VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post Reply
Nomo

#76 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Nomo »

Bodkin wrote:
Stjui wrote:
Bodkin wrote: cuj to? znaci ovi srbi sto se sjecaju pokolja iz ww2 pa su zato sjeli na tenk 91 su ok? jebiga, oprezni insani :-)
to me ne zanima i to neka rješavaju sa hrvatima...
znaci pod a) bili su u pravu u hrvatskoj i pod b)
ovi to su im bosnjaci u ww2 poklali familiju su bili u pravu kad su sjeli na tenk u bosni?
i vi fakat ne vidite gresku u ovoj logici?
onda su bosnjaci trebali sjesti za,, volan ,,nosaca aviona jer su im cetnici u drugom svjetskom ratu napravili genocid . procitaj knjigu vladimira dedijera ,, genocid nad muslimanima u drugom svjetskom ratu ,, ( lako se cita , bas kao telefonski imenik Beograda )

ps cetnici se bih muslimanima nisu osvetili ni za sta 92 95 jer nisu imali rasta . oni su samo nastavili tamo gdje su stali od 1878 do 1945 .
Last edited by Nomo on 15/03/2015 21:20, edited 1 time in total.
Bodkin

#77 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Bodkin »

Nomo wrote:
Bodkin wrote:
znaci pod a) bili su u pravu u hrvatskoj i pod b)
ovi to su im bosnjaci u ww2 poklali familiju su bili u pravu kad su sjeli na tenk u bosni?
i vi fakat ne vidite gresku u ovoj logici?
onda su bosnjaci trebali sjesti za,, volan ,,nosaca aviona jer su im cetnici u drugom svjetskom ratu napravili genocid . procitaj knjigu vladimira dedijera ,, genocid nad muslimanima u drugom svjetskom ratu ,, ( lako se cita , bas kao telefonski imenik Beograda )
pa to nije moja logika. pitaj iznad forumase sto su to pisali
Nomo

#78 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Nomo »

ma samo je jedan forumas pisao o onoj izlazinaj mantri i nevidjenoj gluposti i idiotizmu o covjeku ispod stola u vreci i covjeku za stolom koji zdere janjetinu . tu ofucana prica i bljuvotina ne zasluzuje komentar
ZelenaZgrada

#79 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by ZelenaZgrada »

Neko je pominjao relativizaciju kao omiljenu riječ na forumu. Ne znam ima li očiglednijeg primjera relativizacije od ove diskusije "ko na osnovu žrtava iz prošlosti ima veće moralno pravo da jebe mater protivniku u sadašnjosti". Ko ima pravo "samo" da kolje, ko da vozi tenk a kome sljeduje nosač aviona da sprovodi osvetu. Budalaštine.

Moja mi govna najmanje smrde, moje me rane najviše bole.
ZelenaZgrada

#80 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by ZelenaZgrada »

Nomo wrote:ma samo je jedan forumas pisao o onoj izlazinaj mantri i nevidjenoj gluposti i idiotizmu o covjeku ispod stola u vreci i covjeku za stolom koji zdere janjetinu . tu ofucana prica i bljuvotina ne zasluzuje komentar
Ta priča zaslužuje momentalni trajni ban. Tako bi bilo regulisano na forumu b92 npr.

Ako je "Srbin pod stolom" onaj koji je otišao u četnike a "Srbin za stolom" npr Jovo Divjak- da li to znači da je Jovo Divjak suštinski isto govno kao Milan Lukić ili Batko? To je prava poruka te "mudrosti" pa sad skontajmo u koji se obrazac razmišljanja to uklapa.
gospodja profiterka

#81 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by gospodja profiterka »

Ta mudra hićaja postoji u tri varijante, za svaki narod po jedna, kao i sve mudre hićaje.
I da, u pravu si, onaj pod stolom je Milan Lukić, a onaj za stolom Bogić Bogićević.
Tako narod misli i osjeća i od toga treba krenuti, ako se već nekuda namjerava ići.
palermo

#82 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by palermo »

Banksy wrote:Znala sam da si Gačanin ... :mrgreen: :(
:D nisam, mostarac sam, i rođenjem i pripadanjem, ali naravno ima tu nekih davnih korijenja :D
Bodkin

#83 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Bodkin »

Nomo wrote:ma samo je jedan forumas pisao o onoj izlazinaj mantri i nevidjenoj gluposti i idiotizmu o covjeku ispod stola u vreci i covjeku za stolom koji zdere janjetinu . tu ofucana prica i bljuvotina ne zasluzuje komentar
bilo ih je par ali sam se ja na jedan nakacio
Sezam

#84 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Sezam »

ZelenaZgrada wrote:Neko je pominjao relativizaciju kao omiljenu riječ na forumu. Ne znam ima li očiglednijeg primjera relativizacije od ove diskusije "ko na osnovu žrtava iz prošlosti ima veće moralno pravo da jebe mater protivniku u sadašnjosti". Ko ima pravo "samo" da kolje, ko da vozi tenk a kome sljeduje nosač aviona da sprovodi osvetu. Budalaštine.

