Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#651 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

FaceOff wrote:U finalu nastupamo ŠESTI.
Auuuu, moglo je i bolje. :roll:

@ amrica-Milance je vise skakao u Bg na izboru i imao bolju koreografiju, a slika...BHT...nikad nije uskladjeno s tonom pa ni veceras. Lijepi HRT
Sezam

#652 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

Edin H. wrote:
Sezam wrote:Top 10 finish

Bosna pala sa 16/1 na 1/100 :shock: :D :lol: :D

http://www.oddschecker.com/specials/tv/ ... -10-finish

:shock:

24/5 :-) nije to tako lose
Trebo sam screensave uraditi, kunem ti se bili smo skroz na vrhu, 1/100.

Mislim da je neko na betfair odmah nakon polufinala uletio veliku lovu na nas za Top10 finish, pa su oni automatski snizili kvotu, da se raja ne kladi...

24/5 je jos uvijek poklon. To je skoro 6x ulog.

Albanija je garantovano u top10. To je safe bet, osim ako je kvota 1/2 ili tako nesto...(evo sad sam provjerio 51/25 su :thumbup: )

25/1 da smo u prva 4 :?:
Last edited by Sezam on 25/05/2010 23:56, edited 1 time in total.
malosutra81

#653 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by malosutra81 »

amrica wrote:da li se to samo meni cini, vezano za milanovu pjesmu, da mu je koreografija, a i uigranost cca 0 bodova? Za citavo vrijeme je samo jednom uspio skociti kad i ona druga dvojica. Tu pjesmu sam vidjela jednom, mozda 2 puta, koliko se sjecam, sve su cure bile u pozadini?

A Vukasin kao da je sa druge planete u odnosu na izbor na bht

I osim toga, slika na bht je bila bar 30% slabija od like na hrt2 i rts
a tek zvuk...

srbijanska pjesma je bezveze, vise ovaj etno-bregovic-joksimovic fazon na vrh glave :roll:
Margita81

#654 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Margita81 »

malosutra81 wrote:
amrica wrote:da li se to samo meni cini, vezano za milanovu pjesmu, da mu je koreografija, a i uigranost cca 0 bodova? Za citavo vrijeme je samo jednom uspio skociti kad i ona druga dvojica. Tu pjesmu sam vidjela jednom, mozda 2 puta, koliko se sjecam, sve su cure bile u pozadini?

A Vukasin kao da je sa druge planete u odnosu na izbor na bht

I osim toga, slika na bht je bila bar 30% slabija od like na hrt2 i rts
a tek zvuk...

srbijanska pjesma je bezveze, vise ovaj etno-bregovic-joksimovic fazon na vrh glave :roll:

Blago receno-grozno. Medjutim..mozda ova zapadna evropa pusi taj zvuk? Meni zvuci ko prvoklasna cajka sveukupni dojam
theTruePath

#655 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by theTruePath »

ovi azerbadjanci dva puta do sada nastupali,i oba puta su bili medju favoritima....ljudi imaju ukus nema sta

armenija takodjer u topu,kao i njemacka
Šizika

#656 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Šizika »

kanocale wrote:bravo vukašine.ovo je više od pobjede.odavno nisam vidjela lošiju podršku od medija i javnosti.komentari na pojedinim bosanskim portalima bili su jadni da jadniji ne mogu biti. tvoja mladost i kvalitet glasa izvukli su skromnu pjesmu da se nađe u finalu.

baš sam večeras kaHvenisala s bratom i pričam mu kako mi je vukašin bio mrzak u operaciji trijumf ali da mi ga je sad STVARNO žao zbog silnih negativnih komentara o njemu i pjesmi. čovjeka nikako nije bilo na TV-u. za radio ne znam jer ga ne slušam. dok su o ljigavcima iz Regine non stop trubili. pjesmu sam poslušala jednom na našem jeziku i jednom na engleskom. nije mi se svidjela na bosanskom, a na engleskom mi je zvučala bolje, al ipak mi se nije ni tada nešto posebno svidjela i bila sam skeptična što se tiče prolaska u finale. ali bez obzira na to bodrila sam ga kao i ljigavce iz regine jer u tom trenutku to nisu bili vukašin i davor ebner već bosna i hercegovina.

što se tiče izvođenja pjesme stvarno je savršeno odradio i nemam nijednu zamjerku. ostavio me bez teksta i tek sam tad skontala da bi mogli vrlo lako ući u finale. stvarno smo zaslužili i svaka čast njemu, koji se praktički tek počeo baviti muzikom

za srbiju....bez komentara. srbija i grčka narodnjaci ko narodnjaci. milan ko mješavina čolića i seve tj skontah da su Bregine pjesme SVE ISTE . ma truba.......
CungaLunga

#657 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by CungaLunga »

Ugodno iznenadjenje! Sudio sam po carsiskim komentarima da nismo imali bas sanse, a dokazalo se suprotno! :thumbup: I drago mi je da je belgijanska pjesma prosla, lijepa elegancija u haosu evrovizije.
A turbo folk iz Srbije i Grcke... :roll:
Sad imam bolji razlog da gledam finale u subotu...I moram glasati, barem pet - sest puta za BiH!
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
macan prvi

#658 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by macan prvi »

Prolaz :bih: :bih: :thumbup: :thumbup:

Meni je Finska bila dobra na bini, ali jedno 30 godina prekasno :D Ona Latvijka je imala pjesmu za udarat glavom od zid :mrgreen: Poljak se derao, ali ne dodje u finale :mrgreen: Malta je imala pauna :lol: , ali dzaba u sjecanju ostaje Grcka :lol: :lol: :lol: Sto rece neko, "it's so trashy that it's good" :lol: :lol: :lol:
softly

#659 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by softly »

Bome, mali napravio od govana pitu !
Šizika

#660 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Šizika »

softly wrote:Bome, mali napravio od govana pitu !

