VW animozitet all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Mrzite li vozila iz VW koncerna, a narocito sam Volkswagen?

Da
33
25%
Ne
87
67%
Suzdrzan/a
10
8%

Total votes: 130

Blobi

#1 VW animozitet all about

Post by Blobi »

Primjetio sam da na ovom forumu vlada narocito neraspolozenje kad su u pitanju vozila VW koncerna. Pa evo tema za sve VW hatere da ispolje svoje negativne emocije prema pomenutom brendu/koncernu. Dakle, zanimaju me konkretna misljenja (ne palamudjenje i filozofiranje) o tome zasto je VW omrazen, a osobe koje voze wagene su papci, krkani, gastarbajteri, seljaci, itd.

Takodjer, u odredjenim "drustvenim krugovima" vrti se famozna prica kako je VW precijenjeno njemacko smece. Ako neko ima pozitivno ili kombinovano (pola pola) misljenje, takodjer bujrum napisati nekoliko recenica.

Do sad sam kao velike i/ili najvece hatere zapazio sljedece forumase (uvazene :D): Johntra, Better Man, Jefferson, Whow, Corolla, Desert Wind, Mismas, Respo, madner, fedor, shibonja. Vas bih zamolio da izdvojite par minuta cijenjenog vremena i napisete desetak kratkih ali jasnih recenica o tome zasto je VW precijenjena rinaka, a uz to je i smece. Uvjeren sam da vam nece biti tesko dodatno popljuvati omrazeni VW :D. I da, izvinjavam ako sam nekoga od hatera izostavio, puno vas je :D...

Takodjer, misljenja sljedece ekipa neutralnih/umjerenih (uvazenih takodjer :D) : Jimmy_The_Saint, citroen, Beg_Babic, Qler, avantgarde, Cafe Camargue, Vernes_AMG, klodovik, fixitagaint, itd.

...I onih umjerenih ili ultra-ekstremnih koji gotive vozila iz VW koncerna: golfista, emko1234, Blobi :D, Gost1515, sheikh, Karabaja, itd.

...I naravno svih drugih, jer je nemoguce pobrojati sve, a ekipa iznad su oni koji najvise vise na ovom podforumu i sa kojima se svakodnevno "druzimo" :D

Ako sam nekoga pogresno "svrstao", neka mi sibne PP pa da to regulisemo...

PRAVILA: Anketi i raspravi podlijezu sva vozila VW koncerna. Dakle od Skode i Seata, pa do Audija, Bentleya i Lamboa. Pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih je dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...

Good luck :D
Last edited by Blobi on 07/12/2010 22:34, edited 3 times in total.
respo

#2 Re: VW anemozitet all about

Post by respo »

mene ne pomenu nigdje ajd dobro

zar je tesko prelistati ostale teme pa procitati zasto je vw precjenjen?

ps. ne kontam ovdje raju nikako cim neko kaze lose o onome sto ti volis je hater
bogohuljenje treba ga na stub srama itd
ti toliki gospodin i da se spustas na ovaj nivo tema smijesno :-)
Blobi

#3 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

Evo da odgovorim i sam na ovu temu. Konkretno Volkswagene volim zbog izrazito jednostavnog interijera bez puno kica. Tipke su optimalno rasporedjene, a koristenje klime, CD playera, klikanje po board compu, i ostalih dzidza izrazito inituitivno i idiot proof. S druge strane, ne volim bas uvijek tvrdi ovjes. Nekada je to odlicna stvar, ali po nasim cestama je ubistvo i stetno po bubrege u nekim situacijama. Da su nam ceste iole bolje, tu tvrdocu mozda ne bih ni primjetio u toj mjeri, ali tako je kako je.

Sto se tice ostalih ordinary human affordable VW brendova, Audi bi bio moj izbor, a u ovim najnovijim serijama im jednostavno ne mogu pronaci manu.

Eto, toliko od mene :)
Blobi

#4 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:mene ne pomenu nigdje ajd dobro

zar je tesko prelistati ostale teme pa procitati zasto je vw precjenjen?

ps. ne kontam ovdje raju nikako cim neko kaze lose o onome sto ti volis je hater
bogohuljenje treba ga na stub srama itd
ti toliki gospodin i da se spustas na ovaj nivo tema smijesno :-)
Nisam pitao zasto je precijenjen, vec za razlicita misljenja u vidu jedne civilizovane diskusije, koja je, iskreno se nadam moguca. A tema kao tema je naucno-istrazivackog karaktera :D. Sam sam vlasnik jednog VW-a, i po defaultu sam strpan u korpu sa krkanima, "kockastim glavurdama", seljacima, gastarbajterima, taksistima, itd, pa me zanima zbog cega konkretno vlada takvo raspolozenje prema jednom sasvim solidnom brendu koji nit je najbolji, nit je najgori, a nit je precijenjen po mom nekom misljenju. Eto, to su neki razlozi postavljanja teme. Nisam ja tebe razapeo ni stavio na stub srama, vec jednostavno pitam. A "vi" ste ti koji "nas" nazivate papcima, seljacima, itd. Nije li to malo ironicno, a samim tim i licemjerno jer jednom gospodinu i beckoj burzoaziji ne prilici druge i "manje vrijedne" nazivati papcima i seljacima. Jel' tako? :)
respo

#5 Re: VW anemozitet all about

Post by respo »

kako nisi pitao
procitaj ponovo sto si napisao pa onda reci nesto
nemoj sam sebi biti kontradiktoran

Anketi i raspravi podlijezu sva vozila VW koncerna. Dakle od Skode i Seata, pa do Audija, Bentleya i Lamboa. Pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih je dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...
ovo si napisao

ps.
e sada nisi mene razapeo nego govorim u globalu za raju ovdje nevezano za auto tv ili nesto trece
vidis ti mislis da nije precjenjen ja mislim da jeste napisao mnogo puta zasto da se ne ponavljam
vidis i ti generalizujes nije svako vozaca vw-a nazvao papkom seljakom ili kako vec jeli to znaci da si isti kao ti sto tebe stavljaju u kos sa papcima?
zasto neki nazivaju vozace vw-a papcima? valjda zato jer najvise tih auta ima u bih i na svakom cosku mozes vidjeti bahatost ponasanje istih koje bas nije za pohvaliti
zadnjih godina kako ima vise brendova na nasim cestama vide se i ostali al opet najvise se vidi medju vozacima vw-a jer su procentualno i dalje najzastupljeniji

ja nit sam becka skola ni istureno odjeljenje
posebno ne ovo drugo kojih ima mnogo u nasoj drzavi ;)
Last edited by respo on 07/12/2010 22:30, edited 2 times in total.
Blobi

#6 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:kako nisi pitao
procitaj ponovo sto si napisao pa onda reci nesto
nemoj sam sebi biti kontradiktoran

Anketi i raspravi podlijezu sva vozila VW koncerna. Dakle od Skode i Seata, pa do Audija, Bentleya i Lamboa. Pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih je dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...
Pa procitaj opet :). Rekao sam da je pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...

Da li tebi ovo izgleda kao pitanje "Zasto je VW precijenjen" :)? Tj., da li ti ovo uopste izgleda kao pitanje :D?
internazionale

#7 Re: VW anemozitet all about

Post by internazionale »

Blobi wrote:Primjetio sam da na ovom forumu vlada narocito neraspolozenje kad su u pitanju vozila VW koncerna. Pa evo tema za sve VW hatere da ispolje svoje negativne emocije prema pomenutom brendu/koncernu. Dakle, zanimaju me konkretna misljenja (ne palamudjenje i filozofiranje) o tome zasto je VW omrazen, a osobe koje voze wagene su papci, krkani, gastarbajteri, seljaci, itd.

Takodjer, u odredjenim "drustvenim krugovima" vrti se famozna prica kako je VW precijenjeno njemacko smece. Ako neko ima pozitivno ili kombinovano (pola pola) misljenje, takodjer bujrum napisati nekoliko recenica.

Do sad sam kao velike i/ili najvece hatere zapazio sljedece forumase (uvazene :D): Johntra, Better Man, Jefferson, Whow, Corolla, Desert Wind, Mismas, Respo, madner, fedor, shibonja. Vas bih zamolio da izdvojite par minuta cijenjenog vremena i napisete desetak kratkih ali jasnih recenica o tome zasto je VW precijenjena rinaka, a uz to je i smece. Uvjeren sam da vam nece biti tesko dodatno popljuvati omrazeni VW :D. I da, izvinjavam ako sam nekoga od hatera izostavio, puno vas je :D...

