VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
eduscho

#1 VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by eduscho »

šTA KAŽETE???
whow

#2 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by whow »

eduscho wrote:šTA KAŽETE???
Sve zavisi sta hoces . Passat je skuplji ali ima vise prostora , Masina je ocigledno ista , Passat zbog tezine je malo veci potrosac . Ako lova nije u pitanju uzmi Passata jer je bolje auto.
DenisSarajevo

#3 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by DenisSarajevo »

whow wrote:
eduscho wrote:šTA KAŽETE???
Sve zavisi sta hoces . Passat je skuplji ali ima vise prostora , Masina je ocigledno ista , Passat zbog tezine je malo veci potrosac . Ako lova nije u pitanju uzmi Passata jer je bolje auto.
A po cemu je bolji passat od bore bas me nesto zanima osim sto je malo komforniji?
mayab

#4 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by mayab »

Sad ce opet 10 strana supljiranja o poredjenju dva auta koji nisu u istoj klasi :-)
Desert Wind

#5 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by Desert Wind »

mayab wrote:Sad ce opet 10 strana supljiranja o poredjenju dva auta koji nisu u istoj klasi :-)
kako nisu, jesu - imaju isti paket opreme skoro iste motore - Audi A6 i Seat Ibiza su u istoj klasi majku mu u oba se ugradjivao isti motor :lol: :lol: :mrgreen: moš ti mislit toliko je dobar motor biJo da su ga uglavinjali i u sesticu a posudili ga od pola i ibize.... :lol: :lol:

sta vozis? produzenu ibizu sa elektropaketom i klimom isti motor ko u audiju ocam :lol: :lol:

da budem ontopik - nadji Pasata ili Boru kad budes kupov'o sa ugradjenim video nadzorom a preporucujem da ugradis MRUD :lol:

fantazija i jedan i drugi auto - ja mislim da je 1,9 TDI motor jedan od najboljih ikad napravljenih koncepcija motora...
samo sto, kao sto rekoh, trebas platit nocnog cuvara, stavit anakondu u njega, ili rotvajlera ili poteznu minu da ga zastitis... ja sebi vala to ne radio...
drndalo

#6 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by drndalo »

Passat je za veliki broj veci auto, sto se posebno osjeti na zadnjoj klupi... AKo ti je to bitno, eto ti...

Bora je Golf sa vecim ruksakom, dakle zadnja klupa=zdravo...

Uzmi onog koji je u boljem stanju...
emko1234

#7 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by emko1234 »

nema kod nas puno bora sa 130ks isto tako nema ni puno pasata sa 101 ks..ako se radi o predzadnjem pasatu..ako uzmas onoga jos starijeg ja bi radije ganjao boru onda sa 110 ks..bora je golf4 unutra..znaci nema mjesta pozadi ali ima gepek i sigurno je jeftinija dakle ako imas vise para uzmi passata..a slazem se s prethodnim komentarom..uzmi auto koje je u boljem stanju
JAsoniC

#8 Re: VW PASSAT 1.9 TDI ILI VW BORA 1.9TDI

Post by JAsoniC »

Zavisi od potreba. Akos i porodican covjek koji cesto i putuje ja bih uzeo monovolumen a niti jedno od ovo dvoje. Ako nemas porodice uzmi Boru meni je vishe cool u odnosu na Passata pod uslovom da je isto ili bolje ocuvana.
Ne znam koliko para mislis izdvojit, jer se cijena Bore krece od 9 pa sve do preko 15 mlja.Passat slicno.
Post Reply