Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
Almirko

#276 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Almirko »

KATASTROFA ! Ovo je najgori pokusaj BiH Eurosonga u historiji nase zemlje. Prvenstveno bi se osvrnuo na program vodjenja i voditeljke koje je nemoguce a ne otracati. Pa da li je radjena bilo kakva proba prije nego je sav onaj jad i cemer pusten u eter?? Ono je izgledalo katastrofalno. Moram priznati da sam gledao zanimljivije i smijesnije programe za malu djecu. Crna voditeljka koja je "pokusala" ocrniti norvezanina - pobjednika proslog eurosonga, je najlakse reci JADNA. AMATERSKI je skroz uradila svoj posao. Isprovaljivala se na sve strane. :roll: Njen posao kao voditelj - 0. :-) Da sam na njenom mjestu, OZBILJNO bi pomislio o mijenjaju profesije. Moram spomenuti i onu drugu, "plavu" voditeljku koja ima NAJGORI glas koji sam u zivotu cuo. :-) PROMUKAO, PISKAV ili kako vec nazvati. Uglavnom, zena uopste nije za voditelja. Kao voditelj na televiziji/radiju, covjek mora imati dobar glas jer od toga i zive. Da je bilo gdje na svijetu, ona ne bi mogla raditi u eteru, NEMA SANSE. :roll: Sto se pjesme tice, pjesma UOPSTE nije Eurosong kalibar. Na Balkanu da se vrti na radio stanicama - ok ali na Eurosong sa onakvom pjesmom - NIĐE VEZE :roll: Sve u svemu, nema nas na mapi :roll:
milenko

#277 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by milenko »

Dile wrote:ovi iz srbije salju jedne godine zensko u tijelu muskarca, sad musko u tijelu zene :D sta li ce sljedece biti :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
steta sto emina ne ode, bar bi bilo 2-3 minuta praznika za oci...vukasin i ona pjesma...sta rec'...cupa ciglu iz temelja...
nineinchnails

#278 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by nineinchnails »

Almirko wrote:KATASTROFA ! Ovo je najgori pokusaj BiH Eurosonga u historiji nase zemlje. Prvenstveno bi se osvrnuo na program vodjenja i voditeljke koje je nemoguce a ne otracati. Pa da li je radjena bilo kakva proba prije nego je sav onaj jad i cemer pusten u eter?? Ono je izgledalo katastrofalno. Moram priznati da sam gledao zanimljivije i smijesnije programe za malu djecu. Crna voditeljka koja je "pokusala" ocrniti norvezanina - pobjednika proslog eurosonga, je najlakse reci JADNA. AMATERSKI je skroz uradila svoj posao. Isprovaljivala se na sve strane. :roll: Njen posao kao voditelj - 0. :-) Da sam na njenom mjestu, OZBILJNO bi pomislio o mijenjaju profesije. Moram spomenuti i onu drugu, "plavu" voditeljku koja ima NAJGORI glas koji sam u zivotu cuo. :-) PROMUKAO, PISKAV ili kako vec nazvati. Uglavnom, zena uopste nije za voditelja. Kao voditelj na televiziji/radiju, covjek mora imati dobar glas jer od toga i zive. Da je bilo gdje na svijetu, ona ne bi mogla raditi u eteru, NEMA SANSE. :roll: Sto se pjesme tice, pjesma UOPSTE nije Eurosong kalibar. Na Balkanu da se vrti na radio stanicama - ok ali na Eurosong sa onakvom pjesmom - NIĐE VEZE :roll: Sve u svemu, nema nas na mapi :roll:
Slazem se u potpunosti..."profesionalni amaterizam", ulicarska dikcija. Samo kod nas "svako" moze da bude tv voditelj. Bolje da su one cigane sa semafora pokupili, bili bi zanimljiviji :D
milenko

