VW BORA

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

tataratira

#26 Re: VW BORA

Post by tataratira »

Ima Golf od 55k KM
a ima Passat od 40k
dablolseven

#27 Re: VW BORA

Post by dablolseven »

tataratira wrote:Ima Golf od 55k KM
a ima Passat od 40k
naravno da ima, ali valjda se podrazumijeva da govorimo o priblizno istom godistu i opremi vozila. glupo je porediti npr golf 6 i passat star 7-8 godina, pa reci da je golf bolji
whow

#28 Re: VW BORA

Post by whow »

dablolseven wrote:
whow wrote: Mislim da je Passat u osnovnoj varijanti vjerovatno moze biti jeftiniji od Bore sa punom opremom.
ma ni govora, passat je uvijek bilo skuplje vozilo, jer je luksuznije i kvalitetnije

Ja sam kupio Boru/ Jetta u maju 2004 i tadasnja cijena novoga automobila sa GLS levelom opreme je bila gotovo $30 000 a sa porezima i ostalim dadzbinama je izasla preko 30 G. U isto vrijeme osnovni model Passata , dakle benzinac sa 1.8 T masinom se prodavao za oko 26 G plus takse. Dakle moja Jetta je bila dosta skuplja od tog Passata ali je i imala puno vise opreme. Stvar ukusa , neko voli vece auto pa makar golo ko pistolj a neko hoce opremu i luxsuz.
Bex12

#29 Re: VW BORA

Post by Bex12 »

zna li neko mozda moze li radio RCD 200 da se spoji u Boru 2002 godiste, sliku mozete pogledati na internetu posto ne znam kako da stavim, jedino ovako linkom
https://www.google.ba/search?q=rcd+200+ ... B600%3B374
goran16v

#30 Re: VW BORA

Post by goran16v »

Koliko mogu da vidim na slikama format je standarni 2DIN i eurodzek sto znaci moze da se ugradi ako se izbaci pretinac iznad standarnog uredjaja i da se jednostavno skopca na postojecu instalaciju bez problema. E sad moglo bi biti problema u 2 detalja, 1. je fiksiranje, ako kutija za montazu nije ista i ako se "nogice" nemaju sta zakaciti na oba nivoa i 2. je ako je uredjaj sa vozila u kojem je bio pod nagibom (na slikama je tako na Polu, Transporteru) onda postoji mogucnost da je displej drugacije podesen za gledanje pod uglom i da ne bude vidljiv tj da bude blijed kad se montira uspravno. Dvojici mojih drugara se desilo upravo to, jedan je u Pola 6N2 ugradio standarni Kenwood CD koji se montira pod nagibom, a drugi je u Golfa IV u koji se montira uspravno ugradio VW Gamma iz Pola 9N gdje je bio ugradjen pod nagibom i u oba slucaja displej je bio blijed i mogao se ocitati tek kad ga gledas pod uglom.
Bex12

#31 Re: VW BORA

Post by Bex12 »

goran16v wrote:Koliko mogu da vidim na slikama format je standarni 2DIN i eurodzek sto znaci moze da se ugradi ako se izbaci pretinac iznad standarnog uredjaja i da se jednostavno skopca na postojecu instalaciju bez problema. E sad moglo bi biti problema u 2 detalja, 1. je fiksiranje, ako kutija za montazu nije ista i ako se "nogice" nemaju sta zakaciti na oba nivoa i 2. je ako je uredjaj sa vozila u kojem je bio pod nagibom (na slikama je tako na Polu, Transporteru) onda postoji mogucnost da je displej drugacije podesen za gledanje pod uglom i da ne bude vidljiv tj da bude blijed kad se montira uspravno. Dvojici mojih drugara se desilo upravo to, jedan je u Pola 6N2 ugradio standarni Kenwood CD koji se montira pod nagibom, a drugi je u Golfa IV u koji se montira uspravno ugradio VW Gamma iz Pola 9N gdje je bio ugradjen pod nagibom i u oba slucaja displej je bio blijed i mogao se ocitati tek kad ga gledas pod uglom.
Nadam se da ce to sa nagibom biti manji problem, veci mi je problem sto sam cuo da ovaj model ne moze da funkcionise bez nekog CAN BUS prikljucka, e sad da li je to tacno ne znam, za sto sluzi taj CAN BUS da li ti znas ?
Post Reply