VRS planirala biološko uništenje stanovništva!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bihac_4_ever

#1 VRS planirala biološko uništenje stanovništva!

Post by Bihac_4_ever »

Razotkrivanje ratnih zločina počinjenih na području Unsko-sanskog kantona, tačnije Cazinske krajine, tema je koju u saradnji rade emisija "Istraga" hrvatske Nove TV i "Dnevni avaz".

Komanda "Pauk"

Zahvaljujući kolegama s Nove TV, naš list u posjedu je dokumentacije koja nedvojbeno potvrđuje namjere Glavnog štaba srpske vojske Krajine da biološki uništi stanovnike Cazinske krajine, odnosno tadašnjeg Bihaćkog okruga, u tajnoj operaciji s kodiranim nazivom MAČ 1, jula 1995. godine.

U planu "kontraobavještajnog obezbjeđenja operacije MAČ 1", koji je potpisao komandant GŠ SVK generalpukovnik Mile Mrkšić, a za realizaciju zadužen pomoćnik komandanta za bezbjednost pukovnik Rade Rašeta, studiozno je planirano ubacivanje pet šlepera s prikolicama hrane, deterdženata, brašna, šećera i ulja na područje bihaćke općine. Svi artikli bili su zatrovani biološkim otrovima.

U izvještaju koji je predsjedniku tzv. republike srpske Krajine dostavio pukovnik Rašeta, između ostalog stoji i da su u ovoj operaciji bile angažirane snage komande "Pauk".

http://www.biscani.net/novost.asp?ID=3495
Prozor

Post by Prozor »

Tupavi kakvi jesu, mozda bi pogrijesili pa uputili Babi, a onda se poubijali plakajuci nad mezarom :D
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

dobro šta je sad tu novo
polara

Post by polara »

Nije korektno što si napisao "Srbi".
Ja nisam ništa planirala od gore navedenog, a Srpkinja sam.
Nisu Srbi planirali, nego... ime prezime počinilaca molim!
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Meni se malo ovaj forum pocinje gaditi...Ne prodje ni jedan dan a da se ne otvori tema ili "Srbi planiraju unistiti svijet", " Srbin zaklao majku", "Srbin silovao jeza"...Pa dosta vise...Sve me vise ovo podsjeca na opsjednutost nekih internet portala poput Index-a ili televizija kao NoveTv po pitanju Srba...Ista stvar je i sa Dodikom..Dajte malo dostojanstva vise,ja ni vidjeh ni blizu ovoliko tema o Muslimanima na hrvatskom ili srpskom forumu...
-JUBA-

Post by -JUBA- »

Maja_XXX wrote:Meni se malo ovaj forum pocinje gaditi...Ne prodje ni jedan dan a da se ne otvori tema ili "Srbi planiraju unistiti svijet", " Srbin zaklao majku", "Srbin silovao jeza"...Pa dosta vise...Sve me vise ovo podsjeca na opsjednutost nekih internet portala poput Index-a ili televizija kao NoveTv po pitanju Srba...Ista stvar je i sa Dodikom..Dajte malo dostojanstva vise,ja ni vidjeh ni blizu ovoliko tema o Muslimanima na hrvatskom ili srpskom forumu...
E moja Majo, mlada si ti jos na ovom forumu ili se pravis sljepa, nema druge

:lol: :lol:
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

polara wrote:Nije korektno što si napisao "Srbi".
ja sam bosnjak, ali se slazem s polarom.
Leonid Breznjev

Post by Leonid Breznjev »

callmethebreeeze wrote:
ja sam moderator podforuma i takodjer sam muslimanac.. :D :D :D i slazem se sa vama!

HAJDE PROMIJENI TO GORE POSTAVLJACU, MOLIM TE!
:)

Hvala!
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Ne razumijem te Juba,pa zar nisam u pravu?
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

Arslan wrote:
callmethebreeeze wrote:
ja sam moderator podforuma i takodjer sam muslimanac.. :D :D :D i slazem se sa vama!

