Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblju

TheWatcher

#26 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by TheWatcher »

RahatHurmašica wrote:hajmo biti realni. kojeg predsjednika na svijetu je sin ratovao?
mogao je Bakir biti izuzetak :lol: :lol: nije bas morao ici na Treskavicu ali je mogao dati neki doprinos :izet:
Henry Chinaski

#27 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Henry Chinaski »

RahatHurmašica wrote:
Drinski wrote:
RahatHurmašica wrote: skoro sam pa siguran da su svi oni bili po komandama, štabovima i sl...
Čerčilov je bio u AFrici sa SAS-om i u Jugoslaviji, Žarko je izgubio ruku u SSSR-u itd.
A slazem se da porodica sefa drzave i treba da uziva visi stepen zastite.
ma dobro, možda i nebi trebali, ALI tako to ide. djeca guzonja u principu ne ratuju. nije to naša novotarija.
Istina je da nije naša izmišljotina, ali daleko si od istine da je to pravilo u svijetu. To je pravilo samo kod tranzicijskih skorojevića koji odjednom dobiju moć.

Ne moram spominjati Britanske plemiće koji su mahom služili u svim ratovima. Aktuelni prinčevi su bili u Afganistanu.

Frederick Grant D. diplomiraona West Pointu.

Tokom španjolsko-američkog rata, James Webb Cook Hayes, sin bivšeg predsjednika Rutherforda B. Hayesa, dobio je medalju časti na Filipinima.

Pilot Quentin Roosevelt, sin Teodora, oboren je i ubijen u pucnjavi u Francuskoj u Prvom svjetskom ratu.
Njegova druga dvojica sinova, Archibald Roosevelt i Theodorea Roosevelt, Jr., takođe su služili u tom ratu, i Theodore, Jr., bio je i poginuo u Normandiji tokom Drugog svjetskog rata.

Četiri sina Franklina D. Roosevelta - James, Elliott, Franklin i John - takođe su služiliu u Drugom svjetskom ratu.

John Eisenhower diplomirao West Point i služio u Korejskom ratu, oboren prilikom napuštanja borbene zone naredbom predsjednika Harryja Trumana, koji ga je na kraju premjestio na drugu poziciju.

Malo je off topic ali nema veze.
Henry Chinaski

#28 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Henry Chinaski »

Nije problem što ova naivna i nadobudna djeca ne znaju kako politika funkcionira nego što nam ni "najsposobniji" političari nemaju ni trunke političkog umijeća.
Zar nije važnije iskoristiti vučićevu prošlost u svoju korist nego davati autogolove zbog svoje posesivnosti.

Pa Amerikanci upravo postaju najbolji pajdaši sa Iranom ovih dana zbog sranja u Iraku. Zar to ništa ne govori?
muha_sa

#29 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by muha_sa »

O'zone wrote:Iiiiiiiiiii opet malćenje prazne slame o nećemu što i ptice na grani znaju.

U vrhu države Bosne i Hercegovine Sjede ljudi koji su ratovali protiv te iste države, težili njenom uništenju i uništenju jednog naroda.

Sada taj isti narod svojim poreznim odbicima njima daje platu, financira tvorevinu koja je nastala na genocidu i dopušta da iste te osobe nastave svoj put koji su započele 90-tih godina.

A Vi brinete što je pizdousti bio na Jevrejskom gorblju par mjeseci pa kad se sasro uspio da izmoli da ga prebace na Pale da radi na Televiziji jer mu je to kao "išlo od ruke".

Jebi ga prioriteti su nam čudo Srbija, Hrvatska, Iran, Irak, Sirija, Turska, Ukrajna samo sami o sebi nećemo da vodimo računa.
il djeca pišu il su oni koji su prespavali sve što se dešavalo od "dešavanja naroda" do danas :-)
Nomo

#30 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Nomo »

Henry Chinaski wrote:Nije problem što ova naivna i nadobudna djeca ne znaju kako politika funkcionira nego što nam ni "najsposobniji" političari nemaju ni trunke političkog umijeća.
Zar nije važnije iskoristiti vučićevu prošlost u svoju korist nego davati autogolove zbog svoje posesivnosti.

