malo off: covjece ovdje mi lik za vodenu pumpu trazi 380 km. Iz USA narucio, stigla Fedexom, sve 180 KM.
Vulkanizer u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- iceman ze
#26 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Meni poslije haraclija na Vrbanji, vise nista nije skupo......... 
malo off: covjece ovdje mi lik za vodenu pumpu trazi 380 km. Iz USA narucio, stigla Fedexom, sve 180 KM.
-
goran16v
#27 Re: Vulkanizer u Sarajevu
40 KM za 7 mjeseci ljetne odnosno 5 mjeseci zimske sezone je 6,50 KM/mjesecno za zamjenui brigu o gumama, balansiranje itd. Tih 6,5 KM je nekih 17% dnevnice od 40 KM. Mozdfa moze i jeftinije ali se u tih 40KM moraju uklopiti i zakup prostora (ako je pod zakup), i masine, i radnik i, struja, i materijal i naravno zarada. Takodjer, draze mi je platiti skuplje montazu i balans 30 - 40 KM na novim/novijim Hofmann masinama i gdje auto dizu na dizalicu i gdje sarafe dotezu moment kljucem nego 20 KM nekome u RS-u ko ce to raditi na starim masinama, trcakari sa dizalicom oko auta koje je negdje na trotoaru i zatezati sarafe univerzalnim kljucem za tockove.palamuda wrote: Skupo, skupo i tačka
Meni je dnevnica jedva 40 km, al to ti je biti majstor u Bosni odvrneš 5 20 šarafa i naplatiš 50 km, okrečiš jednosoban stan 150 km. Previše smo se umazili i ovisimo od majstora pa im se može.
Što se tiče teme ima prema bolnici Kasindo vulkanizer 2 km po točku ovaj posao cjepanja atoma i skidanja gume.
-
Josko Domorocki
#28 Re: Vulkanizer u Sarajevu
hajd to objasni nekome ko stedi na gumama vise nego na gorivu.. Gume su prvo i osnovno sto treba da valja,jer odlucuju sekunde u zavojima zbog dobrih/losih guma..goran16v wrote:40 KM za 7 mjeseci ljetne odnosno 5 mjeseci zimske sezone je 6,50 KM/mjesecno za zamjenui brigu o gumama, balansiranje itd. Tih 6,5 KM je nekih 17% dnevnice od 40 KM. Mozdfa moze i jeftinije ali se u tih 40KM moraju uklopiti i zakup prostora (ako je pod zakup), i masine, i radnik i, struja, i materijal i naravno zarada. Takodjer, draze mi je platiti skuplje montazu i balans 30 - 40 KM na novim/novijim Hofmann masinama i gdje auto dizu na dizalicu i gdje sarafe dotezu moment kljucem nego 20 KM nekome u RS-u ko ce to raditi na starim masinama, trcakari sa dizalicom oko auta koje je negdje na trotoaru i zatezati sarafe univerzalnim kljucem za tockove.palamuda wrote: Skupo, skupo i tačka
Meni je dnevnica jedva 40 km, al to ti je biti majstor u Bosni odvrneš 5 20 šarafa i naplatiš 50 km, okrečiš jednosoban stan 150 km. Previše smo se umazili i ovisimo od majstora pa im se može.
Što se tiče teme ima prema bolnici Kasindo vulkanizer 2 km po točku ovaj posao cjepanja atoma i skidanja gume.
G16V potpuno si u pravu..
-
palamuda
#29 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ma da samo sam čekao da me neko počne ubjeđivati u savršenost vlastite izvedbe koja se ogleda u odvrtanju i zavrtanju šarafa, uz dužno poštovanje prema savkom zanimanju, jer sam i sam po zanimanju zanatlijagoran16v wrote:40 KM za 7 mjeseci ljetne odnosno 5 mjeseci zimske sezone je 6,50 KM/mjesecno za zamjenui brigu o gumama, balansiranje itd. Tih 6,5 KM je nekih 17% dnevnice od 40 KM. Mozdfa moze i jeftinije ali se u tih 40KM moraju uklopiti i zakup prostora (ako je pod zakup), i masine, i radnik i, struja, i materijal i naravno zarada. Takodjer, draze mi je platiti skuplje montazu i balans 30 - 40 KM na novim/novijim Hofmann masinama i gdje auto dizu na dizalicu i gdje sarafe dotezu moment kljucem nego 20 KM nekome u RS-u ko ce to raditi na starim masinama, trcakari sa dizalicom oko auta koje je negdje na trotoaru i zatezati sarafe univerzalnim kljucem za tockove.palamuda wrote: Skupo, skupo i tačka
Auto vozim više od dvadeset godina bez ikakvih Hofman mašina i super ključeva i nisam se još nikad prevrnuo na cesti niti mi je igdje otpao točak. Danas je sve "savršeno" a nikad se više nije ginulo na cesti.