Upravo je tvoj post najbolji primjer relativizacije srpskih zlocina.
ZelenaZgrada

#85 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by ZelenaZgrada »

Sezam wrote:
ZelenaZgrada wrote:Neko je pominjao relativizaciju kao omiljenu riječ na forumu. Ne znam ima li očiglednijeg primjera relativizacije od ove diskusije "ko na osnovu žrtava iz prošlosti ima veće moralno pravo da jebe mater protivniku u sadašnjosti". Ko ima pravo "samo" da kolje, ko da vozi tenk a kome sljeduje nosač aviona da sprovodi osvetu. Budalaštine.

Upravo je tvoj post najbolji primjer relativizacije srpskih zlocina.
Znaš kako, nije dovoljno nešto samo napisati, treba i obrazložiti. "Licitiranje žrtvama" je relativizacija zločina po definiciji, a ti budi tako ljubazan pa objasni gdje u mom postu vidiš relativizaciju srpskih zločina.
Adriatic

#86 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Adriatic »

Drašković je jedan obični glupan.
Inteligencija mu je na nivou djeteta od 5 godina.
Ovo je čisto četničko posipanje pepelom.
York Light 100`s

#87 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by York Light 100`s »

Skijaš wrote:
zambaklija wrote:nikad neću zaboraviti dvije rečenice moga dida:jenog u vreću i pod sto a jenog za sto so pečenje-isto će ti misliti ko i onu:did držo kafanu i često sam išao sa didom po janjce u planinu i jednom nas zadesi nevrijeme a domaćin Milorad sa ukućanima na nas nemoj te ići zanoćite a did će mu,hallo 80ta ,jes pa da nas prikoljete..... :skoljka:
Tvoj je did bio neki žestok šovinista
Da smo bogdom bili prije rata svi ko did
sinuhe

#88 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by sinuhe »

Zasto mislis da bi bilo bolje? Ja mislim da bi cak bilo gore.
York Light 100`s

#89 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

sinuhe wrote:Zasto mislis da bi bilo bolje? Ja mislim da bi cak bilo gore.
Ko nije bio rođen tada ima priliku sada da pogleda mnogo primjera bošnjačkog balijskog ulizivanja, naivnosti i opraštanja (a da protivnik nije čak ni pružio ruku pomirenja) kako od sebe prelahko stvaramo metu ako bi opet krenulo po zlu
York Light 100`s

#90 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

A evo i rečenica iz Orbiniovog posta što je Banksy postavio na prvoj strani
Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih. U srpskom drustvu cesto vidis jednoobraznost, iste standarde,.. uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih - ponajvise zahvaljujuci njemu. Draskovic je zlo upakovao u modu, kulturu
Ja mislim da je ovo uopšte najveće zlo koje se moglo proizvesti jer to je stvarno tako i to se primjetiti dan danas. Ako neko danas nazove Srebrenicu genocidom ili kaže da je Ratko Mladić ratni zločinac on automatski za svoje nije pravi Srbin.
Ne može Emir Kusturica jednostavno preći na pravoslavlje i otkriti da je Srbin, on mora i promjeniti svoju priču 100% i tražiti izgovore za zločine.
Zašto ja ne mogu preći na pravoslavlje jer sam vidjeo nešto fantastično u toj religiji i postati Srbin jer sam otkrio da mi se pradjed zvao Radovan a da i dalje osjećam prezir kada vidim strahote sa Markala i Srebrenice i smatram da je ono što je učinila srpska vojska pogrešno?
E to je rezultat ovoga u citiranom postu što opisuje šta je Drašković uradio i šta čini srpski narod zaista posebno (u negativnom smislu) u odnosu na ostale narode u svijetu
zambaklija

#91 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by zambaklija »

York Light 100`s wrote:A evo i rečenica iz Orbiniovog posta što je Banksy postavio na prvoj strani
Danas u vecine Srba uopste nema podjele na normalne i ekstremiste kao kod ostalih. U srpskom drustvu cesto vidis jednoobraznost, iste standarde,.. uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih - ponajvise zahvaljujuci njemu. Draskovic je zlo upakovao u modu, kulturu
Ja mislim da je ovo uopšte najveće zlo koje se moglo proizvesti jer to je stvarno tako i to se primjetiti dan danas. Ako neko danas nazove Srebrenicu genocidom ili kaže da je Ratko Mladić ratni zločinac on automatski za svoje nije pravi Srbin.
Ne može Emir Kusturica jednostavno preći na pravoslavlje i otkriti da je Srbin, on mora i promjeniti svoju priču 100% i tražiti izgovore za zločine.
Zašto ja ne mogu preći na pravoslavlje jer sam vidjeo nešto fantastično u toj religiji i postati Srbin jer sam otkrio da mi se pradjed zvao Radovan a da i dalje osjećam prezir kada vidim strahote sa Markala i Srebrenice i smatram da je ono što je učinila srpska vojska pogrešno?
E to je rezultat ovoga u citiranom postu što opisuje šta je Drašković uradio i šta čini srpski narod zaista posebno (u negativnom smislu) u odnosu na ostale narode u svijetu
:thumbup: BRAO
York Light 100`s

