Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Chisum

#401 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Chisum »

fatality wrote:
Chisum wrote:
Dok je tebe i tebi slicnih, Brega nema sta da brine. Ima svu moju podrsku.

Mogu ti zamisliti policu sa muzikom. :-D

U svijetu je poznata i Tereza Orlovski, Teletabisi i Britney Spears.
Medjutim, u istom tom svijetu, sa one druge strane, lisene kica i idiotizama tipa - ljubav je musaka, postoji jedna citava kultura, citav svijet koji u sekundi napuni koncert Velvet Underground-a ili rahmetli Van der Graaf Generator-a.

Ovdje, nazalost, imamo samo Bregu, tebe i tebi slicne. A ona druga strana ce izgleda jos mnogo da ceka. (uz opasku i molbu - ukljuci tintaru, pa skontaj da li se ja ovdje smijem ili diskreditujem Bregu, ili su mi smijesni oni ispod bine)
nastavljamo znaci :)
kao sto rekoh (po treci put) opet mozes kenjat ovdje (ako te to lijeci) al brega je king kong :) (naravno nije to za tebe, vrijedja tvoju inteligenciju, al zato ti dodjes ovdje na forum da diskreditiras doticnog muzicara koji je trenutno u london-u, new york-u, syndney-u , berlin-u . . ., i radi na projektima koji ce mu dodati jos jednu nulu na kontu, al naravno to je sve ispod tvog nivoa a on je seljacina samo takva :) )
prvo da napomenem da nisam rekao da je samo poznat nego "cijenjen" , znaci malo bolje citat, al ako treba ja cu ti i nacrtat
a ne razumijem kakve veze teletabisi imaju sad sa ovim, nadam se da ih nisi pratio jedno vrijeme i ocekivao neki zaplet,ono da se porokaju il nest tako, ipak je to program za djecicu do nekih 4-5 godina . . . . britney i terezu necu komentarisat jer nisam dovoljno upucen, za britney sam cuo al tereza veze nemam ko je . . .

ocekujem opomenu zbog off-a

Slabo ti havizas, haveru....

Ja se njemu, kao sto rekoh divim. :-D

Dok god neko moze da narice afrika, paprika, ljubav je musaka, te slicna jeftina sranja, a da ga ostali tapsu po ramenu i da mu, za svo to izivljavanje, jos i placaju - takav covjek je ne samo king kong, kao sto ti volis da mu tepas, nego, kao sto rekoh, bog bogova.

U Londonu, New York-u, Sydney-u se, pored raznih jeftinih kerefeka, dive se i mnogo cemu drugom, sto ti i napisah(ti nazalost ne kontas o cemu ti govorim), pa u istim tim gradovima, za one koji ne kupuju kic, afrike i paprike - postoji citav jedan svijet muzike i kulture kojoj, da bi izazvala divljenje, ne trebaju orkestri cigana sa podzonjenim pjesmama iz Rumunije, gomila nerazumljivih rijeci na nekom jeziku koji zvuci egzoticno.

Eki, ne znas Terezu... :) Ma, mlad si ti haveru, mlad... ovaj je grad nekada imao izbor, pa su neki pocetkom devedesetih vrcali dupetom uz melodije Idemo u planine, a neki se gurali u redu ne bi li vidjeli bostonski Slapshop, ili talijanski Negazione... ili da ulove kakvu kartu za voz na relaciji Sarajevo-Zagreb ne bi li vidjeli Joey Ramone-a.
Ali ti o tome, vjerovatno, ne znas nista.

Zato samo nastavi da se divis kome se divis, a Brega zna sta da radi. Potez Patke/Safvet-bega Basagica(bivsa Milosa Obilica) je zajebana skola zivota, pa i ne cudi sto uzima lopatom. I treba. :-D
Ali ti ni o tome, vjerovatno, ne znas nista.

Vratimo se temi.

Kako prodje Evrovizija? :D Koji smo? :D
fatality

#402 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by fatality »

Chisum wrote:
fatality wrote:
Chisum wrote:
Dok je tebe i tebi slicnih, Brega nema sta da brine. Ima svu moju podrsku.

