vrtoglavica... ili nesto slicno

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
kjafiraginica

#1 vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by kjafiraginica »

pozdrav, treba mi mali savjet, u zadnjih tri ili cetiri dana ddesava mi se da mi se zavrti u glavi, tj ne zavrti nego kao da me neko naglo cimne na stranu, nekoliko sekundi i onda prodje. fizicki se ja ne pomjerim, ali takav mi je utisak. to mi se desi jednom do dva puta dnevno i prvi me put bas uplasilo, mislila sam da je zamljotres. :shock: inace nisam sklona vrtoglavicama, ne znam da sam ih ikada imala, imam nizak pritisak i 26 god. Molim nekoga ko se razumije da mi odgovori - moze li se desavati to od umora ili bih trebala na nekakve pretrage?

inace nisam neki hipohondar, ali me vrtoglavica odmah asocira na neke sakrivene svari u mozgu, pa me malo plashi, a nikada i nisam iskusila nesto takvo...

Hvala unaprijed... :)
PR-player

#2 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by PR-player »

Ovo novi neki trend da se dijagnoze na internetu traze... :? :roll:

Ja bi otiso doktoru pa njega pito...
Aurora_25

#3 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by Aurora_25 »

Proguglaj pojam "vertigo" i vidi ima li te gdje tu..
wildflower

#5 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by wildflower »

Eh, vrtoglavica, moj dobar prijatelj...
nemoj odmah pomisljati na najgore, vrtoglavica moze biti uzrokovana, izmedju ostalog, losom vratnom cirkulacijom, problemima u unutrasnjem uhu, stresom, a jedan od najcescih uzrocnika, koji se moze uvrstiti u 'bolesti modernog doba' , je tzv. cervikocefalni sindrom, problemi sa gornjim dijelom kraljeznice koji uzrokuju sirok spektar simptoma, a povezuje se sa modernim nacinom zivota, losim drzanjem, sjedenjem za kompjuterom, dugim voznjama i sl.

Losa vijest je da je covjek skoro pa osudjen na propast ako se upusti u otkrivanje svog problema u nasim bolnicama.

Preporucujem lagane vjezbice za istezanje vrata, popravljanje drzanja za pocetak, pa ako ne pomogne, naravno, doktoru.

P.S. Niskotlakasima je vrtoglavica, iz iskustva govorim, nesto sto je sasvim uobicajeno ako tlak padne jos i vise od onog uobicajenog.
Mis mekinjas

#6 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by Mis mekinjas »

kjafiraginica wrote:pozdrav, treba mi mali savjet, u zadnjih tri ili cetiri dana ddesava mi se da mi se zavrti u glavi, tj ne zavrti nego kao da me neko naglo cimne na stranu, nekoliko sekundi i onda prodje. fizicki se ja ne pomjerim, ali takav mi je utisak. to mi se desi jednom do dva puta dnevno i prvi me put bas uplasilo, mislila sam da je zamljotres. :shock: inace nisam sklona vrtoglavicama, ne znam da sam ih ikada imala, imam nizak pritisak i 26 god. Molim nekoga ko se razumije da mi odgovori - moze li se desavati to od umora ili bih trebala na nekakve pretrage?

inace nisam neki hipohondar, ali me vrtoglavica odmah asocira na neke sakrivene svari u mozgu, pa me malo plashi, a nikada i nisam iskusila nesto takvo...

Ovako, aj' ti lijepo doktoru.
Ovdje neću pisati, kakve je probleme imao meni neko jako drag. :cry:
Ali od srca ti preporučujem, da ideš neurologu, i vjerovatno ćeš i otorinolaringologu i internisti.
Mani se doktora opšte prakse.... :wink:
Lucazode

#7 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by Lucazode »

kjafiraginica wrote:pozdrav, treba mi mali savjet, u zadnjih tri ili cetiri dana ddesava mi se da mi se zavrti u glavi, tj ne zavrti nego kao da me neko naglo cimne na stranu, nekoliko sekundi i onda prodje. fizicki se ja ne pomjerim, ali takav mi je utisak. to mi se desi jednom do dva puta dnevno i prvi me put bas uplasilo, mislila sam da je zamljotres. :shock: inace nisam sklona vrtoglavicama, ne znam da sam ih ikada imala, imam nizak pritisak i 26 god. Molim nekoga ko se razumije da mi odgovori - moze li se desavati to od umora ili bih trebala na nekakve pretrage?

Imao sam sličnih problema i slažem se da treba doktoru-specijalisti, ali ne možeš otići bez laboratorijskih nalaza.
U većini slučajeva su u pitanju povišene masnoće ili anemičnost. Daj krv na analizu i traži da ti biohemiju odrade.
Trust me.
Daduli99

#8 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by Daduli99 »

Povisena masnoca ili anemija.
Nizak krvni pritisak najvjerovatnije... Pij dosta tecnosti... Ali prije svega otidji doktoru, uradi sve potrebne nalaze.
PapakizSarajeva

#9 Re: vrtoglavica... ili nesto slicno

Post by PapakizSarajeva »

Ocam' ovo sam morao postaviti :

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply