VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
- sinuhe
#51 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Drašković je poslije rata bio pomirljiv. Sad je li riječ o pokajanju ili strahu od Haaga
Čudi me da ga nema u Sarajevu.
- exliberal-ex
#52 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
zambaklija wrote:nikad neću zaboraviti dvije rečenice moga dida:jenog u vreću i pod sto a jenog za sto so pečenje-isto će ti misliti ko i onu:did držo kafanu i često sam išao sa didom po janjce u planinu i jednom nas zadesi nevrijeme a domaćin Milorad sa ukućanima na nas nemoj te ići zanoćite a did će mu,hallo 80ta ,jes pa da nas prikoljete.....
vidis I meni su isto tako govorili ali se odnosilo na nekog drugog...I sta sad
-
dudlov
#53 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Začarani krug iz kojeg nema izlaza, što znači ništaexliberal-ex wrote:zambaklija wrote:nikad neću zaboraviti dvije rečenice moga dida:jenog u vreću i pod sto a jenog za sto so pečenje-isto će ti misliti ko i onu:did držo kafanu i često sam išao sa didom po janjce u planinu i jednom nas zadesi nevrijeme a domaćin Milorad sa ukućanima na nas nemoj te ići zanoćite a did će mu,hallo 80ta ,jes pa da nas prikoljete.....
- Challenger__
#54 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Ima izlaza. Treba učiti od najboljih, a ne od najgorih:dudlov wrote:Začarani krug iz kojeg nema izlaza, što znači ništa
- exliberal-ex
#55 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
tacno tako ali kad se neko usudi da istupi van to kruga odmah je pod sumnjom ali ne svog tora ( ma budaletina sta on zna ) nego od onik sa kojima pokusava da uspostavi bolji zivot ( ma on ti je cetnik/ustasa/balija prikriveni...samo nas ispipava)dudlov wrote:Začarani krug iz kojeg nema izlaza, što znači ništaexliberal-ex wrote:zambaklija wrote:nikad neću zaboraviti dvije rečenice moga dida:jenog u vreću i pod sto a jenog za sto so pečenje-isto će ti misliti ko i onu:did držo kafanu i često sam išao sa didom po janjce u planinu i jednom nas zadesi nevrijeme a domaćin Milorad sa ukućanima na nas nemoj te ići zanoćite a did će mu,hallo 80ta ,jes pa da nas prikoljete.....
I onda se vracamo na pricu znas reko meni djed/dida/starina postena ako uzmes dvojcu......znate nastavak
-
Martinez_
#56 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Sa jedne strane Drašković, Vučić... i ostali četnici ruku krvavih do lakata a od skora pomiritelji, NATO-fili.
Sa druge Dodik. Markovićev reformista dok su gorepomenuti četovali. Danas nacionalista, rusofil.
Hm. Zašto li će ipak forumska većina odabrati za saradnju pre ove prve i oprostiti im?
Sa druge Dodik. Markovićev reformista dok su gorepomenuti četovali. Danas nacionalista, rusofil.
Hm. Zašto li će ipak forumska većina odabrati za saradnju pre ove prve i oprostiti im?
-
Martinez_
#57 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
exliberal-ex wrote:zambaklija wrote:nikad neću zaboraviti dvije rečenice moga dida:jenog u vreću i pod sto a jenog za sto so pečenje-isto će ti misliti ko i onu:did držo kafanu i često sam išao sa didom po janjce u planinu i jednom nas zadesi nevrijeme a domaćin Milorad sa ukućanima na nas nemoj te ići zanoćite a did će mu,hallo 80ta ,jes pa da nas prikoljete.....
Tačno, bapske priče raširene na sve tri strane. Konkretno srpski ''stari'' su tako ''svedočili'' o muslimanskom (bošnjačkom) nožu u leđa kroz vekove, kako su bili i za Turke, i za Austrijance, i za Hrvate (ustaše) protiv Srba.
- sinuhe
#58 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Dodik nije nacionalista. U ovoj priči Dodik vs. Sarajevo nema nevinih. Vučić nije pomiritelj već je na vlasti pa mora na neki način koketirati sa susjedima a i u duhu je eurointegracija.Martinez_ wrote:Sa jedne strane Drašković, Vučić... i ostali četnici ruku krvavih do lakata a od skora pomiritelji, NATO-fili.
- CSKA
#59 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Vuk je prosao sve faze.
Naredne godine ocekujem da ce predvoditi gay paradu u Beogradu.
Naredne godine ocekujem da ce predvoditi gay paradu u Beogradu.