#279 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by milenko »

moderator wrote:
milenko wrote:
Dile wrote:ovi iz srbije salju jedne godine zensko u tijelu muskarca, sad musko u tijelu zene :D sta li ce sljedece biti :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
steta sto emina ne ode, bar bi bilo 2-3 minuta praznika za oci...vukasin i ona pjesma...sta rec'...cupa ciglu iz temelja...
u jbt, od ovoga moze da se rikne...
ICON

#280 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ICON »

Kristijana wrote:Ne valja Vukasin, ne valja Eurosong, pa sta uopste radite na ovoj temi? :zoka:

Eurosong valja. U zadnjih 6-7 godina pobjednicka je uvijek bila i najbolja, ili bar jedna od tri najbolje ( ovo zadnje za Rusa) a najbolji su bili Ruslana, Grkinja Paparizu, Turkinja ''Every way that I can'', Marija Serifovic, Lordi i naravno Aleksandar Rybak.
Tj. najbolji te godine kad su ucestvovali, i mislim da je Evrovizija postala fer. Najgora je bila krajem 90'ih, a sad ovaj silni trud i nove clanice daju svemu novu dimenziju. Svi se vise trude i ima stvarno dobrih pjesama, koje jesu mainstream, ali svakako bolji od Seke Aleksic koju vas 80% slusa, javno ili tajno. :D Ne samo pobjednicke pjesme, bude dobrih stvari i u prvih 10. Npr. ona mala Albanka iz 2004. Jeza kad je cujes. Izraelac Baez. Vrh mi je i onaj Rumun sa ''Tornero'' pjesmom. Ostao 4. iza Harija, Rusa Dime i Lordija. :D Pa ona fantasticna rock pjesma Turaka koja nije pobijedila samo zato jer su Turci pobijedili godinu prije i kod njih bilo takmicenje. Armenke lani su mi sjajne, Igor je super predstavio Hrvatsku, pjevao je kao slavuj. Moze se tu sastaviti dobra kompilacija.
Sto se tice kica i sunda na sceni, to rade najvece svjetske zvijezde - show. Postoji publika koja zeli i vizualni podrazaj osim auditivnog. Ostalo je stvar ukusa.

Sto se nas tice, ruku na srce Laka ima i boljih pjesama od ''Pokusacu da te... a ti se pravi luda'', Regina bi napravila cuda da se nisu ponasali onako smrtno ozbiljno na sceni kao da im zivot ovisi od te tri minute, pogotovo utremirani Davor sa uzasnom frizurom. Los nastup je tu pokopao i zvanicno najbolju kompoziciju te godine ( pored prekrasne Ribak-ove, sto je velika pohvala Aci iz Regine ). Feminemke su bile promasaj zbog nafuravanja na 50.godisnjicu Evrovizije i abbiranja, Deen je bio solidan, budimo objektivni i zasluzio ono mjesto u prvih deset, Hari je bio za tri najbolje ali je greska bila sto ljudi jos nisu zaboravili Lane pa im se Hari cinio kao kopija, a pjevao je savrseno, bolje od Joksimovica i bolje od sebe samog, nadmasio se.
Najgori bez premca, u istoriji Bh. Eurosonga bio je Nino Prses koji je imao uzasnu tremu i licio na Ali G-ja, ne znam ko je koga prekopirao. :D Tad smo dotakli dno i gore ne moze. Da, i Maja Tatic je bila obucena za sahranu, a Marija Sestic je imala divnu pjesmu sa losom koreografijom.