HAJDE PROMIJENI TO GORE POSTAVLJACU, MOLIM TE!
:)

Hvala!
haha, nasmija me to muslimac. sjetih se jednog cige iz izbjeglickog kampa, koji je bio negdje iz srbije, on je za sebe govorio da je muslimanac, ali glasa za milosevica.
:D
isti je isao na otpad zeni novo zubalo zeni da trazi. izleti na otpad na krajnjem sjeveru svedske, gdje minus pravi minus, ga zamalo nisu prstiju kostali.

:-)

izvinjavam se na off.topicu
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Maja_XXX wrote:Meni se malo ovaj forum pocinje gaditi...Ne prodje ni jedan dan a da se ne otvori tema ili "Srbi planiraju unistiti svijet", " Srbin zaklao majku", "Srbin silovao jeza"...Pa dosta vise...Sve me vise ovo podsjeca na opsjednutost nekih internet portala poput Index-a ili televizija kao NoveTv po pitanju Srba...Ista stvar je i sa Dodikom..Dajte malo dostojanstva vise,ja ni vidjeh ni blizu ovoliko tema o Muslimanima na hrvatskom ili srpskom forumu...

A ko su ti "Muslimani"???

I gdje su ti dokazi za tvrdnju, koja u tebi budi gađenje prema ovom forumu??

Glede srpskih i hrvatskih foruma, baš me zanima koje posjećuješ, pa si došla do ovakvog zaključka?

Glede dostojanstva, kakav god da je ovaj forum....ogromna većina njegovih članova sadašnjih i bivših,mogu biti učitelji dostojanstva....svojim ponašanjem, pisanjem, odnosom prema drugim diskutantima....

Glede naziva teme, slažem se da je treba promijeniti....

Adekvatan termin bi mogao biti pobunjeni krajiški Srbi, vođstvo pobunjenih krajiških Srba ili pripadnici srpske agresorske vojske na okupiranom teritoriju R Hrvatske....
Panasonic

Post by Panasonic »

Ne znam da li si Srpkinja i ne znam gdje su ti rodjeni preci ali otom-potom!

Drugo, ako su se cetnici izjasnjavali kao Srbi, ako su sve radili za veliku Srbiju, ako na izborima u Srbiji pobjedjuje Nikolic, ako 95% Srba ne pokazuje tendenciju popravljanja, onda je naziv teme skroz opravdan.
[Matrix]

Post by [Matrix] »

[quote="Maja_XXX"]Meni se malo ovaj forum pocinje gaditi...Ne prodje ni jedan dan a da se ne otvori tema ili "Srbi planiraju unistiti svijet", " Srbin zaklao majku", "Srbin silovao jeza"...Pa dosta vise...Sve me vise ovo podsjeca na opsjednutost nekih internet portala poput Index-a ili televizija kao NoveTv po pitanju Srba...Ista stvar je i sa Dodikom..Dajte malo dostojanstva vise,ja ni vidjeh ni blizu ovoliko tema o Muslimanima na hrvatskom ili srpskom forumu...[/quote]

Srpski i Hrvatski forumi,nekako mi se cini sine da si ti etnicki i nacionalno opsjednuta.Ovo je kao biva,muslimanski forum.Slazem se glede Indexa i NOVE ali ne po pitanju "vatikansko-kominternovske zavere" protiv srba ili drugih naciona vec po pitanju sadrzaja i kvalitete.Hoces da kritukujes sadrzaj a onda tvrdis da su forumi nacionalni,cemu onda kritika ?
fritz

Post by fritz »

polara (citat):
Nije korektno što si napisao "Srbi".
Nisu Srbi planirali, nego... ime prezime počinilaca molim.[quote]

Imal´ jos ko da se javi ? :?
Leonid Breznjev

eh ovako! nemoj slucajno da pocnete sada sa rafalanjem kojekakvih provokacija itd.. obecavam da ce padati banovi kao kisa nebeska! bez opomene! moderator
Brunello

Post by Brunello »

potpuno se slazem ali ne zaboravi da zidovi i dan danas toliko godina poslije nisu zaboravili sta im se desilo tih godina.
Korisnicko ime

Post by Korisnicko ime »

Panasonic wrote:
Ne znam da li si Srpkinja i ne znam gdje su ti rodjeni preci ali otom-potom!