Takodjer, misljenja sljedece ekipa neutralnih/umjerenih (uvazenih takodjer :D) : Jimmy_The_Saint, citroen, Beg_Babic, Qler, avantgarde, Cafe Camargue, Vernes_AMG, klodovik, fixitagaint, itd.

...I onih umjerenih ili ultra-ekstremnih koji gotive vozila iz VW koncerna: golfista, emko1234, Blobi :D, Gost1515, sheikh, karabaja, itd.

PRAVILA: Anketi i raspravi podlijezu sva vozila VW koncerna. Dakle od Skode i Seata, pa do Audija, Bentleya i Lamboa. Pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih je dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...

pravilno je animozitet a ne anemozitet :wink:
Karabaja

#8 Re: VW anemozitet all about

Post by Karabaja »

Kako si to napis'o Karabaja? :D
Blobi

#9 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

internazionale wrote:
Blobi wrote:Primjetio sam da na ovom forumu vlada narocito neraspolozenje kad su u pitanju vozila VW koncerna. Pa evo tema za sve VW hatere da ispolje svoje negativne emocije prema pomenutom brendu/koncernu. Dakle, zanimaju me konkretna misljenja (ne palamudjenje i filozofiranje) o tome zasto je VW omrazen, a osobe koje voze wagene su papci, krkani, gastarbajteri, seljaci, itd.

...I onih umjerenih ili ultra-ekstremnih koji gotive vozila iz VW koncerna: golfista, emko1234, Blobi :D, Gost1515, sheikh, karabaja, itd.

pravilno je animozitet a ne anemozitet :wink:
Typo :). Tnx for pointing out ;)
respo

#10 Re: VW anemozitet all about

Post by respo »

Blobi wrote: Pa procitaj opet :). Rekao sam da je pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...

Da li tebi ovo izgleda kao pitanje "Zasto je VW precijenjen" :)? Tj., da li ti ovo uopste izgleda kao pitanje :D?
dovoljno mi govori ovo anketi i raspravi
Blobi

#11 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

Karabaja wrote:Kako si to napis'o Karabaja? :D
Ja se najiskrenije ispricavam, evo ide veliko slovo :D
Blobi

#12 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:
Blobi wrote: Pa procitaj opet :). Rekao sam da je pominjanje Peugeota, Renaulta, KIA-e, Hyundaia, Forda, Opela, i drugih dozvoljeno samo u kontekstu precijenjenosti i usporedbe opreme. Za sve drugo postoje all about teme...

dovoljno mi govori ovo anketi i raspravi
Zahvaljujem na ucescu i (ne)doprinosu temi :)
respo

#13 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

zahvaljujem kad ne zelis da prihvatis i drugo misljenje ;)
to i jeste najveci problem
Gost1515

#14 Re: VW anemozitet all about

Post by Gost1515 »

eh dao bi se esej napisati na ovu temu. Svi kao prvo navode precjenjenost, što meni ama nikako ne ide u glavu, dobro sve i da je precjenjen - ko te tjera da kupiš? I meni je dizajnerska odjeća precjenjena pa ne kukam, zaboli me kuac. Uvijek je bilo proizvoda koji skuplji na osnovu branda i biti će. Ne kupuješ, ne znam što te boli?

Ja bih rekao da je to najviše zato je na neki način VW naš. Nekad je on bio ponos naše autoindustrije, pored zastavinih poluproizvoda jedini masovno zastupljeni auto. Kod nas se često kaže da jedni drugima jedino ne možemo oprostiti uspjeh, pa tako je i sa našim golfom. Pošto je VW kod nas široko zastupljen uber-cool-fina-raja hoće da budu što individualniji pa onda pljuju iz sve snage ...