Najgore na Evrosongu je komentarisanje Dejana Kukrica koji svake godine terorise gledaoce pristrasnoscu i navijanjem samo za nasu pjesmu. To je ok., ali njemu bas nijedna pjesma ne valja, Lordiju se smijao, Ribaka je opanjkavao. Samo mi pa mi, i fakat ugusi brate, nedostaje mi odmjerena i objektivnija Ismeta Dervoz. :) Krajnje je vrijeme da daju nekom drugom da to radi. Da i ne pricam kako ne prestaje pricati, pocne neciji nastup a on jos divani dok muzika krece... :shock: To nisam vidjela ni na jednoj drugoj televiziji. Sramota za javni servis. Pa kad kaze: ''Hvala bogu da je ovaj nastup zavrsio.'' ''Sigurno su se i vama, dragi gledaoci, ove tri minute cinile kao vjecnost.'' Moze izgledati duhovito, ali to cesto budu bolje pjesme od nase!

O izboru Vukasina ce se moci pricati nakon sto cujemo pjesmu. Pjesma je najvaznija. Nije Marija pobijedila ni zbog nastupa, ni glasa, ni look-a, nego zbog ubitacno dobre pjesme. Da ju je pjevala sama na sceni obucena u Lordija opet bi pobijedila. :D Kad je pjesma ''kick ass'' niko joj ne moze nista. Pogotovo ovih zadnjih godina kad se smanjila dominacija Engleza, Iraca i Zapadnjaka a sve pobjedjuje istocni blok.
Kad Norvezani pobijede oni uvijek imaju naj pjesmu. Nikad necu zaboraviti Norvesku i Nocturno iz 1995. To mi je za top 10 svih vremena na Eurosongu. Ko nije cuo nek obavezno poslusa, bajkovito kao i Ribak.

Vukasin je nas, jer je rodjen ovdje. To sto nekome smeta sto zivi u Srbiji, eh, pa i meni je smetalo gledati Feminemke koje uopste nisu iz Bosne mozda samo jedna od njih kako treba, a bile su triput gore na onom Idolu nego Vukasin na Trijumfu. I Regina danas zivi i radi u Beogradu, tj. njihov lider Aco. To je sve sporedno, najvaznije je da je Dino napisao valjanu pjesmu i da je Vukasin dobro otpjeva. To cemo saznati u martu, daleko, al sta da se radi. :dance:
Draga Kristijana, svaka ti cast, volio bih kada bi gospon Kukric, smogao snage i procitati ove komentare, jer mislim da je on najveci problem (da se mu se kolege ne uvrijede i oni takodjer) u konstalaciji BH Eurosonga! Zar kraj jedne Ismete Dervoz ciju kompetenciju i ogrman muzicki dijapazon upoznah za komentatorskim stolom Operavcije Trijumf uopce traziti druge za celo BH Eurosonga?!
Volio bih da ovaj zar koji si napisala osjete oni kojima je namjenjen, potrudi se da se ovo objavi u novinama..bilo bi senzacionalno!
teleskop

#281 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by teleskop »

Pjesma je bolja na engleskom,jer Vukašinu to leži,i treba je pjevati na engleskom.
Vukašin i Dino Šaran su dobri,tj.pjesma i izvedba,ali sve ostalo je sinoć bilo loše.
Voditeljke definitivno loše/ čestitke za hrabrost u oblačenju/,a scena za pjesmu
nikakva.
Zašto se pratnja na sceni ne "mrda".Jedini se trudio Vukašin,a pratnja ako misli
onako djelovati nezainteresirano,ne treba ni ići na Eurosong.Biseri ne idu uz
rok odjeću Vukašina.
Gitaristu treba nahraniti da ne djeluje onako bolesno,a inače dobro svira.
U pauzu sa muzikom treba ubaciti nešto,neku igru.ili slično.
Sve u svemu ,treba biti opušteniji.
Evrovizija je igra,i nikad se ne zna,a ova pjesma jest za Evrovizije.
Sezam

#282 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

Pjesma kao pjesma je ok, samo se mora poraditi na aranzmanu i nastupu.
Altsa

#283 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Altsa »

ICON wrote:
Kristijana wrote:Ne valja Vukasin, ne valja Eurosong, pa sta uopste radite na ovoj temi? :zoka:

