Ima Golf od 55k KM
a ima Passat od 40k
VW BORA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dablolseven
#27 Re: VW BORA
naravno da ima, ali valjda se podrazumijeva da govorimo o priblizno istom godistu i opremi vozila. glupo je porediti npr golf 6 i passat star 7-8 godina, pa reci da je golf boljitataratira wrote:Ima Golf od 55k KM
a ima Passat od 40k
-
whow
#28 Re: VW BORA
dablolseven wrote:ma ni govora, passat je uvijek bilo skuplje vozilo, jer je luksuznije i kvalitetnijewhow wrote: Mislim da je Passat u osnovnoj varijanti vjerovatno moze biti jeftiniji od Bore sa punom opremom.
Ja sam kupio Boru/ Jetta u maju 2004 i tadasnja cijena novoga automobila sa GLS levelom opreme je bila gotovo $30 000 a sa porezima i ostalim dadzbinama je izasla preko 30 G. U isto vrijeme osnovni model Passata , dakle benzinac sa 1.8 T masinom se prodavao za oko 26 G plus takse. Dakle moja Jetta je bila dosta skuplja od tog Passata ali je i imala puno vise opreme. Stvar ukusa , neko voli vece auto pa makar golo ko pistolj a neko hoce opremu i luxsuz.
-
Bex12
#29 Re: VW BORA
zna li neko mozda moze li radio RCD 200 da se spoji u Boru 2002 godiste, sliku mozete pogledati na internetu posto ne znam kako da stavim, jedino ovako linkom
https://www.google.ba/search?q=rcd+200+ ... B600%3B374
https://www.google.ba/search?q=rcd+200+ ... B600%3B374
-
goran16v
#30 Re: VW BORA
Koliko mogu da vidim na slikama format je standarni 2DIN i eurodzek sto znaci moze da se ugradi ako se izbaci pretinac iznad standarnog uredjaja i da se jednostavno skopca na postojecu instalaciju bez problema. E sad moglo bi biti problema u 2 detalja, 1. je fiksiranje, ako kutija za montazu nije ista i ako se "nogice" nemaju sta zakaciti na oba nivoa i 2. je ako je uredjaj sa vozila u kojem je bio pod nagibom (na slikama je tako na Polu, Transporteru) onda postoji mogucnost da je displej drugacije podesen za gledanje pod uglom i da ne bude vidljiv tj da bude blijed kad se montira uspravno. Dvojici mojih drugara se desilo upravo to, jedan je u Pola 6N2 ugradio standarni Kenwood CD koji se montira pod nagibom, a drugi je u Golfa IV u koji se montira uspravno ugradio VW Gamma iz Pola 9N gdje je bio ugradjen pod nagibom i u oba slucaja displej je bio blijed i mogao se ocitati tek kad ga gledas pod uglom.
-
Bex12
#31 Re: VW BORA
Nadam se da ce to sa nagibom biti manji problem, veci mi je problem sto sam cuo da ovaj model ne moze da funkcionise bez nekog CAN BUS prikljucka, e sad da li je to tacno ne znam, za sto sluzi taj CAN BUS da li ti znas ?goran16v wrote:Koliko mogu da vidim na slikama format je standarni 2DIN i eurodzek sto znaci moze da se ugradi ako se izbaci pretinac iznad standarnog uredjaja i da se jednostavno skopca na postojecu instalaciju bez problema. E sad moglo bi biti problema u 2 detalja, 1. je fiksiranje, ako kutija za montazu nije ista i ako se "nogice" nemaju sta zakaciti na oba nivoa i 2. je ako je uredjaj sa vozila u kojem je bio pod nagibom (na slikama je tako na Polu, Transporteru) onda postoji mogucnost da je displej drugacije podesen za gledanje pod uglom i da ne bude vidljiv tj da bude blijed kad se montira uspravno. Dvojici mojih drugara se desilo upravo to, jedan je u Pola 6N2 ugradio standarni Kenwood CD koji se montira pod nagibom, a drugi je u Golfa IV u koji se montira uspravno ugradio VW Gamma iz Pola 9N gdje je bio ugradjen pod nagibom i u oba slucaja displej je bio blijed i mogao se ocitati tek kad ga gledas pod uglom.