Mogu ti zamisliti policu sa muzikom. :-D

U svijetu je poznata i Tereza Orlovski, Teletabisi i Britney Spears.
Medjutim, u istom tom svijetu, sa one druge strane, lisene kica i idiotizama tipa - ljubav je musaka, postoji jedna citava kultura, citav svijet koji u sekundi napuni koncert Velvet Underground-a ili rahmetli Van der Graaf Generator-a.

Ovdje, nazalost, imamo samo Bregu, tebe i tebi slicne. A ona druga strana ce izgleda jos mnogo da ceka. (uz opasku i molbu - ukljuci tintaru, pa skontaj da li se ja ovdje smijem ili diskreditujem Bregu, ili su mi smijesni oni ispod bine)
nastavljamo znaci :)
kao sto rekoh (po treci put) opet mozes kenjat ovdje (ako te to lijeci) al brega je king kong :) (naravno nije to za tebe, vrijedja tvoju inteligenciju, al zato ti dodjes ovdje na forum da diskreditiras doticnog muzicara koji je trenutno u london-u, new york-u, syndney-u , berlin-u . . ., i radi na projektima koji ce mu dodati jos jednu nulu na kontu, al naravno to je sve ispod tvog nivoa a on je seljacina samo takva :) )
prvo da napomenem da nisam rekao da je samo poznat nego "cijenjen" , znaci malo bolje citat, al ako treba ja cu ti i nacrtat
a ne razumijem kakve veze teletabisi imaju sad sa ovim, nadam se da ih nisi pratio jedno vrijeme i ocekivao neki zaplet,ono da se porokaju il nest tako, ipak je to program za djecicu do nekih 4-5 godina . . . . britney i terezu necu komentarisat jer nisam dovoljno upucen, za britney sam cuo al tereza veze nemam ko je . . .

ocekujem opomenu zbog off-a

Slabo ti havizas, haveru....

Ja se njemu, kao sto rekoh divim. :-D

Dok god neko moze da narice afrika, paprika, ljubav je musaka, te slicna jeftina sranja, a da ga ostali tapsu po ramenu i da mu, za svo to izivljavanje, jos i placaju - takav covjek je ne samo king kong, kao sto ti volis da mu tepas, nego, kao sto rekoh, bog bogova.

U Londonu, New York-u, Sydney-u se, pored raznih jeftinih kerefeka, dive se i mnogo cemu drugom, sto ti i napisah(ti nazalost ne kontas o cemu ti govorim), pa u istim tim gradovima, za one koji ne kupuju kic, afrike i paprike - postoji citav jedan svijet muzike i kulture kojoj, da bi izazvala divljenje, ne trebaju orkestri cigana sa podzonjenim pjesmama iz Rumunije, gomila nerazumljivih rijeci na nekom jeziku koji zvuci egzoticno.

Eki, ne znas Terezu... :) Ma, mlad si ti haveru, mlad... ovaj je grad nekada imao izbor, pa su neki pocetkom devedesetih vrcali dupetom uz melodije Idemo u planine, a neki se gurali u redu ne bi li vidjeli bostonski Slapshop, ili talijanski Negazione... ili da ulove kakvu kartu za voz na relaciji Sarajevo-Zagreb ne bi li vidjeli Joey Ramone-a.
Ali ti o tome, vjerovatno, ne znas nista.

Zato samo nastavi da se divis kome se divis, a Brega zna sta da radi. Potez Patke/Safvet-bega Basagica(bivsa Milosa Obilica) je zajebana skola zivota, pa i ne cudi sto uzima lopatom. I treba. :-D
Ali ti ni o tome, vjerovatno, ne znas nista.

Vratimo se temi.

Kako prodje Evrovizija? :D Koji smo? :D
opet dalje, haj :)
znaci stoji uvodni dio, tj. mozes i dalje kenjat al stvari su onakve kakve su :)
a vidim u cemu je problem, naravno da su svi seljaci ciji se ukus ne podudara sa tvojim , jer gdje ce pobogu neko slusat nest domace pored sve strane muzike iz skotske italije . . ., koja nam se nudi , koji papci samo. potpuno se slazem sa tobom i za to sam da se likvidiraju svi domaci umjetnici, pocev od colica (koji je eno dobio i temu) preko brege (koji ce je dobiti) i tako dalje :) , jer sta ce nam kad su svi seljaci, eto vidis brega je bio seljak dok je i u dugmetu bio, ccc, cuj pjevao hajmo u planine, stvarno je seljacina (ne mogu to dovoljno puta rec)