PS: Ne mislim ovdje na sve hejtere koje si naveo (npr, johntra, corolla, whow ...),
Blobi

#15 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:zahvaljujem kad ne zelis da prihvatis i drugo misljenje ;)
Ne razumijem te jarane :). U uvodnom postu teme lijepo objasnjeno da bih zelio cuti misljenje zasto je VW omrazen. Razlog omrazenosti moze biti precijenjenost, ali ne i nuzno. A to da ne prihvatam tudje misljenje, pa prihvatam. Ako kazes da ne volis VW i obrazlozis, ne vidim razlog zasto ne bih prihvatio tvoje mislenje. Ali umjesto objasnjenja, poceo si trazit dlaku u jajetu i izvrtati temu. Tj., krivo si interpretirao moje rijeci, to je sve. No hard feelings, ok? :)
Blobi

#16 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

Gost1515 wrote:eh dao bi se esej napisati na ovu temu. Svi kao prvo navode precjenjenost, što meni ama nikako ne ide u glavu, dobro sve i da je precjenjen - ko te tjera da kupiš? I meni je dizajnerska odjeća precjenjena pa ne kukam, zaboli me kuac. Uvijek je bilo proizvoda koji skuplji na osnovu branda i biti će. Ne kupuješ, ne znam što te boli?

Ja bih rekao da je to najviše zato je na neki način VW naš. Nekad je on bio ponos naše autoindustrije, pored zastavinih poluproizvoda jedini masovno zastupljeni auto. Kod nas se često kaže da jedni drugima jedino ne možemo oprostiti uspjeh, pa tako je i sa našim golfom. Pošto je VW kod nas široko zastupljen uber-cool-fina-raja hoće da budu što individualniji pa onda pljuju iz sve snage ...

PS: Ne mislim ovdje na sve hejtere koje si naveo (npr, johntra, corolla, whow ...),
Kapitalizam je pokazao da ne postoji previsoka niti preniska cijena. Postoji cijena na koju je trziste spremno i koju prihvata, i obratno. Mogao bih i ja reci da je Rolls Royce precijenjen. Mozda sama njegova izrada ne kosta milion funti, ali jarane, ti ne placas samo proizvodni proces i popratnu "logistiku" vec ime i znacku, te cinjenicu da ces se voziti u jednom od najskupljih i najluksuznijih auta na planeti.

A za to da li ce trzite prihvatiti ili odbiti cijenu su odgovorni marketing manageri. Volkswagen konkretno ima "jebozovan" slogan - "Das Auto", pa reklame. Evo recimo nekoliko reklama koje mozda i nemaju pretjerane veze sa onim sto se reklamira, ali ostavljaju jak psiholoski uticaj na one koji ih gledaju:

I tako dalje... :)
respo

#17 Re: VW animozitet all about

Post by respo »

Blobi wrote:
respo wrote:zahvaljujem kad ne zelis da prihvatis i drugo misljenje ;)
Ne razumijem te jarane :). U uvodnom postu teme lijepo objasnjeno da bih zelio cuti misljenje zasto je VW omrazen. Razlog omrazenosti moze biti precijenjenost, ali ne i nuzno. A to da ne prihvatam tudje misljenje, pa prihvatam. Ako kazes da ne volis VW i obrazlozis, ne vidim razlog zasto ne bih prihvatio tvoje mislenje. Ali umjesto objasnjenja, poceo si trazit dlaku u jajetu i izvrtati temu. Tj., krivo si interpretirao moje rijeci, to je sve. No hard feelings, ok? :)
ima i ps u prvom postu pa ga procitaj
Gost1515

#18 Re: VW anemozitet all about

Post by Gost1515 »

Blobi wrote:
Kapitalizam je pokazao da ne postoji previsoka niti preniska cijena. Postoji cijena na koju je trziste spremno i koju prihvata, i obratno. Mogao bih i ja reci da je Rolls Royce precijenjen. Mozda sama njegova izrada ne kosta milion funti, ali jarane, ti ne placas samo proizvodni proces i popratnu "logistiku" vec ime i znacku, te cinjenicu da ces se voziti u jednom od najskupljih i najluksuznijih auta na planeti.
Brand value je nauka za sebe ... ali me fascinira da ljudi misle da su eto drugi proizvođači nako merhametli ljudi pa im daju više opreme za manje para :D BREAKING NEWS: uzeli bi vam svaku marku iz džepa da mogu, al da bi se takmičili na tržištu moraju ponuditi više za manje u odnosu na lidera. Opet osnovni zakoni tržišta ...
respo

