Vukašin B. @ Eurosong 2010

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Locked
nellington

#1 Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by nellington »

Vukašin Brajić nas predstavlja na Evroviziji. Komentari?
nellington

#2 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by nellington »

Pa dobro, ovo je kod mene malo subjektivno, jer mi se dotični baš nije dopao ponašanjem i muzičkim kvalitetima u OT. Stoga malo bojim diskusiju u tamne tonove - nije baš korektno, ali eto ;) Ipak mu želim puno sreće, kakav je da je, naš je :)

A ovo što imam informaciju je ekskluziva sa FTV: na kraju Federacije danas kaže Aleksandar Marković da će Vukašin biti naš redstavnik (i najavljuje više detalja u Dnevniku BHRT u 19:00).

P.S. Pjesmu je napisao Dino Šaran.
Last edited by nellington on 11/01/2010 18:08, edited 1 time in total.
primus-sa

#3 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by primus-sa »

Izvinjavam se doticnom "pjevacu",nisam bas ljubitelj emisija tog i slicnih tipova...ali samo mi se nesto po glavusi mota......odose silne pare u nista ,opet i opet i opet....recimo 3 drzave su odustale od eurosonga iz ekonomskih razloga,Ceska,Madjarska i C.Gora..pa nesto kontam zar smo mi vece hadjije od njih a bogami nije to zbog, juce Lake,sutra Vukasina,ni zbog raje,ni zbog drzave,nego zbog nekoliko uhljupa koji odlicno zive samo od tog projekta...
abidsakalas

#4 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by abidsakalas »

Ja se isto pitam maloprije na forumu za medije...procitao prije 2 sata na d.e.p.o. portalu da ide Vukasin...poslije i FTV prenijela od njih ...a znam da tek u 1900 BHT objavljuje il nas d.e.p.o. lozi il FTV il svi ??
nellington

#5 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by nellington »

FTV nas ne može nikako ložiti, valjda su u istoj zgradi s ovim sa BHRT. Evo, sad i ja vidjeh da je d*e*p*o objavio vijest... Gluhi telefoni.

Neće ni Zisko ni Dragan Čmar Čombe na evroviziju :(

A kad sam ja pravio temu, nisam vidio nijednu :) Biće da su poslije nastajale :D
Last edited by nellington on 11/01/2010 18:15, edited 1 time in total.
Loulou

#6 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

A da pričekamo da čujemo pjesmu?
al' u limburgu

#7 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by al' u limburgu »

PJESMA JE DRAMA!!! :bih: :bih: :bih:
Loulou

#8 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

nellington wrote:@Loulou: da gledamo Eurosong kao muzičko takmičenje, pjesma bi možda i bila bitna. Kako je Eurosong kod nas kombinacija nacionalne (ne)trpeljivosti na djelu, parade kiča i šunda te zamlaćivanja javnosti... Ne moramo čekati.
A o čemu onda trebamo na ovoj temi?
nellington

#9 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by nellington »

Loulou wrote:
nellington wrote:@Loulou: da gledamo Eurosong kao muzičko takmičenje, pjesma bi možda i bila bitna. Kako je Eurosong kod nas kombinacija nacionalne (ne)trpeljivosti na djelu, parade kiča i šunda te zamlaćivanja javnosti... Ne moramo čekati.
A o čemu onda trebamo na ovoj temi?
Ma naravno, trebalo bi se o pjesmi... samo sam ja malkice ogorčen na cirkus od izbora svake godine... zanemari moje pisanje :)
chuchumbamayumbe

#10 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by chuchumbamayumbe »

Sto Vukasin nije isao na Beoviziju, kada vec zivi i radi u Bgd?!
I sta kazete, Dino Sharan napisao pjesmu.
To mora da je nesto urbano? :lol: :lol:
abidsakalas

#11 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by abidsakalas »

Ma meni tu nesto smrdi d,e,p,o, portal je to objavio za Vukasina i Sarana- ipak cu sacekati BHT -evijesti da vidim jel istina.
Loulou

#12 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

chuchumbamayumbe wrote:Sto Vukasin nije isao na Beoviziju, kada vec zivi i radi u Bgd?!
Bio je prošle godine, kao jedan od članova OT banda.

gdje su se, po mom mišljenju, poprilično kreveljili (naročito Vukašin - poslušati sami početak pjesme).
al' eto...nisu imali sreće :D
bijela