- Skijaš
#60 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/198 ... amiju.htmlMartinez_ wrote:exliberal-ex wrote:zambaklija wrote:nikad neću zaboraviti dvije rečenice moga dida:jenog u vreću i pod sto a jenog za sto so pečenje-isto će ti misliti ko i onu:did držo kafanu i često sam išao sa didom po janjce u planinu i jednom nas zadesi nevrijeme a domaćin Milorad sa ukućanima na nas nemoj te ići zanoćite a did će mu,hallo 80ta ,jes pa da nas prikoljete.....
Tačno, bapske priče raširene na sve tri strane. Konkretno srpski ''stari'' su tako ''svedočili'' o muslimanskom (bošnjačkom) nožu u leđa kroz vekove, kako su bili i za Turke, i za Austrijance, i za Hrvate (ustaše) protiv Srba.
- ljevoruki
#61 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Fina se ekipa skupila na ovoj temi.
Neka ih, sjetih se jedne stare bosanske izreke:
Keep your friends close and your enemies closer.
Neka ih, sjetih se jedne stare bosanske izreke:
Keep your friends close and your enemies closer.
-
Martinez_
#62 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
sinuhe wrote: Dodik nije nacionalista. U ovoj priči Dodik vs. Sarajevo nema nevinih. Vučić nije pomiritelj već je na vlasti pa mora na neki način koketirati sa susjedima a i u duhu je eurointegracija.
Pa kako da procenjujem javne ličnosti po nekom njihovom stavu ''za po kući''? Zaključuješ na osnovu onog što vidiš, dakle javnog angažmana.
- sinuhe
#63 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
A dobro, nacionalista je onoliko koliko mu treba da ostane na vlasti. Taman toliko je i Vučić europejac radi eurointegracija.Martinez_ wrote:sinuhe wrote: Dodik nije nacionalista. U ovoj priči Dodik vs. Sarajevo nema nevinih. Vučić nije pomiritelj već je na vlasti pa mora na neki način koketirati sa susjedima a i u duhu je eurointegracija.
Pa kako da procenjujem javne ličnosti po nekom njihovom stavu ''za po kući''? Zaključuješ na osnovu onog što vidiš, dakle javnog angažmana.
-
Martinez_
-
Lug
#65 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
pa u ww2 su cetnici klali Bosnjake masovno po Istocnoj Bosni, a ne obrnutoBodkin wrote:cuj to? znaci ovi srbi sto se sjecaju pokolja iz ww2 pa su zato sjeli na tenk 91 su ok? jebiga, oprezni insaniStjui wrote:
nemate pravo da vrijeđate didu od kolege forumaša.ako je dido već 80-ih bio starina,znači da se vjerovatno sjećao zuluma komšija srba iz 2.svj. rata.nije radi toga ni šovinist,niti ksenofob,nego pametan i oprezan insan.
-
ZelenaZgrada
#66 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Vuk Drašković je odavno prso s mozgom. Zajebah se pa prije neku godinu kupih njegovu poslednju knjigu, navodno o Plavoj grobnici i golgoti srpske vojske na Krfu- gomila loših kokainskih tripova prošarana dnevnopolitičkim prđenjem na vječitu srpsku temu "četnici VS partizani". Imajući to u vidu, nešto nemam velika očekivanja od ovih "Isusovih memoara".
Jebo vas Vuk, čitajte Uelbeka. Slutim da bi se mnogim forumašima dopao zaključak "Pokoravanja"
Jebo vas Vuk, čitajte Uelbeka. Slutim da bi se mnogim forumašima dopao zaključak "Pokoravanja"
- gospodja profiterka
#67 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
O borbi za vlast. Koja se, srećom, redovno završava na njegovu štetu.sinuhe wrote:Drašković je poslije rata bio pomirljiv. Sad je li riječ o pokajanju ili strahu od HaagaČudi me da ga nema u Sarajevu.
Čovjek je autentični fašist, odbjegli lik iz nekog od svojih romana, anahronistična budaletina. Srbi ga neće nikada pogurati jer previše filozofira, a ovdje mu ne treba pridavati pažnju.
-
palermo
#68 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Šta li mu ga znači autentični fašist ?. Porodica Drašković se, barem koliko ja znam, za vrijeme posljednjeg rata korektno ponašala prema Bošnjacima i otuda Vuk ima određene kredite kod mene.gospodja profiterka wrote:O borbi za vlast. Koja se, srećom, redovno završava na njegovu štetu.sinuhe wrote:Drašković je poslije rata bio pomirljiv. Sad je li riječ o pokajanju ili strahu od HaagaČudi me da ga nema u Sarajevu.