Eurosong valja. U zadnjih 6-7 godina pobjednicka je uvijek bila i najbolja, ili bar jedna od tri najbolje ( ovo zadnje za Rusa) a najbolji su bili Ruslana, Grkinja Paparizu, Turkinja ''Every way that I can'', Marija Serifovic, Lordi i naravno Aleksandar Rybak.
Tj. najbolji te godine kad su ucestvovali, i mislim da je Evrovizija postala fer. Najgora je bila krajem 90'ih, a sad ovaj silni trud i nove clanice daju svemu novu dimenziju. Svi se vise trude i ima stvarno dobrih pjesama, koje jesu mainstream, ali svakako bolji od Seke Aleksic koju vas 80% slusa, javno ili tajno. :D Ne samo pobjednicke pjesme, bude dobrih stvari i u prvih 10. Npr. ona mala Albanka iz 2004. Jeza kad je cujes. Izraelac Baez. Vrh mi je i onaj Rumun sa ''Tornero'' pjesmom. Ostao 4. iza Harija, Rusa Dime i Lordija. :D Pa ona fantasticna rock pjesma Turaka koja nije pobijedila samo zato jer su Turci pobijedili godinu prije i kod njih bilo takmicenje. Armenke lani su mi sjajne, Igor je super predstavio Hrvatsku, pjevao je kao slavuj. Moze se tu sastaviti dobra kompilacija.
Sto se tice kica i sunda na sceni, to rade najvece svjetske zvijezde - show. Postoji publika koja zeli i vizualni podrazaj osim auditivnog. Ostalo je stvar ukusa.

Sto se nas tice, ruku na srce Laka ima i boljih pjesama od ''Pokusacu da te... a ti se pravi luda'', Regina bi napravila cuda da se nisu ponasali onako smrtno ozbiljno na sceni kao da im zivot ovisi od te tri minute, pogotovo utremirani Davor sa uzasnom frizurom. Los nastup je tu pokopao i zvanicno najbolju kompoziciju te godine ( pored prekrasne Ribak-ove, sto je velika pohvala Aci iz Regine ). Feminemke su bile promasaj zbog nafuravanja na 50.godisnjicu Evrovizije i abbiranja, Deen je bio solidan, budimo objektivni i zasluzio ono mjesto u prvih deset, Hari je bio za tri najbolje ali je greska bila sto ljudi jos nisu zaboravili Lane pa im se Hari cinio kao kopija, a pjevao je savrseno, bolje od Joksimovica i bolje od sebe samog, nadmasio se.
Najgori bez premca, u istoriji Bh. Eurosonga bio je Nino Prses koji je imao uzasnu tremu i licio na Ali G-ja, ne znam ko je koga prekopirao. :D Tad smo dotakli dno i gore ne moze. Da, i Maja Tatic je bila obucena za sahranu, a Marija Sestic je imala divnu pjesmu sa losom koreografijom.

Najgore na Evrosongu je komentarisanje Dejana Kukrica koji svake godine terorise gledaoce pristrasnoscu i navijanjem samo za nasu pjesmu. To je ok., ali njemu bas nijedna pjesma ne valja, Lordiju se smijao, Ribaka je opanjkavao. Samo mi pa mi, i fakat ugusi brate, nedostaje mi odmjerena i objektivnija Ismeta Dervoz. :) Krajnje je vrijeme da daju nekom drugom da to radi. Da i ne pricam kako ne prestaje pricati, pocne neciji nastup a on jos divani dok muzika krece... :shock: To nisam vidjela ni na jednoj drugoj televiziji. Sramota za javni servis. Pa kad kaze: ''Hvala bogu da je ovaj nastup zavrsio.'' ''Sigurno su se i vama, dragi gledaoci, ove tri minute cinile kao vjecnost.'' Moze izgledati duhovito, ali to cesto budu bolje pjesme od nase!