#13 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by bijela »

Loulou wrote:Bio je prošle godine, kao jedan od članova OT banda.

gdje su se, po mom mišljenju, poprilično kreveljili (naročito Vukašin - poslušati sami početak pjesme).
al' eto...nisu imali sreće :D
oj, zabolise me usi od ovoga :-)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#14 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ladyblue18 »

:-) svake godine ovaj Eurosong postaje sve veca smijurija, sto kod nas, sto globalno...a mi se i dalje lozimo na ovo kao narod...strasno. :-)
Kristijana

#15 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kristijana »

Ne valja Vukasin, ne valja Eurosong, pa sta uopste radite na ovoj temi? :zoka:

Eurosong valja. U zadnjih 6-7 godina pobjednicka je uvijek bila i najbolja, ili bar jedna od tri najbolje ( ovo zadnje za Rusa) a najbolji su bili Ruslana, Grkinja Paparizu, Turkinja ''Every way that I can'', Marija Serifovic, Lordi i naravno Aleksandar Rybak.
Tj. najbolji te godine kad su ucestvovali, i mislim da je Evrovizija postala fer. Najgora je bila krajem 90'ih, a sad ovaj silni trud i nove clanice daju svemu novu dimenziju. Svi se vise trude i ima stvarno dobrih pjesama, koje jesu mainstream, ali svakako bolji od Seke Aleksic koju vas 80% slusa, javno ili tajno. :D Ne samo pobjednicke pjesme, bude dobrih stvari i u prvih 10. Npr. ona mala Albanka iz 2004. Jeza kad je cujes. Izraelac Baez. Vrh mi je i onaj Rumun sa ''Tornero'' pjesmom. Ostao 4. iza Harija, Rusa Dime i Lordija. :D Pa ona fantasticna rock pjesma Turaka koja nije pobijedila samo zato jer su Turci pobijedili godinu prije i kod njih bilo takmicenje. Armenke lani su mi sjajne, Igor je super predstavio Hrvatsku, pjevao je kao slavuj. Moze se tu sastaviti dobra kompilacija.
Sto se tice kica i sunda na sceni, to rade najvece svjetske zvijezde - show. Postoji publika koja zeli i vizualni podrazaj osim auditivnog. Ostalo je stvar ukusa.

Sto se nas tice, ruku na srce Laka ima i boljih pjesama od ''Pokusacu da te... a ti se pravi luda'', Regina bi napravila cuda da se nisu ponasali onako smrtno ozbiljno na sceni kao da im zivot ovisi od te tri minute, pogotovo utremirani Davor sa uzasnom frizurom. Los nastup je tu pokopao i zvanicno najbolju kompoziciju te godine ( pored prekrasne Ribak-ove, sto je velika pohvala Aci iz Regine ). Feminemke su bile promasaj zbog nafuravanja na 50.godisnjicu Evrovizije i abbiranja, Deen je bio solidan, budimo objektivni i zasluzio ono mjesto u prvih deset, Hari je bio za tri najbolje ali je greska bila sto ljudi jos nisu zaboravili Lane pa im se Hari cinio kao kopija, a pjevao je savrseno, bolje od Joksimovica i bolje od sebe samog, nadmasio se.
Najgori bez premca, u istoriji Bh. Eurosonga bio je Nino Prses koji je imao uzasnu tremu i licio na Ali G-ja, ne znam ko je koga prekopirao. :D Tad smo dotakli dno i gore ne moze. Da, i Maja Tatic je bila obucena za sahranu, a Marija Sestic je imala divnu pjesmu sa losom koreografijom.

Najgore na Evrosongu je komentarisanje Dejana Kukrica koji svake godine terorise gledaoce pristrasnoscu i navijanjem samo za nasu pjesmu. To je ok., ali njemu bas nijedna pjesma ne valja, Lordiju se smijao, Ribaka je opanjkavao. Samo mi pa mi, i fakat ugusi brate, nedostaje mi odmjerena i objektivnija Ismeta Dervoz. :) Krajnje je vrijeme da daju nekom drugom da to radi. Da i ne pricam kako ne prestaje pricati, pocne neciji nastup a on jos divani dok muzika krece... :shock: To nisam vidjela ni na jednoj drugoj televiziji. Sramota za javni servis. Pa kad kaze: ''Hvala bogu da je ovaj nastup zavrsio.'' ''Sigurno su se i vama, dragi gledaoci, ove tri minute cinile kao vjecnost.'' Moze izgledati duhovito, ali to cesto budu bolje pjesme od nase!

