Vukovi!
Moderator: anex
-
edu
#1 Vukovi!
meni najljepse..najdraze..zivotinje..ne znam koliko je to normalno ali tako je..svaki mi je razlicit..ima nesto posebno..znam da ne bih ovako razmisljao da me malo gricne..ali dok me ne gricne meni su to najdraze zivotinje..

-
_BosanaC
Krivolov je danas izgleda strasno popularan... Ja divokozu, osim u zoo i slikama, jos u prirodi nisam imao priliku vidjeti. A zadnji put na Prenju sretnemo nekakve krivolovce, izgubili psa pod Hasom, i pricaju nam kako ima na jednom mjestu hraniliste divokoza. Pitamo sta rade s njima kad ih ubiju, kazu ostave negdje kod kakvog drveta, samo sklone s hranilista, i onda se zvijeri pobrinu za ostalo... Pa ne ubij 
-
Prenj
Stoka_BosanaC wrote:Krivolov je danas izgleda strasno popularan... Ja divokozu, osim u zoo i slikama, jos u prirodi nisam imao priliku vidjeti. A zadnji put na Prenju sretnemo nekakve krivolovce, izgubili psa pod Hasom, i pricaju nam kako ima na jednom mjestu hraniliste divokoza. Pitamo sta rade s njima kad ih ubiju, kazu ostave negdje kod kakvog drveta, samo sklone s hranilista, i onda se zvijeri pobrinu za ostalo... Pa ne ubij
Ne treba zaboraviti ni 'cuvenog sarajevskog doktora' koji je ubio zadnjeg muflona u Divi Grabovici.
Ipak vidjeh stado na .... (tajna).
-
Prenj
Muflona u BiH vise nema_BosanaC wrote:Cuo sam da postoji to stado muflona, neku noc se u Bjelasnici pricalo o tome![]()
Sta fali da nabave dobre foto aparate pa da se bave foto lovom?
Zadnjeg je ubio jos 1998. 'cuveni sarajevski doktor', u Divi Grabovici.
Ovo 'stado' se odnosi na divokoze.
-
Prenj
Mufloni nisu autohtona vrsta nasih planina. Nekoliko primjeraka je sezdesetih uvezeno u podrucje Dive Grabovice. Vremenom su se razmnosili i prije rata je u Divi bilo nekoliko desetina primjeraka._BosanaC wrote:Bogami se pricalo o nekakvom stadu muflona... Sad koliko je to istina...
Elem, cuveni sarajevski doktor-lovac je "herojski" ubio zadnjeg.
Vjerovatno se sad dici svojim 'trofejom'.
Nema vise
-
Prenj
Biografija lovca-terminatora
http://www.psbih.org/hrv/pd/pik/zik.php?id=35
http://www.psbih.org/hrv/pd/pik/zik.php?id=35
Osnovnu školu, gimnaziju i Medicinski fakultet završio u Sarajevu 1967.g. Speciajlizaciju završio 1977. Radim kao opšti hirurg i šef hirurških disciplina u Općoj bolnici Sarajevo.Oženjen, otac dvoje punoljetne djece.Predsjednik Nezavisnog sindikata, zaposlen u zdravstvu Federacije BiH.Predsjednik Lovačkog društva Sarajevo i Streljačkog kluba Sarajevo. Član Predsjedništva saveza lovačkih organizacija BIH. Nosilac Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva i Povelje humaniste godine Lige humanista.