VW Polo?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Ismihana

#1 VW Polo?

Post by Ismihana »

Kakva su iskustva, preporucujete li ga, vrijedi li cca 23.000KM (za koliko se moze kupiti sa dosta opreme), krade li se,... i sve drugo sto znate a cega se nisam sjetila :)
sabanss

Post by sabanss »

Ma sta ti rekli protivnici narodnog auta (prije auta za elitu), to auto vrijedi svake marke. Krade se vise od ostalih auta, sluzice vjerno, samo ti je mozda pametnije uzeti polovno auto staro godinu ili dvije kojem je vrijednost (ali ne i kvalitet) drasticno opala.
johntra

Post by johntra »

Clio ili GP, mnogo bolja opcija....još jeftinija opcija....
dr.iver

Post by dr.iver »

pa bolje i nova fabija za tu lovu, moze se nabaviti i sa pristojnom opremom sa 1.2 64ks...
ili recimo stara fabija 1.2 ili sdi sa solidnom opremom...

po meni je polo preskup, a najcesca doplata je skidanje oznake motora "1.2" sa gepeka :D
Better Man

Post by Better Man »

Novi Clio, Toyota Yaris i nova Opel Corsa su daleko bolja rješenja od Pola.
sabanss

Post by sabanss »

Better Man wrote:Novi Clio, Toyota Yaris i nova Opel Corsa su daleko bolja rješenja od Pola.
Od tih automobila samo Yaris moze sa Polom, ali je tu negdje i cijenom. Opela i Clia nemoj ziv bio hvaliti...
Ismihana

Post by Ismihana »

O Cliu sam razmisljala, ali ponuda koju su mi sastavili je bila 26.000 :sad:
Yaris je lijep, vjerovatno i kvalitetan, ali gepeka nema nikako... moze stati tasna i kisobran :)
Za sada razmisljam o novom autu, polovne nisam razmatrala. Ali bih da se uklopim u 25.000, pa mi nekoliko ljudi predlozilo Pola
Qler

Post by Qler »

a fiesta? za 23k KM moze uzeti fiestu sa tonom opreme. a dosta sam ih vozao i mogu reci da su pravo dobre. 1.4 i 1.25 motori. stabilne sunce im :D
Better Man

Post by Better Man »

sabanss wrote:
Better Man wrote:Novi Clio, Toyota Yaris i nova Opel Corsa su daleko bolja rješenja od Pola.
Od tih automobila samo Yaris moze sa Polom, ali je tu negdje i cijenom. Opela i Clia nemoj ziv bio hvaliti...
A zašto da ih nehvalim? Lično vozim novog Clia i odgovorno tvrdim da je daleko bolji od Pola.
Qler

Post by Qler »

imam ja havera koji voza clia 2000 ili 2001 nisam siguran, u glavnom clio 2 nije face lift..

e on bi potpisao da se svi sad javno zapale i prestanu proizvoditi :)

nije mu bas nesto drag :)
Better Man

Post by Better Man »

Ismihana wrote:O Cliu sam razmisljala, ali ponuda koju su mi sastavili je bila 26.000 :sad:
Yaris je lijep, vjerovatno i kvalitetan, ali gepeka nema nikako... moze stati tasna i kisobran :)
Za sada razmisljam o novom autu, polovne nisam razmatrala. Ali bih da se uklopim u 25.000, pa mi nekoliko ljudi predlozilo Pola
Ne znam koju si to verziju gledala. Evo imas akciju kod Bunje do 31 marta i možeš uštedjeti 17000 KM na novom Cliu. Model Clia 1,2 16v benzin 75 KS 5 vrata sa full opremom trebalo bi da košta 23.531,00 KM (bez popusta košta 25.200,00 KM). Toliko je mene koštao kad sam ga kupio prošle godine i u bio sam ga uplatio za vrijeme ove akcije koju sam spomenuo, a koja je bila i prošle godine. Možda Yaris ima mali gepek, ali u svim segmentima je daleko ispred Pola. I da dodam sa Cliom ili Yarisom si daleko sigurnija kad ostaviš auto na parkingu, za razliku od Pola, a o udobnosti Clia i Yarfisa u odnosu na Polo, kao i o dizajnu da ne govorim.
Last edited by Better Man on 13/02/2008 23:00, edited 1 time in total.
Better Man

Post by Better Man »

Qler wrote:imam ja havera koji voza clia 2000 ili 2001 nisam siguran, u glavnom clio 2 nije face lift..

