VW New Beetle

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hunter82

#1 VW New Beetle

Post by hunter82 »

Planiram si kupiti novu bubu, oko 2002. god. na domacim forumima ne mogu bas naci gotovo nikakvih informacija pa ako mi moze neko pomoci oko odabira motora i nekih sugestija.

Hvala puno!
mayab

#2 Re: VW New Beetle

Post by mayab »

To ti je Golf 4 sa drugim izgledom, vjerovatno iste osobine i boljke kao i Golf, i to ti je uglavnom to
whow

#3 Re: VW New Beetle

Post by whow »

hunter82 wrote:Planiram si kupiti novu bubu, oko 2002. god. na domacim forumima ne mogu bas naci gotovo nikakvih informacija pa ako mi moze neko pomoci oko odabira motora i nekih sugestija.

Hvala puno!

New Beetle se radi na platformi Golf 4 . Podvozje i transmisija su takoder preuzeti sa G4 s tim da se u novije modele ugraduju motori i transmisije iz G5 i G6. U Sjevernoj Americi New Beetle je trenutno dostupna iskljucivo sa atmosferskom 2.5 l masinom sa 5 cilindara koja proizvodi 170 ks koja je u isto vrijeme prilicno arhaicna i zedna , usporedbe radi Toyota is 4 cilindricne 2.5 litra masine izvlaci 10 ks vise i ima bolju potrosnju. VW Buba nema prekticnost Golfa 4 zbog specificnosti oblika . Sa stanovista tehnologije ocjenjujuci po sadasnjim uzusima VW Buba je prevazidezno vozilo s tim da je njena najveca vrijednost u cinjenici da je dostupna u kabriolet verziji koja jos uvjek ima svoje kupce specijalnom medu ljepsim polom. Ako kupujes polovno onda pazi na probleme koji su tipicni za Golfa iz te generacije.
dottore

#4 Re: VW New Beetle

Post by dottore »

isto ko golf
i bjezi od motora 2.0 bemzin, izdrzljiv ali previse trosi za svoje performanse
1.8 T je fin motor
ima i TDI u bubi, ako ti se sviđa da ti auto zvuci ko traktor :mrgreen:
hunter82

#5 Re: VW New Beetle

Post by hunter82 »

hvala Vam na odgovorima :thumbup:
Ne vjerujem da ce to biti dizel motor vjerovatno nesto od 1.6, 1.8t ili 2.0. Isto sam negdje cuo za ovaj 2.0 da su izdrzljivi. Ako je neko sa foruma imao bubu bilo bi pozeljno isto da mi kaze nesto iz prve ruke, a i ovi sa golf IV mogu koju reci ;) kako se ponasaju ovi motori, odrzavanje i sl . tnx
whow

#6 Re: VW New Beetle

Post by whow »

hunter82 wrote:hvala Vam na odgovorima :thumbup:
Ne vjerujem da ce to biti dizel motor vjerovatno nesto od 1.6, 1.8t ili 2.0. Isto sam negdje cuo za ovaj 2.0 da su izdrzljivi. Ako je neko sa foruma imao bubu bilo bi pozeljno isto da mi kaze nesto iz prve ruke, a i ovi sa golf IV mogu koju reci ;) kako se ponasaju ovi motori, odrzavanje i sl . tnx
Taj 2.0 l motor je "tiha patnja" jer je poprilicno anamican a uz to voli i popiti , 1.6 je naravno jos gori dok je jedina normalna masina za to auto 1.8T .Imati TDI masinu u takvom autu je kontradikcija jer je buba all about izgled , stil i elegancija dok je ta TDI jedan radni agregat i nama puno dodirnih tacaka sa konceptom nove bube .
emko1234

#7 Re: VW New Beetle

Post by emko1234 »

imao sam golfa 1.6 2002 godiste :D za mene je bio odlican jer mi je bio prvo auto i ne da sam ga volio..fino isao i normalno trosio..uzet je nov i redovno odrzavanje je sve sto mu je trebalo..ja nisam imao nikakvih problema s njim..za taj golf 1.6 motor je dovoljan za nekoga ko ima normalne potrebe..kod bube je malo drugacije,ona ide dosta slabije s tim motorom jer je neaerodinamicna skroz pa je moja preporuka jedini motor koju tu valja a to je 1.8T..u svakom slucaju sta god da uzmes trosice ti malo vise na to budi spreman..
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#8 Re: VW New Beetle

Post by corolla02 »

pito jednom Mujo Sulju: Hey jesi vidio novu Bubu sa cetvera vrata :?:

Suljo: Nisam

Mujo: Nisam ni Ja! :oops: :lol:
hunter82

#9 Re: VW New Beetle

Post by hunter82 »

ima li neko da prodaje bubu osobito mi se zelena dopada .. mislim da im inace bolje stoje ove drecavije varijante zelena i zuta 8-)
Post Reply