Čovjek je autentični fašist, odbjegli lik iz nekog od svojih romana, anahronistična budaletina. Srbi ga neće nikada pogurati jer previše filozofira, a ovdje mu ne treba pridavati pažnju.
Knjiga Nož je prevashodno loša klnjiga, kao što je i on loš pisac, u vremenima u kojima je izdata bila je i knjiga zla, iako nisam siguran da mu je to bila i intencija. Ne vidim zašto bi se sumnjalo u motive ovoga što je izgovorio, izgovorio ih je javno, ne vidim kakvu mu to poltičku korist nosi....jedino se slažem sa tim da njegova riječ nije više nikome bitna.
- Banksy
- gospodja profiterka
#70 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Autentični, iz drugog vremena, duboko uvjeren u ispravnost svojih stavova. To mu omogućava da bude "pristojan" sa svima, jer on sebe ne doživljava kao ideologa zla. On je bio i ostao pobornik Velike Srbije, a i ludom je jasno da se taj cilj ne postiže bez zločina. Nema finog načina da se to ostvari. U trenutku kad bi to njemu postalo jasno u praksi, nestalo bi i pristojnosti. Problem je u tome što on nikada nije stvarno uzeo poluge vlasti u svoje ruke, pa nije ni došao u situaciju da se uvjeri u neučinkovitost svojih metoda. Srećom.palermo wrote:Šta li mu ga znači autentični fašist ?. Porodica Drašković se, barem koliko ja znam, za vrijeme posljednjeg rata korektno ponašala prema Bošnjacima i otuda Vuk ima određene kredite kod mene.gospodja profiterka wrote:O borbi za vlast. Koja se, srećom, redovno završava na njegovu štetu.sinuhe wrote:Drašković je poslije rata bio pomirljiv. Sad je li riječ o pokajanju ili strahu od HaagaČudi me da ga nema u Sarajevu.
Knjiga Nož je prevashodno loša klnjiga, kao što je i on loš pisac, u vremenima u kojima je izdata bila je i knjiga zla, iako nisam siguran da mu je to bila i intencija. Ne vidim zašto bi se sumnjalo u motive ovoga što je izgovorio, izgovorio ih je javno, ne vidim kakvu mu to poltičku korist nosi....jedino se slažem sa tim da njegova riječ nije više nikome bitna.
-
ZelenaZgrada
#71 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Jašta, zbog "filozofiranja" je puko ... ne zbog pljačke Beograda i besomučnog političkog prostituisanja- nije ga uzeo u vladajuću koaliciju samo ko nije htio.gospodja profiterka wrote:Srbi ga neće nikada pogurati jer previše filozofira
Vuk je prije svega klasičan hercegovački oportunista. pa onda sve ostalo po potrebi. U tom duhu i treba shvatiti ovu njegovu izjavu, mada joj se ne može sporiti mudrost. Nažalost, te riječi iz njegovih usta mogu samo izazvati kontraefekat u smislu "šta sad ovaj opet sere, mora da mu zafalilo para".
Iznenađen sam da se neko na ovom BiH forumu uopšte bavi "Vukom manitim" i njegovim izjavama. Mislim da njega na političkoj sceni Srbije održava još samo povezanost sa sivim strukturama DB, pa kao "neka ga, možda može neđe da se podmetne ako zatreba". Sasvim nerelevantan lik, u svakom smislu. Sledeća stanica njegove karijere je vjerovatno "kuća velikog brata". Čim lova presuši do kraja, naćeraće ga Dana i to da radi.
-
Martinez_
#72 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Lik je pukao kad je zbog sujete izvisio za poziciju u Demokratskoj opoziciji Srbije koja je srušila Miloševića 2000.
Đinđić ga iskusno nogirao i od tada postaje marginalan lik koji agituje za NATO u Srbiji tj. Srbiju u NATO.
Đinđić ga iskusno nogirao i od tada postaje marginalan lik koji agituje za NATO u Srbiji tj. Srbiju u NATO.
