Ha ha ha ha ha ha dobar, dobarMuaDib wrote:Da damo prijedlog kladionicama KLAĐENJE NA REZULTATE POPISA, mogle bi fine pare zaraditi, koliko ste opterećeni procentima.
Samo po kojim bi se kriterijima ravnali?
Kako vidim na raznim kartama nema jedinstvenog kriterija, nego me podsjeca na situaciju devedesetih (ko se toga jos sjeca) kada su Srbi crtali svoje karte uzimajuci razlicite kriterije upravo kao i ovi ovdje.
Kada im je vise odgovaralo negdje su primjenjivali mjerilo brojnosti po opcinama, negdje se oslanjali na gruntovnice (vlasnistvo nad zemljom), a kada nema ni toga onda na povijesno naslijedje (govoreci kako je to sve nekada bilo srpsko, pa su tu srpski grobovi, crkve, potoci, sume i ko zna sta sve vec ne), a kada cak ni to nisu mogli iskoristiti kao kriterij, e onda su izvlacili potrebu svojatanja teritorija kako bi ostali povezani dijelovi koje su zgrabili po prethodnim kriterijima.
Ovo crtanje karata me na to podsjeca, a ne olaksava ni ovo sastancenje sestorke po raznim destinacijama, isto kao sto je ona sestorka devedesetih putovala i sastajala se od Ohrida do Brda kod Kranja.
Ruzna, ruzna sjecanja budi sve ovo..., ali eto tebi hvala sto si me nasmijao.