Rodjen u Sanskom Mostu, izbjeglica u Srbiju. Ima srbijanski akcenat, ali mislim da to ne bi trebalo nikome da smeta, ne ide tamo pricati. Tj. i bude li pricao pricat ce na engleskom, mislim da ga odlicno govori, plus je sto ce sva Srbija glasati za nas i od njih sigurno imamo 12 bodova, a i od Hrvata i Makedonaca mozda, jer su svi gledali Trijumf a on je ostavio utisak na ljude kao pametan mladic. Ostalo zavisi od pjesme.mima wrote:Vukašin je državlajnin BiH?
Vukašin B. @ Eurosong 2010
Moderator: _BataZiv_0809
-
Kristijana
#26 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
-
eddy2211
#27 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
ja sam za njega.zasto da ne
-
NedajteMiNaSport
#28 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Kristijana wrote:Ali ga ima na TOP 100 na Vivi.
Ja reference!
-
Kristijana
#29 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Eh, jos jedan undergrounder, mrzitelj mainstreama...NedajteMiNaSport wrote:Kristijana wrote:Ali ga ima na TOP 100 na Vivi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja reference!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pita covjek sto nema Norvezanina i ja kazem... Viva je ok., koliko toliko. Valja na nesto i plesat, zar ne? Doduse, MTV, Viva i sl. jest otislo helac, bili su fantasticni krajem '80ih i pocetkom '90ih, bilo je 90 % dobra mjuza, 10% Boy George likovi, 0% reklame. Danas je muzika samo 20% dobra, bukvalno ih treba hvatati, svaki sat dobra pjesma, ali to je zato sto vise nema ideja, sve je image i rington nekakav.
-
*mima*
#30 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Kristijana wrote:Rodjen u Sanskom Mostu, izbjeglica u Srbiju. Ima srbijanski akcenat, ali mislim da to ne bi trebalo nikome da smeta, ne ide tamo pricati. Tj. i bude li pricao pricat ce na engleskom, mislim da ga odlicno govori, plus je sto ce sva Srbija glasati za nas i od njih sigurno imamo 12 bodova, a i od Hrvata i Makedonaca mozda, jer su svi gledali Trijumf a on je ostavio utisak na ljude kao pametan mladic. Ostalo zavisi od pjesme.mima wrote:Vukašin je državlajnin BiH?
Naravno da mi smeta.....zivi u Srbiji a ne u BiH....prica ekavicu.....sto znaci da on peva....najodvratniji lik iz operacije Trijumf.....Ispade nema niko iz BiH da ide.
-
*mima*
#31 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Naravno da mi smeta.......kao i FEMINEM.....nas svako moze predstavljat samo ne mi sami.
- ultima_palabra
#32 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Jel ono Indira Radić predstavlja Bugarsku? 
-
al' u limburgu
#33 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
pa koga biste vi iz bosne...mi nemamo ni ozbiljnu izdavacku kucu,tako da nasi perspektivni pjevaci moraju ici u beograd i zagreb...
ja sam npr. za amela curica,dina merlina,pa sto da ne i za halida beslica...
ali kako je to samo po sebi glupost,necu se opterecivati...
ako bude dobra pjesma imamo velike sanse,u regiji vukasin ima dosta obozavatelja,a vrsta muzike koju pjeva mogla bi proci i na zapadu...
a onda sarajevo domacin,i uzeti pare...ipak je to veliki biznis..

ja sam npr. za amela curica,dina merlina,pa sto da ne i za halida beslica...
ali kako je to samo po sebi glupost,necu se opterecivati...
ako bude dobra pjesma imamo velike sanse,u regiji vukasin ima dosta obozavatelja,a vrsta muzike koju pjeva mogla bi proci i na zapadu...
a onda sarajevo domacin,i uzeti pare...ipak je to veliki biznis..
- nellington
#34 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Ne čitaj Svet, umri prirodnom smrću.ultima_palabra wrote:Jel ono Indira Radić predstavlja Bugarsku?
http://www.eurovision.tv/page/news?id=4 ... t+Bulgaria
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#35 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Lijepi VH1Kristijana wrote:Eh, jos jedan undergrounder, mrzitelj mainstreama...NedajteMiNaSport wrote:Kristijana wrote:Ali ga ima na TOP 100 na Vivi.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ja reference!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pita covjek sto nema Norvezanina i ja kazem... Viva je ok., koliko toliko. Valja na nesto i plesat, zar ne? Doduse, MTV, Viva i sl. jest otislo helac, bili su fantasticni krajem '80ih i pocetkom '90ih, bilo je 90 % dobra mjuza, 10% Boy George likovi, 0% reklame. Danas je muzika samo 20% dobra, bukvalno ih treba hvatati, svaki sat dobra pjesma, ali to je zato sto vise nema ideja, sve je image i rington nekakav.
Inace ne znam sta je vama, ekavica je konsitutivna koliko i ijekavica.
E sada to sto je on otisao tamo, ovo, ono, ne bih zalazila u to.
Meni je ovo svakako promasaj sa njim...ali eto neko je morao otici.
- nellington
#36 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
ladyblue18 wrote: Inace ne znam sta je vama, ekavica je konsitutivna koliko i ijekavica.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#37 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
To je tako na papiru.nellington wrote:ladyblue18 wrote: Inace ne znam sta je vama, ekavica je konsitutivna koliko i ijekavica.U kojoj zemlji? U ovoj zemlji se govori srpski jezik, ali ijekavski.
