vw caddy

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
almedin100

#1 vw caddy

Post by almedin100 »

imam prili ku da kupim ovaj auto motor 1.9 sdi, 2001.god.,pa mi recite mišljenje o ovom autu:
1.Kakva mu je potrošnja
2.Kakakv je motor
3.kakav je za makadama
4.ostale vrline i mane?
dottore

#2 Re: vw caddy

Post by dottore »

omiljeno vozilo sarajevskih pekara i visockih prerađivača mesa :mrgreen:
AmADin_gospo

#3 Re: vw caddy

Post by AmADin_gospo »

troši više od TDIa a ide mnogo slabije od TDIa
shlauf

#4 Re: vw caddy

Post by shlauf »

To godište je dalo sve od sebe. Prevezao je na milione somuna. :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
emko1234

#5 Re: vw caddy

Post by emko1234 »

shlauf wrote:To godište je dalo sve od sebe. Prevezao je na milione somuna. :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
hahahhahhahahah :D :thumbup: :thumbup: :sax:
shlauf

#6 Re: vw caddy

Post by shlauf »

Pa gdje si ti Emko1234, ko nas to zavadi pa te nemaaaaaaaaaaa ????? Šta bi sa bibijem i jeli plavka još na dijagnostici ?? :D

Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:

:dance:
hogar strasni

#7 Re: vw caddy

Post by hogar strasni »

Dje me nadje..moj drugi sluzbeni automobil..putnicko ''tovarni'' kedy 2001. 1.9 SDi. To je motor na kome se nema sta pokvarit a podnosi razne ''nafte'' sa domaceg nam trzista i ne zakaslje.
Ovako..konkretno ovaj automobil kupljen nov i sad ima predjenih 155 hiljada,od opreme servo, zracni jastuk i pepeljara, dosta ga je ljudi vozilo od toga sam ja stoju napravio, do sad promijenjena lamela, diskovi i dobosi i uradjen veliki servis i to nedavno. I to je sve sto je radjeno na autu sem fakat redovitih servisa. Auto peri deri nema gdje se nije nasao i dosta je i tereta podnio i nikad nikog ostavio nije.Dosta je visok pa je zahvalan za makadama nema struganja. Imam golfa s istim motorom tj par konja jaci ali mijenjac je kod kedya sa mnogo kracim prenosom i dosta je startaniji od golfa, da se razumijemo nije za street race 402, al ide on fino, ne guta prasinu iza kamiona.
Ovako, ja otvorene ceste bez autoputa ladno predjem 1100 km dok se kazaljka ne nadje u crvenom polju,a po gradu trosi do 7l/100 km kao i na auto putu, jbg zavisi koliko vozis,a ja ga ne derem, krajnja mu je brzina, bar meni 155 km/h. Udobnost narusavaju lisnate opruge, tvrd je dosta i nije bas za duga puta tj tjera na cesca odmaranja i istezanja, na klizavom zna mu u krivini guzica malo bjezat. Zvucna izolacija mu je rijesena nikako, al pojacas radio i to je to. Cesto samo pozelim da ima jos jedna vrata poput slicnih mu konkurenata, inace jako praktican i meni drag auto. Sve sto te zanima pitaj.
almedin100

#8 Re: vw caddy

Post by almedin100 »

hogar strasni wrote:Dje me nadje..moj drugi sluzbeni automobil..putnicko ''tovarni'' kedy 2001. 1.9 SDi. To je motor na kome se nema sta pokvarit a podnosi razne ''nafte'' sa domaceg nam trzista i ne zakaslje.
Ovako..konkretno ovaj automobil kupljen nov i sad ima predjenih 155 hiljada,od opreme servo, zracni jastuk i pepeljara, dosta ga je ljudi vozilo od toga sam ja stoju napravio, do sad promijenjena lamela, diskovi i dobosi i uradjen veliki servis i to nedavno. I to je sve sto je radjeno na autu sem fakat redovitih servisa. Auto peri deri nema gdje se nije nasao i dosta je i tereta podnio i nikad nikog ostavio nije.Dosta je visok pa je zahvalan za makadama nema struganja. Imam golfa s istim motorom tj par konja jaci ali mijenjac je kod kedya sa mnogo kracim prenosom i dosta je startaniji od golfa, da se razumijemo nije za street race 402, al ide on fino, ne guta prasinu iza kamiona.
Ovako, ja otvorene ceste bez autoputa ladno predjem 1100 km dok se kazaljka ne nadje u crvenom polju,a po gradu trosi do 7l/100 km kao i na auto putu, jbg zavisi koliko vozis,a ja ga ne derem, krajnja mu je brzina, bar meni 155 km/h. Udobnost narusavaju lisnate opruge, tvrd je dosta i nije bas za duga puta tj tjera na cesca odmaranja i istezanja, na klizavom zna mu u krivini guzica malo bjezat. Zvucna izolacija mu je rijesena nikako, al pojacas radio i to je to. Cesto samo pozelim da ima jos jedna vrata poput slicnih mu konkurenata, inace jako praktican i meni drag auto. Sve sto te zanima pitaj.
šta konkretno misliš pod putničko "teretni", da nije onaj što je registrovan na 500kg i još 4 da ih sjedo ili onaj sa dvoja sjedišta.
Brzina me i ne zanima.Zanima je kakav je po gradu, kakav je po makadamu.Znaš li možda kolika mu je visina u "cm".
Znam da sdi motori malo troše, lahki su za održavanje no je si li ikada imao problema sa njim i je li te ikada ostavio na putu?
Jimmy_The_Saint

#9 Re: vw caddy

Post by Jimmy_The_Saint »

Pa lijepo ti je čovjek napis'o da ga nikad nije izd'o. :oops:
hogar strasni

#10 Re: vw caddy

Post by hogar strasni »

Napisah dosta al evo jos, jbg visinu ne znam al u arhivi mi je negdje njegova knjizica sa servisa i specifikacija pa cu da pogledam, al visok je dovoljno za makadama da ne struzes ni podom ni nosom, nije terenac i nemoj s njim ici na njive i livade u rupace kakve ali za makadama zahvalan jest i narocito zbog lisnatih opruga nazad. kazem i ponavljam ..nikad jos izdao nije, na njemu vazda dobre gume..sa i bez tereta bio pun ili sam sa vozacem, bilo je tu i snijega i blata i pijeska i preko 1500 km predjenih za 24h i dan danas ko curuca.
Ovo sta sam mislio pod ''putnickim'', ovaj kedy ima ostakljen zadnji dio i zadnja sjedista na kojima se savim komotno moze smijestiti troje ljudi i pored toga sasvim dovoljno prostran tovarni dio, kad klupu sklopis 40/60, e onda ti je pod ravan i tovari dalje. Motor suv, kazem mene sve sto na tom autu malo nervira je sto je otezan pristup zadnjoj klupi zbog nedostatka vrata, kako sto je npr u berlingu i to sto je zvucna izolacija jako slaba i na auto putu ima jakih sumova i nema klimu. Sve ostalo meni za 10. nekom mozda i nije al ja nisam previse zahtijevan i na cjepidlacim. Mene/ nas slusa ne trosi puno i ne trazi puno. Dosta je uzak pa je i za grada zahvalniji provuce se svukud.
Ponavljam ovaj automobil ja redovito odrzavan i štelovan, i sad s njim bi bio siguran do Mexika i nazad.
A vidjam kedije po gradu u raznim stanjima od majstora cujem da im brzo strada auspuh i trap, zaboravih napisat i auspuh je mijenjan i prednji lezajevi.. po bi bilo dobro da to provjeris.
Post Reply