VW Golf all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
herbert mekfjuger

#526 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

vukojebina wrote: kralju moj,nisam ti ja kriv sto zivis negdje u brdima, pa do tebe informacije samo moze donijeti golub pismonosa...znas kod nas u civilizovanim sredinama imas i novine, koje, pazi slucajnosti, nekad ovako znaju pisat o kontama poput lagune i stila...
koje novine, daj naslov, daj link, vjerovatno znaš nać na netu jebemga... ili ti je jaran pričo? :D nije meni problem sići s brda po novine i ponovo se popeti, hvala bogu ne vozim golfa, neće mi ništa bit :D
respo

#527 Re: VW Golf all about

Post by respo »

Klodovik wrote: Nepreciznost Peugeotovih mjenjača je nešto oko čega valjda ne bi trebalo biti spora. Za bolja fabrička sjedišta i ovjes možeš lako doplatiti. Ne govorim o nekim rješenjima mimo fabričkih.
jesam ja rekao da su pezoovoi mjenjaci super?
nisam cak sam na par tema rekao da im je to najlosija stvar
i nekako cini mi se bas ad sam to rekao pocelo se pisati o njihovim mjenjacima kao minusu
to kao ono tek ja otrkio to na forumu jer drugi nisu imali priliku da vozaju pa tako nisu ni znali (ne govorim licno za tebe nego opcenito forum cini mi se)
Cafe Camargue

#528 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

johntra wrote:
vukojebina wrote:takodje mi je prejako kad tipovi kazu, nije me briga sto mi auto izgubi na cijeni, jer ja nenormalno uzivam dok ga vozim..ajd da vozite aston martina, jaguara, sta ja znam, imo bi razumijevanja, al brate fiata vozit, ili lagunu i tako govorit, stvarno presmijesno...
što ti to nismo jasni? je li to što znamo razmišljat svojom glavom ili što moramo kupiti Golfa da bi nas komšiluk smatrao većim lafcima?
Ma trznuće neka i na lagunu, ne daj se :thumbup: :mrgreen:
herbert mekfjuger

#529 Re: VW Golf all about

Post by herbert mekfjuger »

Cafe Camargue wrote:
johntra wrote:
vukojebina wrote:takodje mi je prejako kad tipovi kazu, nije me briga sto mi auto izgubi na cijeni, jer ja nenormalno uzivam dok ga vozim..ajd da vozite aston martina, jaguara, sta ja znam, imo bi razumijevanja, al brate fiata vozit, ili lagunu i tako govorit, stvarno presmijesno...
što ti to nismo jasni? je li to što znamo razmišljat svojom glavom ili što moramo kupiti Golfa da bi nas komšiluk smatrao većim lafcima?
Ma trznuće neka i na lagunu, ne daj se :thumbup: :mrgreen:
ne mogu da vjerujem da ima tolikih "papaka" da kupuju vozilo da bi se neko "trzno" na to :D svašta...
johntra

#530 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

@cafe...Nije Laguna. čitaj bolje... :D boli vas racku, morete koke ganajti u peticama, vrh, nema dalje od auta...
Bullet Tooth Tony

#531 Re: VW Golf all about

Post by Bullet Tooth Tony »

da ne povjerujes u kakve se diskusije upustaju neki poznati forumasi sa auto foruma :-) :-) :-) :-)
mišmaš

#532 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

ja kako znam golf (4, sdi) ima problema itekakvih sa mjenjacem :D to je vaj aj sold it a fju jers agou, ustvari bio je golf od starca al i do mene je dospio, i mjenjač je počeo zajebavancije pravit i zato je otišo, po preporuci naravno majstora avlijanera al zna lik golfove pravit ima dobar čekić i šarafciger :D :D a ne fkt, to jebe verzije sa sdi motorom, bez zajebavancije golferu moj prijatelju dragi :oops: :dance: :thumbup: ako ste spali na to da morate vozit golfa da trzaju jebiga jarane onda :D na prave lafce trzaju i kad se ide pješobusom :-D ejs gusari razočarali ste me
johntra

#533 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

šta ću, moram...ne znamo mi sirotinja iz BiH ništa, sve će nas naučiti ovi iz Austrije sa peticama... :D
mišmaš

#534 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

arane golf je zmaj, tehnjaču pustiš, oz fele, plave neonke, roze košulja, cvike, žvaka i glavni si papan :D :D nebitno u austriji ili bosni, švicarskoj, švedskoj, americi, trinidad i tobagu, kuvajtu ili pak u niskozemskoj :D
Bullet Tooth Tony

#535 Re: VW Golf all about

a ako je golf normalan ? , znaci mehanicki ok , sve radi , nije nista to seljacki tuniran friziran škdasj iziran , jel papanski i sramota voziti golfa ?

ma sta se ja upustam u glupe rasprave :roll:
vukojebina

#536 Re: VW Golf all about

Post by vukojebina »

johntra, ocito si zagorio, cim evo peti post spominjes komsiluk, trebe, trzanje...meni hvala Bogu ne treba, porodican cojk...
johntra

#537 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

Beg_Babic wrote:a ako je golf normalan ? , znaci mehanicki ok , sve radi , nije nista to seljacki tuniran friziran škdasj iziran , jel papanski i sramota voziti golfa ?

ma joj BeŽe, niko ovdje nije pričao o tome, priča se o Golfu kao mehaičkom konceptu koji je odavno prevaziđen i koji je pritome precijenjen..Ali, onda dođu ljudi koji kažu kako oni imaju novine u Austriji i kako novine dobro kažu, dok mi još ovdje imamo kamenje u koje klesamo... :-)
Cafe Camargue