O izboru Vukasina ce se moci pricati nakon sto cujemo pjesmu. Pjesma je najvaznija. Nije Marija pobijedila ni zbog nastupa, ni glasa, ni look-a, nego zbog ubitacno dobre pjesme. Da ju je pjevala sama na sceni obucena u Lordija opet bi pobijedila. :D Kad je pjesma ''kick ass'' niko joj ne moze nista. Pogotovo ovih zadnjih godina kad se smanjila dominacija Engleza, Iraca i Zapadnjaka a sve pobjedjuje istocni blok.
Kad Norvezani pobijede oni uvijek imaju naj pjesmu. Nikad necu zaboraviti Norvesku i Nocturno iz 1995. To mi je za top 10 svih vremena na Eurosongu. Ko nije cuo nek obavezno poslusa, bajkovito kao i Ribak.

Vukasin je nas, jer je rodjen ovdje. To sto nekome smeta sto zivi u Srbiji, eh, pa i meni je smetalo gledati Feminemke koje uopste nisu iz Bosne mozda samo jedna od njih kako treba, a bile su triput gore na onom Idolu nego Vukasin na Trijumfu. I Regina danas zivi i radi u Beogradu, tj. njihov lider Aco. To je sve sporedno, najvaznije je da je Dino napisao valjanu pjesmu i da je Vukasin dobro otpjeva. To cemo saznati u martu, daleko, al sta da se radi. :dance:
Draga Kristijana, svaka ti cast, volio bih kada bi gospon Kukric, smogao snage i procitati ove komentare, jer mislim da je on najveci problem (da se mu se kolege ne uvrijede i oni takodjer) u konstalaciji BH Eurosonga! Zar kraj jedne Ismete Dervoz ciju kompetenciju i ogrman muzicki dijapazon upoznah za komentatorskim stolom Operavcije Trijumf uopce traziti druge za celo BH Eurosonga?!
Volio bih da ovaj zar koji si napisala osjete oni kojima je namjenjen, potrudi se da se ovo objavi u novinama..bilo bi senzacionalno!
pogresnu si osobu uzeo/la da propagiras. jedva smo se kotarisali ismete dervoz koja nas je godinama gusila i koja je muzicki totalno van svih svjetskih zbivanja. sada je vrijeme da se kotarisemo kukrica i njegovih falangi.
Andaluzijski pas

#284 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Andaluzijski pas »

Pjesma je genijalna.
Chisum

#285 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Chisum »

Biggy wrote:"disappointing and boring" je jedino sto se moze iscitati na stranim forumima.

Baj d vej, da blam bude potpun, "munja" tj "munia" na grckom je, khm, vulgaran naziv za zenski spolni organ.... Tako da smo vec predmet zajebancije.... Neprocjenjivo....

Znaci, nasa pjesma je Munja i grom.... prevedeno sa grckog na nas, bilo bi nesto kao - Picka k'o grom, ili, prevedeno opet sa ulicnog slenga na knjizevni jezik - Zena, lijepa kao san. Ne znam zasto se bunite. :-D

Drugo... Nas ne treba da je briga kakvu asocijaciju neka nasa rijec izaziva kod tih Grka.. zivo nas zaboli...

Eto, na primjer, na rumunskom se muski polni organ, u zargonu, kaze pula... ali se onih 50-60 milja stanovnika Pule zivo jebe sto im, gledano sa rumunske tacke gledista, je li, zivot protece u potpunom kurcu.