Pa Amerikanci upravo postaju najbolji pajdaši sa Iranom ovih dana zbog sranja u Iraku. Zar to ništa ne govori?
:thumbup: cetnici su teroristi koji su ubili 80 000 ljudi , izvrsili genocid itd . Svaka drzava i svaki politicar na svijetu bi to naplatio i kapatilizirao . Ali mi nismo svijet mi smo Bosna . To znaci samo jedno . Niko nije toliko glup i nesposoban da ne izvuce svoju korist na racun genocida i Vucica i Seslja i Mladica . Stvar je u tome da SDA od prvog dana podrzava podjelu drzave i zato igra 22 godine igru kakvu vec igra. Covic i Dodik ce razvaljaviti a mi cemo sutiti jer smo ,, nemocni ,, Tako je Alija i radio i govorio .
Citat ,, Bosne nema bez Srba i Hrvata a Srbi i Hrvati ne zele Bosnu . Zakljucak izvedite sami ,, kraj citata .
Tako je govorio izdajnik koji je u dusi mrzio Bosnu i njenu ,,leopardovu kozu ,,
A evo sta kaze neki dan akademik Durakovic , citat
Bosne nema bez Bosnjaka niti ima Bosnjaka bez Bosne ,, kraj citata .
Nije tesko prosuditi ko je u pravu . Samo komadic Bosne kada bi se otcijepio Bosnjaci bi bioloski nestali preko noci . Kao rosa , do podne ih ne bi bilo ni na Bas Carsiji .
Objektivni navijac

#31 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Objektivni navijac »

Drinski wrote:
Skijaš wrote:Treba nabaviti karabine sa optičkim nišanima, treba nabaviti prikladnu odjeću i obuću, treba se učlaniti u lovačka društva, treba upoznati teren oko potencijalnih kriznih žarišta po Podrinju ako ona sisa Dodik secesijom pokuša izbjeći odgovornost za kriminal.
Ostatak posta je OK.

A sto se tice ovoga gore, bolje rješenje je obuka i opremanje policije za izvođenje lakših vojničkih zadataka sa dugim cijevima, oklop. transporterima, vježbama gađanja, vježbama upada u objekat i sl., kao i uvođenje rezervnog sastava MUP-a od 10 - tak hiljada policajaca.

U bivvšoj SFRJ nekadasnji SUP je po ratnom rasporedu duzio PAM-ove i PAT-ove, u nekim drzavama postoji zandarmerija a kod nas to rade ove jedinice za podrsku kao policijske jedinice ustrojene na vojnim prinicipima, pa bih to samo prenio i na sastav opće policije kao i omasovio.

Napominjem da ne postoje smetnje da se to radi i u mirnopodskom periodu, tim prije jer postoji takva potreba i po sadasnjim standardima (terorizam, protesti u februaru, jeftinije rješenje nego uvođenje žandarmerije i sl.).
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Odakle lova :D :D :D :D
Drinski

#32 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Drinski »

Objektivni navijac wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neka plate meni 30% od ovih isplata za konsultante, ja cu im reci.
Objektivni navijac

#33 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Drinski wrote:
Objektivni navijac wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Neka plate meni 30% od ovih isplata za konsultante, ja cu im reci.
Cijela BiH ima vojsku od 10 hiljada ljudi i ne moze da je odrzava a ovih par bosnjackih kantona bi placalo i odrzavalo 10 hiljada policajaca. :D :D :D :D
Drinski

#34 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Drinski »

Objektivni navijac wrote: Cijela BiH ima vojsku od 10 hiljada ljudi i ne moze da je odrzava a ovih par bosnjackih kantona bi placalo i odrzavalo 10 hiljada policajaca. :D :D :D :D
Ti inače tjeras zezanciju, pa sa tobom necemo niti raspravljati.

Međutim, objasnicu za potrebe drugih forumasa: radi se o rezervnom a ne aktivnom sastavu, drugačija je vrsta troška, drugacija struktura, visina, obim i sl.
Ukratko, loše ti je poređenje.

p.s. Samo lovu na sunce, uvijek ima rješenje.
OldMayor

#35 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by OldMayor »

Sto se tice teme, stara vijest, ja mislim da je davno ovo Seselj izjavio. Vucic bio ceto, jel jos uvijek, pa sigurno da jeste. Takve stvari se ne mijenjaju tako drasticno, nije u pitanju frizura. Da li je promjenio politiku i vidio da ce bolje proci ako se bude lizao sa EU, to jeste. Vidio je da od cetnistva nema nista, jer da Srbija toliko podrzava cetnistvo, pa onda bi Seselj redovno pobjedjivao na izborima, a znamo koliki je uspjeh doticnog.