#19 Re: VW anemozitet all about

Post by respo »

Gost1515 wrote:eh dao bi se esej napisati na ovu temu. Svi kao prvo navode precjenjenost, što meni ama nikako ne ide u glavu, dobro sve i da je precjenjen - ko te tjera da kupiš? I meni je dizajnerska odjeća precjenjena pa ne kukam, zaboli me kuac. Uvijek je bilo proizvoda koji skuplji na osnovu branda i biti će. Ne kupuješ, ne znam što te boli?

e vidis ja bas mislim da raja uzdize vw zato jer je "nase"
isti slucaj je sa renoom u sloveniji recimo itd samo za razliku od nas reno se jos uvijek proizvodi u sloveniji
o ostalim zemljama da i ne govorim poljska madjarska itd
ko je rekao da je iko kupio vw a kaze da je precjenjen?
mozda i jeste ali to niko javno nece priznati da se zajeb'o
negdje sam vec pisao o liku
evo prodajem dvicu malo trosi ko upaljac 3 litra ovo ono
kad ga je prodao a prica ode u tom smjeru i onda govori ma jebo mater znao je popiti i 10 litara po gradu ko od sale
Chemist

#20 Re: VW animozitet all about

Post by Chemist »

Ovdje mi najbolje pristaje ona Gibonijeva pjesma "nit te volim, niti mrzim, ja te samo jasno vidim"...

U Bosni su stvari svakako poremecene do bola (mentalnog i fizickog) pa samim time i sistem vrijednosti, pa ljudi imaju tendenciju pretjerivanja, u radu, u neradu, u lopovluku, u nepostenju, pa tako i odanosti proizvodjacu automobila i slicno. Ne mozes reci da je VW los auto, daleko od toga, ali da kosta malo vise nego sto nudi to jeste, ali nemozes nekoj firmi spocitavati cjenovnu politiku. Ili kupis njen proizvod ili ne kupis. VW ocito jako dobro kotira kako u svijetu tako i ovdje, proizvode 7 miliona auta godisnje to da nama svima u Bosni dadnu po jedan ostao bi masala broj da se proda :D
Audija ne preferiram jer ga vozaju posljeratni skorojevici, nasi vrli politicari i ostali, cast izuzetcima i takvim ljudima dugujem osobito izvinjenje...te mi s te strane izaziva odbojnost. Da se kao marka vrlo dobro reklamira, usput pravi jako luksuzne proizvode to je tacno i polako ali sigurno upada u premium segment. Da bi to potpuno postala mora se ipak malo odvojiti od majke i tate VW (prema mom skromnom misljenju).
Skoda je odlican auto za ono para koliko traze za njega, pogotovu to mislim na Octaviu i ona je svojevrsna protuteza onome sto mislim spram Audija u samoj grupi VW.
Svako ko kaze da ne bi provozao odredjeno vrijeme neki model iz grupe VW prica besmislice i to je prica za malu djecu.
Moglo bi se tu nabrojati dosta stvari, ali ovo je ono sa vrha spiska. Jos me jedna stvar smeta, a to je siroka popularnost VW, kako kod ljudi, tako jos i malo vise kod onih losih ljudi (lopova, kriminalaca) te samim time gubi podosta poena na udobnosti koristenja jer ako moras misliti na auto kad spavas sta ce ti onda. Sam si sebi u kucu donio problem :). Mehanika im je pouzdana, motori zahvalni za koristenje i odrzavanje, servisna mreza rasprostranjena i slicno. Da ima boljih i losjih marki, to ima u svakom slucaju. Auta kao roba ma koliko se ona cinila trivijanom su vrlo subjektivna tema kada se prica o izboru i preferenciji tako da je vrlo tesko suditi o boljem ili losijem.