Treba biti pametan i koncentrisati se na uspjeh... evo Srbija je npr. ove godine poslala alkara... ne gine im 12 bodova od Hrvata... :lol: (nisam homofob, zaista... mnogi pederi su zaduzili ovaj svijet, ali je ovaj mali odron odrona... A Brega je bog bogova... covjek se bukvalno do kosti izruguje (ne)inteligenciji ovih plemena ovdje... vrsi eksperimente na njima ovim svojim idiotskim pjesmicama, ispituje dokle sve to moze ici.... a izgleda moze u nedogled)

P.S. Izvinjavam se na vulgarnosti, ali sam morao docarati o cemu se ovdje radi :-D ... Na kraju krajeva, ovo je mjesto za salu i razonodu...
Elem, posto ja ne pratim Evroviziju - o kvaliteti ne bih... ali moram da kazem, da ce mi biti jako drago ukoliko je, nakon svih onih Dina Merlina, nekakvih nepoznatih plavokosih papanki, one sline Harija - i jedan Saran klapio koji dinar za ovo... To je dovoljno, sto se mene i Eurosonga tice. :)
milenko

#286 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by milenko »

desk - 15. mart 2010. u 09.45

Posetioci zvaničnog sajta Eurosonga dali su srpskom predstavniku najviše glasova u konkurenciji izvođača u prvom polufinalu.

Pesma „Ovo je Balkan” koju izvodi Milan Stanković na prvom je mestu sa oko 35 odsto glasova, a druga je Grčka sa 27 odsto. Ostale pesme za sada imaju ispod deset odsto glasova. BiH, koju će predstavljati Vukašin Brajić sa pesmom „Munja i grom”, za sada ima 1,8 odsto glasova.U prvom polufinalu (25. maj) u Oslu nastupaju Srbija, Grčka, BiH, Albanija, Rusija, Poljska, Slovačka, Letonija, Island, Portugal, Finska, Malta, Moldavija, Makedonija, Belgija, Estonija i Belorusija.

U drugoj polufinalnoj grupi za sada vodi Eva Rivas iz Jermenije sa pesmom "Apricot stone". (Mondo)
asteroid

#287 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by asteroid »

Grčka No 1, Elena Paparizou dovodi Takmičenje za Pjesmu Evrovizije u Atinu, gdje je upravo naša pjesma bila glavni favorit za pobjedu. Na kraju glasanja, pjesma "Lejla", autora Željka Joksimovića u izvedbi grupe Hari Mata Hari osvaja dosad najbolji plasman BiH na Evroviziji sa rekordim brojem osvojenih glasova. Drugo mjesto u polufinalu i treće mjesto (229 poena) u velikom finalu 51. Eurosonga u Atini. Pjesma predstavnica BiH osvaja i nagradu Marcel Bezençon za najbolju kompoziciju. Zahvaljujući tom plasmanu među prvih 10, predstavnici BiH na 52. Takmičenju za Pjesmu Evrovizije u Helsinkiju nastupaju direktno u Velikom Finalu Eurosonga, 12. maja/svibnja 2007. godine. Nakon 44 godine, prvu pobjedu na Evroviziji ostvaruju predstavnici Finske.
Dakle, ove godine, pobijedili su oni finski metalci, a drugi (ako se ne varam) bili su ukrajinski transvestiti. Najbolja pjesam bila je LEJLA[/quote]

Drugo mjesto je bila Rusija koju je predstavljao Dima Bilan sa pjesmom Never let you go.

Ukrajinski transvetiti su bili drugi 2007.g. kada je Šerifovićka odnijela pobjedu sa Molitvom.
Sezam

#288 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Sezam »

milenko wrote:desk - 15. mart 2010. u 09.45

Posetioci zvaničnog sajta Eurosonga dali su srpskom predstavniku najviše glasova u konkurenciji izvođača u prvom polufinalu.

Pesma „Ovo je Balkan” koju izvodi Milan Stanković na prvom je mestu sa oko 35 odsto glasova, a druga je Grčka sa 27 odsto. Ostale pesme za sada imaju ispod deset odsto glasova. BiH, koju će predstavljati Vukašin Brajić sa pesmom „Munja i grom”, za sada ima 1,8 odsto glasova.U prvom polufinalu (25. maj) u Oslu nastupaju Srbija, Grčka, BiH, Albanija, Rusija, Poljska, Slovačka, Letonija, Island, Portugal, Finska, Malta, Moldavija, Makedonija, Belgija, Estonija i Belorusija.

