ja imam mjesanca i sarplaninca ,i vidim da mu vrucine ne gode stoga ga ja kupam ,,,,,ali imam jedan problem kada mu ostavim hranu da jede on je nece da jede
unaprijed hvala od meme i Cupija
Vrucine i moj pas
Moderator: anex
-
cupo_mo
- Baby
#2 Re: Vrucine i moj pas
Najbolje ti je da mu daješ da jede poslije 8 ili rano ujutro jer ove vrućine čine pse sitim..Ali ja takav problem sa svojom kucom nemam,ona bi mogla da jede čitav dan 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#3 Re: Vrucine i moj pas
nije bas pas, maca je, ali i ova moja pravo slabo jede kad su ove vrucine. ali i ne tjeram je preko dana. zato nocu nadoknadi. osvane zdjela prazna. ma kad mi insani jedva disemo i po pravilu skoro svi smrsamo ljeti, kako ne bi i hajvance jedno jadno.
- uradi sam
#4 Re: Vrucine i moj pas
Sve je ok... sto vise vode neka piju kupaj u svakom slucaju a hraniti u jutro i u vece kasno sto je vec receno, u prethodnom postu u koliko ne jedu nikako veterinar...im negine. puno srece sa ljubimcima....LP
- Baby
#5 Re: Vrucine i moj pas
Moja mala spava po cijeli dan,samo mjenja pozicije.
-
puna_casa
#6 Re: Vrucine i moj pas
Nemaš razloga za brigu ako ti psic ne jede po ovakvim vrucinama, pa nije ni tebi do jela, zar ne??
Kao što neko reče, pokušaj navečer, ali i ponudi mu neki laksi obrok. Npr: mladi sir, svježe žumance i kašika meda, sve pomiješaš i probaj sa manjom količinom jer je sve kvarljivo pa ne bi valjalo da stoji pred njim u zdjelici dugo. Jogurt je takodjer osvežavajući, a koristan psima ( NE slatko mlijeko
) Uz sve, najvažnije je da STALNO ima SVJEŽE vode.
Probaj pronaći mjesto u gdje se može kupati (plivati) i nastoj ga izvoditi van grada koliko god mozes...
Eto, nadam se da je bilo korisno
PS Dugo sam imala psa i razumijem tvoje sadasnje probleme..
Kao što neko reče, pokušaj navečer, ali i ponudi mu neki laksi obrok. Npr: mladi sir, svježe žumance i kašika meda, sve pomiješaš i probaj sa manjom količinom jer je sve kvarljivo pa ne bi valjalo da stoji pred njim u zdjelici dugo. Jogurt je takodjer osvežavajući, a koristan psima ( NE slatko mlijeko
Probaj pronaći mjesto u gdje se može kupati (plivati) i nastoj ga izvoditi van grada koliko god mozes...
Eto, nadam se da je bilo korisno
PS Dugo sam imala psa i razumijem tvoje sadasnje probleme..
-
cupo_mo
#7 Re: Vrucine i moj pas
Hvala