O izboru Vukasina ce se moci pricati nakon sto cujemo pjesmu. Pjesma je najvaznija. Nije Marija pobijedila ni zbog nastupa, ni glasa, ni look-a, nego zbog ubitacno dobre pjesme. Da ju je pjevala sama na sceni obucena u Lordija opet bi pobijedila. :D Kad je pjesma ''kick ass'' niko joj ne moze nista. Pogotovo ovih zadnjih godina kad se smanjila dominacija Engleza, Iraca i Zapadnjaka a sve pobjedjuje istocni blok.
Kad Norvezani pobijede oni uvijek imaju naj pjesmu. Nikad necu zaboraviti Norvesku i Nocturno iz 1995. To mi je za top 10 svih vremena na Eurosongu. Ko nije cuo nek obavezno poslusa, bajkovito kao i Ribak.

Vukasin je nas, jer je rodjen ovdje. To sto nekome smeta sto zivi u Srbiji, eh, pa i meni je smetalo gledati Feminemke koje uopste nisu iz Bosne mozda samo jedna od njih kako treba, a bile su triput gore na onom Idolu nego Vukasin na Trijumfu. I Regina danas zivi i radi u Beogradu, tj. njihov lider Aco. To je sve sporedno, najvaznije je da je Dino napisao valjanu pjesmu i da je Vukasin dobro otpjeva. To cemo saznati u martu, daleko, al sta da se radi. :dance:
LadyBear

#16 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by LadyBear »

Jest da nije pjevac, ali sta mislite kada bi im poslali Damira Oreskovica da im zasvira Eminu, svi ostali bi se posramili. :D

Sto se tice Vukasina, nista narucito!
ultima_palabra

#17 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ultima_palabra »

Kristijana wrote:Ne valja Vukasin, ne valja Eurosong, pa sta uopste radite na ovoj temi? :zoka:

Eurosong valja. U zadnjih 6-7 godina pobjednicka je uvijek bila i najbolja, ili bar jedna od tri najbolje ( ovo zadnje za Rusa) a najbolji su bili Ruslana, Grkinja Paparizu, Turkinja ''Every way that I can'', Marija Serifovic, Lordi i naravno Aleksandar Rybak.
Tj. najbolji te godine kad su ucestvovali, i mislim da je Evrovizija postala fer. Najgora je bila krajem 90'ih, a sad ovaj silni trud i nove clanice daju svemu novu dimenziju. Svi se vise trude i ima stvarno dobrih pjesama, koje jesu mainstream, ali svakako bolji od Seke Aleksic koju vas 80% slusa, javno ili tajno. :D Ne samo pobjednicke pjesme, bude dobrih stvari i u prvih 10. Npr. ona mala Albanka iz 2004. Jeza kad je cujes. Izraelac Baez. Vrh mi je i onaj Rumun sa ''Tornero'' pjesmom. Ostao 4. iza Harija, Rusa Dime i Lordija. :D Pa ona fantasticna rock pjesma Turaka koja nije pobijedila samo zato jer su Turci pobijedili godinu prije i kod njih bilo takmicenje. Armenke lani su mi sjajne, Igor je super predstavio Hrvatsku, pjevao je kao slavuj. Moze se tu sastaviti dobra kompilacija.
Sto se tice kica i sunda na sceni, to rade najvece svjetske zvijezde - show. Postoji publika koja zeli i vizualni podrazaj osim auditivnog. Ostalo je stvar ukusa.

Sto se nas tice, ruku na srce Laka ima i boljih pjesama od ''Pokusacu da te... a ti se pravi luda'', Regina bi napravila cuda da se nisu ponasali onako smrtno ozbiljno na sceni kao da im zivot ovisi od te tri minute, pogotovo utremirani Davor sa uzasnom frizurom. Los nastup je tu pokopao i zvanicno najbolju kompoziciju te godine ( pored prekrasne Ribak-ove, sto je velika pohvala Aci iz Regine ). Feminemke su bile promasaj zbog nafuravanja na 50.godisnjicu Evrovizije i abbiranja, Deen je bio solidan, budimo objektivni i zasluzio ono mjesto u prvih deset, Hari je bio za tri najbolje ali je greska bila sto ljudi jos nisu zaboravili Lane pa im se Hari cinio kao kopija, a pjevao je savrseno, bolje od Joksimovica i bolje od sebe samog, nadmasio se.
Najgori bez premca, u istoriji Bh. Eurosonga bio je Nino Prses koji je imao uzasnu tremu i licio na Ali G-ja, ne znam ko je koga prekopirao. :D Tad smo dotakli dno i gore ne moze. Da, i Maja Tatic je bila obucena za sahranu, a Marija Sestic je imala divnu pjesmu sa losom koreografijom.