-
palermo
#73 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Nije mi ni na kraj pameti da branim Vuka Draškovića, valjda neće niko pomisliti da ovim branim ideologiju koju je on zastupao krajem osamdesetih i početkom devedesetih.gospodja profiterka wrote: Autentični, iz drugog vremena, duboko uvjeren u ispravnost svojih stavova. To mu omogućava da bude "pristojan" sa svima, jer on sebe ne doživljava kao ideologa zla. On je bio i ostao pobornik Velike Srbije, a i ludom je jasno da se taj cilj ne postiže bez zločina. Nema finog načina da se to ostvari. U trenutku kad bi to njemu postalo jasno u praksi, nestalo bi i pristojnosti. Problem je u tome što on nikada nije stvarno uzeo poluge vlasti u svoje ruke, pa nije ni došao u situaciju da se uvjeri u neučinkovitost svojih metoda. Srećom.
Al pobogu, zašto srećom. Pa zar je moglo biti gore od ovoga što su vodili oni neautentični, bivši članovi Saveza komunista, reformista i sličnih.......Iskustvo rata mi je pokazalo da su se neki od autentičnih nacionalista pokazali mnogo boljim ljudima nego oni koji su im sudili za nacionalizam.
Ne znaš kakav bi bio Vuk Drašković da je bio na vlasti, da li bi mu zločin bio imanentan i prihvatljiv u ostvarenju njegovih planova...ili bi mu realnost sugerirala druge puteve. Sumnjam da je moglo biti gore nego što je bilo
-
ZelenaZgrada
#74 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Ma nije on nikada mogao da bude na vlasti, u smislu kao što je to bio Milošević.palermo wrote: Ne znaš kakav bi bio Vuk Drašković da je bio na vlasti, da li bi mu zločin bio imanentan i prihvatljiv u ostvarenju njegovih planova...ili bi mu realnost sugerirala druge puteve. Sumnjam da je moglo biti gore nego što je bilo
Vuk Drašković je na početku rata imao ulogu u formiranju "srpske dobrovoljačke garde" ali je iz te priče brzo nogiran, a i sam operativni vrh "garde" likvidiran je, čini mi se, prije nego što je rat u BiH počeo (Giška u Gospiću a ostali poubijani po Srbiji u obračunu kriminalnih klanova) Bez obzira što je pojavom i izjavama dao značajan doprinos paljenju ratnog fitilja, njegovo četništvo od početka je projektovano više "za unutrašnju upotrebu", kao babaroga za plašenje vojnih penzionera i simpatizera partizana, u smislu "vi'te šta će vas snaći ako ne glasate za finog umjerenog Slobodana". Sjećam se da je moja pokojna baba vazda više cvikala od Vuka, nego od kudikamo ozbiljnijeg četnika Šešelja, a u tom smislu je korišten i taj imidž sa kosom i bradom.
Nije taj lik nikada mogao, a vjerovatno ni iskreno želio, da osvoji vlast- ali se zato prišlepao i nalapao đegod je bilo moguće.
- gospodja profiterka
#75 Re: VUK DRASKOVIC - "Da priznamo zlocine bez precutkivanja, umanjivanja, pravdavanja zlocina zlocinima drugih!"
Jeste vala, baš tako.ZelenaZgrada wrote:Ma nije on nikada mogao da bude na vlasti, u smislu kao što je to bio Milošević.palermo wrote: Ne znaš kakav bi bio Vuk Drašković da je bio na vlasti, da li bi mu zločin bio imanentan i prihvatljiv u ostvarenju njegovih planova...ili bi mu realnost sugerirala druge puteve. Sumnjam da je moglo biti gore nego što je bilo
Vuk Drašković je na početku rata imao ulogu u formiranju "srpske dobrovoljačke garde" ali je iz te priče brzo nogiran, a i sam operativni vrh "garde" likvidiran je, čini mi se, prije nego što je rat u BiH počeo (Giška u Gospiću a ostali poubijani po Srbiji u obračunu kriminalnih klanova) Bez obzira što je pojavom i izjavama dao značajan doprinos paljenju ratnog fitilja, njegovo četništvo od početka je projektovano više "za unutrašnju upotrebu", kao babaroga za plašenje vojnih penzionera i simpatizera partizana, u smislu "vi'te šta će vas snaći ako ne glasate za finog umjerenog Slobodana". Sjećam se da je moja pokojna baba vazda više cvikala od Vuka, nego od kudikamo ozbiljnijeg četnika Šešelja, a u tom smislu je korišten i taj imidž sa kosom i bradom.
Nije taj lik nikada mogao, a vjerovatno ni iskreno želio, da osvoji vlast- ali se zato prišlepao i nalapao đegod je bilo moguće.
Ali ipak je dobro da se nije nikada dokopao vlasti, jer se u kritičnom trenutku mogao nekome u međunarodnoj zajednici i dopasti. Oni padaju na pehlivane.