nista budi mi pozdravljen, i kad odes na taj neki djidji midji koncert (ovo gdje mi obicna buranije ne mozemo nikad prismrdit, hem sto smo papci, hem sto se vjerovatno ne bismo znali ponasat na tako jednom djidji midji koncertu) uslikaj ziv bio, pa podijeli sa rajom da i mi vidimo kulture . . .
ah da, i to sto nonstop nest govoris za moj ukus, ja nikad nisam nigdje napisao da slusam bregovica, al to da je covjek king kong (ipak cu uzet svoje tepanje ti si ga malo pretjerao) to stoji bez daljnjeg . . .
amrica

#403 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by amrica »

Tereza O. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gdje je izvadi iz naftalina :-)

Sorry za OT

VB i pjesma 0 bodova na ES.
ja71

#404 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

@Chisum
ne hrani Trolla:
http://sh.wikipedia.org/wiki/Internet_trol

samo pravis besplatnu reklamu onom sto dize 3 prsta

Zasto spava moderacija ?
Loulou

#405 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Armenijska pjesma mi se puno više sviđa u ovoj, novoj verziji.

Jedina stvar koja mi se i dalje ne sviđa je taj, tipično orijentalni način pjevanja (mada su i pojedini dijelovi teksta k'o iz Čitanke :D ), ali pretpostavljam da je poželjno da pjesma nosi zvuk podneblja kojeg predstavlja.

Dečkima će se sigurno svidjet Eva :D , a meni nije jasno čemu onolika kosa :?
Mora da je neka Samson fora :mrgreen:
Granični Proizvod

#406 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Granični Proizvod »

Čudi me da je Azerbjdžan favorit. Meni je pjesma dobra, ali zvuči kao američki pop hit, a ne pobjedniča pjesma Eurovizije. Ova Jermenka ima užasan izgovor engleskog, ne podnosim to :-) I pjesma je očajna.

Slaba konkurencija ove godine.
alibaba_i_30_godina

#407 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by alibaba_i_30_godina »

Loulou wrote: Jedina stvar koja mi se i dalje ne sviđa je taj, tipično orijentalni način pjevanja (mada su i pojedini dijelovi teksta k'o iz Čitanke :D ), ali pretpostavljam da je poželjno da pjesma nosi zvuk podneblja kojeg predstavlja.

Dečkima će se sigurno svidjet Eva :D , a meni nije jasno čemu onolika kosa :?
Mora da je neka Samson fora :mrgreen:
:lol: :lol: Vjeruj mi da nisam ni primijetio kolika joj je kosa dok nisam procitao tvoj komentar i onda obratio paznju. :mrgreen:
Nije losa pjesmica, onako pjevljiva kao i uvijek od njih ... mada jos uvijek mi je najbolja iz Azerbejdzana.

Neko rece da lici na americki hit, pa sta sa tim?! Sve su ovo tzv. komercijalne pjesme, nijedna nije namijenjena za neko duze slusanje ... made zna se desiti da ponekad poslusam Ruslaninu pjesmu, Heleninu i jos nekoliko. :D
ja71

#408 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Loulou wrote:Armenijska pjesma ...
ima par elemenata kao da ju je Joksimovic komponovao
teleskop

#409 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by teleskop »

Armenija i ostali-OK,ali fokusirajmo se na našu pjesmu.

Što je više slušam,mogu reći sljedeće:pjesma je hit,ali ne za jedno veče,već za duže vrijeme.
Šteta što nemamo samopouzdanja u sebe,i samo padamo na balkansko cmizdrenje i sentiš.
Fali energije sceni-nisam muzički stručnjak,ali aranžmanu treba dati više
energije,a sceni nekolike kuglaste munje u obliku velikih zlatnih kotrljajućih balona.
Treba biti drzak i nov,a ne cmizdriti da nemamo para za spot.Sramota.
Uvijek su bile i uvijek će biti najvažnije ideje.
Bez podrške,Vukašin i Dino Šaran ostaju na brisanom prostoru,ko vitezovi bez štita.
I polufinale i finale-šta je na kraju krajeva to? Ako je pjesma dobra,naći će svoj put kroz vrijeme.
Uostalom,gdje su pobjednici Eurosonga? To je uglavnom kič parada za jedno veče.
Marija Šestić se ovih dana često čuje sa "RIJEKOM... na radiju.Jedna od najboljih pjesama.
Vitezanin