U drugoj polufinalnoj grupi za sada vodi Eva Rivas iz Jermenije sa pesmom "Apricot stone". (Mondo)
Taj je website inace 'gay friendly', sto vjerovatno objasnjava predocene procente :D
milenko

#289 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by milenko »

Sezam wrote:
milenko wrote:desk - 15. mart 2010. u 09.45

Taj je website inace 'gay friendly', sto vjerovatno objasnjava predocene procente :D
jbg, pe.erluk je shoubiz odavno...o eurosongu da ne pricamo...
suncica24

#290 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by suncica24 »

Treba biti pametan i koncentrisati se na uspjeh... evo Srbija je npr. ove godine poslala alkara... ne gine im 12 bodova od Hrvata... :lol: (nisam homofob, zaista... mnogi pederi su zaduzili ovaj svijet, ali je ovaj mali odron odrona... A Brega je bog bogova... covjek se bukvalno do kosti izruguje (ne)inteligenciji ovih plemena ovdje... vrsi eksperimente na njima ovim svojim idiotskim pjesmicama, ispituje dokle sve to moze ici.... a izgleda moze u nedogled)

P.S. Izvinjavam se na vulgarnosti, ali sam morao docarati o cemu se ovdje radi :-D ... Na kraju krajeva, ovo je mjesto za salu i razonodu...
Elem, posto ja ne pratim Evroviziju - o kvaliteti ne bih... ali moram da kazem, da ce mi biti jako drago ukoliko je, nakon svih onih Dina Merlina, nekakvih nepoznatih plavokosih papanki, one sline Harija - i jedan Saran klapio koji dinar za ovo... To je dovoljno, sto se mene i Eurosonga tice. :)
:thumbup:
jedna

#291 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by jedna »

suncica24 wrote:

WOW! znači naredne godine da pošeljemo i drugog šarana sa još većim smećem
nexo

#292 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by nexo »

Pjesma je sasvim ok, nesto sto smo vec culi vise puta, ali ipak sa vlastim pecatom. Toliko o pjesmi koja bi mogla biti mnogo bolja. Sve ostalo je jako lose. Ovaj momak nikada nece nauciti pjevati, nazalost...Ne treba ocekivati apsolutno nikakav napredak u naredna dva mjeseca, jer je on vec dostigao svoj vrhunac. Back vokali se osjecaju kao da su oni solisti. Svi za sebe - niko ni skim! Gitarista, hm. Kada je covjek napravio grimasu pred solo, ja sam pomislio evo nesto u stilu Steve Stevens-a, a on odsvira par nekih nota, naravno uz svaku notu ide novi trzaj i nova grimasa...smjesno. Jedina dobra stvar je sto je solo kratko, kakvo treba biti, medjutim kompozicijski je toliko amaterski da sam se prosto iznenadio. Bar se u Sarajevu i BiH mogao naci gitarista sa slifom. Produkcija, ponovo, jako losa...Tmurna, poput Sarajeva pred ljetnu oluju kada se znojis, ne od vrucine, nego od muke sto ne mozes disati. Mozda to sve bolje zvuci na CD-u, ali ovaj ponudjeni snimak od sinoc je razocarenje. Tekst nisam upratio, pa necu komentarisati. Sve u svemu, pjesma bi mogla biti hit da je uradjena na drugi nacin.