#538 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

nisam ni ja znao, al evo johntra kaže da komšiluk trza na golfa
johntra wrote:što ti to nismo jasni? je li to što znamo razmišljat svojom glavom ili što moramo kupiti Golfa da bi nas komšiluk smatrao većim lafcima?
vnm

#539 Re: VW Golf all about

Post by vnm »

Beg_Babic wrote:a ako je golf normalan ? , znaci mehanicki ok , sve radi , nije nista to seljacki tuniran friziran škdasj iziran , jel papanski i sramota voziti golfa ?
nije, ali je papanski misliti da je golf napravljen od zlata.

btw sto se tice papanskog stylinga, tu po meni u zadnje vrijeme vise prednjace vlasnici drugih marki...
mišmaš

#540 Re: VW Golf all about

Post by mišmaš »

nije sramota, sve ok regulare vozilo ko i svi ostali, kome se sviđa sviđa... al u BiH 95% golfera su papani i misle da su uhvatili boga za muda kad sjedu u getaču, i zavale se znaš ono sad samo gotivno sa cvikama pogotovo ako primijete nekog na trotoaru... a za normalne tipove ništa protiv prijatelju dede mi
Cafe Camargue

#541 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

btw, evo ADAC-ove liste pouzdanosti
http://www2.autoportal.hr/Najeitaniji-e ... d-105.html
Znači, kompaktna klasa, odmah iza BMW Mečke Audija :D
johntra

#542 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

koliko ste puta stavljali ADAC-ove liste, a pola vas nema pojma šta sve spada pod ovu listu i za kakve se sve intervenecije ADAC zove.... :-)
Bordolini

#543 Re: VW Golf all about

Post by Bordolini »

Pa normalno da nije. Nedaj Boze da je Golf napravljen kod nas, sahranili bi ga jer smo experti za takve stvari. Cinjenica da je jedan od najprodavanijih auta u svijetu govori sama za sebe. A mali uvijek mrze velike tako da vidim odakle se otegla ovakva rasprava.

Za doprinos temi, mislim da je Golf6 odlican auto za cijenu. Iako je facelift petice ipak se dobro razlikuju, taman su dotjerali sve nedostatke tog prethodnika. Enterijer su odlicno sredili, npr GTI je prelijep unutra. Sa 2.0T masinom i 210ks-super zujalica. Da je udoban- nije, ali nije bas ni daska. Definitivno ne vidim zasto bih nekog ko vozi ovaj auto nazvao papkom, budalom i slicno. :-)
johntra

#544 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

možda upravo zato što su kupili redizaniranu peticu sa ispravljenim nedostacima, (btw zar Golf ima nedostatke?) a ne potpuno novi automobil?
Bullet Tooth Tony

#545 Re: VW Golf all about

ma sestica meni super automobil , unutrasnjost je za klasu bolja od petice.S tom opremom jest skupa ali ko voli nek izvoli , auto je dobro pravo
Cafe Camargue

#546 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

johntra wrote:koliko ste puta stavljali ADAC-ove liste, a pola vas nema pojma šta sve spada pod ovu listu i za kakve se sve intervenecije ADAC zove.... :-)
Imaš li vremena da nam objasniš?
johntra

#547 Re: VW Golf all about

Post by johntra »

nemam, evo taman namjestio krevet da spavam...ukucaj ADAC intervencije, sve će ti se samo kaSti... :D
Cafe Camargue

#548 Re: VW Golf all about

Post by Cafe Camargue »

johntra wrote:nemam, evo taman namjestio krevet da spavam...ukucaj ADAC intervencije, sve će ti se samo kaSti... :D
ne fakat, jel sad ni ADAC nije mjerodavan?
Bordolini

#549 Re: VW Golf all about

Post by Bordolini »

johntra wrote:možda upravo zato što su kupili redizaniranu peticu sa ispravljenim nedostacima, (btw zar Golf ima nedostatke?) a ne potpuno novi automobil?
Koji potpuno novi automobil? Golf 7 jos nije izasao, sestica je najbolje sto imaju na trzistu tako da izbor nije bio tezak. Fiata naravno nisu htjeli :D
Bezze pjenis jarane, to je samo auto, relax. Vjerujem da te kod nas mogu isfurati vozaci tog istog golfa jer ima svakakvih ( a i mora imati kad ih je procentualno najvise) ali nije to razlog da mrzis auto. :wink:
Klodovik

#550 Re: VW Golf all about

Post by Klodovik »

Cafe Camargue wrote:
johntra wrote:nemam, evo taman namjestio krevet da spavam...ukucaj ADAC intervencije, sve će ti se samo kaSti... :D
ne fakat, jel sad ni ADAC nije mjerodavan?
Te liste su same po sebi nepouzdan pokazatelj jer mogu obuhvatati male kvarove tipa pregorjele sijalice do kapitalnih kvarova.

U nastavku je jedna brza lista za Veliku Britaniju. Sad možeš reći "Kako Toyota peta?" "Kako BMW dvadeset i treći?" itd. Pouzdanost je na jednu stranu, na drugu je servisna mreža i dostupnost popravke. Honda jeste pouzdana, ali ja ne znam da u BiH ima ovlaštenog prodavača, da ne spominjem servis. Peugeot je (bar na ovoj listi) dosta slabo prošao (ili Audi i BMW), ali je njih ovdje ipak lakše servisirati ako ti se i desi neki kvar.

Most reliable

1 Honda
2 Subaru
3 Mitsubishi
4 Lexus
5 Toyota
6 Mazda
7 Nissan
8 Skoda
9 Kia
10 MINI

Least reliable