#410 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Vitezanin »

Preslušao sam sve pjesme i mogu reći da zapravo konkurencija i nije toliko loša, čini mi se da će biti gusto ove godine, nema izrazitih favorita, ali ima dobrih stvari.
Onako, odokativno :D ...
Njemačka, Francuska, Estonija (freaky :-) ) Slovačka, Izrael (nekako najbolji), Hrvatska (cure su skroz dobre), Albanija (jedina europop pjesma ove godine, čini mi se) Rumunjska, Moldavija... Ima tu toga još.
Naša pjesma je dobra. Ali stvarno je dobra. Međutim..nešto mi tu ne štima.. Ne znam šta :D . Ne bi me uopće iznenadilo da ne uđemo u finale. Mada generalno imamo u polufinalu zemlje koje nam mogu dati dosta bodova.
Vitezanin

#411 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Vitezanin »

Kladionice su prelude! :D :D :D :D Sad je Njemačka prva. :D Ovakva rotacija na čelu se nije dogodila u posljednjih 5-6 godina. E ako bude ovako u Oslu-onda će biti super.
ja71

#412 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Vitezanin wrote:Kladionice su prelude! :D :D :D :D Sad je Njemačka prva. :D Ovakva rotacija na čelu se nije dogodila u posljednjih 5-6 godina. E ako bude ovako u Oslu-onda će biti super.
Ma nemaju Svabe saMse.
15 bivsih sovjetskih republika ce glasati za Azerbejdzanku a ima garantovanu 12-ku i iz Turske :D
a mozda i iz BiH (sinoc sam ti Safuro dvoru dolazio) :D
Svabe ba niko ne voli ljudi kao i Britance, Francuze ili Spance jer nas non-stop tuse po MTV-u
alibaba_i_30_godina

#413 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Nije problem u tome sto niko ne voli Francuze, Engleze i ostale slicne zemlje. Problem je sto uvijek posalju bezveze pjesmu. Kad su to Englezi poslali dobru pjesmu?! :D
jedna

#414 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by jedna »

NeyDan wrote:Nije problem u tome sto niko ne voli Francuze, Engleze i ostale slicne zemlje. Problem je sto uvijek posalju bezveze pjesmu. Kad su to Englezi poslali dobru pjesmu?! :D
pa evo, recimo, ova nije loša

a bila među zadnjim

a i ova je pofina

a ovu da su poslali imali bi makar dobre ocjene bosne, turske... :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jaEfkMt7 ... re=channel[/youtube]

na njenu žalost, zaboravila je riječi :-)
jedna

#415 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by jedna »

link nije prošao, evo ponovo
Vitezanin

#416 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Vitezanin »

ja71 wrote:
Vitezanin wrote:Kladionice su prelude! :D :D :D :D Sad je Njemačka prva. :D Ovakva rotacija na čelu se nije dogodila u posljednjih 5-6 godina. E ako bude ovako u Oslu-onda će biti super.
Ma nemaju Svabe saMse.
15 bivsih sovjetskih republika ce glasati za Azerbejdzanku a ima garantovanu 12-ku i iz Turske :D
a mozda i iz BiH (sinoc sam ti Safuro dvoru dolazio) :D
Svabe ba niko ne voli ljudi kao i Britance, Francuze ili Spance jer nas non-stop tuse po MTV-u
Ta Safura prvo treba naučiti pjevati. :D :D :D :D
Užas..Njezin engleski-no comment. Joj kako me živciraju ove istočnoeuropske zemlje kad šalju pjesme na engleskom, a likove ne razumiješ da pjevaju upravo na engleskom. Rusija, Bjelorusija, UKrajina i Azerbejdžan su se specijalizirali za to. :D :D :D
ja71