Sto se tice Srbijanskog predstavnika, nisam cuo pjesmu, ali ako sam dobro zakljucio iz jednog od predhodnih postova, Bregovic podpisuje kompoziciju. To je jedini muzicar sa ovih prostora za kojeg znaju svi u kontinentalnoj Evropi, pa me ne cudi pozicija na zvanicnom site-u Eurosong-a.
suncica24

#293 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by suncica24 »

jedna wrote:
suncica24 wrote:

Mislim... ako su tebi Stuke i Skroz "smece"... nema potrebe da dalje "raspravljamo" :skoljka:
macan prvi

#294 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by macan prvi »

Altsa wrote:
ICON wrote:

pogresnu si osobu uzeo/la da propagiras. jedva smo se kotarisali ismete dervoz koja nas je godinama gusila i koja je muzicki totalno van svih svjetskih zbivanja. sada je vrijeme da se kotarisemo kukrica i njegovih falangi.
Ja bih samo napomenuo da je u zadnjih sest godina (od 2004.) BiH konstantno medju deset najboljih na Evroviziji (samo s jednim izuzetkom, Feminnem 2005.) i da smo 2006. dobili izuzetan plasman u Atini - sve to za vrijeme Kukricevog vodjenja bh. izbora za Evroviziju. Prema tome, traziti glave ljudi iz bh. Eurosonga dan nakon premijere pjesme je malo pretjerano... :roll:
Šizika

#295 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Šizika »

da se razumijemo kukrić i ona majetina mi nevjerovatno idu na živce ali možda ljudi jednostavno nisu imali izbora. ko zna kakve su bile ostale pjesme.

druga stvar, kad je Laka odabran ja sam se totalno začudila jer sam kukrića, maju i ostale koji čine tu kompaniju smatrala uštogljenim. mislila sam da preferiraju nja nja nja pjesme ali eto nisu
maleno7

#296 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by maleno7 »

nasa najgora pjesma...al ocekivano je to,samo ne znam sto su se Srbi zaj**ali pa poslali Milana jer ima je Emina bila #2 a imala je i puno bolju pjesmu i nastup i izgled i popularna je i van granica Balkana ali dobro Grand je to sredio milancetu koji je ewww....trebala je makar nas doci da predstavlja kad vec dovodimo iz srbije mogli smo nju ili anu nikolic pa da uzivamo,moze i seka hahahah,sve bolje od vukasina

armin00

#297 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by armin00 »

evo studio verzija pjesme na engleskom
http://rapidshare.com/files/363661231/2 ... rsion_.mp3

ovako i ne zvuci lose, al uzivo je katastrofa.. ne vjerujem da je to bilo samo do bht-a
piupiu

#298 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by piupiu »

armin00 wrote:evo studio verzija pjesme na engleskom
http://rapidshare.com/files/363661231/2 ... rsion_.mp3

ovako i ne zvuci lose, al uzivo je katastrofa.. ne vjerujem da je to bilo samo do bht-a
Nije losa ova engleska verzija. Pjesma je 'poznata', ali jednostavno nema ono nesto i ne lezi Vukasinovom glasu. Ono Milance hopa-cupa ulazi u uho, a istocna Evropa se kune u Bregovica. I tako to. Sta li ce dalje biti? :D

Ali ... slazem se, nek' je Dino uzeo kintu! :thumbup:
Topla voda

#299 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Topla voda »

evo tek cuo .

kakvo je ono zaboga sranje od pjesme???
uzas,samo je srbija gora :D
jedna

#300 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by jedna »

suncica24 wrote:
jedna wrote:
Mislim... ako su tebi Stuke i Skroz "smece"... nema potrebe da dalje "raspravljamo" :skoljka:
[/quote]

tema nije o "štukama" ni o "skrozu", nego o pjesmi za evrosong, koja se meni (a kako vidim ni većini) ne sviđa. ne vidim što bi sad trebali likovati što će eto šaran pokupiti lovu. nikomu od nas ni u džep ni iz džepa. nemam namjeru da se "raspravljam", a ako i imam nisi sigurno ti ta koja će odrediti ima li potrebe ili nema.
štuke volim, skroz malo manje, ali su mi šarani kao pojave neobično iritantni. to je moje mišljenje i nema potrebe za raspravom, jer se niko ni ne mora sa mnom složiti.
Locked