10 air baga, maxi oprema (sve sem navigacije) za $24500 na cesti!!!!!!!!!!!!!!

kad sam vidio cijene u Bosni proslo ljeto kad mi se nije zanebesalo....

Recimo Toyota Yaris 2008 sa 1.5L (106KS) motorom starta na svega $11,350 a maxira (sa TRD paketom - 18" tockovi, spojleri i ostale pi*ke materine ) na $16000

fakat su te cijene po Bosni prava pljacka....
Post Reply