#417 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Vitezanin wrote: Ta Safura prvo treba naučiti pjevati. :D :D :D :D
Užas..Njezin engleski-no comment. Joj kako me živciraju ove istočnoeuropske zemlje kad šalju pjesme na engleskom, a likove ne razumiješ da pjevaju upravo na engleskom. Rusija, Bjelorusija, UKrajina i Azerbejdžan su se specijalizirali za to. :D :D :D
Mislim da to nece nikakvog uticaja imati na bodovanje jer oni koji glasaju (publika preko poruka, ili ?) ne razumije u kakvom je losem stanju njihov Engleski.
Cak bih se usudio reci da im je to prednost :lol:
ja71

#418 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

NeyDan wrote:Nije problem u tome sto niko ne voli Francuze, Engleze i ostale slicne zemlje. Problem je sto uvijek posalju bezveze pjesmu. Kad su to Englezi poslali dobru pjesmu?! :D
Ja sam konkretno mislio na Svabicu i Azerbejdzanku jer na kladionicama trenutno dijele 1. mjesto odnosno najmanje kvote
alibaba_i_30_godina

#419 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

jedna wrote:
pa evo, recimo, ova nije loša

a bila među zadnjim
Ako ces pravo, meni se ne svidja ta pjesma. Nije nista posebna ni ona od Jade, ima fin glas pa je zato i dobila mjesto u grupi Sugababes umjesto one sto je otisla.
Njemacka je isto dosad slala bezveze pjesme. Dobra im je bila ona sto je pjevao Max u Istanbulu, al' je on nije bas najbolje izveo. :roll:
Sto se sada tice Lene, ona zna dobro engleski, ne znam zasto se zalite na nju i njen izgovor?! Za ostale zemlje i njihove predstavnike se slazem. :lol:
Vitezanin

#420 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Vitezanin »

ja71 wrote:
Mislim da to nece nikakvog uticaja imati na bodovanje jer oni koji glasaju (publika preko poruka, ili ?) ne razumije u kakvom je losem stanju njihov Engleski.
Mene baš zanima kakav košmar preživljavaju Britanci i Irci dok prate Eurosong...Ajde zamisli da netko pjeva na našem jeziku..a da pritom nema pojma, tj . da je taj text pjesme sve što znaju o našem jeziku... Strašno. :D :D :D :D
ja71

#421 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

Vitezanin wrote: Mene baš zanima kakav košmar preživljavaju Britanci i Irci dok prate Eurosong...Ajde zamisli da netko pjeva na našem jeziku..a da pritom nema pojma, tj . da je taj text pjesme sve što znaju o našem jeziku... Strašno. :D :D :D :D
a taj kosmar traje i traje i ne vidi mu se kraj :D
to je cijena kad ti je jezik br.1 u svijetu

Ne zaboravimo Vukasina :bih:
ja71

#422 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ja71 »

NeyDan wrote: Sto se sada tice Lene, ona zna dobro engleski, ne znam zasto se zalite na nju i njen izgovor?!
zalili su se na akcent Azerbejzdanke Safure
A Lena i Safura dijele trenutno 1. mjesto na kladionicama
alibaba_i_30_godina

#423 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

ja71 wrote:
NeyDan wrote: Sto se sada tice Lene, ona zna dobro engleski, ne znam zasto se zalite na nju i njen izgovor?!
zalili su se na akcent Azerbejzdanke Safure
A Lena i Safura dijele trenutno 1. mjesto na kladionicama
Ne pratim kladionice pa ne znam kakva je situacija a mislio sam da se zalite na obje predstavnice. :)

Ja vise volim kad je pjesma na engleskom, opet se lakse razumije nego kad je na nekom tamo jeziku za koji i cika google jedva zna. :D
inspire_me

#424 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by inspire_me »

Vitezanin wrote:
ja71 wrote:
Mene baš zanima kakav košmar preživljavaju Britanci i Irci dok prate Eurosong...Ajde zamisli da netko pjeva na našem jeziku..a da pritom nema pojma, tj . da je taj text pjesme sve što znaju o našem jeziku... Strašno. :D :D :D :D
A mogu zamisliti kako njima zvuce svi ti prevodi koji su morali biti malo prilagodjeni.... :roll: :roll:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#425 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

Nije toliko lose, koliko je na srpskom. :-)
Locked