Pa ja na faxu cesto sretnem ljude koji su iz RS-a i koji pricaju cistom ekavicom. Doduse nekada im se omakne i koja rijec na ijekavici.
Nekidan sam naletila na neku muzicku emisiju na OBN-u sa nekom djevojkom koja je pricala malo na ekavici, malo na ijekavici, ne zna ni ona sta bi...
- nellington
#38 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Zato se ja družim sa (istočnim) Hercegovcima... divan, čist, ijekavski srpski jezik. A na papiru je mnogo šta u ovoj zemlji, ali eto... samo malo cjepidlačim, u strahu da ne dadneš krila nekima da počnu govoriti kao Šumadinci (žali Bože što Vuk ne uvede ijekavski standard u srpski jezik). Zvanični akti se ne smiju pisati na ekavici, i slično.
- Lakat Jebić
#39 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
kako ja nikad nisam cuo za ovog vukasina, a moja playlista je otvorena za sve zanrove i autore 
- nellington
#40 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Kao i ikavicom u određenim dijelovima zapadne hercegovine, ali to nije jezički standard u državi.Lud i ponosan wrote:Ekavicom se prica u odredjenim dijelovima Semberije...
-
Iga123
#41 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Gledao sam OT i bilo bi mi draže da je on pobijedio, a ne onaj iz Živinica...no kako god...
Zanimljivo je da je lik veoma jak na riječima, ima smislene i potpune rečenice, kulturan je, nekad odaje utisak da je ufuran mada uopšte nije.
To što se pljuje po njemu je stvarno fuj. Dečko je otišao kao klinac iz Bosne, živio u Srbiji, poprimio taj akcenat...što je najvažnije nije opterećen glupostima, spreman je da nastupa za BiH, a ne kao neki koji su zbrisali...
Uostalom Vukašin Brajič (kao relativni anonimus) je bolji od 90% naše muzičke nazovi scene.
By the way, mene iskreno boli ona stvar za Eurosong.
Zanimljivo je da je lik veoma jak na riječima, ima smislene i potpune rečenice, kulturan je, nekad odaje utisak da je ufuran mada uopšte nije.
To što se pljuje po njemu je stvarno fuj. Dečko je otišao kao klinac iz Bosne, živio u Srbiji, poprimio taj akcenat...što je najvažnije nije opterećen glupostima, spreman je da nastupa za BiH, a ne kao neki koji su zbrisali...
Uostalom Vukašin Brajič (kao relativni anonimus) je bolji od 90% naše muzičke nazovi scene.
By the way, mene iskreno boli ona stvar za Eurosong.
- amrica
#42 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Naidjoh na ovo na dnevnik.hr
http://dnevnik.hr/showbizz/glazba/bosan ... ml#comment
pa ako neko moze recci gdje je ova anketa
http://dnevnik.hr/showbizz/glazba/bosan ... ml#comment
pa ako neko moze recci gdje je ova anketa
- nellington
- amrica
#44 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
nellington wrote:http://www.sarajevo-x.com/ankete/478
i pripadajući tekst:
http://www.sarajevo-x.com/showtime/muzi ... /100114024
znaci na portalu!
- Maraschino
#45 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
mozemo zamisliti kako ce nas predstavljati lik koji nema svoju niti jednu pjesmu a da ne govorimo o albumu...
i mitar miric je iz BiH...pa stim u vezi, moze nas i on predstavljati...
bolje niko nego svako...lik treba da predstavlja drzavu a ne sebe...
- mrtva kokoš
#46 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
jesi to gled`o glam blamMaraschino wrote:mozemo zamisliti kako ce nas predstavljati lik koji nema svoju niti jednu pjesmu a da ne govorimo o albumu...![]()
- Maraschino
#47 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
ma i bez njih tako sam razmisljao samo nisam znao da postoji tema...Splinter wrote:jesi to gled`o glam blamMaraschino wrote:mozemo zamisliti kako ce nas predstavljati lik koji nema svoju niti jednu pjesmu a da ne govorimo o albumu...![]()
- ultima_palabra
#48 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Haha, šta ću, izlazim iz tramvaja, a na mene vrišti naslov iz trafikenellington wrote:Ne čitaj Svet, umri prirodnom smrću.ultima_palabra wrote:Jel ono Indira Radić predstavlja Bugarsku?
http://www.eurovision.tv/page/news?id=4 ... t+Bulgaria
- Baltazar_khan
#49 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
Gledam sinoć na glam - blamu, kako daje svoje mišljenje Hana Hadžiavdagić.
Kaže, bolje da nas predstavljaju na eurosongu naši poznati umjetnici kao što su Deen i Hari.
Kad spomenu ovog prvog, stomak mi se okrenuo.
ONO umjetnik?
Kaže, bolje da nas predstavljaju na eurosongu naši poznati umjetnici kao što su Deen i Hari.
Kad spomenu ovog prvog, stomak mi se okrenuo.
ONO umjetnik?
-
*mima*
#50 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010
A sta fali Amelu Curicu....Igoru Vukojevicu....Puski.....momci super pjevaju......pa bolje da su izabrali Selmu Bajrami