:lol: :thumbup:

a i za avatar :thumbup: :mrgreen:
BSn

#661 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

I kakav je bio? Kakvi su nam izgledi u finalu? Je li Dejan opet dozivljavao vrhunac? Hocemo li osvojit? Je l' svi novinari navijaju za nas? Je li imamo realno najbolju pjesmu? Jesu li svi ostali trash, a samo nasa umjetnost? Hoce li opet blokovski glasati? Je li mali Bregin dig'o tri prsta? Jesu li nasi okrenuli zastavu naopako?
samo_ovaj_put

#662 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by samo_ovaj_put »

a kad se mi to nismo plasirali u finale?
Šizika

#663 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Šizika »

BSn wrote:I kakav je bio? Kakvi su nam izgledi u finalu? Je li Dejan opet dozivljavao vrhunac? Hocemo li osvojit? Je l' svi novinari navijaju za nas? Je li imamo realno najbolju pjesmu? Jesu li svi ostali trash, a samo nasa umjetnost? Hoce li opet blokovski glasati? Je li mali Bregin dig'o tri prsta? Jesu li nasi okrenuli zastavu naopako?

jesi nas skino alal ti vera :lol: :lol: :lol:
ladyblue18

#664 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

Naatasha wrote:
BSn wrote:I kakav je bio? Kakvi su nam izgledi u finalu? Je li Dejan opet dozivljavao vrhunac? Hocemo li osvojit? Je l' svi novinari navijaju za nas? Je li imamo realno najbolju pjesmu? Jesu li svi ostali trash, a samo nasa umjetnost? Hoce li opet blokovski glasati? Je li mali Bregin dig'o tri prsta? Jesu li nasi okrenuli zastavu naopako?

jesi nas skino alal ti vera :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: i ja kazem :thumbup: :lol:
Kristijana

#665 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kristijana »

Nema reprize sutra na BHTu! Ni na FTV-u! :? :shock: :angry: :x

Jedva nađoh na RTRS-u će biti, 14 - 16 h, srijeda. :music2:

Piše na mojtv. hr. Mada, možda se i BHT predomisli pa ga dadne, ipak se prošlo u finale.

Pa ko nije vidio Vuka kako nas dostoj(anstve)no predstavlja nek' obavezno pogleda. :bih:

Kad se sjetim Davorove treme lani ( nakon 20 god. staža i sa boljom pjesmom i medijskom podrškom :( ) a Vuki ga otpjeva kao da nastupa svaki dan pred milionima a svi znamo koliko je on ''nastupao'', e pa šta reći nego Bravo majstore! :thumbup:
Better Man

#666 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Better Man »

Vukašin je jedna normalna i jednostavna osoba. Nastup mu je bio odličan i zasluženo je izborio finale. Po stilu pjevanja vidi se da voli Bon Jovia i Bruce Springsteena, što može biti samo plus.
ja71

#667 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Nek si im Vukasine svima pokazao kao se to radi pogotovu onima sto su pljuvali po tebi.
Bravo, ti si profesionalac.

Bas me interesuje sta ce onaj reci, sto je odbio saradjivati sa timom za Eurosong jer su mu promjene na njegovoj pjesmu smetale. A da ne bi za promjene prosli bi ko bosi kroz trnje.
Loulou

#668 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Kristijana wrote:...
Kad se sjetim Davorove treme lani ( nakon 20 god. staža i sa boljom pjesmom i medijskom podrškom :( ) a Vuki ga otpjeva kao da nastupa svaki dan pred milionima a svi znamo koliko je on ''nastupao'', e pa šta reći nego Bravo majstore! :thumbup:
Upravo to. I iz tog razloga, ma koliko mi se njegov način pjevanja, boja glasa, pojava... ne sviđali, odajem mu priznanje. :thumbup:
Nek' on i subotu odradi posao kao i sinoć, i on je dao sve od sebe. Ostalo nije do njega.
hary

#669 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by hary »

Ja mislim da bi jedino Alma Cardzic sinoc imala manju tremu od Vukasina :D
manki

#670 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by manki »

Svaka cast Vule, odličan si bio i neka si konačno začepio usta ovima koji su te blatili! Tvoj Sanski Most je uz tebe! :bih:
gladna sam

#671 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by gladna sam »

Moram priznati da sam i ja jedna od onih sto je Vukasina i pjesmu podcjenila, ali drago mi je sto me sinoc njegov nastup odusevio i uoce ne pretjerujem.
One munje i gromovi su dali potpuno novu draz pjesmu i definitivno smo zasluzili finale, uz to sve ni jedna jedina greska u izvedbi! :D

Ako smijem primijetiti zadnjih par godina ako nista Bosna je daleko orginalnija od susjeda i uvijek je neka nova fora

Grci uvijek isti fol, etno, skakanje i ostali gluperaji, Srbija isto tako. Mislim kako im se da vise :D
Pravi su smor!
BSn

#672 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by BSn »

Posto nisam gled'o, a ovdasnji me komentari zaintrigirase, jedva nadjoh na jubito snimak od sinoc. Evo ga Vulkasin:

Mnogo ozibljnija izvedba u odnosu na amatere iz Regine prosle godine, kao i od prvog Harijevog nastupa koji je isto imao tremu.
Ravenn

#673 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Ravenn »

pjesma je piece of shit, izvedba takođe
nasa jedin sreća je što je ove godine (vjerovali ili ne) bilo i gorih :shock:
ladyblue18

#674 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

Ravenn wrote:pjesma je piece of shit, izvedba takođe
nasa jedin sreća je što je ove godine (vjerovali ili ne) bilo i gorih :shock:
Eish. :D