#92 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

zambaklija wrote:
York Light 100`s wrote:A evo i rečenica iz Orbiniovog posta što je Banksy postavio na prvoj strani
:thumbup: BRAO
Da se razumijemo. Nema naroda na ovoj zemaljskoj kugli čiji su pripadnici svi bezgriješni i nevini ali sumnjam da ima ijedan narod kojem je pravdanje i slavljenje klanja i zločina definicija da budeš dobar Srbin ili da postaneš dobar Srbin. Jedna jeziva definicija naroda i jadan je onaj ko se geografski nalazi blizu njih, mi smo imali tu "čast"
Aleksandar Seksan prešao na Islam, niko od njega nije tražio da slavi srpske glave što su nosili po Tešnju ili da pjeva pjesme o onom majmunu što je kompletnu hrvatsku porodicu pobio na badnje veče, postane li neko Srbin prvo traži od njega mišljenje šta misli o Srebrenici i Markalama i ostale pokolje da se može znati da li je stvarno (dobar) Srbin.
Promjeni li neko vjeru u Bosni i pređe na Islam ili prizna da je Bošnjak neće nikada ni na jednom sjelu ili okupljanju Bošnjaka doći u nezgodnu situaciju da čitava sala pjeva kako je trebalo njegovu babu vlahinju klati. Budi Srbin i okupi društvo za sto uz rakiju i slaninu, za 2-3 sate će početi pjesme o Mladiću, balijama, Srebrenici i Turkinjama.

Na drugim temama se često koristi izraz "e po tome se mi ljudi razlikujemo od životinja" u ovom slučaju se po gore navedenom (a ima još milion drugih primjera) mi Bošnjaci razlikujemo od Srba

Kao što napisa Orbin, Drašković je izbrisao granice između ekstrema i normalnih. Ti možeš onog Oksa što je napao policijsku stanicu u Bugojnu osuditi a i dalje biti Bošnjak, osudi kao Srbin jednog Arkanovca i većina Srba će te popreko pogledati jer ispadaš protiv Srpstva jer skoro pa uopste nema diferencijacije izmedju ekstremista i normalnih Srba
Skijaš

#93 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Skijaš »

Zato što zaista vjeruju da se radi o propagandi i zavjeri. Imaš ljudi koji vjeruju i u veće gluposti i to samoinicijativno, pa je sasvim razumljiv stepen izmanipulisanosti srpskog naroda kojeg za kosu drži velikosrpski faktor a koji na raspolaganju ima lovu, policiju, obrazovanje, medije itd itd itd
Martinez_

#94 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by Martinez_ »

Skijaš wrote: Zato što zaista vjeruju da se radi o propagandi i zavjeri. Imaš ljudi koji vjeruju i u veće gluposti i to samoinicijativno, pa je sasvim razumljiv stepen izmanipulisanosti srpskog naroda kojeg za kosu drži velikosrpski faktor a koji na raspolaganju ima lovu, policiju, obrazovanje, medije itd itd itd
Lovu i medije? Haha. Imaju puno manje od organizacija finansiranih od USAID-a. Kako to objašnjavaš?

Najgora stvar po istinu i suočavanje koja se mogla dogoditi jeste da monopol na njih uzmu sa zapada finansirane organizacije i mediji. Onaj ko te nastoji i ekonomski podjarmiti odjednom ti prodaje priču o suočavanju sa prošlošću.
sanjin_1

#95 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by sanjin_1 »

Pa lahko ti je to..suoĆi se i riješiš problem..nemoj tražiti utjehu u relativizaciji
It_is_a_Leclerc

#96 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by It_is_a_Leclerc »

Nekad se, dok je doduše Vuk hodao po Srbiji i pozivao na osvetu, za ovakve izjave išlo Bogu na istinu. Srbijanski državni aparat je svakog ko je spominjao zločine, genocidnu politiku tadašnjeg rukovodstva, kako kaže Milošević u jednom transkriptu, neutralizirao.

Danas ih, na svu sreću, ne ubijaju, već jednostavno marginaliziraju u svakom mogućem smislu, što dovoljno govori i činjenica da u Srbiji više glasova dobije ona neka Maca na rijalitu, nego Vuk Drašković na izborima.
BenDover

#97 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by BenDover »

Jadni muslimani uvijek zrtve :(

Od kalifornije do japana, od arktika do antartika, od muhameda do danas jadni muslumani uvijek zrtve, zrtve, zrtve :( :(

:(
fakat

#98 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

Post by fakat »

Konacno jedan bas onako iscrpan i analitican post :run: .
York Light 100`s

#99 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"

BenDover wrote:Jadni muslimani uvijek zrtve :(

Od kalifornije do japana, od arktika do antartika, od muhameda do danas jadni muslumani uvijek zrtve, zrtve, zrtve :( :(

:(
Kakva ironija kada se nađu oni rugati nama sa Japanom što su na sav glas uzvikivali "Srbija do Tokija" a na kraju nisu mogli ni Kosovo zadržati :D
Post Reply