triton wrote:Ovako, treba da dobijem bubu staru tridesetak godina, u voznom je stanju, s tim da nije vozena 10 godina
eh sad me zanima koje bih dijelove trebao hitno mijenjati, mislim na one potrosne,remen..., gdje da ih nadjem i koliko kostaju.
znaci da je nesto kao malo osvjezim da bih bio sigurniji da nece izdahnuti na putu.
i koliko mi je u stvari pametno da se upustam o ovu avanturu, sta treba da ocekujem, s tim da nisam mehanicar niti sam ikad otvorio haubu na autu
ali sam zato pun nekakvog elana i zelje da naucim
pozdrav
Prevelika je to zajebancija pogotovo ako nista ne znas oko auta. Ako nije koristen zadnjih 10 godina pitanje je da li je ikad upaljen?! Ako nije vrlo je moguce da je zarib'o. Probaj ga prvo onako manuelno malo zavrtiti, uhvatiti za remenice i probati okrenuti da vidis mrda li se to unutra ista, desava li se nesto

.
Ako vec nije zaribo onda mu treba ulje odmah zamjeniti. Nebi bilo lose nasuti kroz svjecice malo ulja da ga podmaze ali bi se kasnije moralo ispuhati da bi auto uopste mogao upaliti.
Jednom kad upali treba ga ostaviti nek radi, dotigne radnu temperaturu, vidjeti cirkulise li u njemu sve kako treba pa tek onda poceti sa nekim zamjenama i preventivom. Ima tu jos stvari koje treba uraditi, ovo je samo onako ugrubo.
Ona nema zupcasti remen, ima lanac.
Ma, ako imas volje i dobijas je dzaba mozes se malo poigrati mada za ovakve zajebancije je ipak potrebno malo vise od volje.
Sretno svakako!