- iceman ze
#30 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ja sam za to da se posteno plati za posao, ali:
- naplatiti skidanje gume 2 KM+ balansiranje 5 KM= 7 KM (po jednom tocku);
Kako izbalansirati na autu, ako ne skines tocak, zasto dvostruko naplacivanje?
Ja sam posteno pitao: "Koliko kosta balansiranje tocka?" Dobio sam odgovor da je to 5 KM.
Medjutim, prilikom naplate, rekose da se cijena uvecava za skidanje tocka sa auta, ma bjazi.......
JOs jednom da naglasim .....vulkanizer na Vrbanji........
- naplatiti skidanje gume 2 KM+ balansiranje 5 KM= 7 KM (po jednom tocku);
Kako izbalansirati na autu, ako ne skines tocak, zasto dvostruko naplacivanje?
Ja sam posteno pitao: "Koliko kosta balansiranje tocka?" Dobio sam odgovor da je to 5 KM.
Medjutim, prilikom naplate, rekose da se cijena uvecava za skidanje tocka sa auta, ma bjazi.......
JOs jednom da naglasim .....vulkanizer na Vrbanji........
-
goran16v
#31 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ocigledno ne znas za slucajeve pucanja kljuceva za tockove, sjebavanje navoja na brezonima i sarafima ili kidanje lopov-sarafa pri pokusaju zamjene rez. gume jer je majstor "u savršenost vlastite izvedbe koja se ogleda u odvrtanju i zavrtanju šarafa", kako si lijepo omalovazio taj vrlo vazan dio odrzavanja auta, umjeto rukom sarafe uvrtao odmah pistoljem a dotezao ih "odokativno" univerzalnim kljucem sa nataknutim komadom cijevi da bolje pritegne. O nekim suptilnijim stvarima tipa grbenju i ostecivanju alufelgi, posto ima ljudi kojima je i to vazno, na prastarim montirkama i balansirkama da ne govorim.palamuda wrote:
Ma da samo sam čekao da me neko počne ubjeđivati u savršenost vlastite izvedbe koja se ogleda u odvrtanju i zavrtanju šarafa, uz dužno poštovanje prema savkom zanimanju, jer sam i sam po zanimanju zanatlija
Auto vozim više od dvadeset godina bez ikakvih Hofman mašina i super ključeva i nisam se još nikad prevrnuo na cesti niti mi je igdje otpao točak. Danas je sve "savršeno" a nikad se više nije ginulo na cesti.
- Dupli_skalp
#32 Re: Vulkanizer u Sarajevu
dobro, opet ste otišli u offtopic jel skupo ili nije...
i mene zanima gdje je najbolji vulkanizer u gradu, ali da mi čestito odradi gume. samo mojne neke jare i havere proturati, znači čisto kvalitet me zanima.
i mene zanima gdje je najbolji vulkanizer u gradu, ali da mi čestito odradi gume. samo mojne neke jare i havere proturati, znači čisto kvalitet me zanima.
- Karabaja
#33 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Moje mišljenje je da je jedan od najboljih AUTODELTA prekoputa građevine, ali isti je skup k'o vrag. 50 KM košta zamjena 4 gume, mislim da je za alu felge još skuplje. Ali oni su jedni od rijetkih koji uvijek koriste nove tegove, a ne skupljaju one koje skinu s točkova prošlih mušterija..
- Qler
#34 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ja sam zadovoljan makbelom, uslugom. Ispade kao da ih reklamiram, ali ljudi fakat dobro rade posao.
- drndalo
#35 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Da prostis, meni i moj vulkanizer u Nedzaricima u neuglednoj kuci stavlja nove tegove iz kutije, pa to i nije neka preporuka sama po sebi...
Delta ? Nakon mog iskustva sa stimanjem spure "na najnovijoj laserskoj" tehnologiji, zaobici u sirokom luku...
Delta ? Nakon mog iskustva sa stimanjem spure "na najnovijoj laserskoj" tehnologiji, zaobici u sirokom luku...
- daddy_cool
#36 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Gdje 'srediti' ogrebotine na aluminijskoj felgi? Na jednom dijelu felge imam tragove napada betonskog stepenika. 
-
lavic
#37 Re: Vulkanizer u Sarajevu
U Delti se ponasaju kao da je Ferarijev box, u stilu ne prilazi, ne pitaj nista, i isto naplate kao da si sa bolidom.Karabaja wrote:Moje mišljenje je da je jedan od najboljih AUTODELTA prekoputa građevine, ali isti je skup k'o vrag. 50 KM košta zamjena 4 gume, mislim da je za alu felge još skuplje. Ali oni su jedni od rijetkih koji uvijek koriste nove tegove, a ne skupljaju one koje skinu s točkova prošlih mušterija..
A kad pitas za spuru, odmah ide kontra pitanje koje je auto, kao da krajnica nije kod sviju ista, i cijena zavisi od auta, sto skuplje auto skuplja je i spura.
-
goran16v
#38 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Delti se mora priznati brzina, za cca sat vremena izmjene i balansiraju gume na 8-9 auta. Tacno je da su nekakvi neljubazni.lavic wrote:
U Delti se ponasaju kao da je Ferarijev box, u stilu ne prilazi, ne pitaj nista, i isto naplate kao da si sa bolidom.