Sto se tice naseg Bakira, ja nemam problem s tim sto on nije ucestvovao u ratu i nosao mitraljez na ledjima. To nije problem. Problem je sto je u rat ušao sa kesom, parom čarapa i gaća, a izašao sa vilama sa bazenom, stanovima, firmama itd. E to je problem. I jos sve nas pravi budalama i prica nam kako bogati nema nista i kako to sto ima je zaradio. :roll:

Trebao je iz rata izaci kao i moj stari i vecina drugih boraca, bez igdje ista. Pa da onda svi zajedno krenemo da stvaramo sebi bolje uslove za zivot. A Bakira i slicne je bolio qrac, on je uslove kakve moj stari ima danas, imao jos 96. godine.
muha_sa

#36 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by muha_sa »

OldMayor wrote:Sto se tice teme, stara vijest, ja mislim da je davno ovo Seselj izjavio. Vucic bio ceto, jel jos uvijek, pa sigurno da jeste. Takve stvari se ne mijenjaju tako drasticno, nije u pitanju frizura. Da li je promjenio politiku i vidio da ce bolje proci ako se bude lizao sa EU, to jeste. Vidio je da od cetnistva nema nista, jer da Srbija toliko podrzava cetnistvo, pa onda bi Seselj redovno pobjedjivao na izborima, a znamo koliki je uspjeh doticnog.

Sto se tice naseg Bakira, ja nemam problem s tim sto on nije ucestvovao u ratu i nosao mitraljez na ledjima. To nije problem. Problem je sto je u rat ušao sa kesom, parom čarapa i gaća, a izašao sa vilama sa bazenom, stanovima, firmama itd. E to je problem. I jos sve nas pravi budalama i prica nam kako bogati nema nista i kako to sto ima je zaradio. :roll:

Trebao je iz rata izaci kao i moj stari i vecina drugih boraca, bez igdje ista. Pa da onda svi zajedno krenemo da stvaramo sebi bolje uslove za zivot. A Bakira i slicne je bolio qrac, on je uslove kakve moj stari ima danas, imao jos 96. godine.
:thumbup:

još malo pa ce na pljuvat što smo na pocetku pušku uzeli, neko je kupio neko je (kao što sam ja) napravio.
Objektivni navijac

#37 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Drinski wrote:
Objektivni navijac wrote: Cijela BiH ima vojsku od 10 hiljada ljudi i ne moze da je odrzava a ovih par bosnjackih kantona bi placalo i odrzavalo 10 hiljada policajaca. :D :D :D :D
Ti inače tjeras zezanciju, pa sa tobom necemo niti raspravljati.

Međutim, objasnicu za potrebe drugih forumasa: radi se o rezervnom a ne aktivnom sastavu, drugačija je vrsta troška, drugacija struktura, visina, obim i sl.
Ukratko, loše ti je poređenje.

p.s. Samo lovu na sunce, uvijek ima rješenje.
Pa sa tvojim postovi gdje mastas o desetinama hiljada policajaca se moze jedino zezati :D :D
Rezervni sastav sa tolikim brojem ljudi,koji zahtijevaju i advekatnu kolicinu opreme i sredstava su za ovu ojebinu od drzave cista naucna fantastika.
Lova,sine,lova nije zezancija. Lova je pocetak i kraj svega.
Objektivni navijac

#38 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

OldMayor wrote:Sto se tice teme, stara vijest, ja mislim da je davno ovo Seselj izjavio. Vucic bio ceto, jel jos uvijek, pa sigurno da jeste. Takve stvari se ne mijenjaju tako drasticno, nije u pitanju frizura. Da li je promjenio politiku i vidio da ce bolje proci ako se bude lizao sa EU, to jeste. Vidio je da od cetnistva nema nista, jer da Srbija toliko podrzava cetnistvo, pa onda bi Seselj redovno pobjedjivao na izborima, a znamo koliki je uspjeh doticnog.

:thumbup:
A Bakir je dezerter,kukavica,pizdetina,lopinas i smrad. To cak i mala djeca znaju.
Drinski

#39 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Drinski »

Objektivni navijac wrote: Pa sa tvojim postovi gdje mastas o desetinama hiljada policajaca se moze jedino zezati :D :D
Rezervni sastav sa tolikim brojem ljudi,koji zahtijevaju i advekatnu kolicinu opreme i sredstava su za ovu ojebinu od drzave cista naucna fantastika.
Lova,sine,lova nije zezancija. Lova je pocetak i kraj svega.
jel de, da ti nemas pojma počev od toga kolika je veleprodajna cijena M21 ili recimo glocka 17 pa do toga da OS imaju visak oružja i opreme, a da ne govorimo o tome sta se uci na akademiji na Vracama ili personalnim rjesenjima u MUP-ovim?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40 Re: Vučić bio dobrovoljac u četničkom odredu na Jevr. groblj

Post by Chmoljo »

stara i prežvakana vijest više puta.
Locked