e on bi potpisao da se svi sad javno zapale i prestanu proizvoditi :)

nije mu bas nesto drag :)
Imam i ja prijatelja koji vozi Clia 2 2001 godište, kao i prijatelja koji vozi takođe Clia 2 2002 godšte facelift i jedan i drugi su prezadovoljni i nisu nikad imali nikavih problema. I sam renault je u odnosu na taj period napredovao i usavršio svoja vozila. Novi Clio je odličan u svim segmentima i ja lično sam prezadovoljan svojim autom. Ne hvalim gas zato što ga ja vozim, već zato što zaista jeste tako. Ali svako ima svoja iskustva i ne bi valjalo da sad svi volimo istu stvar. Uglavnom ko hoće udobnost i komfor, a i kvalitet uzeće novog Clia ili Toyotu Yaris, a ne Pola.
botanicar

Post by botanicar »

neki dan se vozim i prodje nesto pored mene bijelo ja konto svemirski brod pridjem mu pogledam toyota yaris...kakoooo je lijepa to je cudo...
il uzmi focusa onog narandzastog po gradu sto ga neki lik voza ....jaoooo majko :roll: :roll: :roll: :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Better Man

Post by Better Man »

Da dodam još jednu vozilicu, a to je Pugoet 207. Imaš sad pogodnost finansiranja preko UPI banke za kupovinu ovog auta, bez žiranata.
beco

Post by beco »

Better Man wrote:
Ismihana wrote:O Cliu sam razmisljala, ali ponuda koju su mi sastavili je bila 26.000 :sad:
Ne znam koju si to verziju gledala. Evo imas akciju kod Bunje do 31 marta i možeš uštedjeti 17000 KM na novom Cliu. Model Clia 1,2 16v benzin 75 KS 5 vrata sa full opremom trebalo bi da košta 23.531,00 KM (bez popusta košta 25.200,00 KM). Toliko je mene koštao kad sam ga kupio prošle godine i u bio sam ga uplatio za vrijeme ove akcije koju sam spomenuo, a koja je bila i prošle godine. Možda Yaris ima mali gepek, ali u svim segmentima je daleko ispred Pola. I da dodam sa Cliom ili Yarisom si daleko sigurnija kad ostaviš auto na parkingu, za razliku od Pola, a o udobnosti Clia i Yarfisa u odnosu na Polo, kao i o dizajnu da ne govorim.
Ja isto imam clia, isti motor, oprema expression(klima+radio+metalik), 5v doso me na popustu 22000KM, isto kupovao kod bunje, negdje na proljece 2007. Kako si ti uspio platiti 25t KM?! :?
beco

Post by beco »

Takoder treba se znati ko god kupuje clia, da je motor 1.2 16v malo tromiji (tezina1100 kg), tako da preporuka ide na 1.2 TCE (100) 8-)
SAAdnan

Post by SAAdnan »

VW polo
Za nase uslove extra ...rupe..udubljenja...trotoari...
Mozla clio izgleda ljepse, ali ipek polo je za njega auto. Samo ne zman za taj motor ja imam 1.4 tdi koji super ide ...malo trosi
Klodovik

#18 Re: VW Polo?

Post by Klodovik »

Ismihana wrote:Kakva su iskustva, preporucujete li ga, vrijedi li cca 23.000KM (za koliko se moze kupiti sa dosta opreme), krade li se,... i sve drugo sto znate a cega se nisam sjetila :)
Koji motor dobiješ za 23.000KM?
Better Man

Post by Better Man »

beco wrote:
Better Man wrote:
Ja isto imam clia, isti motor, oprema expression(klima+radio+metalik), 5v doso me na popustu 22000KM, isto kupovao kod bunje, negdje na proljece 2007. Kako si ti uspio platiti 25t KM?! :?
Ako si vidio nisam platio 25, već 23.530,00 KM i da dodam da sam zaboravio napisati da je kod mene dynamique oprema i zato je skuplji.
Better Man

Post by Better Man »

SAAdnan wrote:VW polo
Mozla clio izgleda ljepse, ali ipek polo je za njega auto. Samo ne zman za taj motor ja imam 1.4 tdi koji super ide ...malo trosi
Upravo zbog rupa i udubljenja bolji je Clio, jer sve to bolje amortizuje, dok sa Polom se osjeti i rupe i udubljenja zbog toga što je ovjes krutiji i tvrđi.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ja bih samo da dodam da je Polo isti onaj koji je predstavljen početkom stoljeća, na platformi koju je prva iskoristila prethodna Fabia, samo je kao malo izmjenjen izgled. Znači auto koje je već 8 godina na tržištu. Ako mene pitate, ta platforma je davno odslužila svoje i sa tim Polom uspješno su se uspoređivali prethodni modeli Clia i Yarisa, tako da protiv ovih novih nema šanse.
A što se tiče Clia, ako je težak 1100 kg onda je sa 75 KS k..a.
sa35