A kad pitas za spuru, odmah ide kontra pitanje koje je auto, kao da krajnica nije kod sviju ista, i cijena zavisi od auta, sto skuplje auto skuplja je i spura.
Prije nekoliko godina pilikom balansiranja tockova u Delti ostecen navoj na brezonu na zadnjem tocku, samo zato sto je kloc maticu odmah zavrnuo pistoljem i fulio navoj, umjesto da je zavrce rukom i skonta da li je uhvatila navoj kako treba. To je otkriveno tek pirlikom sljedece zamjene. Takodjer, u Delti se desilo da je guma namontirana u pogresnom smjeru.
Meni je ok u Gumi Market MD na Stupu, jesu malo sporiji, imaju jednu dizalicu, ali vode racuna da ne naprave kakvu stetu i da sve urade po p.s.-u. Nedavno bio u GumaPro, takodjer ostavili dobar utisak, mada nije bilo guzve.
- Dupli_skalp
#39 Re: Vulkanizer u Sarajevu
gdje je to tačno?Qler wrote:Ja sam zadovoljan makbelom, uslugom. Ispade kao da ih reklamiram, ali ljudi fakat dobro rade posao.
- drndalo
#40 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Stara cesta za Ilidzu, iz grada prodjes GRAS, prodjes Zicu, i onaj nedavno poruseni dio, vatrogasce s lijeve strane, i tu nakon 50-ak metara udjes na kapiju u krug stare fabrike Armature... Prvi hangar lijevo...
- Dupli_skalp
#41 Re: Vulkanizer u Sarajevu
jel ovo za taj makbel opis puta ili...?drndalo wrote:Stara cesta za Ilidzu, iz grada prodjes GRAS, prodjes Zicu, i onaj nedavno poruseni dio, vatrogasce s lijeve strane, i tu nakon 50-ak metara udjes na kapiju u krug stare fabrike Armature... Prvi hangar lijevo...
to bi trebalo biti negdje u džemala bijedića. jel poslije žice skrenem desno ili lijevo? slabo znam taj dio skroz.
- mayab
#42 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Koji vulkanizer u SA koristi moment kljuc za dotezanje šarafa na felgama?
Ja takvog jos ne sretoh prije Njemačke, tamo kad mijenjas gume u nekoj posljednjoj šupi od vulkanizera, on doteze moment ključem!
Ja takvog jos ne sretoh prije Njemačke, tamo kad mijenjas gume u nekoj posljednjoj šupi od vulkanizera, on doteze moment ključem!
- Dupli_skalp
#43 Re: Vulkanizer u Sarajevu
meni je to radio onaj na skenderiji kod gorenje nebodera (btw šta je s tom radnjom, zna li iko) i jedan dole na stupu. oni na vrbanji samo pištoljem zavrnu i naplate.mayab wrote:Koji vulkanizer u SA koristi moment kljuc za dotezanje šarafa na felgama?
- drndalo
- Dupli_skalp
#45 Re: Vulkanizer u Sarajevu
a imaju i sajt.
hvala
p.s. zna li neko šta je s one radnje iza gorenje nebodera?
hvala
p.s. zna li neko šta je s one radnje iza gorenje nebodera?
- shlauf
#46 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Prije 2 dana skinute zimske gume sa alu felni - prednje, stavljene ljetne a prije toga izbalansirane. Cener za sav rad kod VUK-a u Lukavici. Dotegnuti šarafi sa moment ključem. Neugledna radnja ali dobro rade.
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- iceman ze
#47 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Gdje dodje taj VUK?
- shlauf
#48 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Kad se ide preko Vraca prema Lukavici i dodje na raskršće gdje je prvi semafor ide se 50-tak metara naprijed i sa desne strane je autopraonica sa 3-4 box-a. On se nalazi odmah pored autopraonice.
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
goran16v
#49 Re: Vulkanizer u Sarajevu
Ja ih znam bar trojicu, za pocetak Muhameda iz GumiMarteka.mayab wrote:Koji vulkanizer u SA koristi moment kljuc za dotezanje šarafa na felgama?
-
suljke
#50 Re: Vulkanizer u Sarajevu
U Brijescu prema Rajlovcu sa lijeve strane odmah iza Mercedesovog prodajnog salona ima firma koja se bavi prodajom guma. Ima veliki objekat sa reklamom (sad su izlozena vozila od Hyipo lizinga)
Radio montazu i demontazu na terencu alu felge oko 30 KM.
Matica se navrce rucno prvi navoji, pistolj, moment kljuc.
Cak sta vise rade i teretni program
Kod njih oko guma samo radim, i sve preporuke
Radio montazu i demontazu na terencu alu felge oko 30 KM.
Matica se navrce rucno prvi navoji, pistolj, moment kljuc.
Cak sta vise rade i teretni program
Kod njih oko guma samo radim, i sve preporuke