Najgore na Evrosongu je komentarisanje Dejana Kukrica koji svake godine terorise gledaoce pristrasnoscu i navijanjem samo za nasu pjesmu. To je ok., ali njemu bas nijedna pjesma ne valja, Lordiju se smijao, Ribaka je opanjkavao. Samo mi pa mi, i fakat ugusi brate, nedostaje mi odmjerena i objektivnija Ismeta Dervoz. :) Krajnje je vrijeme da daju nekom drugom da to radi. Da i ne pricam kako ne prestaje pricati, pocne neciji nastup a on jos divani dok muzika krece... :shock: To nisam vidjela ni na jednoj drugoj televiziji. Sramota za javni servis. Pa kad kaze: ''Hvala bogu da je ovaj nastup zavrsio.'' ''Sigurno su se i vama, dragi gledaoci, ove tri minute cinile kao vjecnost.'' Moze izgledati duhovito, ali to cesto budu bolje pjesme od nase!

O izboru Vukasina ce se moci pricati nakon sto cujemo pjesmu. Pjesma je najvaznija. Nije Marija pobijedila ni zbog nastupa, ni glasa, ni look-a, nego zbog ubitacno dobre pjesme. Da ju je pjevala sama na sceni obucena u Lordija opet bi pobijedila. :D Kad je pjesma ''kick ass'' niko joj ne moze nista. Pogotovo ovih zadnjih godina kad se smanjila dominacija Engleza, Iraca i Zapadnjaka a sve pobjedjuje istocni blok.
Kad Norvezani pobijede oni uvijek imaju naj pjesmu. Nikad necu zaboraviti Norvesku i Nocturno iz 1995. To mi je za top 10 svih vremena na Eurosongu. Ko nije cuo nek obavezno poslusa, bajkovito kao i Ribak.

Vukasin je nas, jer je rodjen ovdje. To sto nekome smeta sto zivi u Srbiji, eh, pa i meni je smetalo gledati Feminemke koje uopste nisu iz Bosne mozda samo jedna od njih kako treba, a bile su triput gore na onom Idolu nego Vukasin na Trijumfu. I Regina danas zivi i radi u Beogradu, tj. njihov lider Aco. To je sve sporedno, najvaznije je da je Dino napisao valjanu pjesmu i da je Vukasin dobro otpjeva. To cemo saznati u martu, daleko, al sta da se radi. :dance:
Šta se ispisa curo draga :shock: sve se to održava da bi gayevi sa zapada dobili svake godine malo svježeg mesa sa istoka :dance: Slabo tu ko pjesme sluša
Kristijana

#18 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kristijana »

ultima_palabra wrote:
Kristijana wrote:Ne valja Vukasin, ne valja Eurosong, pa sta uopste radite na ovoj temi? :zoka:

Šta se ispisa curo draga :shock: sve se to održava da bi gayevi sa zapada dobili svake godine malo svježeg mesa sa istoka :dance: Slabo tu ko pjesme sluša
Kao prvo, forum i jeste da se pise, da se kaze nesto na temu, a ne samo nabace smajliji. Za proste recenice tu je chat, facebook, mobitel i ostalo. Ja pisem ili puno, kad me tema zanima ili nikako, kad je tema debilna. Zato ces moje postove naci samo na 2-3 teme dnevno, ili cak sedmicno. Ja sam bila na sto foruma jos od 2001. i fakat su ljudi puno pisali u startu, a sad valjda niko nema vremena. Nemam ni ja, to da, ali kao sto rekoh, pisem na malo odabranih tema, i brzo tipkam pa mogu razglabat. Kome smeta, ne mora citati, zar ne? Slozit ces se da sam ja jedina rekla koju pametnu na ovoj temi, a ti ocito spadas u ove gorepomenute sto samo kritikuju Evrosong, a sve sto znaju reci je: gay parada. Nikakvog konstruktivnog obrazlozenja samo napabircene rekla kazala gluposti. Gayevi su poznati da se iznimno razumiju u umjetnost, modu i da je Eurosong toliko smece ne bi ga nijedan gay gledao. Eurosong gledaju bas svi - sve zene, djeca, porodice, penzioneri, mladi, a bogami znam i dosta hetero momaka koji to vole pogledati iz prostog razloga jer je - samo jednom godisnje ( da je mjesecno ni ja ne bih gledala ) i jer je interesantno. Ne znam kakva ti je ovo uvredljiva opaska na racun gayeva i istocnog mesa. Homofobija je bolest, a ne homoseksualnost. A uostalom, ko gleda zbog ''mesa'' vidi meso. Vecinu zena, djece, penzica i momaka zanima samo muzika i glasanje, a ne torzo Sakisa Ruvasa. :dance:

Primijetila sam da ljudi vole pokazivati svoju ''intelektualnu superiornost'' pljuvanjem po Eurosongu a da ga nema - svima bi nedostajao. To je jedini zajednicki evropski muzicki festival i traje 55 godina, te je iznjedrio velike zvijezde i hitove. Ako jednoj Celine Dion ili Abbi nije bilo ispod casti nastupiti tamo, ili Zdravku Colicu, Doris Dragovic dvaput, a bogami i Hariju i Merlinu ( cak se i Brena polomila da ode ali joj je Dzuli pomrsila konce :D ) cijim karijerama nije trebao Eurosong onda ne znam zasto bi bilo kome bilo ispod casti gledati ovaj muzicki spektakl. :)
Neelix

#19 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Neelix »

ja ne mogu da vjerujem da neko misli da je ona proslogodisnja pobjednica "dobra" pjesma. ono je najgora pjesma pobjednica u historiji eurosonga. ja je bas nigdje :roll: nisam cuo od dana kad je pobijedila.
Kristijana

#20 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Kristijana »

Neelix wrote:ja ne mogu da vjerujem da neko misli da je ona proslogodisnja pobjednica "dobra" pjesma. ono je najgora pjesma pobjednica u historiji eurosonga. ja je bas nigdje :roll: nisam cuo od dana kad je pobijedila.
Zaboga milog, Neelix, covjek je imao najubjedljiviju pobjedu u istoriji Eurosonga! Bio je ispred drugoplasirane preko 150 bodova, mislim, ne znam tacno. A za ''Fairy tale'' reci da ne valja moze sam neko bez sluha, bez uvrede. Vrhunska kompozicija. A to da ga nema, nije tacno. Istina, nema ga na DM -u, Pinku i Alfi. :D Ali ga ima na TOP 100 na Vivi.

LSD, Vajta je bio za Jugoslaviju s ''Leilom'' 1981., kroz maglu se sjecam da se tad to pjevalo povazdan. :) Ali ti to vjerovatno znas, a i ja sam za Vajtu ponovo. Tad je osvojio bijedno 15. mjesto, a pjesma je fakat bila dobra.

Plain vanilla, super je sto Dejan navija za nas, navijam i ja i navijamo svi. Ali, jedno je navijati i biti objektivan, a drugo pljuvati bas sve pjesme osim nase. Kao onaj carsijski mentalitet Samo mi valjamo, drugi su smece, stranci su ovakvi onakvi, mi imamo dusu, mi imamo sevdah, mi smo najbolji... Takvo generalisanje, cak i kad imamo bezveze pjesmu.
Plus, zasto bi mi Bosanci morali samo za nase navijati? Ja navijam uvijek za nas, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Crnu Goru i Tursku. :D Turci su tu sto u zadnjih 7 godina imaju sjajne pjesme. A kad iznavijam sve to, onda navijam za druge dobre pjesme. Mislim, ionako ne mozemo glasati za nas, pa ja glasam za Hrvatsku lani, Serifovicku isl. Za Ribaka se nisam trudila, bilo je jasno da ce pobijediti, ali on jest bio najbolji po svim arsinima, melodija, tekst, originalnost, nastup, solaza na violini, izgled... plus sam sve napisao, pa kud ces dalje. :)
Edo_77

#21 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Edo_77 »

Vukasin Brajic who? :?