Drugo, ako su se cetnici izjasnjavali kao Srbi, ako su sve radili za veliku Srbiju, ako na izborima u Srbiji pobjedjuje Nikolic, ako 95% Srba ne pokazuje tendenciju popravljanja, onda je naziv teme skroz opravdan.
Nisi u pravu Panasonic...
Da se napise Vojska tzv. Srpske Krajne, VRS i Vojska Jugoslavije, cak i da se napise cetnici je OK, ali generalizovati i reci da su to uradili Srbi nije u redu...
Fino ti je Polara rekla da ona nije, ja znam da nisu ni moji prijatelji (pogotovo ne oni koji su sa mnom bili u Armiji BiH tokom rata), ne vjerujem ni da je Jovo Divjak, ni Cedo Jovanovic,...
A ni Desnica Radivojevic...:-)
bestseler

Post by bestseler »

Naslov teme jeste diskutabilan i tendeciozan ( za one koji to zele tako shvatiti ). U objasnjenju je receno da su to pripadnici vojske srpske krajine. Nigdje se tu ne kaze SVI SRBI planirali ...... To je fakat cinjenica, isto sto je FAKAT CINJENICA da su ti koji su to uradili bili Srbi. To je jasno ko dan. Sve ostalo je u duhu dnevnopolitickih igara.... ( na zalost ).
xon_sa

Post by xon_sa »

Dajte ljudi ne lupetajte. Bosnjaci su krivi za sve :D
WizzardFromBOZ

Post by WizzardFromBOZ »

xon_sa wrote:Dajte ljudi ne lupetajte. Bosnjaci su krivi za sve :D
da konacno procitam i neku pametnu na ovoj temi :D
cyprus

Post by cyprus »

bestseler wrote:Naslov teme jeste diskutabilan i tendeciozan ( za one koji to zele tako shvatiti ). U objasnjenju je receno da su to pripadnici vojske srpske krajine. Nigdje se tu ne kaze SVI SRBI planirali ...... To je fakat cinjenica, isto sto je FAKAT CINJENICA da su ti koji su to uradili bili Srbi. To je jasno ko dan. Sve ostalo je u duhu dnevnopolitickih igara.... ( na zalost ).
A da li bi se onda složio sa naslovom: "Bošnjaci ubijali Srbe na Kazanima" :-) :-) :-) , ako u textu ne bi pisalo da to nisu uradili svi Bošnjaci :-) ?

Ja ne bih, ali ti sa svojom logikom mislim da bi.
karanana

Post by karanana »

cyprus wrote:
bestseler wrote:Naslov teme jeste diskutabilan i tendeciozan ( za one koji to zele tako shvatiti ). U objasnjenju je receno da su to pripadnici vojske srpske krajine. Nigdje se tu ne kaze SVI SRBI planirali ...... To je fakat cinjenica, isto sto je FAKAT CINJENICA da su ti koji su to uradili bili Srbi. To je jasno ko dan. Sve ostalo je u duhu dnevnopolitickih igara.... ( na zalost ).
A da li bi se onda složio sa naslovom: "Bošnjaci ubijali Srbe na Kazanima" :-) :-) :-) , ako u textu ne bi pisalo da to nisu uradili svi Bošnjaci :-) ?

Ja ne bih, ali ti sa svojom logikom mislim da bi.
ja se ne bih slozio ni sa naslovom "armija bih ubijala srbe na kazanima" a evo naslov je promjenjen u VRS.....

ipak je ovo tacnije jer je VRS po svojoj politici bila genocidna vojska.
Leonid Breznjev

ako je NASLOV sve o cemu mislite diskutirati, da onda sklonim temu.. :)
tempora

Post by tempora »

Arslan wrote:ako je NASLOV sve o cemu mislite diskutirati, da onda sklonim temu.. :)
Ja nikad da stignem na vrijeme.Ti uvijek pospremis stajaliste. :D :-) Morat cu potpisati peticiju za Nocni. :roll:
Prozor

Post by Prozor »

Jedino sto je bilo identicno svim srpskim drzavama i "drzavama" od Srbije i Crne Gore do RS i RSK je bilo zlocin ukorijenjen u sam korijen drzave i "drzave" i njene tkz. borbe... Samo jos jedan dokaz o povezanosti "nezavisnih" SRJ, RS i RSK...
Post Reply