vrtoglavice

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
pantera22

#1 vrtoglavice

Post by pantera22 »

Dobar dan...
Vec pola godine imam vrtoglavice...pocele su postepeno jednom u danu, a kasnije su bile sve vise izrazene...Toga dana kada su mi pocele vrtoglavice sam se vratila iz solarija...Bila sam i prije dva tri puta ali toga sam dana usla u vec zagrijan solarij i bila 15 minuta,,,vec sam pri izlasku pocela osjecati pritisak ali sam ga ignorisala...Dosla sam doma i istusirala se, i izasla napolje..i od tada je sve pocelo...vrti mi se u glavi, znojenje ruku i nogu, ramena obrazi i usi kao da mi tokom vrtoglavice gore, sum u usima(prije nije bio ovoliko izrazen ali sad je sve vise i vise)otezano disanje, tesko gutanje i navecer kad trebam spavati mogu da spavam na jednoj strani tijela(desnom boku) i cim bih se okrenula u drugi polozaj pogotovo na lijevu stranu pocele bi mi vrtoglavice..radila sam nalaze krv,tlak,secer sve je u redu, doktor mi je otoskopom pregledao usi i kaze da je sve u redu, no zasto onda imam ovoliko sumenje u usima...Da li mi je taj solarij nastetio ili je to samo puka slucajnost...sada sam primjetila ako ispeglam kosu da mi bude jako lose...Ni ljeti nisam izlazila mnogo van, samo predvecer, jer bi mi se simptomi na toplini pojacavali..Ja vas molim da mi u sto kracem roku odgovorite jer ovo mi je postalo grozno...Dajte mi bar neki podatak da znam na sta to insinuira...obratila bih se u privatnu kliniku da to rijesim u sto kracem roku...i da za kraj napomenem da nisam niti jedan put pala u nesvijest vec samo imam krize svijesti...radila sam neuroloski pregled isto kazu da je ok,,, ako znaju svoj posao uraditi kako treba....imam 22 godine i vec sam u panici :?:
Aleluja

#2 Re: vrtoglavice

Post by Aleluja »

...dobar dan i tebi ,meni je dobar, ali koliko je tebi pošto ti se vrti... :D

...vrtoglavica nije bolest već stanje koje može prouzrokovati xy uzroka...od poremećaja protoka krvi u mozgu, neprimjerenog pokreta, stres, živčana napetost, migrene, poremećaj cirkulacije u uhu...

...kaj da ti velim da ne nagađamo, okej...detaljne preglede izvrši uho, nos, nalazi ortopeda, interniste, psihijatra, neurologa, oftamologa ... :mrgreen:
pantera22

#3 Re: vrtoglavice

Post by pantera22 »

nisam pod stresom, bar ne u posljednje vrijeme... prije dvije godine sam imala jednu stresnu situaciju ali ne znam da li moze to da utjece... hvala na odgovorima :)
pantera22

#4 Re: vrtoglavice

Post by pantera22 »

mnogo me to nervira jer ne mogu da radim stvari koje zelim...
sheilak

#5 Re: vrtoglavice

Post by sheilak »

pantera22 wrote:mnogo me to nervira jer ne mogu da radim stvari koje zelim...
razumljivo je da te nervira i da te jako ogranicava u svemu, a da ne spominjemo strah i paniku koju spominjes. zaista bi trebala otici specijalisti neurologu i inzistirati na detaljnim pregledima jer smatram da te je doktor kod kojeg si bila povrsno pregledao, tj. obavio one standardne nalaze. barem to zakljucujem iz tvog posta. ja nisam lijecnik, ali mislim da je moguce da je problem sa zilama i/ili sa prokrvljenscu.

i nemoj panicariti, posjeti doktora vec sutra da ne zivis u stalnoj agoniji.

sve najbolje i brz oporavak. :)
dječak sa šibicama

#6 Re: vrtoglavice

Post by dječak sa šibicama »

Prvo, prestani da panicis.

Drugo, prestani da guglas simptome.

Trece, obrati se neurologu, ali mozda najbolje neuropsihijatru. Ili imas problema sa vratom (spondiloza) ili slaba cirkulacija (trazi kolor dopler vrata) ili je (po meni najizglednije) uzrok stres.
pantera22

#7 Re: vrtoglavice

Post by pantera22 »

vec sam si zakazala termin kod neurologa, nadam se da sve bude ok :) ako ne onda nastavljamo dalje sa pretragama... hvala
Post Reply