VW animozitet all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Mrzite li vozila iz VW koncerna, a narocito sam Volkswagen?

Da
33
25%
Ne
87
67%
Suzdrzan/a
10
8%

Total votes: 130

sheikh

#476 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

herbert mekfjuger wrote:^ jesi vidio inžinjeru :D čojk nije inžinjer, a zna :D

Bogami nije sramota ne znati :D
sramota je krasti i lagati :)
Znao sam princip rada,ali detaljniji opis priznajem ne :)
Mogao bih i ja tebi tako detaljnije o TDI motoru,ako zelis naravno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
johntra

#477 Re: VW animozitet all about

Post by johntra »

pa samo su klocevi ograničeni na jednu materiju ili stvar...a porediti Hemi motor, koji ima skoro pedeset godina tradicije i proizvodnje, sa nekim traktorskim V12 TDI čunama, u najmanju ruku je smiješno...
sheikh

#478 Re: VW animozitet all about

Post by sheikh »

Bogami nije sramota ne znati :D
sramota je krasti i lagati :)
Znao sam princip rada,ali detaljniji opis priznajem ne :)
Mogao bih i ja tebi tako detaljnije o TDI motoru,ako zelis naravno :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:[/quote]

svaka čast na opisu, fakat čovjek poznaje tu mehaniku, ali koga zanimaju takvi motori, realno? da je neko drugo vrijeem i mjesto ok,ali ovdje i sada, teško, u svakom slucaju :thumbup: za opis :)[/quote]

To i ja kazem :)
Ma sigurno ne hemi motor :) potrosnja i sve ostalo :)
Hvala,ali ne hvala :)
Mozda nekada,nekog mustanga,old school,american muscle car :) :) :)
ali sigurno jos :)
Ipak imaju najljepsi zvuk,a najljepsi detalj tih vozila mi je prednja klupa bez grebena :D
U evropskim autima morali getribu ubaciti da nas odvoje od zena :)
Amerikanci odmah znaju ako ces vozati muscle car da ce biti svega naprijed :)
kreso_atac

#479 Re: VW animozitet all about

Post by kreso_atac »

golfista wrote:svaka čast na opisu, fakat čovjek poznaje tu mehaniku, ali koga zanimaju takvi motori, realno? da je neko drugo vrijeem i mjesto ok,ali ovdje i sada, teško, u svakom slucaju :thumbup: za opis :)
a ne, samo malo, ja sam samo usao replicirati na komentare u vezi "hemi-tdi" poredjenja. dva razlicita svijeta se porede, i ono sto je hemi u svijetu benzinskim motora, to malo koji motori imaju. samo sam to htio reci. naravno da su dizeli "radni" motori i da se puno bolje ponasaju manjim okretnim momentom. ali govorim o ovom v12 koji ima masu konja (natjeranih turbom), kubikaza mu opet nije ekstremno visoka ako uzmemo broj cilindara i opet se vracamo na jedno: za ekstremna koristenja nije, jer turbo to ne nosi, zapremina da. cummins recimo ima 6 cilindara, i 6.7 litara zapremine. duplo manje cilindara, ali vecu zapreminu. to mu donosi bolestan okretni moment (a automatskim mjenjacem 880 Nm pri smijesnih 1500 obrtaja). zato cummins ima "tek" 350 HP, ali u stvarnosti to nije mjerilo. ista stvar sa powerstroke i duramax motorima. i zato ne razumijem taj dizel v12 koji ide u SUV vozila kojima je prva uloga da budu brzi i startni. benzinski motor bi to puno bolje uradio, uz dosta "prijatniji" zvuk (vecini ljudi :-D). Nije mi cilj stvarno ljudi nesto ili nekog omalovazavati, neko voli jedno, neko voli drugo, neko treba jedno, neko treba drugo, masa je tu parametara gdje ce svako naci sebe, u skladu sa svojim mogucnostima i potrebama. nekom treba radno vozilo, nekome brzo, nekome udobno, nekome da stvarno malo trosi itd. i ako ne mogu konstruktivno pisati, necu se ni logovati i bezveze pricati u vjetar. ima par ljudi koji cijene nesto, ali se moze ipak pricati o svemu razumno (kao blobi npr, citroen, kiberluskoni, johntra itd da ne nabrajam, zaboravio sam 100% jos ljudi). i ista stvar je i sa proizvodjacima auta, svako ima svoju ciljnu grupu, i ako bi napravili nesto mimo svog ustaljenog prioriteta, odbacili bi tradicionalne kupce, da pridobe nove. i velike kompanije malo vole eksperimentisati s tim. recimo amerikanci tradicionalno imaju kockast i robustan izgled i velike motore. velik dio svjetske auto industrije (SAD je ogromno trziste sa ogromnom konkurencijom) drze i ko ne voli taj njihov sistem i dizajn, nece nikad ni zavoliti, jednostavno takvi su ljudi. a ko ih voli, uglavnom ih voli zbog robusnosti i motora. i jos jedna stvar, da postoji najbolji auto - to sigurno ne postoji. recimo posto se bolje razumijem u terence (gdje takodjer ne postoji najbolji). taj najbolji bi trebao trositi kao Golf 2 dizel, imati snagu i nosivost kao 6.1 HEMI GC, klirens kao Wrangler, udobnost ko Range Rover, tezinu kao Samurai (i to sa soft topom :) ), sa pristupnim uglom kao H1, da dolazi na tvornickim 37cama najmanje, da je kvalitet izrade kao na Toyoti Lc75, da je jeftin za odrzavanje kao Niva, a od elektronike da ima akumulator... Nadjite mi jednog ovakvog i ja potpisujem da je to kralj terenaca.
Last edited by kreso_atac on 27/12/2010 18:08, edited 1 time in total.
Cafe Camargue

#480 Re: VW animozitet all about

Post by Cafe Camargue »

Post Reply