VW Polo - CIJENA?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Rambo-Amadeus

#1 VW Polo - CIJENA?

Post by Rambo-Amadeus »

Pozz,

nisam bas cest na ovom podforumu, ali buduci se ukazala potreba postavio bih jedno pitanje. Eh sad, znam da ste se poceli i vi zaje*avati :D sa ovim temama (šta se može uzeti za koliko para i to), pa se nadam da i moja nece biti tako tretirana.

Uglavnom, gledam na stranici mobile.de (valjda nije problem navesti stranicu) cijene za neka vozila, između ostalog i za Pola 2002 godište. Uglavnom, cijena im je recimo oko 3.500,00 Eura, sto bi u KM-ovima bilo oko 6.825,00 KM (jesam precizan :D )

Eh sad, interesuje me, koliko bi kostalo sada da ja angazujem nekog, iz neke auto-kuce, ili nekog drugog, da recimo ode i uveze mi takvo vozilo. Dakle, koliko bi se jos moralo platiti ukupno do vozila na cesti, dakle i trosak puta, i ono sto je najvaznije, troskovi eventualne odjave, carine, poreza, te ovdje prijave i sl. Dakle ako bi neko mogao na primjeru ove cijene od recimo 7.000,00 KM da mi objasni bio bih zahvalan.

:)
HAVANA

#2 Re: VW Polo - CIJENA?

Post by HAVANA »

Carina 12% na osnovicu ako imaš izvoznu deklaraciju(ex1) i euro 1(potvrda o EU porijeklu vozila)ako nemaš onda 16%
zatim na to sve 17% PDV
Ako je vozilo od fizičkog lica nemaš pravo na povrat poreza u njemačkoj a ako je od pdv obveznika platičeš kompletan iznos pa kad mu vratiš ovaj ex1 obrazac dobičeš nazad iznos pdv-a.Prevoz i troškove računaj 500eura,zavisi gdje se auto nalazi.
Prijava na granici ti je oko 100km a špediterske usluge 100km(plus,minus)
Ex1 i euro 1 oko 50 eura(plus,minus)
Sa carinskom osnovicom nečeš imati problema jer se uklapa u katalošku vrijednost(i prelazi je)
Znači:

3500e
+ 12% 420e
+17% 666e
-------------------
4586e
+ 500e put
+ 50e ex1 i euro1
+ 100 e prijava,špedicija
---------------------------------------------
5236 eura te košta sa carinom i pdv-om
----------------------------------------------

Još dodaj usluge onoga ko će ti dovesti vozilo.
Je li ta 2002g stari ili novi model?
citroen

#3 Re: VW Polo - CIJENA?

Post by citroen »

majstore imas ih ovdje do 12 000KM,do registracije,mozda cak i jeftinije,ipak sedam godina star auto,pogledaj na autopijaca.ba naci ces sigurno povoljnog pola,a to da uvozis,da angazujes nekoga zaboravi jer ce te svaki od njih klepiti po usima :thumbup:
Rambo-Amadeus

#4 Re: VW Polo - CIJENA?

Post by Rambo-Amadeus »

HAVANA wrote: ---------------------------------------------
5236 eura te košta sa carinom i pdv-om
----------------------------------------------

Još dodaj usluge onoga ko će ti dovesti vozilo.
Je li ta 2002g stari ili novi model?
Image

ma to je ona k'o "okac" sto izgleda, ovaj model na slici je 1,9TDI, 2002 g. i on kosta oko 3000Eura, sviđa mi se (a i ženskom dijelu dueta :D ) pa me interesovalo kad bih recimo dovlacio ili tako nesto bi li ispalo nesto jeftinije nego sto je ovdje...pa sad, kako vidim i nije bas jeftino, ali to je standardna prica za VW modele, jbg...ja sam racunao da bi mogla oko 9000 KM izaci ovdje

jbg. hvala na informaciji, nisam bio upucen u te troskove do kraja, sad je malo jasnije :D

p.s. a je li sad skinuta ona zabrana uvoza vozila starijih od sedam godina, vidio sam neke oštećene golfove2 za 1 Euro, pa reko sta fali, popravicu ga ovdje :D :D :D
HAVANA

#5 Re: VW Polo - CIJENA?

Post by HAVANA »

Ovo auto je jeftino 3000 eura i pazi da se ne izradiš.Ima li klimu?
Obrati pažnju na slici gdje mu fali gril u karambolci,navrnuta je kuka za šlepanje???
Ovaj model sa klimom,tdi ili sdia da je dobar i sa povratom poreza teško je uzeti ispod 3500 do 4300 eura.
Sad pogledah,praviš grešku ko i svi.Ovaj auto je prvi na stranici i najeftiniji a jeftino je najskuplje. ;-)
Prešao je 320 000km!!!Šta će ti to ako možeš za 1000e više kupiti auto sa 130 000km.
Ne leti,oplakačeš.
Rambo-Amadeus

#6 Re: VW Polo - CIJENA?

Post by Rambo-Amadeus »

ok, ma necu se zalijetati jos svakako, istina nisam previse rovio, uglavnom su ovi iz 2002 godine oko 3.500 do 4000 Eura, pa sam zato i pitao za neku varijantu od 3.500. Ne mora to uopste biti ni sa ove pijace mobile.de, pretpostavljao sam opcenito da se moze naci za te pare recimo, pogotovu ako imas nekog gore ili slicno. A ovu sam sliku vise stavio radi prikaza modela koji me interesuje.

Gledao sam i na nasoj autopijaac.ba, i vidim da ima i tu dosta ovakvih, a jedan cak, i to najjeftiniji, 9.200,00 iz grada odakle sam i ja, samo ne znam je li to aktuelno jos uvijek :-D

Elem, tek sam u fazi malo jaceg interesovanja, a sta ce se izroditi vidjecemo
Hvala na informacijama i upozorenjima u svakom slucaju :thumbup:
Post Reply