Eto Blobi, valja li???
Blobi

#21 Re: VW anemozitet all about

Post by Blobi »

respo wrote:ps.
e sada nisi mene razapeo nego govorim u globalu za raju ovdje nevezano za auto tv ili nesto trece
vidis ti mislis da nije precjenjen ja mislim da jeste napisao mnogo puta zasto da se ne ponavljam
vidis i ti generalizujes nije svako vozaca vw-a nazvao papkom seljakom ili kako vec jeli to znaci da si isti kao ti sto tebe stavljaju u kos sa papcima?
zasto neki nazivaju vozace vw-a papcima? valjda zato jer najvise tih auta ima u bih i na svakom cosku mozes vidjeti bahatost ponasanje istih koje bas nije za pohvaliti
zadnjih godina kako ima vise brendova na nasim cestama vide se i ostali al opet najvise se vidi medju vozacima vw-a jer su procentualno i dalje najzastupljeniji

ja nit sam becka skola ni istureno odjeljenje
posebno ne ovo drugo kojih ima mnogo u nasoj drzavi ;)
Slazem se za vecinu i postujem tvoje misljenje o precijenjenosti. Ali i sam citas ovaj podforum, i cesto mozes procitati kako "smo" papci. A nisam ni ja nikoga strpao u taj kos, samo sam naveo najvece "hatere". Neki mozda zamrze VW zbog drugog razloga, kao sto je recimo poprilicna bahatost ovlastenih servisera. Ili se desi neki veliki kvar, niko ne govori da se wageni ne kvare.
respo

#22 Re: VW anemozitet all about

Post by respo »

Gost1515 wrote:
Blobi wrote:
Brand value je nauka za sebe ... ali me fascinira da ljudi misle da su eto drugi proizvođači nako merhametli ljudi pa im daju više opreme za manje para :D BREAKING NEWS: uzeli bi vam svaku marku iz džepa da mogu, al da bi se takmičili na tržištu moraju ponuditi više za manje u odnosu na lidera. Opet osnovni zakoni tržišta ...
@Blobi pa onda tvojom logikom skoda bi morala biti skuplja jer ipak skoda ima vecu tradiciju nego vw ;)

@Gost1515 niko nije ni rekao da su merhametli i da ne bi uzeli novac od mene od tebe
samo sto neko da vise zato jer im je kupac malo vazniji nego kod ostalih
to mozes uporediti sa bilo kojim drugim proizvodom
Blobi

#23 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

@Chemist: svaka ti je na mjestu. Aferim! :D
Gost1515

#24 Re: VW anemozitet all about

Post by Gost1515 »

respo wrote: e vidis ja bas mislim da raja uzdize vw zato jer je "nase"
isti slucaj je sa renoom u sloveniji recimo itd samo za razliku od nas reno se jos uvijek proizvodi u sloveniji
o ostalim zemljama da i ne govorim poljska madjarska itd
ko je rekao da je iko kupio vw a kaze da je precjenjen?
mozda i jeste ali to niko javno nece priznati da se zajeb'o
negdje sam vec pisao o liku
evo prodajem dvicu malo trosi ko upaljac 3 litra ovo ono
kad ga je prodao a prica ode u tom smjeru i onda govori ma jebo mater znao je popiti i 10 litara po gradu ko od sale
Ma ne uzdiže što je naše, vazda se potencira "švabo" (jebiga kad je u pitanju mašinska industrija, i tehnologija općenito - mnogo su jaki, da ne idemo u taj OT). A taj lik je takav lik, nema to veze sa VWom, svi mi ovdje hvalimo svoje, a kad promijenimo hvalimo novo (eno whow, od vw forever do ... :D šala mala)
Blobi

#25 Re: VW animozitet all about

Post by Blobi »

@respo: Pa rekoh maloprije. Neki vrlo pametni i inteligentni, a u pojedinim slucajevima vrlo "glupi" ljudi su odgovorni za dugorocnu marketinsku kampanju. Sama marketinska kampanja ima strahovit uticaj na izgradnju imidza i podizanje vrijednosti znacke. Tako su recimo VW i Opel tamo nekad 90-ih bili bara-bara, pa Opel je cak prednjacio u nekim modelima (sjetimo se Omege i Calibre). Ali Opelovi marketinski manageri su najvecim dijelom odgovorni za skoro pa potpuni krah te kompanije, a u isto vrijeme se VW izdigao iznad konkurenta zahvaljujuci dobrom marketingu. Danas Opel jako puno kaska za VW-om, a cijena njegove znacke je daleko manja, i to je jedini razlog zasto VW cuva cijenu duze...
Post Reply