Jel pjevac taj delegat? Dajte neki link sa youtubeta il nesto da mu cujem havaz... :mrgreen:
Neelix

#22 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Neelix »

Kristijana wrote:
Zaboga milog, Neelix, covjek je imao najubjedljiviju pobjedu u istoriji Eurosonga! Bio je ispred drugoplasirane preko 150 bodova, mislim, ne znam tacno. A za ''Fairy tale'' reci da ne valja moze sam neko bez sluha, bez uvrede. Vrhunska kompozicija. A to da ga nema, nije tacno. Istina, nema ga na DM -u, Pinku i Alfi. :D Ali ga ima na TOP 100 na Vivi.
da li to govori o kvaliteti njegove pjesme, ili o broju napaljenih tinejdzerica koje glasaju, ili pak o nekvaliteti ostalih pjesama, pitanje je sad. ovaj tvoj primitivni pokusaj diskriminacije u predzadnjoj recenici cu ignorisati :)
ultima_palabra

#23 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by ultima_palabra »

Kristijana wrote:Kao prvo, forum i jeste da se pise, da se kaze nesto na temu, a ne samo nabace smajliji. Za proste recenice tu je chat, facebook, mobitel i ostalo. Ja pisem ili puno, kad me tema zanima ili nikako, kad je tema debilna. Zato ces moje postove naci samo na 2-3 teme dnevno, ili cak sedmicno. Ja sam bila na sto foruma jos od 2001. i fakat su ljudi puno pisali u startu, a sad valjda niko nema vremena. Nemam ni ja, to da, ali kao sto rekoh, pisem na malo odabranih tema, i brzo tipkam pa mogu razglabat. Kome smeta, ne mora citati, zar ne? Slozit ces se da sam ja jedina rekla koju pametnu na ovoj temi, a ti ocito spadas u ove gorepomenute sto samo kritikuju Evrosong, a sve sto znaju reci je: gay parada. Nikakvog konstruktivnog obrazlozenja samo napabircene rekla kazala gluposti. Gayevi su poznati da se iznimno razumiju u umjetnost, modu i da je Eurosong toliko smece ne bi ga nijedan gay gledao. Eurosong gledaju bas svi - sve zene, djeca, porodice, penzioneri, mladi, a bogami znam i dosta hetero momaka koji to vole pogledati iz prostog razloga jer je - samo jednom godisnje ( da je mjesecno ni ja ne bih gledala ) i jer je interesantno. Ne znam kakva ti je ovo uvredljiva opaska na racun gayeva i istocnog mesa. Homofobija je bolest, a ne homoseksualnost. A uostalom, ko gleda zbog ''mesa'' vidi meso. Vecinu zena, djece, penzica i momaka zanima samo muzika i glasanje, a ne torzo Sakisa Ruvasa.

Primijetila sam da ljudi vole pokazivati svoju ''intelektualnu superiornost'' pljuvanjem po Eurosongu a da ga nema - svima bi nedostajao. To je jedini zajednicki evropski muzicki festival i traje 55 godina, te je iznjedrio velike zvijezde i hitove. Ako jednoj Celine Dion ili Abbi nije bilo ispod casti nastupiti tamo, ili Zdravku Colicu, Doris Dragovic dvaput, a bogami i Hariju i Merlinu ( cak se i Brena polomila da ode ali joj je Dzuli pomrsila konce ) cijim karijerama nije trebao Eurosong onda ne znam zasto bi bilo kome bilo ispod casti gledati ovaj muzicki spektakl.
Ne vidim da bi nešto plaho nedostajao, bar prema ovom forumu :-D Haj eto priznajem da je Eurosong nešto značio prije 20-30 godina kad su nastupale neke veličine poput tih nabrojanih (mojne Harija i Serlina tu).
Nisam homofob, ne daj Bože, ali vidim ono što je očito. Ima još par evropskih zemalja koje furaju taj patriotski zanos, pa razmjenjuju bodove između sebe, dok na zapadu to niko ni ne gleda.
Na kraju dođu ti momčići iz istočne Evrope u patriotskom zanosu, a desi se kao u pjesmi Elvisa J.Kurtovića-Zašto ljubav boli :lol: :dance:
*mima*

#24 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by *mima* »

Vukašin je državlajnin BiH?
Loulou

#25 Re: Vukašin B. @ Eurosong 2010

Post by Loulou »

Pjesma još nije objavljena, tj. predstavljena javnosti. To je predviđeno za, mislim, 07.03.
Locked