Post by sa35 »

ako se zelis uklopiti u 25.000, onda je Opel Corsa rjesenje. Polo se ne moze porediti s tim vozilom. taj auto je baziran na, danas vec zastarjeloj tehnologiji. Corsa je svjetlosnim godinama ispred, tehnoloskim rjesenjima, izborom motora, njihove potrosnje, ponudom opreme, dizajnom, - a mirno i spavas. takodjer, dobit ces vise opreme u samom startu. o udobnosti prilikom duzih putovanja da i ne govorim - ovjes, polozaj sjedista. Polo je ubica kicme - PROVJERENO - dugogodisnje iskustvo. osim toga, VW je u BiH precijenjen i to daleko, daleko iznad onoga sto nudi. Toyota je takodjer za 10, dok se kod Clia nakon izvjesnog vremena javljaju problemi s elektronikom. nista strasno, ali nerviraju jer su konstantni (osvjetljenje instrument ploce i slice gluposti, sto je pomalo, bar meni, islo na zivce jer auto je bio nov). ali, naravno, ako ti se najvise svidja Polo, sto da ne. nije on los. uostalom svaki nov automobil je dobar. dobro ne bas svaki :P

zaboravih Grande Punto koji je takodjer super automobil.
sa35

Post by sa35 »

SAAdnan wrote:VW polo
VW je najtvrdji na svijetu. ovjes kod drugih proizvodjaca neuporedivo bolje podnosi udarne rupe. ovjes kod vw ih najteze podnosi. sigurno tri puta manje ces ici u servis s drugim autom zbog rupa.
beco

Post by beco »

:roll:
Last edited by beco on 14/02/2008 22:49, edited 1 time in total.
beco

Post by beco »

sa35 wrote:
ako se zelis uklopiti u 25.000, onda je Opel Corsa rjesenje. Polo se ne moze porediti s tim vozilom. taj auto je baziran na, danas vec zastarjeloj tehnologiji. Corsa je svjetlosnim godinama ispred, tehnoloskim rjesenjima, izborom motora, njihove potrosnje, ponudom opreme, dizajnom, - a mirno i spavas. takodjer, dobit ces vise opreme u samom startu. o udobnosti prilikom duzih putovanja da i ne govorim - ovjes, polozaj sjedista. Polo je ubica kicme - PROVJERENO - dugogodisnje iskustvo. osim toga, VW je u BiH precijenjen i to daleko, daleko iznad onoga sto nudi. Toyota je takodjer za 10, dok se kod Clia nakon izvjesnog vremena javljaju problemi s elektronikom. nista strasno, ali nerviraju jer su konstantni (osvjetljenje instrument ploce i slice gluposti, sto je pomalo, bar meni, islo na zivce jer auto je bio nov). ali, naravno, ako ti se najvise svidja Polo, sto da ne. nije on los. uostalom svaki nov automobil je dobar. dobro ne bas svaki :P

zaboravih Grande Punto koji je takodjer super automobil.
Ja ne znam je li ti pricas o corsi iz licnog iskustva, ja racimo nemam iskustva sa corsom. Ali citam dosta foruma. Na stranici "what a car" novinari su corsu proglasili najboljim autom b-klase, a korisnici, kao tezu rupu. Sada njihove izjave ne moje:
1. Odbija bubrege
2. Kocnice neprestano cvile
3. 1.0(65k) jedva povlaci sa mjesta, 1,2 16v(85k)debolo se muci!
4. Potrosnja enormno velika
5. Los kvalitet kabine.

Sada neko je rekao da je clio udobniji. Nisam vozi fabiu, 207 ili punta tako da ne znam, ali vozio sam clio 2 i ovaj novi je mnogo tvrdi, jest da ga ja vozim, ali boga mi osjete se rupe, opet vjerovatno je to manje nego ostali, ali neka se zna (recimo WW je poznat po tvrdoci).
Po kvaliteti ni punto nesto ne odmoci, ne zaboravimo da je corsa samo engleski/USA upakovan punto.
Meni licno 207 je u startu preskupa!
Za te pare recimo ja bih sada uzeo (pod uslovom da ne patis od marke) Kia rio 1.4 97ks, auto je zvijer (ostane ti jos 2000km za registraciju), u USA najbolji auto b klase. A za 24000 znaci 1000 vise mozes uzeti Kia rio 1.5 disel sa 90 konja (sa dizelom nikako ne mozes lose proci, ali moras paziti gdje punis gorivo).
Post Reply