VW bora ili golf 4?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Adoxxx
#1 VW bora ili golf 4?
Koji bi prije kupili, isto godiste isti motor?
-
citroen xm
#2 Re: VW bora ili golf 4?
Pa šta ti se više sviđa. Jedno te isto auto. Kao da pitaš Golf 2 ili Jetta. Jedina razlika je u tome što je Golf malo praktičniji zbog petih vrata.
- Nabucco
#3 Re: VW bora ili golf 4?
Bora je ljepša
, ali ima manje karoserijskih dijelova na otpadu, pa su skuplji.
- hopi
#4 Re: VW bora ili golf 4?
ja bi volio znati razliku bore i golfa kravana, osim u farovima.
-
nightvision
#5 Re: VW bora ili golf 4?
Pa valja je ta sto golf karavan ima karavansku karoseriju a bora je kao sedan. Ja bih cisto radi gepeka izabrao boru ako su priblizno isto ocuvana auta.
- aCme
#6 Re: VW bora ili golf 4?
Gole je gole. Jedan jedini, neponovljivicitroen xm wrote:Pa šta ti se više sviđa. Jedno te isto auto. Kao da pitaš Golf 2 ili Jetta. Jedina razlika je u tome što je Golf malo praktičniji zbog petih vrata.
-
citroen xm
#7 Re: VW bora ili golf 4?
Pa i Bora karavan ima karavansku karoseriju.nightvision wrote:Pa valja je ta sto golf karavan ima karavansku karoseriju a bora je kao sedan. Ja bih cisto radi gepeka izabrao boru ako su priblizno isto ocuvana auta.
-
nightvision
#8 Re: VW bora ili golf 4?
Ako cemo nagadjati sta je pisac htio reci.citroen xm wrote:Pa i Bora karavan ima karavansku karoseriju.nightvision wrote:Pa valja je ta sto golf karavan ima karavansku karoseriju a bora je kao sedan. Ja bih cisto radi gepeka izabrao boru ako su priblizno isto ocuvana auta.
-
milojicabrzi
#9 Re: VW bora ili golf 4?
Bora je malo uza od Golfa, dobra je opcija sto je sedan (iako ima i karavan), gepek je malo veci, ali ulaz u gepek nije praktican (problem gepeka poznat iz Audija-jaje).
Mislim da je u sustini to vrlo slicno vozilo, mozda su malo jeftinije, jer nisu razvikane kao golf, mehanizacija je velikim dijelom identicna.
Ako ti treba auto sa malo vecim gepekom, dobar je izbor. U nju idu standardni SDI i TDI motori, ako nisi brzaner idi na SDI ako je TDI gledaj onaj obicni, da nije pumpa dizna, dobar je onaj 66 kW.
Opet, sve zavisi od pojedinog auta, u kakvom je stanju.
Bore nisu cesta sluzbena vozila, pa ako je iz vana uvoz, moze biti da je privatno auto sa pristojnom kilometrazom.
Mislim da je u sustini to vrlo slicno vozilo, mozda su malo jeftinije, jer nisu razvikane kao golf, mehanizacija je velikim dijelom identicna.
Ako ti treba auto sa malo vecim gepekom, dobar je izbor. U nju idu standardni SDI i TDI motori, ako nisi brzaner idi na SDI ako je TDI gledaj onaj obicni, da nije pumpa dizna, dobar je onaj 66 kW.
Opet, sve zavisi od pojedinog auta, u kakvom je stanju.
Bore nisu cesta sluzbena vozila, pa ako je iz vana uvoz, moze biti da je privatno auto sa pristojnom kilometrazom.
-
dgL_
#10 Re: VW bora ili golf 4?
jos jedan glas za Boru
TDI obicni 90 KS, lijepo porodicno auto u svakom smislu...
TDI obicni 90 KS, lijepo porodicno auto u svakom smislu...
- Qler
#11 Re: VW bora ili golf 4?
Razlika kod karavana je u farovima i blatobranima, a kod "obicnih" verzija jedno je 5 jedno 4 vrata i opet farovi i blatobrani... niko nije ni siri ni uzi, isto auto, identicno sve, samo ti farovi se razlikuju i zbog njih i blatobrani.... U glavnom ni meni nije jasno sto je neko davao koliko se sjecam oko 2000KM vise za Boru karavan umjesto golfa karavana...
-
gtc
#12 Re: VW bora ili golf 4?
Nekad sam negdje procitao da je razlika bila u tome sto su Bore bile bolje opremljene, pa je tako Golf karavan pokrivao donji dio, a Bora gornji dio trzista.Qler wrote:Razlika kod karavana je u farovima i blatobranima, a kod "obicnih" verzija jedno je 5 jedno 4 vrata i opet farovi i blatobrani... niko nije ni siri ni uzi, isto auto, identicno sve, samo ti farovi se razlikuju i zbog njih i blatobrani.... U glavnom ni meni nije jasno sto je neko davao koliko se sjecam oko 2000KM vise za Boru karavan umjesto golfa karavana...
- mayab
#13 Re: VW bora ili golf 4?
To je to, uglavnom sitnim detaljima je VW pokusao da napravi dva razlicita modela za nesto drugaciju poziciju na trzistu (mislim da bora , recimo , ima suplje naslonjace za glavu, a golf pune itd, uglavnom neke sitnice estetske prirodegtc wrote:Nekad sam negdje procitao da je razlika bila u tome sto su Bore bile bolje opremljene, pa je tako Golf karavan pokrivao donji dio, a Bora gornji dio trzista.Qler wrote:Razlika kod karavana je u farovima i blatobranima, a kod "obicnih" verzija jedno je 5 jedno 4 vrata i opet farovi i blatobrani... niko nije ni siri ni uzi, isto auto, identicno sve, samo ti farovi se razlikuju i zbog njih i blatobrani.... U glavnom ni meni nije jasno sto je neko davao koliko se sjecam oko 2000KM vise za Boru karavan umjesto golfa karavana...
-
LeKo
#14 Re: VW bora ili golf 4?
Bora je ljimuzin, malo usminkanija unutra, osvjetljeni ventilacioni otvori, ravna instrument tabla (bez otvora za suvozačev airbag), u većini slučajeva kromirani sat i trokraki volan. Ono, dodaj malo da napravi razliku između poslovno-porodičnih i sportsko-funkcionalnih grupa kupaca.